Liike Nyt

Voisiko ison kohuaallokon nostanut Liike Nyt – ryhtiryhmä  olla se viimeinen ja pelastava ääni; esimerkiksi työkyvyttömälle Suomessa? Vuonna 2014 sitä yritettiin monikärkisen ja katulähetystyötä tehneen Nyt Saa Riittää – liikkeen kautta toimien. Silloin nuo tuossa bloggauksessa olevat tarkkanäköiset kuvalliset huomiot; isoista yhteiskunnallisista ongelmista Suomessa, eivät ylittäneet suomalaista uutiskynnystä. Vaikka muutamia valtakunnan ykkösketjun toimittajia hengaili menossa mukana.

Takaako sopivasti faktaa ja fiktiota sisältävä propaganda valtaan pääsyn ja siellä pysymisen?

Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski kirjoittaa 26.4.2018 kolumnissaan seuraavaa: ”Karismaa Harkimolla riittää, mutta entä se syntipukki? Harkimo on räksyttänyt Iltalehden ja Savon Sanomien kirjoituksissaan valta­eliitille ja ay-liikkeelle, mutta sittenkin vielä aika pehmeästi.

Jos Harkimo haluaa kopioida Trumpin menestystä myös politiikassa, hänen on heitettävä hanskat jäähän ja alettava takoa.” Lähde: HS ”Onko diilimies Harkimo Suomen oma Trump?”

Saattaa olla, että kuvitteelliset hanskat, nyrkkeilyhanskat, onkin jääkiekkohanskojen jäähän heittämiseen sijaan jo kiristetty todellista maratonottelua varten. Hammas-, alapää- ja pääsuojia unohtamatta.

Nimittäin. Helsingin Sanomat tykitti 21.4.2018: ”Tutkija: Harkimon liike ei tarjoa mitään uutta – menestyäkseen se tarvitsisi selkeän yhteiskunnallisen ongelman”.  Kuinka väärässä tuo tutkija kammiossaan oleva onkaan? Väärin päin uutiskiikareita käyttävää tai uutissilmänsä päällä istuvaa HS-toimittajaa unohtamatta.

Toivotaan, että menneisyys saa kiinni myös valtaa jo pitävät.

Näin kirjoitti 11.12.2017 kokoomus – leirin puoluelehti Verkkouutiset vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon sanoneen: ”Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.”

Joten elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja.

Helsingin Sanomien tuoreimman ja totuusleikkuroitujen gallup-lukujen valossa; kaikki on vielä seuraavan hallituskokoonpanon suhteen auki. Pääministeripuolue keskustan todellinen kannatus on alle 10 prosenttia. Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on alle 25 prosenttia!

Totuusleikkuroidut gallup-luvut paljastavat; kuinka pienillä kannatusprosenteilla suomalaisiakin todellisuudessa hallitaan!

Aika näyttää; kenen asialla Nyt Liikkeen toimijat ovat? Keulahahmojen menneisyyden likasankoja tongitaan varmasti jatkossakin, joka on perinteisesti ollut merkki siitä, että uusien toimijoiden valtaan nousua pelätään tosissaan. Joten tässä yksi avoin palaute- ja kannustusviesti Liike Nyt – liikkeen käynnistäjille, jotka ovat joutuneet aikamoisen median moukaroinnin kohteeksi.

Tämä pienten ihmisten verkoston palaute on vapaasti kopioitavissa ja jaettavissa edelleen; itse kunkin omissa verkostoissa. Lämmin kiitos avustasi.

* * * *

”Kenellä todellinen valta on? Mihin perustuen? –  Suomalaisen oikeusvaltion toteutuminen tosielämässä?”

”Ensi alkuun. Ei ehken kannata puhua muutoksista ja uudistuksista. Muutokset ja uudistukset voivat olla myös huonoon suuntaan meneviä. Kannattaisi puhua korjauksista tai parannuksista, johonkin pitkäkestoiseen ja yhteisesti jo tunnustettuun ongelmakohtaan. Toimivan ratkaisumallin pohjalta. Esimerkiksi ”Saattaen vaihdettava” – toimintamallin tapaan (https://suomi2017.wordpress.com/2017/12/21/mobiiliflaijeri-numero-3/).

Sitten eteenpäin.

