Suomen itsenäisyysprosentti 2020-luvulla?

Suomi täyttää tänään, 6.12.2020 sunnuntaina, 103 vuotta. Itsenäisyyspäivää 2020 vietämme itse kukin tahoillamme ja tavoillamme. Voimassa olevat koronaviruksen aiheuttaman epidemian rajoitukset huomioiden.

Suuret kiitokset kaikille niille henkilöille, jotka tiedoin, taidoin, uhrauksin ja yhteistyön keinoin ovat rakentaneet Suomea sen 103 vuotisen historian aikana. Yli maakunta -, heimo -, kieli –, mielipide -, kulttuuri – ja valtakuntarajojen ulottuen.

Suomen ja suomalaisuuden rakentaminen sekä esi- isiltämme ja – äideiltämme saadun hengellisen perinnön vahvistaminen sekä muovautuminen jatkuvat. Vaikka monesta asiasta olisimmekin perustellusti eri mieltä. Vaikka puhummekin äidinkielenämme montaa eri kieltä ja niiden murteita.

Tänä päivän meitä suomalaisia pyritään hallitsemaan muun muassa talousasioissa tarkoilla numeroilla. Oli kyse valtion tai kunnan määrärahoista. Itse kunkin elämään liittyvien, pankkien ja pikavippifirmojen myöntämiä lainasummia sekä korkoprosentteja unohtamatta. Mitattavissa olevia kehon rasvaprosentteja ja gallup-lukujen totuudenmukaisempia esittämismahdollisuuksia väheksymättä.

Kun puhe siirtyy esimerkiksi Suomen jäljellä olevaan itsenäisyysprosenttiin, niin tarkan numerotiedon saaminen muuttuukin mahdottomaksi. Tältä itsenäisyysprosentin selvittämisen tilanne näytti vuonna 2017, kun Suomi täytti 100 – vuotta.

Parhaillaan käynnissä on useita EU-tason hankkeita ja keskusteluja, joiden yhteydessä Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti olisi helppoa tuoda sen tietävien henkilöiden taholta julki. Vai pitäisikö ruveta puhumaan Suomen EU-osavaltioprosentista?

Kansanäänestys ainakin EU:n elpymispaketista?

Yllättäen ja rivien välistä luettuna myös Helsingin Sanomat asettuu EU:n elpymispaketista ehdotetun ja vaaditun kansanäänestyksen puolelle: ”Tällä kertaa nuoria ei pidä jättää kärsijöiksi. Pandemian tuhoja on torjuttava talouden elvytyksellä, mutta on myös katsottava tulevaisuuteen, kriisin jälkeiseen aikaan. Jotta sukupolvien välinen luottamus säilyisi ja Suomen vahvuus periytyisi, elvytysvelkoja ei saa jättää tulevien veronmaksajien vastuulle.” Lähde: Helsingin Sanomat pääkirjoitus 6.12.2020 – Luottamus on Suomen menestyksen salaisuus – printtilehden sivu A 5.

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaiset (2.0) hytkyttävät vaikenemisen muureja
Uskaltaako Timo Soini enää jytkyttää?
EU:sta erolla uhkaamisella Suomen oikeusvaltion perusta kuntoon
Kenen asialla on ”Suomalaisten puhemies Euroopassa”?
Kokoomuskin on huolestunut EU-integraation syvenemisestä!
Suomalainen demokratia tehohoitovaiheessa
Itsenäisyyspäivän 6.12.2020 aiheisiin liittyviä artikkeleita

PERUSSUOMALAISET (2.0) HYTKYTTÄVÄT VAIKENEMISEN MUUREJA
Eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyssä parhaillaan oleva kansalaisaloite KAA 6/2020 vp –”Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista” on saanut rinnalleen myös 28 perussuomalaisen kansanedustajan allekirjoittamaan lakialoitteen LA 44/2020 vp –”Lakialoite laiksi neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä Suomen osallistumisesta Euroopan unionin elpymisvälineeseen”.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_44+2020.aspx
Linkki luettu 6.12.2020

Lakialoitteen on allekirjoittanut tähän päivään mennessä 28 kansanedustajaa. Eli 14 prosenttia kansanedustajista. Kaikki perussuomalaisia.

