Osa 1 – Presidentinvaalit 2024

Äänestysprosentti vuoden 2018 presidentinvaaleissa jäi yllättävän alhaiseksi. Monet vuoden 2012 presidentinvaalien pääaiheista ovat edelleen ajankohtaisia.

Joten näissäkin vaaleissa äänestysprosentin nostamisessa riittää työtä. Toivotaan, että suomalainen media harjaa tulevien presidentinvaalien ehdokkaat ja heidän taustansa arkeologisella tarkkuudella läpi. Oli sitten kyseessä puolueen tai valitsijamiesyhdistyksen asettama ehdokas. Ennen vaalikampanjoita. Myös vaalirahoitusten osalta. Ja se, mikä äänestäjiä kiinnostaa varmasti on se, että miten päivänvaloa kestävät ovat ehdokkaiden tähän astisen poliittisen uran vaalirahajäljet?

Maan tapa 2
– artikkelistamme ja finanssialan erittäin vaikutusvaltaisen lobbarin Tuomo Yli-Huttulan ”Presidentti ja porvarivalta – Ristiriitoja ja yhteistoimintaa tasavallan sisäpiirissä” – kirjasta löytyy hyvää ison kuvan tietoa. Etenkin kokoomuksen avainhenkilöiden ja – järjestöjen rakentamaa ekosysteemiä koskien.

Maan tapa 2 – artikkelin lukemisen jälkeen on helpompi itse kunkin äänestäjän miettiä sitä, että voiko esimerkiksi kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb nousta uskottavasti pienten ihmisten ja suurten yritysten edusmieheksi? Vai vain toisen?

Arvojuurien isosta kuvasta: ”Vahva ja välittävä Suomi – hallitusohjelmasta”

Vuonna 2006, kokoomuksen meppinä toimiessaan Alexander Stubb vastasi yllättäen ja pyytämättä; perusoikeuksiensa toteutumisesta huolestuneen suomalaisen hätähuutoon sähköpostissa:

”Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.”

”Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.”
Lähde: Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa? – Suomi 2017 verkoston blogi 9.12.2010.

Vastaus huokui aitoa inhimillisyyttä ja empatiaa. Jos ja kun kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb nousee tasavallan presidentiksi, niin uskaltaako ja saako hän asettua korkeassa asemassaan esimerkiksi kaikkien vakuutustaisteluun, ilman omaa syytään juuttuneiden suomalaisten puolelle? Samalla asettuen myös isoja vakuutusalan yrityksiä ja niiden erittäin vaikutusvaltaisia lobbausjärjestöjä vastaan?

Aiheen isosta kuvasta ”Kokoomus – Hallitusneuvottelut 2023 ja hallitusohjelma 2023 -2027” – artikkelissamme.

Eikä tuossa kaikki.

Muistatko tai tiesitkö tämän?

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubbin pääministerikaudella 2014 – 2015 vietiin maaliin työ- ja tapaturma- sekä vakuutusoikeuslakien ”uudistukset”. Ilman isompaa mediajulkisuutta, vaikka nuo lait koskevat kaikkia suomalaisia. Noiden ”uudistusten” ja Avoin Suomi 2014 – artikkelista löydettävissä olevien faktojen perusteella, myös Alexander Stubb on isojen yritysten ja niiden erittäin vaikutusvaltaisten lobbausjärjestöjen kannalta katsottuna niin sanotusti virman mies. Eikä tuossa mitään, jos hän itsekin sen tunnustaisi. Tai omilla näytöillään tämän väitteen kumoaisi.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Euroopan unioniin liittyen. Mikä on kunkin presidentinvaalien ehdokkaan kanta liittovaltioon? Entä miten tuo seuraava Suomelle ja etenkin suomalaisille mahdollinen iso askel otetaan? Gallupien avulla vai kansanäänestyksen kautta koukaten?

Vilkkaita ja avoimia kansalaiskeskusteluja noista aiheista presidentinvaalien yhteydessä odotellessa. Hyvin dokumentoitua taustaa EU- ja eurolähihistoriamme isosta kuvasta löytyy esimerkiksi Jorma Jaakkolan ”Kokoomuslaisen tutkimaa lähihistoriaa” – kotisivulta.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä. –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.