Teillä on olemassa tarjolla selkeä ja helkkarin isokokoinen yhteiskunnallinen ongelma, jota kansanedustaja Harkimo on pitänyt ansiokkaasti esillä.  Liittyy ensi vaiheessaan eduskunnalle 18.4.2018 jätettyyn kansalaisaloitteeseen (https://suomi2017.wordpress.com/2018/04/19/kansalaisaloite-2837-eduskuntaan/) koskien vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia.

Potentiaalinen äänestäjäjoukko on tuohon kansalaisaloitteeseen liittyen; määrältään
600 000 äänestäjää! Yhteiskunnallinen ongelma koskee lakisääteisiä ja vapaaehtoisia vakuutuksia, kun ihminen vammautuu tai sairastuu pysyvästi. Vakuutusten mukaiset korvaukset ja kuntoutukset eivät toteudu ja kafkamaisten kyykytysten kohteeksi joutuneet ihmiset musertuvat pikku hiljaa tuonen porteille.

Samoin kuin vahinkovakuutus- ja eläkeyhtiöille kuuluvat korvaukset (https://suomi2017.wordpress.com/2014/05/16/hitaan-syoksykierteen-malli/) kaatuvat jatkossakin Kelan ja kaupunkien sekä kuntien sosiaalitoimien kustannettaviksi. Jolloin mahdolliset sote – uudistuksen säästöt on syöty nopeasti. Etukäteen.

Eikä tuossa 600 000 äänestäjän potentiaalissa kaikki.

Jos tarkasteluun otetaan mukaan 1990-luvun pankkikriisin kyykytetyt yrittäjät perheineen ja takaajineen, niin aletaan olla HUOM! yhden miljoonan äänestäjän potentiaalissa!

Tässä isossa yhteiskunnallisessa ongelmassa
(https://suomi2017.wordpress.com/2016/07/13/pankkien-panttivangit/) on myös kyse perustuslakiin pohjautuvasta oikeusvaltio perustasta ja oikeusvaltioperiaatteiden toteutumisesta tosielämässä. Avainkysymys kyseisessä asiakokonaisuudessa on se, että kuinka monta kertaa ja kuinka monelta velallisilta ja takaajilta; 1990-luvulta lähtöisin oleva velkaa korkoineen voidaan periä yhä uudelleen? Sekä miksei pankkien tarvitse näyttää alkuperäisiä velkakirjoja ja niihin kohdistuvia lyhennyksiä velallisille itselleen?

Eikä tuossa yhden miljoonan äänestäjän potentiaalissa vielä kaikki.

Kyse on 1990-luvulta käynnistyneestä hiljainen vallankumous – prosessista (https://suomi2017.wordpress.com/2018/03/08/kansanvalta/), jossa pankkien ja vakuutusyhtiöiden eli finanssi- ja vakuutusalan asema muutettiin, pikku hiljaa myös lainsäädännössä ylivertaiseksi. Mitä uskomattominta. Ylin valtiojohto, työmarkkina- ja etujärjestöjen johtajien kanssa yhdessä toimien!

Joten, jos nämä mätäpaiseet avaatte ja tuotte pitkäkestoiseen julkiseen keskusteluun, niin tuon paineenluonnin jälkeen päättäjät saattavat joutua tekemään joitakin todellisia korjauksia. Varsinkin, jos ulostulonne ovat selkeällä Liike Nyt – ratkaisumallilla varustettuja.

Viestinnällisesti aika on haastava.

Säksättävän; sähkösanomatyyppisen viestinnän aikana hyväkin idea hautaantuu massiiviiseen uutisvirtaan. Voisiko ratkaisu olla yhteiskunnallisten ongelmien isoa kuvaa kiteyttävät mobiiliflaijerit? Joka on kuin luotu mobiiliajan tiedonlevitykseen. Tiukka paketti tietoa luettavaksi ja kerrattavaksi, ei häiritseviä ääniä eikä pirullisia pop – up ikkunoita.

Toinen ongelma se, että mikä on minulle iso yhteiskunnallinen ongelma; on jollekin toiselle leipäpuu tai hillotolppien viidakko.

Tässä linkissä (https://suomi2017.wordpress.com/2017/12/14/mobiiliflaijeri-2/) yhteenvetoa mobiiliflaijerina; koskien yhteiskunnallisen valtakoneiston isoa kuvaa.

Perustuslakiin, oikeusvaltion perustaan ja oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen liittyen Teille yksi kysymys? Minkälaisen Oikeusvaltio Suomi 2018 – tilannekuvakatsauksen Te kirjoittaisitte?