Joten perussuomalaiset repivät tilanteesta maksimaaliset julkisuuden tarjoamat mahdollisuudet. Seuraava lainaus on poimittu kokoomuksen Verkkouutisista.

Lainausten lähde on Verkkouutiset 25.09.2020 – PS teki lakialoitteen kansanäänestyksestä.

Lainaus alkaa.

”– Yhteiset verot syventäisivät jäsenmaiden integraatiota tavalla, joka muuttaa unionia tiiviimmäksi talousliitoksi ja vie sitä kohti liittovaltiota, perussuomalaiset katsoo.

– Perussuomalaiset tyrmäävät ajatuksen syventyvästä liittovaltiosta. Jos me haluamme tukea yrityksiä ja työpaikkoja, meidän on tehtävä se itsenäisesti Suomessa. Jokainen EU-maa on vapaa tekemään samoin ilman suomalaisten veronmaksajien rahoja.

Toteutuessaan EU:n ehdotukset muuttaisivatkin siis perussuomalaisten mukaan unionin toimintaa keskeisten periaatteiden osalta. Unioni ryhtyisi rahoittamaan toimintaansa velaksi ja sen velkataakka kasvaisi lyhyessä ajassa tasolle, jonka hoitaminen olisi unionin nykyisen tulorakenteen puitteissa vaikeaa tai mahdotonta.

– Kysymyksessä on tilanne, jota Suomessa ei voitu perussopimuksia ratifioidessa ennakoida. Kyse on selkeästi perustuslain 94 §:n 2 momentissa tarkoitetusta merkittävän toimivallan siirtämisestä Euroopan unionille ja näin ollen päätös vaatisi kahden kolmasosan enemmistön eduskunnassa.

Perussuomalaiset huomauttaa, että komission ehdotus myös rajoittaisi toteutuessaan eduskunnan budjettivaltaa aina vuoden 2058 loppuun, mikä merkitsisi olennaista täysivaltaisuuden rajoitusta Suomen budjettisuvereniteetin osalta.”


Lainaus loppuu.

Linkitetään tämä kohta ”Kyse on selkeästi perustuslain 94 §:n 2 momentissa tarkoitetusta merkittävän toimivallan siirtämisestä Euroopan unionille ja näin ollen päätös vaatisi kahden kolmasosan enemmistön eduskunnassa.” perustuslain ”uudistukseen” vuosina 2007 – 2011. Perussuomalaiset olivat tässä lainauksen asiassa erittäin vahvoilla. Varsinkin, jos peilaukseen otetaan vasemmistoliiton kansanedustajien historiallisen isot housujen ja takkien käännöt, perustuslain ”uudistuksen” ison salin äänestyksissä. Hallitukseen pääsyssä puolueiden arvot ja arvopohja taipuvat yllättävän isosti. Tosin tuo vasemmistoliiton historiallisen ison taipuminen on edelleen myös heidän kannattajilleen uusi asia. Tosin saattaa johtua siitä, että se historiallisuudestaan huolimatta ylittänyt suomalaista uutiskynnystä.

Sitten eteenpäin 2020-luvun tilanteisiin. Uutisvirtaseurannan kautta maallikkokin on voinut ymmärtää ainakin sen, että myös oppositiopuolueet kristilliset ja Liike Nyt ovat olleet, tämän asian, suhteen samoilla linjoilla perussuomalaisten kanssa. Keskustaan paluun tehnyt Paavo Väyrynen on kirjoittanut aiheesta räväkästi blogeissaan. Muun muassa hänen Uusi Suomi Puheenvuoro – bloginsa ”Sixten Korkman johtaa taas harhaan” – kirjoitus 30.10.2020 kannattaa käydä lukemassa.

USKALTAAKO TIMO SOINI ENÄÄ JYTKYTTÄÄ?
Kuntavaalit 2021 tulevat olemaan erittäin mielenkiintoiset, jos sinisten riveihin tekee paluun Timo Soini. Hänen kontakteillaan ja maineillaan mahdollisesti syntyvä konservatiivisiin ja kristillisiin arvoihin nojaava vaaliliitto tulee nakertamaan, onnistuessaan ainakin keskustan ja perussuomalaisten kannatusta. Varsinkin, jos Timo Soini uskaltaa ja saa ottaa esiin nämä Suomen oikeusvaltioperiaatteen toteutumattomuuteen tosielämässä liittyvät ongelmakohteet.

