Mobiiliflaijeri 10 – Päätösjakso

Mobiiliflaijeri oli Suomi 100 – ja on Suomi 102 – juhlavuoden kuumin uutuus viestinnän ja mediavaikuttamisen saralla! Suomi 2017 verkoston kehittämä mobiiliflaijeri sopii mainiosti nykyajan sähkösanoma-tyyppiseen tiedonvälitykseen. Parhaaksi testeissä on havaittu A6 – arkkikoko, joka taipuu yllättävänkin isojen asioiden esittelyyn.

Löydät kaikki aiemmin Suomi 2017 verkoston mobiiliflaijeri – sarjan numerot > tästä linkistä. Tutustu kaikessa rauhassa niihin ja laita, niin halutessasi; niistä tietoa eteenpäin omissa verkostoissasi. Lämmin kiitos avustasi, sillä vain yhdessä toimien olemme enemmän. Vaikka monesta asiasta oltaisiinkin eri mieltä.

Olemmeko menossa kohti ison kuvan avausta? Tässä sarjan päätösjaksossa valaisemme isoa kuvaa kahdella mobiiliflaijerilla.

Vakaan vaikenemisen Berliinin muuri murtumassa? Nuorempien sukupolvien voimin.

Pienen sytkäyksen aiheen tiimoilta synnytti tämä Iltalehden tuore artikkeli:
”Herlinit, Jordan ja SAK:n pomot ovat suomalaisen politiikan tallipäälliköitä – Touko Aallon mielestä valta asuu eduskunnan yläpuolella”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/25cf2038-729d-4353-aece-1fda56051453
Iltalehti 15.3.2019 kello 17.10
Toimittaja Lauri Nurmi
(Linkki luettu 16.3.2019 kello 13.47)

Suomalainen erikoisuus on ollut vuosikymmenten ajan se, että lobbarijärjestelmä on integroitu poliittiseen päätöksentekojärjestelmään ilman, että mikään eduskuntapuolueista on uskaltanut kapinoida vallitsevaa tilannetta vastaan. Mutta ilmassa saattaa väreillä halua todellisiin korjauksiin, mutta se edellyttää kaikkien vallitsevien aate- ja arvopohjien tuomista päivänvaloon.

Toivotaan, että mahdollisimman moni löytää ja lukee tuon Iltalehden perjantai-iltaan ajoitetun artikkelin. Ja jos kiinnostus suomalaisen vallankäytön isoa kuvaa kohtaan herää, niin seuraavasta mobiiliflaijerista ja kirjavinkkisetistä saattaa olla paljon hyötyä. Varsinkin lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan sekä oikeusvaltioperiaatteiden toteutumisesta niissä ja tosielämässä kiinnostuneille kansalaisille.

Vai pitäisikö; 1990-luvulta juontuva vallanjako Suomessa vain laillistaa?

Yllä olevaa mobiiliflaijeria käsittelevät kolme kirjaa; ovat ilmestyneet vuosina 2014, 2017 ja 2018, mutta tässä järjestyksessä luettuina piirtävät hyytävän tarkan ison kuvan, tuosta suomalaisesta ja mafiamaisen rakenteen omaavasta On Sovittu Että (OSE) – järjestelmästä, joka toimii esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla.

Kirja numero 1/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019
– Julkaistu maaliskuu 11, 2019

Kirja numero 2/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019
– Julkaistu maaliskuu 12, 2019

Kirja numero 3/3 – Eduskuntavaalit ja EU-vaalit 2019
Julkaistu maaliskuu 13, 2019

Kyse on samalla finanssifasismin tunnusmerkit täyttävästä ja miljardien eurojen liiketoiminta-alueesta, joka perustuu julkisen vallankäyttöön; valtaosin yksityisesti omistetuissa yhtiöissä.

Eikä tuossa kaikki.

Suurinta valtaa Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joille ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä on mahdollistanut sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä.

Hallitusohjelman päättävät sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi. Ja myös ne asiat, mitä ei missään nimessä haluta hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Joten ei liene ihme, että monen usko äänestämällä vaikuttamiseen on ollut ja tulee jatkossakin olemaan koetuksella.

Surullinen vaalihymiö.

Ellei sitten tapahdu kertarysäyksellä; alussa olevassa mobiiliflaijerissa kerrotun, vakaan vaikenemisen Berliinin murtumista. Yli puolue- ja aaterajojen. Ennen seuraavia vaaleja.

Toiveikas vaalihymiö.

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.