Kuningas tiellä

Väyrysen Paavon puoluehanke on mielenkiintoinen. Uutisotsikotkin vaihtuvat nopeasti, koska herkullisia ja uutisen klikkauksiin vetoavia otsikoita syntyy Paavon suusta kuin liukuhihnalta. Tässä sama Yle Uutiset 5.2.2016 uutinen ensin kuvana.

"Väyrynen Suomessa on edustuksellisen demokratian kriisi" - Yle 5.2.2016.

”Väyrynen Suomessa on edustuksellisen demokratian kriisi” – Yle 5.2.2016.

Ja sitten sama uutislinkki, samana päivänä, houkuttelevammalla otsikolla varustettuna:
Väyrynen: En aio erota keskustan jäsenyydestä – ”Koen olevani kuin Kekkonen”

http://yle.fi/uutiset/vayrynen_suomessa_on_edustuksellisen_demokratian_kriisi/8650264

Julkisuusarvoltaan yhteen henkilöön kytkeytyvässä puolueessa on tietysti riskinsä. Pahin skenaario on se, että saatuaan Kansalaispuolueensa (Kapu) lentoon; hän lopettaakin sen ja palaa väyrysmäisten selitysten kera taas keskustan siipien suojaan. Tällöin Väyrysen Paavon mukaan lähteneet kansanedustajat ja mepit ovat tyhjän päällä. Elleivät sitten ajoita lähtöään nykyisistä puolueistaan vaalien alle, kun uuden puolueen sisäiset valta-asetelmat ja vaalibudjetit ovat selvillä.

SISÄLLYSLUETTELO
Kansalaispuolueen (Kapu) jäsenyys on harvojen herkkua
Salliiko Väyrysen Paavo aidon suoran demokratian?
Menestyksen avain – Kerralla sosiaalisen median kenttä haltuun
Väyrysen Paavo avaamaan korporatismi koneiston salat?
Väyrysen Paavo murtamaan maan tapa
Taustalla – Isojen verkostojen rakentajat
Entäs, jos nukkuvien puolue herää?

KANSALAISPUOLUEEN (KAPU) JÄSENYYS ON HARVOJEN HERKKUA
Väyrysen Paavo ideoima uusi puolue herättää myös paljon hämmennystä. Sen jäsenyys tulee olemaan harvojen herkkua, jos näillä seuraavilla tiedoilla mennään totetutukseen. Tosin uutisvirrassa tätä tiukinta ydinpointtia ei ole monikaan tainnut huomata.

”Kansalaispuolue on Suomen oloissa ainutlaatuinen parlamenttipuolue.

Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.

Omalta osaltani olen Kansalaispuolueen jäsen aluksi europarlamentaarikkona. Joskus vaalikauden mittaan aion palata eduskuntaan ja olla ehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Kansalaispuolueelle muodostetaan tukiryhmä, johon voivat kuulua sellaiset sitoutumattomat ja eri puolueisiin lukeutuvat suomalaiset, jotka kannattavat sen tavoitteita.

Tukiryhmään ilmoittautuva voi itse päättää julkistetaanko hänen kuulumisensa siihen vai ei.

Tukiryhmään kuuluvien kesken pidetään yhteyttä sähköpostitse ja erilaisia tilaisuuksia järjestämällä.” Lähde: Vapaus valita 4.2.2016 – Paavo Väyrysen blogi

Eli ydinhuomiona jäsenyydestä:

”Tarkoituksena on, että sen jäsenenä tulevat olemaan vain eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka kaikki kuuluvat puoluehallitukseen.”

Ei pöllömpi taktiikkaa. Jotenkinhan yhdistyksen ja puolueen valta tulee betonoida perustajalleen. Vaan kerrankos tuo kaikki edelleen muuttuu. Jos jäsentarjous ei kiinnostakaan kansanedustajia ja meppejä. Tai sitten Väyrysen Paavolla on jo tiedossaan muista puolueesta lähtevät. Eikä jää tuon jäsenklausuulin kanssa tyhjän päälle.

Tosin aito kansanvaltaisuus jää tuossa jäsenasetelmassa toteutumatta.