Suomen pitkäkestoiset ja törkeät oikeusvaltioloukkaukset EU:n toimivallan piiriin?

Vuosina 2015 – 2019 hallituksessa ollessaan ja ulkoministerinä toimineen, Timo Soinin johtamat perussuomalaiset ja jatkoaikasiniset unohtivat kyseiset, kannattajilleen erittäin tärkeät asiat kokonaan. Vaikka ulkoministerin ja ulkoministeriön vastuualueeseen kuuluvat suomalaisten ihmisoikeusasiat.

EU:STA EROLLA UHKAAMISELLA SUOMEN OIKEUSVALTIO PERUSTA KUNTOON
Toinen tie, edellisessä mobiiliflaijerissa nimettyjen kohteiden täysremonttiin kuin myös oikeusvaltioperiaatteiden toteutumiseen Suomessa ja suomalaisten tosielämässä tulee tässä. Toistaiseksi tämänkaltaisella menettelyllä on ollut suomalaisten keskuudessa pieni kannatus. Mutta kannatus saattaa hytkähtää nopeasti hyvinkin suureksi, jos yhteen kansanäänestykseen sidotaan kolme aihetta kerralla.

Joten tämän artikkelin alussa mainittu kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista/EU elvytysrahastosta/EU elvytyspaketista on pienempi paha kuin, jos esimerkiksi ”Eroon EU:sta .Uusi kansanäänestys” – kansalaisaloite numerolla 6914 toteutuu. Siinä on vielä kannattajailmoitusten keräysaikaa 29.1.2021 asti. Allekirjoitettuja kannattajailmoituksia on tähän mennessä 10 473 kappaletta.

Eikä tuossa kaikki.

Eduskunnan käsittelyssä on jo eduskuntaryhmä Ano Turtiaisen, kansanedustaja Ano Turtiaisen ensimmäisenä allekirjoittama LA 39/2020 vp – Lakialoite laiksi kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä.

Eduskuntaryhmä Ano Turtiaisen 7.9.2020 tekemän lakialoitteen on allekirjoittanut tähän päivään mennessä 12 kansanedustajaa. Eli kuusi (6) prosenttia kansanedustajista. Kaikki perussuomalaisia.

KENEN ASIALLA ON ”SUOMALAISTEN PUHEMIES EUROOPASSA”?
Kun tiedetään, miten vahvoja perussuomalaiset ja heidän kannattajansa ovat sosiaalisen median alustoilla, niin EU-asiat pysyvät, eri muodoissaan, esillä kuntavaaleihin asti ja sen jälkeenkin.

Edellä mainittujen lakialoitteiden (LA 44/2020 vp ja LA 39/2020 vp) allekirjoitusten määrien valossa, enemmistö kansanedustajista ei kannata Suomessa järjestettäviä kansanäänestyksiä EU-asioista.

Joten olisihan se upeaa, jos tämän hetken pääministeripuolue demareiden meppi ja alun mobiiliflaijeriin integroidun mainoksen ”Suomalaisten puhemies Euroopassa” eli Eero Heinäluoma kertoisi meille joulukuun 2020 ja viimeistään tammikuun 2021 aikana sen, minkälaiseen Eurooppaan ja EU-liittovaltiomalliin pääministeripuolue demarit haluavat Suomen ja suomalaiset 2020-luvulla viedä? Mihin perustuen, millä keinoin ja aikataululla?

KOKOOMUSKIN ON HUOLESTUNUT EU-INTEGRAATION SYVENEMISESTÄ!
Samaan aikaan toisaalla, etenee Euroopan pankkiunioniksi kutsuttu hanke, jonka rahallisista vastuista toinen isoista oppositiopuolueista eli kokoomus on hyvin huolestunut. Onhan pankkiunionin rahalliset ja tarkoin numeroin esitetyt vastuut pompsahtamassa kokoomuksen perinteisen vaalirahoittaja eli finanssialan yritysten maksettavaksi.

