Maan tapa 4

Keskustan puoluesihteerinä vuosina 2006 – 2010 toimineen Jarmo Korhosen Vallantavoittelijat – kirja vuodelta 2017, avaa fakta- ja kokemuspohjalta ponnistavan satiirin keinoin, myös ison kuvan osalta kurkistusaukkoa Suomessa vallitsevaan todellisuuteen. Siihen todelliseen todellisuuteen.

SISÄLLYSLUETTELO
Maan tapa bloggauksia 2019
Puolueiden sisäisistä jakolinjoista
Pikku Venäjä ja Paavo Väyrynen
Vallantavoittelijat Savon Sanomissa
Maan tapa kirjoja 2010 – luvulla
Pikku Venäjä lainaus mobiiliflaijerina

MAAN TAPA BLOGGAUKSIA 2019
Monien Suomessa tapahtuneiden; kuvitteellisesta perunakellarissaan olevasta, päämajastaan johdettujen poliittisten operaatioiden tieto-taidon turvin Jarmo Korhonen kiteyttää Vallantavoittelijat – kirjassaan osuvasti ja hauskasti maan tapaa. Maan tavasta aiemmin kirjoitetut faktapohjalta kirjoitetut Suomi 2017 verkoston vuoden 2019 tilannekuvabloggaukset ovat tässä:

Maan tapa- Julkaistu 29 tammikuun, 2019
Vaalirahoituksesta ja peitetyistä vaalirahanjäljistä Suomessa.

Maan tapa 2 Julkaistu 5 helmikuun, 2019
Kokoomuksen sisäpiirit päivänvalossa tarkasteltuina.

Maan tapa 3- Julkaistu 28 maaliskuun, 2019
Vaalirahanjälkien peittäminen ja GRECO 2019

Noiden bloggausten perusteella on pakko todeta se, että hyvin ne vetävät. Harmi vain, ettemme kaikki pääse koskaan samoihin pöytiin keskustelemaan. Tai edes hevospaarmaksi kattoon kuuntelemaan, kun erittäin suurta valtaa käyttävät sutki sisko ja/tai hyvä veli kerhot kokoontuvat.

Vaan eihän sitä koskaan tiedä, mitä iloisia yllätyksiä tiedonsaannin saralla tapahtuu, kun Jarmo Korhosen Vallantavoittelijat – kirjassaan kuvattu Pikku Venäjä, tulee kaikilta osin meille kaikille tutuksi. Myös Korhosen läpikotaisin tunteman keskustan eli tuttavallisemmin kepun koneiston osalta.

PUOLUEIDEN SISÄISISTÄ JAKOLINJOISTA
Tosin, vallankäytön ytimiä kutittelevassa Vallantavoittelijat – kirjassaan, Jarmo Korhonenkin jättää; jostain syystä, käsittelemättä tämän bloggauksen lopussa mainittujen kirjojen avaamaa etujärjestöjen valtakoneiston, joissa keskustakin on ollut vuosikymmenten ajan mukana. Vieläpä erittäin vahvasti ja menestyksekkäästi.

Onko Paavo Väyrynen vuonna 2020 taas kuningas tiellä?

Vallantavoittelija – kirja avaa pohjanmaalaisen perunakellarisatiirin keinoin myös isoa kuvaa keskustan sisällä kyteviin jakolinjoihin. Demareita, kokoomusta ja perussuomalaisia unohtamatta. Ja hyvän perunakellarin antien ja sijainnin tärkeyden päälle ymmärtäviä väheksymättä.

Kirjassa kuvaillut tapahtumat ja henkilöt vaikuttavat valtaosin edelleen politiikassa kuin vallankäytön kabineteissa. Kuin myös sosiaalisen median kanavillaan. On aina mielenkiintoista päästä tutustumaan lähihistoriamme tapahtumiin tuoreeltaan, kun tekijät, näkijät ja kokijat ovat vielä elossa.

Joten isot kiitokset Tammi-kustannusyhtiön Vallantavoittelijat – kirjan toimittaneille ja sen innoittajana politiikassa sekä talouselämässä toimineille sekä edelleen toimiville henkilöille.

Maailmalla parhaillaan vellovat ja Suomeenkin kohdistuvat tapahtumat, kuten coronavirus COVID 19 ja Turkissa muhiva uusi jättimäinen siirtolais- ja pakolaiskriisi sekä aina itämässä olevat uusien finanssikriisien siemenet, näyttävät pahiten toteutuessaan sen, että tulevatko uudet (ainakin kuvitteelliset) jakolinjat politiikassa ja puolueiden sisällä vallitsemaan ultraliberaalien ja ultrakonservatiivien välillä? Pahin pelko paljon peräänkuulutetun yhteiskuntarauhan säilymisen suhteen on kuitenkin se, että entä jos toteutuneet äänestysprosentit eri maissa jatkavat laskemistaan? Koska poliitikkoihin ei luoteta. Kuin ajoittain. Ja silloinkin vain itselle tärkein asioiden ajajana ja omien etujen turvaajana.