Tässä tilannekuvaa parilta edelliseltä vuodelta. Lähestymiskulma on sen kuuluisan pienen ihmisen, jonka olemassa olo muistetaan aina ennen vaaleja.

Oikeusvaltio Suomi 2015
– Julkaistu lokakuu 6, 2015

https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/06/oikeusvaltio-suomi/

Oikeusvaltio Suomi 2016
– Julkaistu helmikuu 5, 2016

https://suomi2017.wordpress.com/2016/02/05/oikeusvaltio-suomi-2016/

Oikeusvaltio Suomi 2017
– Julkaistu elokuu 1, 2017

https://suomi2017.wordpress.com/2017/08/01/oikeusvaltio-suomi-2017/

Voimia ja rohkeutta toimiinne, koska tuon yhden miljoonan suuruisen äänestäjäpotentiaalin tavoittaminen ja aktivoiminen yhteiseen toimintaan edellyttää sitä, että uskallatte purra niitä käsiä, jotka ovat Teitä vuosikymmenten ajan ruokkineet.”

Ystävällisin terveisin
Yksi pieni ihminen

p.s.
Vain yhdessä yli puolue-, aate-, etujärjestö-, media- ja yhdistysrajojen toimien; voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta yksittäisestä asiasta oltaisiinkin; täysin eri mieltä.

* * * *

Lopuksi.

Yksi digiajan suurimpia haasteista on seuloa massiivisesta uutis- ja tajunnanvirrasta järkevät ja kehityskelpoiset ajatukset jatkojalostukseen. Aika näyttää, että siirtääkö Facebookista tuttu tekoäly algoritmeineen automaattisesti; liian kriittisiä ajatuksia sisältävät palautteet ja kommentit, suoraan hajuttomiin digiajan kompostikasoihin, jolloin hyväkin yhteiskunnallisen keskustelun avausyritys jää; hetken aikaa, ilmasiirrossa päpättäväksi pieruksi huopatossuun. Taikka hiljaa suhahtavana yhden koon; sukahousuihin.

Aiemmin hyväkään ajatus ei edennyt, koska sen esittäjänä oli valtaa pitäville väärä henkilö.

Yksi digiajan haaste on myös se, miten hyvien ajatusten nopea ja järjestelmällinen piilottaminen estetään? Alkaen nykyisten hakukoneiden algoritmien toiminnasta; jossa erilaiset lähestymiskulmat asioihin jäävät hakutulosten hännille tai eivät osu näkyviin ollenkaan.

* * * *

Laita siis Sinäkin ajatuksesi ja ideasi vaikuttamaan. Ainakin kerran:

”Yhteydenotto – Liike Nyt”
Me haluamme kuulla teistä! Meihin voi ottaa yhteyttä joko suoraan sähköpostilla etunimi.sukunimi @ liikenyt.fi -osoitteisiin, tai sitten alapuolen yhteyslomaketta käyttäen:

https://liikenyt.fi/yhteystiedot/

* * * *

Kaikki bloggauksen linkit toiminnassa 26.4.2018.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Liike Nyt

 1. Pasi Ahonen sanoo:

  Niin onko #liikenyt vastaus netissä huutelijoiden ongelmiin? Kuuleeko kukaan oikeasti?

  Valitettavasti pelkään kovasti ettei se tarjoa ratkaisua huutajien ongelmiin. Ai miksikö?

  Lukiessa #liikenyttiin liittyvää keskustelua tulee eteen vain listoja ongelmista ja epäkohdista. Keskustelussa ei näy uutta tapaa ratkaista kaikkia maailman ongelmia.

  Väite siitä nyt pientä ihmistä kuultaisiin on toistaiseksi vailla katetta, valittavasti. Kukaan ei edes suostu kertomaan miten se käytännössä tapahtuisi?

  Muutokselle on potentiaalia, mutta miten se myydään ihmisille niin että he uskovat siihen vielä vaalipäivänä on toinen juttu. Se ei ole helppoa jos 99% keskusteluun osallistujista jää ilman vastauksia.

  Jos haluatte tietää miten se voitaisiin uskottavasti tehdä klikatkaa puumerkkiäni ja tutustukaa miten rakennetaan VAIKUTUSalusta yhden uuden keskusteluforumin sijaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.