Todellinen äänestysprosentti EU-vaaleissa 2019

Näin valta ja totuusleikkuroidut kannatusprosentit jakautuivat eduskuntavaaleissa 2019. Eli olemme siirtyneet pysyvästi vähemmistöhallitusten aikakauteen. Varsinkin, jos otetaan huomioon puolueiden kannatusprosentit suhteutettuina kaikkiin äänioikeutettuihin. Eli puolueiden todelliseen kannatukseen kaikkien äänestäjien keskuudessa. Galluppien totuusleikkuroinnista löydät halutessasi lisätietoa Suomi 2017 verkoston Totuusleikkurointi – sarjasta.

Ensimmäistä kertaa uutisvirrassa vilahti myös Ylen alhainen arvostus ulkosuomalaisia äänestäjiä kohtaan. Harmin paikka, sillä erot ovat nykyisillä äänestysprosenteilla sen verran pieniä, että jos jokin asia saa ulkosuomalaiset tulevaisuudessa äänestämään aktiivisemmin, niin se saattaa ratkaista vaalien lopputuloksen!

Eikö äänestysprosentin pidä sisältää kaikki äänioikeutetut?

Niin kuin tuosta alun linkistä ja eduskuntavaalien 2019 totuusleikkuroidusta lopputuloksesta itse kukin voi omin silmin todeta. Vasemmistolaiseksi luonnehditun hallituksen voittomarginaaliksi jäi tällä kertaa vain 7 666 ääntä! Joten toivottavasti Lex Siniset lainsäädännön myötä, äänestäjien kuluttajasuoja saadaan Suomessa viimeinkin kuntoon. Puheenjohtajat eri eduskuntapuolueissa vaihtuvat kiihtyvällä tahdilla, jolloin myös isojen puolueiden sisäiset valtataistelut leimahtavat, aina silloin tällöin, niin sanotusti liekkeihin.

Sitten eteenpäin. Tällä kertaa eurovaalien 2019 ja puolueiden todelliset kannatusprosentit sekä totuusleikkuroitu äänestysprosentti näyttävät tältä.

Iso epäsuhta äänioikeutettujen ja äänestäneiden välillä.

Joten toisiko näihin EU-/eurovaaleihin jatkossa kipinää se, että kun populistit on jo nostettu julkisuuden tikunnokkaan, niin EU-liittovaltiota haluavat ja pala kerrallaan ajavat eli federalistit saataisiin myös pitkäkestoiseen päivän valoon? Mitkä ovat pääministeri Rinteen hallituksessa olevien federalistien suunnitelmat ja aikataulut? Sekä keinovalikoimat noiden kyseisten tavoitteiden toteuttamiseen Suomessa? Ovatko myös perussuomalaiset ne keskuudessaan ja kaikessa hiljaisuudessa hyväksyneet?

Tältä tilanteet ja tunnelmat näyttivät Euroopan unionin suuntaan vuonna 2014.
”Vanha, suullisena perintönä kulkeva, suomalaisugrilainen sananlasku ”Genen gulasseja gulauttelet, sen gulisseja gannattelet” pitänee paikkansa myös EU:ssa? Siksi vaali- ja puoluerahoituksen avaaminen kansallisesti ja EU-maittain on nyt erittäin tärkeää. Muuten koko kuvan hahmottaminen siitä, että ketkä ja miten toimien EU:ssa todellisuudessa hallitsevat; on mielestäni mahdotonta.

Perusaskeleena uuden ajan EU:n avoimuudelle on se, että kaikkien niiden vaalirahoittajien vaalirahoitus, joilla ei vaaleissa ole äänioikeutta, on täysin avointa. Ilman eurorajoja ja sanktioiden uhkaa.” Lue lisää tästä ”EU-vaalit 2014” – linkistä.

Joten mielenkiinnolla kohti uusien vaaleilla valittujen kuin valitsemattomien EU-päättäjien lupauksien toteutumista. Koskien niin hallinnon avoimuutta kuin veroparatiisien olemassa olon perusteiden tekemistä myös kaikille suomalaisille tutuiksi

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, eurokupla, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.