Tai sitten Väyrysen Paavolla on kertaluontoisen nerokas tähtäin. Kaikkiin vaaleihin aikavälillä 2017 – 2022 valitut kansanedustajat ja mepit voivat loikata halutessaan Väyrysen Paavon völjyyn, jolloin vaalien kustannukset ovat näppärästi ulkoistetut muille puolueille.

SALLIIKO VÄYRYSEN PAAVO AIDON SUORAN DEMOKRATIAN?
Suomessa on syntynyt kasvavaa kiinnostusta aitoon suoraan demokratiaan. Salliiko Väyrysen Paavon minkäänlaista vapautta tässä kategoriassa? Esimerkiksi Suomen 100 – vuotisjuhlien kunniaksi, kansanäänestys 2017 kerralla niistä asioista , jotka nimenomaan tukijäsenet (?) haluavat alistettavan kansanäänestykseen. Tässä kansanäänestyksessaä olisi kiistatta näyttö siitä, että kansanvaltaisuus on Kansalaispuolueessa (Kapussa) todellakin totta. Myös tukijäsenille. Esimerkiksi näin toimien:

Todisteeksi kansanvaltaisuudesta Kansalaispuolueessa?

Todisteeksi kansanvaltaisuudesta Kansalaispuolueessa?

Kansanäänestys 2017
Julkaistu elokuu 4, 2015

”Hyvänä perustana esimerkiksi kokoomuksen isänmaallisen edustajan, Jorma Jaakkolan sivusto, joka käsittelee omaa euro, EMU ja EU-lähihistoriaamme. Tässä kaikessa seuraavassa pitää nähdä mahdollisuus; Pohjoismaisen oikeusvaltion perustan rakentaminen pitäväksi. Ensimmäistä kertaa myös Suomeen ja meidän kaikkien suomalaisten turvaksi. Yhdessä toimien. Yli puolue-, media- ja aaterajojen.”

https://suomi2017.wordpress.com/2015/08/04/kansanaanestys-2017/

MENESTYKSEN AVAIN – KERRALLA SOSIAALISEN MEDIAN KENTTÄ HALTUUN
Toivottavasti Väyrysen Paavon yhteydenpitopalettiin, puolueen tukiyhdistyksen ”hang-a-round” – jäsenille kuuluu muutakin kuin sähköposti ja erilaiset tilaisuudet. Muuten Kansalaispuolueeseen (Medborgarpartiet r.f.) iskeytyy noilla yhteydenpitotavoilla vanhojen pierujen ja äkäisten ukkojen puolueen leima.

En yhtään epäile, etteikö Väyrysen Paavo pysty nappaamaan haltuunsa yhdistelmää ”Periscope – Instagram – Snapchat – Twitter – YouTube – Facebook” päivittäiseen viestintäänsä. Näin tieto Paavon haluamista asioista leviää myös nuorempien sukupolvien kansoittamilla kanavilla. Femiininisen ja rokkaavan imagon vivahteiden kera.

VÄYRYSEN PAAVO PALJASTAMAAN KORPORATISMI KONEISTON SALAT?
Entä onko Väyrysen Paavo valmis paljastamaan Suomen todellisen hallintamuodon eli korporatismin salat? Tieto-taidoista asia ei jää kiinni.

Lainaus tulee Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla):

– Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.

Kova paukku onkin, jos Väyrysen Paavo paljastaa viimeinkin sen, että mitkä kaikki epäpoliittisen kansalaisjärjestöt ja ay-liikkeen järjestöt ovat keskustan hallinnassa? Isoja etujärjestöjä unohtamatta. Tässä Väyrysen Paavo saanee tukea, esimerkiksi puoluekollega Mauri Pekkariselta?

Keskustan korporatismin vastainen siipi Kansalaispuolueeseen?

Keskustan korporatismin vastainen siipi Kansalaispuolueeseen?

VÄYRYSEN PAAVO MURTAMAAN MAAN TAPA
Moni suomalaisista on tullut leimanneeksi eduskunnan monissa asioissa kumileimasimeksi. Isoksi ja kalliiksi sellaiseksi.

Väitteelle löytyy myös kovaa kirjallista ja keskustalaista kaikupohjaa. Tuosta keskustan pitkäaikaisen vaikuttajahenkilön Seppo Sarlundin mainiosta kirjasta. Politiikan pöydän alta – Seppo Sarlund.

