On Sovittu järjestelmän modernimpi OSE – versio

On totta, että kohta seuraavaan mobiiliflaijeriin Helsingin Sanomista poimittu ”On Sovittu” ei enää hallitse päätöksentekoa 1900-luvun malliin. Tilalle on jalostunut vielä moniulotteisempi ja vaikutusvaltaisempi On Sovittu Että (OSE) – järjestelmä. Sen hallinnassa olevan pelikirjan mahdollisuuksiin kuuluu, että ylijohtaja Outi Antilasta voi tulla Kelan uusi pääjohtaja, vaikkei hän kuulunut Kelan työvaliokunnan loppusuoralle valitsemiin ehdokkaisiin.

Tämä bloggaus on kirjoitettu Kelan pääjohtajan nimityksen presidentillistä vahvistusta odotellessa.

Toiveikas hymiö ja iso peukku x 2019 tämän mobiiliflaijerissa olevan koko sivun mittaisen On Sovittu – jutun kirjoittaneelle Helsingin Sanomien toimittajalle Marko Junkkarille. Vaikka monesta yhteiskunnallisesta asiasta hänen kanssaan eri mieltä oltaisiinkin.

Suomen todellinen hallintamuoto ja hallitsijat tulossa viimeinkin päivänvaloon?

Mobiiliflaijerissa mainittu artikkeli löytynee kokonaisuudessaan vapaaseen lukuun Helsingin Sanomien digilehdestä tai varmuudella hyvin varustetuista kirjastoista kautta maan. Joko paperi- tai digiversiona.

Hyvä muistaa tämän bloggauksen ja Helsingin Sanomien jutun sisällöstä ainakin tämä. Se mitä ei tunnusteta, sitä ei ole virallisesti olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Taikka korvata.

Mobiiliflaijerissa mainitusta jutusta on jäänyt jostain syystä pois Antilan työhistorian vuodet 1992 – 2010. Vaan niistä kuulemme toivottavasti myöhemmin lisää. Urallaan ainakin yli 100 000 hylkäävän korvauspäätöksen tekijäorganisaation puheenjohtajat ovat Suomessa harvassa. Ja nyt sellainen nousee sosiaaliturvasta isosti vastaavan Kelan pääjohtajaksi. Tosin finanssi-, vakuutus- ja eläkeala kiittävät varmasti. Kun näytöt ovat niiden kannalta erittäin kovat!

TELK 1
TELK 2
TAMLA

Joten tässä vielä vastauksia odottavia vaadi faktat – tyyppisiä kysymyksiä, liittyen 2000-luvun OSE -järjestelmän ja sen miljardien eurojen vakuutusliiketoimintaa pyörittävään ekosysteemiin. Toivottavasti saamme näihin pitkään avoinna olleisiin kysymyksiin, mahdollisimman paikkansa pitävät, vastaukset jo vuoden 2019 aikana. Taikka viimeistään vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Jolloin lopussa mainittujen hankkeiden lakialoitteet tulee olla eduskunnan käsittelyssä.

Tässä nuo kolme kysymystä:

1. Kenellä on todellinen valta lakisääteisissä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa koskevissa asioissa?
2. Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen samat henkilöt ja organisaatiot voivat olla, niin sanotusti tuoleja vaihtaen käyttämässä, tosiasiallista lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?
3. Mikseivät laillisuusvalvojat, kuten eduskunnan perustuslakivaliokunta (PeV) uskalla ja saa puuttua, pitkään heidänkin tiedossaan olleeseen tilanteeseen?

Onneksemme aiheesta on saatavilla jo hyviä tietokirjoja, vaikkei koulujen oppikirjoissa taikka yliopistojen luennoilla vielä näitä asioita käsitelläkään. Tässä kolme oivaa kirjavinkkiä On Sovittu Että (OSE) – järjestelmä aiheen isoon kuvaan:

(Suositeltu lukujärjestys)
1. Lakien synty, Seppo Konttinen
2. Kolmikannan kulisseissa, Lasse Laatunen ja Arto Nieminen
3. Veljeskunta – Lobbaus Suomen poliittisessa järjestelmä, Anders Blom

Kirjat löytyvät myös hyvin varustelluista kirjastoista kautta maan. Hyvin varusteltuja divareita ja kirjakauppoja unohtamatta.

Antoisia lukuhetkiä kyseisten kirjojen parissa ja toivotaan, että tuoreiden ahaa-elämysten kautta edes verorahoitteinen, mutta kokoomuksen vetovuorossa toimiva, Yleisradio toimittajineen uskaltaa ja saa avata OSE – järjestelmän ison kuvan.

Vaikka näiden vireillä olevien ja OSE – järjestelmän perinteiseen valtaan kuuluvien hankkeiden kautta koukaten:

1. Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukunta
– Julkaistu lokakuu 30, 2019

2. Korkein oikeus lainsäädäntötoimissa
– Julkaistu lokakuu 21, 2019

3. Kelan vakuutuslääkärit 2019 –
– Julkaistu lokakuu 10, 2019

Eikä tuossa kaikki.

Some-tietojen mukaan, lopullisen Outi Antilan Kelan pääjohtajaksi nimityksen jälkeen; näissä Twitterissä löytyvissä mobiiliflaijereissa olevat jääviysnäytöt menettävät kuulemma merkityksensä.

Näyttö 1
Näyttö 2

Eikä tuossa mitään, mutta onpahan edes yritetty.  Suomen 2019 EU-puheenjohtajuuskauden oikeusvaltioon liittyvien tavoitteiden hengessä.

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot! Ja edellä kerrotun 2000-luvun OSE – järjestelmän osat ja näytöt sekä Suomessa vallitsevat todelliset oikeusvaltioperiaatteet eri kanteilta valaiskoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.