Journalismi

Suhteista ja vallasta taistelusta se mediamaailman ydinkin muodostuu. Tiedonvälitysvalta on ehkä; suuren yleisön joukossa, vähiten tunnettu vallankäytön ilmentymä.

* * * *

Suomi on jo EU-liittovaltion osavaltio. Koska tilanteesta kerrotaan suomalaisille?

Suomi on jo EU-liittovaltion osavaltio. Koska tilanteesta kerrotaan suomalaisille?

* * * *

Pitkään alhaalla ollut JOURNALISMI.info – sivusto on näköjään tehnyt paluun ja Martti Valkosen kirjaa ”Sananvapaus kauppatavarana” on taas saatavilla. Vaikka kirjan ilmestymisvuosi on 2003, niin kirjan sisältö hätkähdyttää ajankohtaisuudellaan.

Kirja kannattaa kaikkien journalismin saloista ja tiedotusvallan käyttäjistä kiinnostuneiden hankkia omakseen. Ja kannattaa myös ladata oitis; nuo sivustolla, tarjolla olevat maistijaiset omaan käyttöön:

Salat-I, PDF: 1.209 KB
”Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä”

Salat-II, PDF: 1.192 KB
– sivuilla 20-29 mielenkiintoinen katsaus lähihistoriaamme:

LUKU 2/II:
“TIETO ON VALTAA — SIIS KAIKKIEN SAATAVILLA.”

Euroopan Unionin ytimeen pyrkivää Suomea johtavat nyt valtaosin poliitikot, jotka neljännesvuosisata sitten pitivät ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimusta Neuvostoliiton kanssa maailman napana, johon Suomen oli turvauduttavana ainoana auttajana kaikissa olosuhteissa.

Valtakunnan ylin johtajisto on saanut vahtikoirakseen arvoisensa median. Suomen nykyisen lehdistön suuri osa piilottelee vanhaa taistolaisuuttaan, stalinismin ihailuaan ja EEC-vastaisuuttaan.

Tällainen lehdistö pitää mielellään kynänsä kurissa. Hiljaisuus on ollut pitkään käsin kosketeltavaa.

* * * *

Mielestäni tuo kaikki on erittäin tärkeää maamme ajankuvaa, josta myös nuoremman sukupolven on hyvä saada tietää lisää. Myös siitä, missä tämän hetken mediamaailmassa erilaisten kytkösten suhteen mennään?

Kuten. Ketkä kaikki ja minkälaisen taustan omaavina toimivat tällä hetkellä portinvartijoina? Esimerkiksi Sanoma-konsernin tiedotusvälineissä? Ylessä? MTV3-konsernissa? Entä Alma Median omistamissa sanomalehdissä?

Entä mikä on tilanne opetusta journalismin saralla antavissa yliopistoissa? Minkälaiset ovat mahdollisten journalismin opetusta tukevien tai tutkimusta rahoittavien tahojen nimitiedot sekä heidän maksamat rahasummat?

Ovatko nuo tiedot helposti aiheesta kiinnostuneiden saatavilla?

* * * *

Promerit.net – sivuston viikon viestinä oli 7.3.2013 julkaistu tämä:
”Ellei tunne menneisyyttä, edes lähihistoriaa, miten voi arvioida tätä aikaa .. varsinkaan varautua tulevaisuuteen.

Toistaako media parhaillaan Neuvostoliiton suhteissa noudatettua toimintatapaa EU:n kanssa? Ja miksi ihmeessä? Keiden käskyttämänä?

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä –

Aurinko paistakoot ja tieto liikkukoot myös tiedotusvälineiden ytimistä.

Aurinko iloisesti paistakoot ja tieto myös tiedotusvälineiden ytimistä liikkukoot.

Artikkelin linkit ovat toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä.

Erittäin mielenkiintoinen aihe, josta toivottavasti kuulemme media-alaa sisältä päin tuntevien toimesta lisää…

* * * *

Artikkelin linkit toiminnassa 7.10.2013 kello 19:24.

* * * *

Artikkeli täydentyy jossain vaiheessa… tai sitten ei.
Päivitys 17.7.2014

Vastaa kohteliaimmin, niin halutessasi,  alla olevaan Kansan Galluppiin siitä, minkälaisia asioita Sinä mahdollisesti näet nostaa, kiireellisenä ja tärkeänä, julkiseen keskusteluun. Myös tiedotusvälineiden valta-aluetta koskevana. Jäikö mediamme ja toimittajien todellinen sananvapaus rautaesiripun taa?

Nyt Saa Riittää – Top 11 – Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!
– voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.


Historiamme suurin rakenneuudistus odottaa tekijöitänsä. Vaan aurinko iloisesti keskuudessamma paistakoot ja Suomen todellisen valtakoneiston meille ensin valaiskoot!

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): maan tapa, mediasensuuri Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.