Tuo kirja osaltaan vahvistaa käsitystäni siitä, että meillä Suomessa on isokokoinen ja korporatismi perustainen harmaa hallinto. Tämä lainaus kertoo myös koruttomasti sen, miksi eduskunnassa on niin vähän todellisia kansanedustajia. Myös jatkossa, ellemme toisin yhdessä tahdo.

– Suora lainaus sivulta 273 –

Lainaus alkaa.

”Kun yhteiskunnallinen heräämiseni puoli vuosisataa sitten alkoi, tuntui välttämättömältä yrittää tehdä maailmasta, ympäristöstämme ja kotiseudustamme oikeudenmukaisempi. Raskaimman työn raatajat saivat huonointa palkkaa ja heitä ivattiin ja pilkattiin. Kaupungissa maaseutulaiset ja pikkuviljelijät nähtiin loisina.

Eniten tänään harmittaa, että kun tuota oikeudenmukaisuutta on saatu viedyksi eteenpäin, on alkanut uudenlainen egoisismi vallata maailmaa. Poliittisista luottamustehtävistä on tullut ammatteja, joissa pysyminen on monille tärkeämpää kuin luottamustehtävän tasapuolinen ja oikeudenmukainen hoitaminen. Sen vuoksi siviiliammattien hoitaminen politiikan ohella pitäisi olla sääntö eikä poikkeus.

Eduskunta käyttää suuren osan ajastaan erilaisten selvitysten kuuntelemiseen, josta tulee tietysti hyvää, tärkeää ja ajankohtaista tietoa, mutta itse päätöksenteko on todellisuudessa heikentynyt.

Politiikassaolo on nyt myötämäkeä, kunhan ei tee turhia ja vääriä kysymyksiä julkisesti eikä asetu vastustamaan niitä, jotka ovat kirjoittaneet poliitikanteon käsikirjoitukset eduskunnan ulkopuolella.

Lehdistö ei raportoi enää siitä, mitä tehdään, vaan se kirjoittaa lähinnä siitä, kuka vastaa sen toiveita. Eduskuntatoimittajia on valtava määrä, mutta asioiden todellisesta etenemisestä läpi hallituksen ja parlamentaarisen koneiston ja siellä käytävästä asiakeskustelusta on vaikea löytää riviäkään.

Usein edetään niin, että komiteamietintö tahi alan johtavan virkamiehen kanta selostetaan. Sitten ihmetellään, jos joku ministeri asettuu näitä kantoja vastustamaan ja haluaa muuttaa virkamiesten ehdotuksia. Vielä vähemmän tuntuu sallittavan sitä, että eduskunta puuttuisi ”asiantuntijoiden” tekemiin esityksiin Suomen lainsäädännöksi.”

Lainaus loppuu.

TAUSTALLA – ISOJEN VERKOSTOJEN RAKENTAJAT
Monia ajatuksia herättäneen ja herättävän puoluehankkeen rakentajat lienevät kovaa kaliiberia. Taustaltakin saa paljon aikaiseksi. Kaikessa hiljaisuudessa. Ja onhan Väyrysen Paavollakin melkoinen suhdeverkko vuosien varrelta. Varsinkin, jos Väyrysen Paavo on saanut lähipiiriinsä lisää alle 60-vuotiaita luotettuja, jotka ovat vielä työelämän johtopaikoilla. Perinteisesti Väyrysen Paavolla on ollut hyvät suhteet suomalaisiin suurteollisuuden harjoittajiin. Tuossa kohderyhmässä euroerolla on kannattajia. Varsinkin, jos päämarkkinat ovat kasvavilla markkinoilla. Kuten Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Läpinäkyvän vaalirahoituksen kannattajan kommentti.

Läpinäkyvän vaalirahoituksen kannattajan kommentti.