PIKKU VENÄJÄ JA PAAVO VÄYRYNEN
Ratkaisevaa esimerkiksi keskustan uudelle nousulle on tietysti se, että uskaltaako edes Paavo Väyrynen avata Suomessa vallitsevaa vallankäytön isoa kuvaa?

Esimerkiksi tästä Jarmo Korhosen paljastamasta ja meidän kaikkien elämään isosti vaikuttavasta Pikku Venäjä aiheesta. Ja jos Väyrynen uskaltaa, niin mikä on hänen ratkaisunsa tähän pahaksi äityneeseen ja Väyrysen hyvin tuntemaan Suomen Pikku Venäjä tilanteeseen?

Tämä Vallantavoittelijat – kirjan maan tapaan ja isoon kuvaan sekä juurisyihin osuva Pikku Venäjä lainaus tulee kirjan sivulta 328.

Lainaus alkaa.

Pikku Venäjä – Suomi
Suomi on tavoiltaan ja toimintakulttuuriltaan hienostunut ”pikku Venäjä”. Suomessa saa ja pitää valehdella, jotta kennellekaan ei tule paha mieli.

Politiikassa valehtelu on kansantaidetta Kun media teurastaa yhden poliitikon, muut käyttäytyvät kuin antiloopit leijonan syödessä yhtä lajitoveria: onneksi se en ollut minä.

Suomi ei ole oikea oikeusvaltio, eikä meillä ole riippumatonta mediaa tai demokratiaa niiden varsinaisessa merkityksessä. Suomessa näytellään oikeusvaltiota, demokratiaa ja länsimaalaista tiedonvälitystä.

Aina kun viranomaiset jäävät kiinni satuilusta, huonosti hoidetusta työstä tai korruptiosta, yhtäkkiä ilmaantuu vuosien takaisia rikoksia ja niiden yrityksiä, jotka viranomaiset ovat saaneet estetyksi. Ainoatakaan syyllistä ei tuoda tuomiolle, saati tuomita

Suomen media on rahavallan hiekkalaatikko, jonka tehtävänä on viihdyttää kansaa ja järjestää sille sirkushuveja. Poikkeuksia sääntöön löytyy, mutta vähän.

Vallantavoittelijat – kirja paljastaa ilouutisen: valtiomies Harry Harkimosta ovat hänen entiset ystävänsä tilanneet kirjan, joka käsittelee hänen liiketoimiaan vuosina 1980 – 2021. Kirja ilmestyy kolmen vuoden kuluttua.

Harry Harkimo: ”Ihminen pystyy mihin vain. Se on omasta halusta ja tandosta kiinni.”

Lainaus loppuu.

Joten tuon lopun satiirisen vihjeen perusteella, jotain näyttöä saattaa olla Korhosen perunakellarissa myös Liike Nytin yhden perustajan liiketoimien suhteen. Varsinkin, jos valtaa tavoittelevan Liike Nytin kannatus lähtee uhkamaan keskustan kannatusta vuoden 2021 kuntavaaleissa. Joten tietovuotoja tai lauenneita blondiansoja saattaa pukata tuostakin aiheesta. Siinä Vallantavoittelijat – kirjan kirjoittaja lienee yksi Suomen kiistattomimmista mustavyön omistajista?

VALLANTAVOITTELIJAT SAVON SANOMISSA
Näin savolaisen sutkauttelusatiirin ykkösjulkaisu, Savon Sanomat arvioi Vallantavoittelijat – kirjaa:

”Jarmo Korhosen tuore kirja Vallantavoittelijat on lukijalleen vaikea, vaikka se on Korhosen kirjoittamista tiiliskivistä sujuvin ja vetävin.

Keskustan entinen puoluesihteeri, nykyinen tietokirjailija ja sote-konsultti tarjoilee lukijalle valtavan määrän mehukkaita tarinoita paikoin äärimmäisen koukuttavasti. Lähes kaikki maan eturivin poliitikot esiintyvät kirjassa ja hyvin harva näyttäytyy myönteisessä valossa. Yleensä luonnehdinnat ja johtopäätökset poliitikoista ja heidän tekemisistään ovat vähintään ilkeähköjä. Ahmiihan sellaista tekstiä.

– –

Vaikeus tulee siitä, ettei lukija tiedä, milloin Korhonen pyrkii kertomaan asioita todenmukaisesti ja milloin hän tarttuu satiiriksi nimeämäänsä värikynään ja irrottautuu täysin reaalimaailmasta.

– –

Faktan ja fiktion erottamisen vaikeus koskee tietysti vain tähän mennessä tapahtunutta. Kirjan tulevaisuuskuvissa ei ole samaa ongelmaa, koska, vain ne voi ottaa aivan yhtä paljon tai vähän tulevana totena kuin muutkin tulevaisuusveikkaukset.

