Hyviä uutisia numero 2

Suomen vaalirahoituksen salaisuudet pysyvät vieläkin visusti piilossa. Euroopan velkojen verkosto jatkaa vellontaansa. Suomen todellinen ihmisoikeustilanne alkaa pikku hiljaa paljastua.

Suomen on kehuttu olevan aktiivisten kansalaisjärjestöjen hallinnoima maa. Ja juuri tämän erityispiirteen takia meidän kaikkien kansalaisten ääntä voidaan kuunnella, ennen kuin meitä koskevia päätöksiä tehdään.

Ihmettelin pitkään sitä, etteivät edes suurten ja miljoonien eurojen liikevaihtoa pyörittävien potilas- ja kansalaisjärjestöjen keskusliitot taistele ärhäkästi pysyvästi vammautuneiden tai sairastuneiden potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen puolesta. Ammattiliitoista puhumattakaan.

Kunnes yhtenä päivänä kolahti.

Lainaus tulee Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla):

– Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.

Epäpoliittiset kansalaisjärjestöt valtapuolueiden hallussa

Olen yrittänyt kysyä puolueiden hallinnassa olevista epäpoliittisista kansalaisjärjestöistä. Uusin kysely jököttää avoimesti tätä kirjoitettaessa oikeusministeriön hallinnoimalla sivustolla, josta seuraavana kuvamuotoinen todiste. Jatkuuko maan tapa eli vakaan vaikenemisen kulttuuri tässäkin asiassa?

– Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudulle isomapana-

Epäpoliittisten kansanlaisjärjestöjen valtapuoluekytkökset esille.

Vai jokohan tällä kertaa saan tuota kautta vastauksen?

Pidän kuitenkin erittäin tärkeänä, että nk. epäpoliittiset kansalaisjärjestöt, jotka ovat kuitenkin puolueiden tiukassa hallinnassa; tulee esitellä avoimesti julkisuuteen. Ennen eduskuntavaaleja 2011.

Toimivathan sisäpiiriin hyväksytyt kansalaisjärjestöt hyvin isossa mittakaavassa erilaisten lakihankkeiden lausunnon antajina. Valtaosan meistä tietämättä yhtikäs mitään näiden ”epäpoliittisiksi” mainostettujen kansalaisjärjestöjen poliittisesta ytimestä.

Valtioneuvoston hankerekisteri (HARE) toimii osoitteessa: http://www.hare.vn.fi/

Päivitetty 28.9.2015 kello 14:36
Valtioneuvoston hankerekisterin (HARE) linkit eivät enää toimi.
– Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi terävämpänä –

Valtioneuvoston hankerekisterin (HARE) tiedot poistettu saatavilta.

Valtioneuvoston hankerekisterin (HARE) tiedot poistettu saatavilta.

+ + + +

Päivitys 11.5.2014
Vaan miltä näyttää keskustan oma avoimuus ja suhtautuminen nykyisiin valtarakenteisiin?

Keskusta – Mauri Pekkarinen kritisoi korporaatioiden hallitusta.
Erorahat – Mikael Pentikäinen (HS 28.5.2013 uutisoi oman päätoimittajansa vaihdoksesta)

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.