Näin kirjoittaa tuosta aiheesta Uusi Suomi  – verkkolehti:
”Suomalaispankit joutuvat Italian pankkien luottotappioiden maksajiksi? Kokoomuslaiset  syyttävät nyt Marinin hallitusta”- 4.12.2020 kello 10:45, päivitetty 4.12.2020 kello 10:55

”EU:n kriisinratkaisurahasto ja sen varautumisjärjestely aiotaan ottaa käyttöön suunniteltua aiemmin. Päätös kasvattaa pankkien yhteisvastuuta EU:ssa. Tämä huolestuttaa kokoomuslaisia.”

Siinä, missä tämän hetken suurin gallup-puolue perussuomalaiset selkeästi ja perustellusti vastustavat tämän kaltaisia epätarkkoja EU-tason järjestelyjä, ainakin puheissaan, niin kokoomukselaiset ovat vain huolestuneita.

Joten toivotaan, että edes mainoksen ”Suomalaisten puhemies Euroopassa” uskaltaa ja saa kertoa, mikä on kansallisvaltio Suomen itsenäisyysprosentti vuonna 2020 ja mitä itsemääräämisoikeudella 2020-luvulla tarkoitetaan?

SUOMALAINEN DEMOKRATIA TEHOHOITOVAIHEESSA
Hyvänä alustuksena kotikatsomoihin toimii, esimerkiksi tämä analyysi EU:n elpymispaketista/elvytysrahastosta/tukipaketista, jonka on kirjoittanut taloustieteen dosentti Tuomas Malinen. Korkea lukusuositus. Faktaa vai fiktiota?

”Suomalaisen demokratian kuolema” – 28.11.2020 kello 10:59
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomalaisen-demokratian-kuolema/
Linkki luettu 6.12.2020

”Toukokuun 20. päivästä lähtien olen yrittänyt varoittaa suomalaisia elpymisrahaston suurista vaaroista hyvinvoinnillemme ja koko Euroopalle. Taustallani on ollut joukko samasta asiasta huolestuneita ekonomisteja.

Varsin nopeasti sain oppia, että nykyhallituksen linjassa perustellulle kriittiselle arviolle rahaston tarkoitusperästä ei ole sijaa. Hallituksen epärehellisyys sekä eräiden kansanedustajien valmius hiljentää keskustelua merkittävistä yhteiskunnallisista kysymyksistä näyttää saavuttaneen uudet, erittäin huolestuttavat mittasuhteet.

Nyt onkin hyvä kerrata, miten olemme EU:n elpymisrahastoasiassa joutuneet tähän surkeaan pisteeseen.”

Uusi Suomi Puheenvuoro kommenteissa kokoomuksen Jorma Jaakkola kertoo faktoin, miten demokratian ja perustuslain kannalta, näin synkkään tilanteeseen on 1990-luvulta alkaen tultu. Koko kommenttiketjulle korkea lukusuositus. Varsinkin, kun huomioon otetaan seuraavat ministeriemme tuoreet ulostulot Iltalehdessä 5.12.2020:

”Hallitus ei innostunut kansalaisaloitteesta eikä perussuomalaisten lakialoitteesta. Useampikin ministeri vetosi siihen, että vaaleilla eduskuntaan valitut kansanedustajat edustavat kansaa, eikä erillistä kansanäänestystä tarvita.

– Suomessa kansalaisten mielipiteen vaalien välillä muodostaa eduskunta ja eduskuntaa edustaa suuri valiokunta silloin, kun Euroopan unionin asioista päätetään, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) totesi.

– Meillä on tässä salissa 200 kansanedustajaa, jotka Suomen kansa valitsee joka neljäs vuosi, ja tässä on se kansan ääni ja kansan valta, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) lisäsi.

– Aivan kuten ministeri Tuppurainen aiemmin vastauksessaan kuvasi, Suomen eduskuntaa edustaa suuri valiokunta tässä kysymyksessä, joka on myös käsitellyt tämän kokonaisuuden, pääministeri Sanna Marin (sd) sanoi.

Marin muistutti, että EU:n elpymispaketti myös tuodaan vielä eduskunnan suureen saliin.