– –

”– Keskustan ainoa keino säilyttää suurimman puolueen asema olisi valita Paavo Väyrynen puolueen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, mutta tähän keskustaliberaalit eivät koskaan taivu, mieluummin tuhoavat koko puolueen, Korhonen kirjoittaa Vallantavoittelijoissa.

Kaikesta päätellen Korhonen on tosissaan, koska Väyrynen on Korhosen itsensä lisäksi niitä, joille kirjassa kettuillaan kilteimmin.

– –

Korhosen kirjoitusten keskustaosuudet ovat kuitenkin tähdellisintä luettavaa, koska hän on parhaiten perillä oman puolueensa aktiivitoimijoiden tekemisistä. Riippumatta siitä, miten oikeiksi tai vääriksi tulevaisuus hänen ennustuksensa ja ohjeensa osoittaa.”

Lähde: Savon Sanomat 16.11.2017 kello 18:48 – Uutisanalyysi: Keskustan puoluevaltuusto pyyhki Jarmo Korhosen kirjan ohjeilla pöytää jo etukäteen.

Joten Vallantavoittelijat – kirjalle lämmin lukusuositus.

MAAN TAPA KIRJOJA 2010 – LUVULLA
Tällaisia poliittisen lähihistoriamme vallantavoittelijoista kertovia kirjoja tarvitaan lisää. Mielellään kaikkien eduskuntapuolueiden vallankäytön ydinhenkilöiden näkökulmasta kirjoitettuina. Pohjoismaalaisen sanan- ja ilmaisuvapauden rajojen puitteissa. Unohtamatta todellisen vallanpitäjiä Suomessa.

Kuten ovat tehneet aiemmin etujärjestöjen valtaa käsittelevissään kirjoissaan:
1. Anders Blom
”Veljeskunta – Lobbaus Suomen poliittisessa järjestelmässä”

2. Lasse Laatunen ja Arto Nieminen
”Kolmikannan kulisseissa”

3. Seppo Konttinen
”Lakien synty”

Maan tavan mukaisesti kyseisistä kirjoista ei noussut loputtomana vellovan uutisvirran ykkösaiheita. Aihetta kyllä olisi edelleen, mutta kuulunee Jarmo Korhosen Vallantavoittelijat – kirjassaan mainiosti kuvaaman Pikku Venäjän maan tapaan? Se selittänee myös Korhosen kirjan tyylin, sanallisen satiirin.

Eikä tuossa kaikki.

Vallantavoittelijat – kirjan lopusta löytyvä LIITE – Vain alan harrastajille on faktamaisen uloskattauksen ansiosta erittäin mielenkiintoinen. Onhan sen tapahtumien keskiössä oleva ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen taas mediankin saatavilla Suomessa.

Tuossa liitteessä ”Kokoomuksen suuri vaalirahapetos 2005 – 2009” on sivuille 349 – 377 aukikirjoitettuna suomalaisen vaalirahoituksen maan tapaa ja sen lähihistoriaa.

Eikä tuossa kaikki.

Tuossa liitteessä kerrottu kokoomuksen Paula Risikon vähemmän tunnettu, mutta iso rooli tuon aikajakson vaalirahoituskuvioissa yllättää. Varsinkin, jos Vallantavoittelijat – kirjan liitteen tiedot pitävät paikkansa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Minkälainen mahtaisi olla kokoomuksen ekosysteemistä käsin kirjoitettu katsaus keskustan vaalirahoituksen saloihin? Ensi alkuun vuosilta 2000 – 2019. Entä perussuomalaisten ja demareiden näkökulmasta kirjoitettuna?

PIKKU VENÄJÄ LAINAUS MOBIILIFLAIJERINA
Koska kirjoitettaessa lainauksia eri lähteistä saattaa sattua inhimillisiä virheitä, niin Vallantavoittelijat – kirjan Pikku Venäjä lainauksen yhteiskunnallisen merkittävyyden takia on hyvä nostaa tuo aiemmin tässä bloggauksessa tekstinä ollut lainaus esiin myös kuvamuodossa.

Ainakin yhden tutkivan journalismin tai journalistin tutkimuksen jättikohde?

Oletko kiinnostunut mobiiliflaijerin ideasta; yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä? Saat lisätietoa Suomi 2017 – verkoston mobiiliflaijerin lanseeraussarjan linkistä.

Eikun parantelemaan mobiiliflaijerin kaikille avointa ideaa vapaasti. Yli arvopohja-, media-, osakeomistus- ja etujärjestörajojen; pitkäkestoista julkisuutta yhteiskunnallisesti tärkeille asioille hakien. Vallantavoittelijoiden kuin todellista valtaapitävien kuplia kutitellen.

* * * *

– Artikkelin linkit luettavissa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.