Työministeri ja työministeriö

Yllättävän pienelle huomiolle julkisuudessa on jäänyt se, että työministerillä ja työministeriöllä on ehken suorimmat sekä säännöllisimmät yhteydet työmarkkinajärjestöjen ja finanssialan sisäpiireihin. Joita myös kolmikannaksi ja Wahlroosin nelikannaksi kutsutaan.

Muistatko vielä tämän? Muun muassa pääministeri Sipilän/kesk. hallituksen työ- ja oikeusministerinä toiminut Jari Lindström/ex-ps./siniset kutitteli lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan isoja ongelmakohtia rohkeasti. Kunnes hänetkin lanattiin hiljaiseksi.

Wahlroosin nelikanta tosielämässä: ”Näin rahasampo luodaan ja pidetään käynnissä”

Tiesitkö jo tämän? Yksi tuon kovaan kansalliseen korporatismiin ja mafiamaiseen finanssifasismiin nojaavan etujärjestövallan ytimistä, toimii muun muassa Tapaturmavakuutuskeskus –  nimisen suojakuvun alla. Jostain syystä tämä(kin) aihe on; avaamisen ja tunnetuksi tekemisen suhteen, juuttunut suomalaiseen uutiseteiseen?

Kokoomuksen ekosysteemin Avoin Suomi 2014 – torpedointi suomalaisille tutuksi?

Mikseivät edes vasemman reunan demarit ja vasemmistoliittolaiset ole uskaltaneet avata suutaan? Nuo ”Avoin Suomi 2014” – bloggauksessa avatut epäkohdat ja perustuslain vastaisuudet ovat olleet heidänkin tiedossaan jo usean vuosikymmenen ajan!

Ovatko aiemmin puolue- ja aatejanalla vasemmalla olleet, demarit sekä vasemmistoliittolaiset siirtyneet, elinkaari- ja varallisuuskertymäajattelun myötä, arvopohjiltaan puolueidensa kokoomukselaiseen äärireunaan? Lähivuodet näyttävät, että uskaltavatko edes rehvakkaasti esiintyvät perussuomalaiset ja vihreät iskeä tähän pitkään avoinna olleeseen sekä ainakin yli miljoonaa äänestäjää kiinnostavaan markkinarakoon?

Juurisyyt > Uutislukitus 10 ja Mobiiliflaijeri 10 – Päätösjakso

Jos työmarkkinajärjestöillä sekä finanssialan etujärjestöillä on todellinen valta lakisääteisissä vakuutuksissa ja sosiaaliturvassa, niin mikseivät he halua ratkaista tiedossaan olevia ongelmia?

Miksei vuonna 2006 esitelty Saattaen vaihdettava – toimintamalli kelpaa päättäjille?

Ajavatko vahinkovakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä Kela asiakkaitaan yhdessä toimien, aggressiivisesti alempien korvausten ja toissijaisten korvausjärjestelmien piiriin? Tai kokonaan niistä ulos? Varsinkin, jos kyseessä on laskennallisesti pitkäkestoinen ”yksittäistapaus”, jonka korvausvelvollisuus perustuu selkeästi lakiin ja toteen näytettyyn syy-yhteyteen? Pääministerin paikalta eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi siirron saanut Antti Rinne/sd. voinee jo kertoa tämän Malli Antti Rinne – tukipaketin aikataulusta ja sen saamisesta kaikkien ammattijärjestöjen jäsenten saataville?

Eikä tuossa kaikki.

Bloggauksen toisessa mobiiliflaijerissa mainittu ja vuosina 2003 – 2007 voimaansaatettu kahden lääkärin loukku – lakipaketti löytyy purettuna, esimerkiksi näistä kohta seuraavista Oikeusturvan ajankuva – blogin linkeistä. Ilman niiden jäljittämistä voimassa olevaan lainsäädäntöön ja täysimääräistä korjaamista, hallitusohjelman sivun 150 kirjaus ja lupaus vakuutuslääkärijärjestelmän täysremontista uhkaa jäädä tussaukseksi. Taas kerran.

Kuin yllättäen ja pyytämättä. Sdp ja keskusta olivat hallituksen puikoissa tuolloinkin eli vuosina 2003 – 2007. Pääministerinä toimi, eduskunnan nykyinen puhemies, Matti Vanhanen, joka ei ole ainakaan vielä ilmaissut tietojaan siitä, miten tällainen lainsäädäntökuvio, HUOM! ohi hallitusohjelman voi olla 2000-luvun oikeusvaltio Suomessa mahdollista?

Joten tämän(kin) bloggauksen asioissa on hyvä muistaa tämä.

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Onko 12 vuotta riittävä aika perustuslain vastaisuuksien tunnistamiseen ja korjaamiseen?

Linkit mobiiliflaijerissa nimettyihin bloggauksiin:

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 1/3 – Julkaistu lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 2/3 – Julkaistu lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

Kahden lääkärin loukku – Monen potilaan elämän viimeinen tyrmäyskoukku osa 3/3 – Julkaistu torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Eikä tuossa vielä kaikki.

Lopuksi lisätietoa Yksittäistapaus – bloggauksesta, koskien rahallista ja inhimillistä ulottuvuutta, kun henkilö vammautuu pysyvästi esimerkiksi työtapaturmassa.

Tästä juuri syitä ja isoa kuvaa valottavasta kirjasta löytyy lisätietoa työministeri Tuula Haataisen puolison ja Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäen roolista kolmi- ja nelikantakoneiston yhdestä keskeisistä vallankäyttäjistä.

”Kyse on samalla finanssifasismin tunnusmerkit täyttävästä ja miljardien eurojen liiketoiminta-alueesta, joka perustuu julkisen vallankäyttöön; valtaosin yksityisesti omistetuissa yhtiöissä.

Tässä sarjan toisessa jaksossa annamme lukusuosituksen; ”Kolmikannan kulisseissa” – kirjalle, jonka ovat kirjoittaneet Lasse Laatunen ja Arto Nieminen. Kirjan kustantaja on Art House ja kirjan julkaisuvuosi on 2017.

Kirja on kaivattua jatkoa Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmälle, joka vuonna 2012 puristeli onnistuneesti isoksi kasvaneita työeläkejärjestelmän mätäpaiseita.” Lähde: Suomi 2017 blogi – Kirja numero 2/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019

Kirja antaa hyvää lisävalaistusta kysymyksille:
1. Kenellä Suomessa on todellinen valta?
2. Mihin On Sovittu Että (OSE) – sopimukseen tai lakiin perustuen?
3. Mikseivät laillisuusvalvojat uskalla puuttua tähän(kään) maan tapaan?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.