– Eli eduskunta, joka edustaa Suomen kansaa vaaleilla valituin edustajin täällä salissa, pääsee yhdessä käsittelemään tämän kokonaisuuden omien päätösten kautta.”
Lähde: Iltalehti 5.12.2020 – Perussuomalaiset ihmettelee hallituksen syitä kansanäänestyksestä kieltäytymiselle: ”Pääministeriä ei kiinnosta”

Turhaan ministerimme pelkäävät kansanäänestyksiä Suomessa.

Sillä, jos viralliset tiedot Euroopan unionin ja euron suosiosta suomalaisten keskuudessa pitävät paikkansa, niin voihan olla mahdollista, että enemmistö meistä suomalaisista haluaakin sukeltaa nopeutettuna EU-liittovaltion osavaltio Suomeksi. Kunhan vain kaikkien EU-maiden ja eri urheilulajien maajoukkueet saavat jatkaa kisaamistaan entisellään.

Kohta seuraavissa linkeissä ensimmäisessä tietoa siitä, kuinka taitavasti tällä hetkellä galluppien kärjessä olevat perussuomalaiset ovat osanneet kutkutella ennen vaaleja, ainakin miljoonan äänestäjän mielenmaisemia. Demareista ja keskustasta puhumattakaan. Kokoomuksen kielteinen suhtautuminen EU-asioiden avoimuuteen yllättää. Siitä ensimmäisessä artikkelin aiheisiin liittyvässä linkissä lisää. Myös vasemmistoliiton puheenjohtajaksi nousseen Li Anderssonin kielteisyys vuonna 2012, niin EU-integraation syventämiseen kuin kansallisvaltion tarpeellisuuteen suomalaisten asianajoyksikkönä, on yllätys.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN 6.12.2020 AIHEISIIN LIITTYVIÄ ARTIKKELEITA
Vanhasen lista 3
– Julkaistu 5 joulukuun, 2012
https://suomi2017.wordpress.com/2012/12/05/vanhasen-lista-3/

Toivottavasti; EU-liittovaltion ja euron pitkäkestoinen, lobbaaminen voi olla Suomessakin iloista, avointa ja kaikkien hyväksymää toimintaa.

Kansallisvaltio Suomen kohtalo?
– Julkaistu 27 helmikuun, 2014
https://suomi2017.wordpress.com/2014/02/27/kansallisvaltio-suomen-kohtalo/

Vastustaako vasemmistoliiton puheenjohtajaksi noussut Li Andersson myös vuonna 2020 Euroopan unionin integraation syventämistä? Entä onko kansallisvaltio suomalaisten asioiden ajamisen yksikkönä edelleen, menneen talven lumia?

Kansanäänestys 2017
– Julkaistu 4 elokuun, 2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/08/04/kansanaanestys-2017/

Ketkä kaikki esittivät kansanäänestystä EU-asioista jo vuonna 2015?

Ympyrä on sulkeutunut
– Julkaistu 8 kesäkuun, 2017
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/08/ympyra-on-sulkeutunut/

Miksei suomalainen uutiskynnys ylity, kun demaritkin selkeästi populistivoivat?

Perussuomalaiset 2019
– Julkaistu 4 maaliskuun, 2019
https://suomi2017.wordpress.com/2019/03/04/perussuomalaiset-2019/

Mikseivät perussuomalaisetkaan uskalla puhua, puheenjohtajiensa suilla, näistä oikeusvaltioperiaatteiden toteutumattomuudesta Suomessa?

Todellinen äänestysprosentti EU-vaaleissa 2019
– Julkaistu 17 kesäkuun, 2019
https://suomi2017.wordpress.com/2019/06/17/todellinen-aanestysprosentti-eu-vaaleissa-2019/

Miksei tämä seuraava ei näy EU-vaalien äänestysprosenteissa?
”Eurobarometri: Suuri enemmistö suomalaisista kannattaa EU:ta ja euroa” – STT 13.2.2018 kello 14:55

EU-liittovaltion kannattajat tutuiksi
– Julkaistu 30 kesäkuun, 2020
https://suomi2017.wordpress.com/2020/06/30/eu-liittovaltion-kannattajat-tutuiksi/

Populistit ovat jo useaan kertaan harjattuina saatu esiin? Milloin on EU-liittovaltiota, eri muodoissaan, kannattavien federalistien vuoro?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, mediasensuuri, Perustuslaki, populismi, populisti, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.