Sutki Sisko – ja Hyvä Veli – järjestelmät täysremonttiin

Viimeisen viikon tapahtumien jälkeen. Tarvitaanko suomalaiseen politiikan tekoon Martti Lutherin kaltaiset teesit? Voisiko tässä olla niistä ensimmäinen?

”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”
Lähde: Timo Soini 13.06.2017 MTV uutiset

Avaako Uusi Vaihtoehto – eduskuntaryhmä esimerkillään vallankammareiden kytkentäkaaviot? Voisiko tässä olla selkeä tehtäväkenttä medialle? Puolueittain jaettuna?

Alistuvatko uudetkin puoluejohtajat ”vanhojen pierujen” käskytykseen ja arvovalintoihin?

Avainroolissa ovat nyt uudet puheenjohtajat itselleen valinneet vihreät ja perussuomalaiset. Pystyvätkö ne omista arvoistaan ponnistaen saamaan Pohjoismaisen avoimuuden ja oikeusvaltion periaatteet toteutumaan myös tosielämässä?

Eikä tässä kaikki.

Uutistietojen mukaan perussuomalaiset jättäneet kansanedustajat ja ministerit on erotettu perjantaina puolueesta. Valitusajan jälkeen, heinäkuussa erottamiset saavat lainvoiman.

Eikä tässä vielä kaikki.

Kuka selvittäisi, ihan vastaisen varalle ja viime viikkojen tapahtumien pohjalta sen, että voiko hallituksen ministereinä toimia kansanedustajat, jotka on erotettu puolueestaan?

Uuden puolueen perustamiseen vaadittava 5 000 nimen kerääminen oikeusministeriölle vienee oman aikansa. Samoin nimien tarkistaminen samassa ministeriössä. Kuin puolueelle perustettavan yhdistyksen perustaminen sekä perustamispapereiden käsittely patentti- ja rekisterihallituksessa.

Tosin suhteilla tuokin kuvio saattaa onnistua. Uudessa Suomen ennätysajassa.

Ja saattaahan se ollakin niin, että jollakin on jo puoluetoimintaan varten perustettu ja rekisteröity yhdistys valmiina. Kuhan vaan ajattelin.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s