Läpinäkyvän vaalirahoituksen kannattajan kommentti:
”Ex-puoluesihteeri Korhonen: Väyryseltä nerokas, mutta pirullinen veto”
http://yle.fi/uutiset/ex-puoluesihteeri_korhonen_vayryselta_nerokas_mutta_pirullinen_veto/8651485

Entisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen kirjatuotannosta sen verran, että hänen jättikokoinen ”Maan tapa” – teoksensa kannattaa mielestäni kaikkien politiikasta kiinnostuneiden lukea. Viimeistään nyt. Onhan se niin monen kirjassa esiintyvän haukkuma. Kirjassa esiintyvien asioiden on pakko olla paikkansa pitäviä. Varsinkaan, kun yhtään oikeusjuttua ei kirjan sisällöstä ole nostettu. Ainakaan vielä.

Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhoselta on tulossa vaali- ja puoluerahoitukseen liittyvänä ainakin yksi kirja. Kunhan tuomioistuinkäsittelyt on käyty loppuun asti. Näin hän kertoi Alfa – tv:n ohjelmassa ”Dosentti”. Korhosen Jarmo oli dosentti Arto Luukkasen vieraana 27.10.2015 tiistaina:

… Suomen Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen, jolta on ilmestynyt yli 700 – sivuinen kirja Maan tapa, jossa hän ruotii suomalaisen politiikan käytäntöjä pohjamutia myöten.

“Suomalainen korruptio on onnellisesti piilossa ja piilotettu, koska kukaan ei halua tutkia sitä”, kirjoittaa Jarmo Korhonen.

Lisätietoa Dosentista löydät osoitteesta http://alfatv.fi/dosentti/ , josta voit myös katsoa kaikki Dosentin jaksot. Lähde: Alfa-tv

Mikäli Väyrysen Paavon vaalirahanjäljet ovat puhtaat ja tekemiset vapaat rakenteellisesta korruptiosta, niin hän voi olla oikealla kuningas tiellä. Eteenpäin; uusin askelkuvioin steppaillen. ”Olen takaisin – I am back” slouganin raikuessa iloisesti, niin kotikylän raiteilla kuin globaaleilla bulevardeilla.

ENTÄS, JOS NUKKUVIEN PUOLUE HERÄÄ?
Nimittäin, markkinarakoa aidosti uudelle puolueelle löytyy viime eduskuntavaalien tilastojen perusteella. Jos huomioon otetaan nukkuvien puolueen osuus, niin sehän oli viime vaaleissa jo suurempi kuin nykyinen oppositio. Kunhan mukaan lasketaan kaikki äänioikeutetut.

Myös todellinen äänestysaktiivisuus on tärkeää perustietoa.

Myös todellinen äänestysaktiivisuus on tärkeää perustietoa.

 

Joten laskelmien valossa kaikki on mahdollista. Mikäli Väyrysen Paavo löytää kansalaispuolueensa keulakuviksi myös nuoremman naissukupolven edustajia, niin kaikki on noissa äänestäjien osuustaistoissa mahdollista. Vuoden 2019 eduskuntavaaleihin mennessä; 10 – 15 prosenttia haarukkaan osuva äänisaalis on Kansalaispuolueelle täysin mahdollinen.

Varmaa on, että Väyrysen Paavon puolue tulee eurovastaisuudellaan taitavasti iskemään kiilaa; etenkin perussuomalaisten kannatukseen. Ja tarjoaa myös todellisen tai taitavasti laaditun vaihtoehdon keskustaan ja kokoomukseen pettyneille. Tarjoten myös demareiden ja vihreiden kannattajille jotakin. Jolloin Väyrysen Paavo leikkaa kaikilta isoilta puolueilta oman osuutensa.

Minkälaisen vaihtoehdon Kansalaispuolue tarjoaa ja kenelle? Sen näyttävät lähikuukaudet, kun Väyrysen Paavon kansalaisaloite euroerosta tulee eduskunnan käsittelyyn.

Parhaiten nukkuvien puolueen Väyrysen Paavo saa hereille, kun hän paljastaa viimeisimmän perustuslaki ”uudistuksen” todelliset vaikuttavuudet suomalaisille. Tuo ”uudistus” toteutettiin vuosina 2007 – 2011. Päähuomio julkisuudessa kiinnitettiin taitavasti vain presidentin valtaoikeuksien kaventamiseen.

Toisenlaista näkökulmaa esille avoimesta internetistä:

HE 60/2010 Vanhanen
perustuslain tekstien vertailu
LJL 3/2011 Sasi

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, vaalirahoitus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.