Todellinen äänestysprosentti EU-vaaleissa 2019

Näin valta ja totuusleikkuroidut kannatusprosentit jakautuivat eduskuntavaaleissa 2019. Eli olemme siirtyneet pysyvästi vähemmistöhallitusten aikakauteen. Varsinkin, jos otetaan huomioon puolueiden kannatusprosentit suhteutettuina kaikkiin äänioikeutettuihin. Eli puolueiden todelliseen kannatukseen kaikkien äänestäjien keskuudessa. Galluppien totuusleikkuroinnista löydät halutessasi lisätietoa Suomi 2017 verkoston Totuusleikkurointi – sarjasta.

Ensimmäistä kertaa uutisvirrassa vilahti myös Ylen alhainen arvostus ulkosuomalaisia äänestäjiä kohtaan. Harmin paikka, sillä erot ovat nykyisillä äänestysprosenteilla sen verran pieniä, että jos jokin asia saa ulkosuomalaiset tulevaisuudessa äänestämään aktiivisemmin, niin se saattaa ratkaista vaalien lopputuloksen!

Eikö äänestysprosentin pidä sisältää kaikki äänioikeutetut?

Niin kuin tuosta alun linkistä ja eduskuntavaalien 2019 totuusleikkuroidusta lopputuloksesta itse kukin voi omin silmin todeta. Vasemmistolaiseksi luonnehditun hallituksen voittomarginaaliksi jäi tällä kertaa vain 7 666 ääntä! Joten toivottavasti Lex Siniset lainsäädännön myötä, äänestäjien kuluttajasuoja saadaan Suomessa viimeinkin kuntoon. Puheenjohtajat eri eduskuntapuolueissa vaihtuvat kiihtyvällä tahdilla, jolloin myös isojen puolueiden sisäiset valtataistelut leimahtavat, aina silloin tällöin, niin sanotusti liekkeihin.

Sitten eteenpäin. Tällä kertaa eurovaalien 2019 ja puolueiden todelliset kannatusprosentit sekä totuusleikkuroitu äänestysprosentti näyttävät tältä.

Iso epäsuhta äänioikeutettujen ja äänestäneiden välillä.

Joten toisiko näihin EU-/eurovaaleihin jatkossa kipinää se, että kun populistit on jo nostettu julkisuuden tikunnokkaan, niin EU-liittovaltiota haluavat ja pala kerrallaan ajavat eli federalistit saataisiin myös pitkäkestoiseen päivän valoon? Mitkä ovat pääministeri Rinteen hallituksessa olevien federalistien suunnitelmat ja aikataulut? Sekä keinovalikoimat noiden kyseisten tavoitteiden toteuttamiseen Suomessa? Ovatko myös perussuomalaiset ne keskuudessaan ja kaikessa hiljaisuudessa hyväksyneet?

Tältä tilanteet ja tunnelmat näyttivät Euroopan unionin suuntaan vuonna 2014.
”Vanha, suullisena perintönä kulkeva, suomalaisugrilainen sananlasku ”Genen gulasseja gulauttelet, sen gulisseja gannattelet” pitänee paikkansa myös EU:ssa? Siksi vaali- ja puoluerahoituksen avaaminen kansallisesti ja EU-maittain on nyt erittäin tärkeää. Muuten koko kuvan hahmottaminen siitä, että ketkä ja miten toimien EU:ssa todellisuudessa hallitsevat; on mielestäni mahdotonta.

Perusaskeleena uuden ajan EU:n avoimuudelle on se, että kaikkien niiden vaalirahoittajien vaalirahoitus, joilla ei vaaleissa ole äänioikeutta, on täysin avointa. Ilman eurorajoja ja sanktioiden uhkaa.” Lue lisää tästä ”EU-vaalit 2014” – linkistä.

Joten mielenkiinnolla kohti uusien vaaleilla valittujen kuin valitsemattomien EU-päättäjien lupauksien toteutumista. Koskien niin hallinnon avoimuutta kuin veroparatiisien olemassa olon perusteiden tekemistä myös kaikille suomalaisille tutuiksi

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.