Kirja numero 2/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019

Kenellä Suomessa on todellinen valta? Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?

Tässä sarjassa esittelemme kolme kirjaa, joiden avulla yhä useampi suomalainen voi halutessaan päästä paremmin kärryille siitä, miten isoksi on kasvanut ero; virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välillä?

Kirja numero 1/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019
– Julkaistu maaliskuu 11, 2019

Tässä sarjassa, osat 1-3, esittelemämme kirjat löytyvät luettaviksi hyvin varastetuista kirjastoista, kirjakaupoista ja antikvaareista. Kirjat käsittelevät hyvin aiheita, joita koulujen oppikirjoissa ja yliopistojen luennoilla ei käsitellä. Ainakaan vielä ja tarvittavan isoilla painotuksilla.

Kirjat osoittavat hyvin sen, että kyse ei ole pelkästään puolue- ja vaalirahoituksesta. Vaan myös henkilöiden välisistä ihmissuhteista, joiden tärkein perusta on rahan lisäksi luottamus. Lobbarirekisteri tuo toteutuessaan pienen helpotuksen läpinäkymättömyyden ongelmaan, kun puhutaan lobbauksesta, vaikuttajaviestinnästä tai vaalivaikuttamisesta.

Suomalainen erikoisuus on ollut vuosikymmenten ajan se, että lobbarijärjestelmä on integroitu poliittiseen päätöksentekojärjestelmään ilman, että mikään eduskuntapuolueista on uskaltanut kapinoida vallitsevaa tilannetta vastaan. Mutta ilmassa saattaa väreillä halua todellisiin korjauksiin, mutta se edellyttää kaikkien vallitsevien aate- ja arvopohjien tuomista päivänvaloon.

Nämä kolme vallankäytön isoa kuvaa käsittelevää kirjaa ovat ilmestyneet vuosina 2014, 2017 ja 2018, mutta tässä järjestyksessä luettuina piirtävät hyytävän tarkan ison kuvan, tuosta suomalaisesta ja mafiamaisen rakenteen omaavasta On Sovittu Että (OSE) – järjestelmästä, joka toimii esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla.

Kyse on samalla finanssifasismin tunnusmerkit täyttävästä ja miljardien eurojen liiketoiminta-alueesta, joka perustuu julkisen vallankäyttöön; valtaosin yksityisesti omistetuissa yhtiöissä.

Tässä sarjan toisessa jaksossa annamme lukusuosituksen; ”Kolmikannan kulisseissa” – kirjalle, jonka ovat kirjoittaneet Lasse Laatunen ja Arto Nieminen. Kirjan kustantaja on Art House ja kirjan julkaisuvuosi on 2017.

Kirja on kaivattua jatkoa Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmälle, joka vuonna 2012 puristeli onnistuneesti isoksi kasvaneita työeläkejärjestelmän mätäpaiseita.

Jokohan vuonna 2019 saadaan tuon dokumenttinäytelmän aiheen iso kuva pitkäkestoiseen päivänvaloon? Sarkastinen hymiö.

Montako ohjelmaa/uutista löydät kirjan aiheesta Ylen arkistoista?

Näin ”Kolmikannan kulisseissa” – kirjaa arvioi aiheen ison kuvan hyvin tunteva henkilö.

”Viimeinen mafiapomo: Lasse Laatusen kirja paljastaa Etelärannan sortumisen syyn” – Kauko Parkkinen, työsuhdelakimies, tietokirjailija

– –

”Kirjoja vertailemalla voi päätellä, onko mikään muuttunut lähes 40 vuodessa ja samalla arvioida, onko Laatunen itse järjestelmän palveluksessa jotenkin muuttunut.

Heti voi todeta, että mafia-luonne on hyvin pitänyt pintansa aivan viime aikoihin saakka. Vasta Laatusen eläkkeelle siirtymisen myötä se on menettänyt otettaan, ehkä jopa sortunut.”

– –

”Laatunen kertoo varsin koruttomasti, miten Hyssälä pantiin järjestyksen kouriin:

”Lasse Laatunen, Lauri Ihalainen, STTK:n Mikko Mäenpää ja Akavan Matti Viljanen pyysivät ministeri Liisa Hyssälältä audienssia. Nelikko ilmoitti varsin suorasanaisesti, että tämän häirinnän oli loputtava. Paikalla ollut valtiosihteeri Savolainen istui hiljaa nurkassa.”

Herkempää lukijaa näin suuri härskiys saattaisi jopa järkyttää, varsinkin jos sattuu arvostamaan demokratiaa, mutta en ole havainnut yhdenkään arvioijan edes huomanneen tätä. Se kertoo paljon suomalaisesta mediasta, Heikki Elonheimon termein parviälystä.

Nelikko olisi epäilemättä mieluusti nähnyt, että koko hallitus olisi istunut hiljaa nurkassa. Tai vaikkapa eduskuntakin.”

– –
Kirjan tekstiosa päättyy sopivasti Arto Niemisen sanoihin: ”Tämän kirjan haastatteluista voi päätellä, että palkansaajapuolella on aito huoli siitä, että Lasse Laatusen harjoittama pragmaattinen sopimuksiin pyrkivä politiikka on katoamassa työnantajalinnakkeesta”. Kun aika on.

Kolmikanta on muodostanut pitkällä yliajalla olevan vasemmistovallan kivijalan, ja Lasse Laatunen on ollut sen luotettava tukipylväs.

Lue lisää Kauko Parkkinen osoitteessa:
http://kaukoparkkinen.com/index.php/lasse
Linkki luettu 12.3.2019

Ovatko vain uudet ”mafiapomot” ottaneet ohjakset käsiinsä?

Suomi 2017 verkoston mielestä, ”Kolmikannan kulisseissa” – kirja loksauttelee On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän isosta kuvasta puuttuvia palapelin osia mukavasti paikoilleen.

Kirjan kirjoittajien antamia vinkkejä ison kuvan avaamisesta kiinnostuneille:

Lasse Laatunen kirjan sivulla 8:
”Jos peukalonjälkeni näkyy muutamina vuosikymmeninä säädöskokoelmassa, se tyydyttää itseäni juristina.”

”Se joka maksaa, myös lopulta päättää.”

Arto Nieminen kirjan sivulla 9:
”Jotta ymmärtäisi työmarkkinoiden toimintaa, pitää ennen muuta tutustua ihmisiin.”
”Keskeinen sana on luottamus.”

Aika näyttää. Päteekö tämä seuraava sanonta myös eduskuntavaalien ja EU – vaalien 2019 jälkeen?

Erityisavustajat, pääministerit, ministerit, kansanedustajat ja mepit vaihtuvat. Johtavat virkamiehet ja lobbarit sekä päätoimittajat ja luottotoimittajat pysyvät.

Hyvän vihjeen todellisen vallan käyttäjistä Suomessa; antoi hyväveli – ja sutkisiskojärjestelmissä pitkään luovinut, nyt jo eläkkeellä oleva iso johtaja:

”Kaikki tuntui liittyvän kaikkeen, mikä tietysti kavensi normaalin parlamentaarisen politiikan siivua huomattavasti.” Lähde: Tapani Kahrin 80-vuotishaastattelu ”33 vuotta Eteläranta kympissä” – Helsingin Sanomat 8.5.2018, sivu B 1.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.