Suomen EU-puheenjohtajuus – eu2019fi

Suomen kolmas EU-puheenjohtajuuskausi käynnistyi 1.7.2019 ja jatkuu 31.12.2019 saakka. Kohta seuraavissa mobiiliflaijereissa voit löytää ainakin miljoonaa suomalaista ja sataa miljoonaa eurooppalaista kiinnostavat aiheet, joihin olisi kiva saada muilta Euroopan unionin jäsenmailta apua, koska Suomen valtio on valinnut näissä asioissa pitkäkestoiseksi toimintatavakseen tämän mobiiliflaijerissa kiteytetyn.

Näin virallisesta todellisuudesta kertoivat hyvä veli – ja sutki sisko – populisti yhdessä!

Onkin aivan loistava juttu, että 3.6.2019 ”OSALLISTAVA JA OSAAVA SUOMI” – hallitusohjelman sivun 150 vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaamiseen tähtäävä kirjaus osuu, mitä tarkimmin Suomen EU-puheenjohtajuuskauden pääteemoihin, kuten oikeusvaltioperiaatteet ja ihmisoikeudet!

Kyseessä on siis tämä 3.6.2019 hallitusohjelman sivun 150 kirjaus:
”Vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtia korjataan valiokunnan yksimielisen mietinnön (StV 33/2018) mukaisesti.”

Suomen EU-puheenjohtajuus kauden pääteemoja ja vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjauskohteita on kiteytetty nasakasti oheisiin mobiiliflaijereihin.

EU2019FI/ fi/ Ohjelma ja teemat/ Arvot ja oikeusvaltioperiaate/
”Oikeusvaltioperiaatteen ytimessä ovat riippumattomat ja itsenäiset tuomioistuimet.”
https://eu2019.fi/prioriteetit/arvot-ja-oikeusvaltioperiaate
Linkki luettu 3.7.2019

Erittäin kuumia aiheita Suomessa 2019.

Kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutusoikeusjärjestelmästä lisätietoa:
1. ”Vakuutusoikeus lukujen valossa 2016” – Julkaistu elokuu 25, 2018
https://suomi2017.wordpress.com/2018/08/25/vakuutusoikeus-lukujen-valossa-2016/

2. ”Vako” – Vakuutusoikeuden ison kuvan avaus
https://suomi2017.wordpress.com/vako/

3. ”Vakuutusoikeus lukujen valossa 2017” – Julkaistu syyskuu 18, 2018
https://suomi2017.wordpress.com/2018/09/18/vakuutusoikeus-lukujen-valossa-2017/

Suomen hallituspuolueiden edustajilla on ollut hallituspohjasta riippumatta kova halu ojentaa muiden maiden päättäjiä ja kansalaisia heidän omissa maissaan tekemistään asioista. Eikä tuossa mitään. Josko nyt katu- ja ruohonjuuritason suomalaiset saisivat apua Suomenkin pitkäaikaisen ruoskinnan kohteina olleiden Italian, Unkarin, Puolan, Kreikan, Bulgarian ja Romanian kansalaisilta ja päättäjiltä?

EU2019FI/ en/ Priorities and programme/ Common values and the rule of law/
”At the core of the rule of law principle are autonomous and independent courts.”
https://eu2019.fi/en/priorities/values-and-the-rule-of-law
Linkki luettu 3.7.2019

Very hot subjects in Finland 2019.

Real life information about finnish values and the rule of law in english:
1. ”Frozen facts about Finland – Jäätäviä totuuksia Suomesta”
https://ajankuva.blogspot.com/2008/06/frozen-facts-about-finland-jtvi.html
sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

2. ”Finland does not respect the human rights of its citizens”
http://ajankuva.blogspot.com/2010/01/finland-does-not-respect-human-rights.html
sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

Eikä tuossa vielä kaikki

Suomen kolmas EU-puheenjohtajuuskausi puhuttaa myös Porin kesässä järjestettävässä SuomiAreena – tapahtumassa (https://suomiareena.fi/) ja sen EU2019FI – teltalla (https://eu2019.fi/tapahtumat/2019-07-15/porin-suomiareena) sekä useissa VIP- tapahtumissa kuin myös tavalliselle yleisölle avoimissa keskustelutilaisuuksissa.

”SuomiAreenan kansalaistorilla ovat mukana ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komissio, Euroopan parlamentti, Eurooppalainen Suomi ja Eurooppanuoret.”
Lähde: Euroopan komissio > Edustusto Suomessa > Tapahtumat > EU mukana Porin SuomiAreenassa

Joten, jos liikut heinäkuussa Porissa, niin osallistu rohkeasti SuomiAreenan – tapahtumiin. Kysy myös näistä tämän bloggauksen oikeusvaltioon ja oikeusvaltioperiaatteisiin liittyvistä aiheista päättäjiltämme. Rakentavassa ”Sano ei korruptiolle” – kampanjan (https://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publisher/sano-ei-korruptiolle-kampanja-kutsuu-rakentamaan-suomea-jossa-korruptio-ei-menesty) hengessä ja huomioiden sen, että lobbarirekisterin Suomeen saaminen (https://suomi2017.wordpress.com/2019/06/04/lobbarirekisteri/) on vasta hyvä avaus kohti todellista sidonnaisuuksien päivänvaloon saamista.

Vaikka tilanteet näyttävät nuorempien sukupolvien kannalta surullisilta, niin täytyy muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Suomen EU-puheenjohtajuus – eu2019fi

  1. Olavi Koskela sanoo:

    Puheenjohtaja tai ei, niin Suomen vaikutusvalta EUssa on niinkuin ne pienten kansojen oikeudet, joiden ”peälle koira nostaa jalan” (Rahikaisen mukaan). Kun Saksa ja Ranska sopivat yhdessä komissaareista, niin ei ole muilla nokan koputtamista. En minä nyt Rehniä, Liikasta tai Urpilaista niin korkealle arvosta, mutta harvassa asiassa suurten jäsenmaiden oman edun valtapolitiikka jyrää niin kun tässä. Nettomaksajana saa Suomikin kyllä mielellään olla, mutta vaikutusvaltaa, älkää nyt Donnerwetter, pardon merde jätkät naurattako!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.