”Sutki sisko”- ja ”Hyvä veli”-järjestelmien anatomiaa

Klikkaamalla artikkelin kuvia hiirelläsi, saat tekstit ruudullesi näkyviin isompina.
Suomen kirjakevään kuumin uutuus – Silvo Kaasalainen  ja Virkanimitysruletti.

Jokaisen vaalin alla hyvä muistutuskirja. Yli puoluerajojen.

 

Toivotaan, että myös tästä MOT:n esille nostamasta RAY-aiheesta tulee iloista, avointa ja yhteisesti hyväksyttyä toimintaa. Kaikkien valtapuolueiden toimien kannalta. Aikaisempi aihetta käsittelevä Suomi 2017 ”Kokovartalokorruptio osana maan tapaa” -artikkeli.

Miten läheisesti valvottavien ja valvottavana olevien tulee toimia? Miten esimerkiksi vakuutusala hoitaa suhteitaan sosiaali-ja terveysministeriön virkamiesjohtoon?

Sosiaali- ja terveysministeriön johtotroikka Lapissa

Mielenkiintoista olisi saada tietää osakkeenomistuksista eri ministeriöiden virkamiesten tai heidän lähiomaistensa joukoissa.

Esimerkiksi voisi ottaa esimerkiksi vakuutuskonserni Sammon osakkeiden omistukset tällä hetkellä päättäjiemme piirissä. Sampohan on takonut lakisääteisillä eli pakollisilla vakuutuksilla ennätystuloksia vuosien ajan.

RAY:n seminaari Lapissa osallistuneet sosiaali-ja terveysministeriön henkilöt MOT:n 2.5.2011 mukaan.

Kuinka moni vanhan eduskunnan 2007-2011 ja kuinka moni uuden eduskunnan 2011-2015 kansanedustajista omistaa Sampoa? Entä mepeistä? Laillisuusvalvojista? Miten on puolisoiden omistusten laita? Minkälaiset ovat omistusten määrät?

– Tsekkaa myös taustaa avoimesta netistä hakusanoilla: –

voideltu valta
kokovartalokorruptio
finngate skandaali

Tästä MOT – ohjelmasta hyvät alkujytkyt tositoimiin kiinni pääsemiseksi:

MOT: Sala-automaattiyhdistys
RAY:n edustusmenot syövät hätääkärsivien potista.
Toimittaja Ari Korvola

Juonto:

Poliittisista virkanimityksistä äskettäin kirjan kirjoittanut Silvo Kaasalainen pitää RAY:n hallintokäytäntöä jäänteenä kaukaa 1970-luvulta. Näinhän poliitikot hääräsivät Kekkosen aikana.

Kaasalainen:

”Melkein sanoisin, että tämmöisessä organisaatiossa riski sille, että käytetään päätöksenteossa väärin valtaa, on suunnilleen yhtä suuri kuin on riski sille, että käsikranaatti räjähtää, jos siitä on sokka vedetty pois.”

* YLE TV1
* Maanantai 2.5. klo 20.00
* Kesto 00:28:00
* Esitysaikaa 5 päivää jäljellä

* Julkaistu: 2.5.2011 klo 20.00
* Katsottu: 11 713 kertaa
* Poistuu: 9.5.2011 klo 20.00
* Katseltavissa vain Suomessa

Jakso löytyy osoitteessa:
http://areena.yle.fi/ohjelma/2501

Jakson käsikirjoitus MOT:n osoitteessa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/05/13/sala-automaattiyhdistys
> linkin toiminta varmistettu 21.3.2017

Virkanimitysruletti-kirja kertoo suomalaisesta kokovartalokorruptiosta erinomaisen hyvin.

Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit jatkakoot murenemistaan. Myös Raha-automaattiyhdistyksen, oikeusministeriön, sisäasiainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön toimintojen sekä kytkentöjen suhteen.

* * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s