Suomen itsenäisyysprosentti 2017?

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on ollut käynnissä jo yli 3 kuukautta. Kuitenkaan erilaisissa uutisvirroissa ei ole näkynyt vahvistettua tietoa siitä, mikä on Suomen jäljellä oleva itsenäisyysprosentti? Entä jäljellä oleva kansallisen itsemääräämisoikeuden prosentti? 20% vai 80%? Uskaltaako ja saako, edes ulkoministeri Timo Soini/ps. kertoa nuo viralliset prosentit?

Avainkysymyksenä lienee? Kuinka monen veroparatiisiin EU:lla on varaa?

Tosielämän avainkysymyksenä lienee? Kuinka monen veroparatiisiin EU:lla on varaa?

 

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja keskustan pääministeri Juha Sipilän näkemykset ovat saaneet kovan haastajan kansalaispuolueen perustajan Paavo Väyrysen näkemyksistä:

”– Demokratian toimivuuden kannalta on tärkeää, että kansalaismielipiteet kanavoituvat poliittisen järjestelmän kautta. Muutoin saattaa syntyä ääri-ilmiöitä ja yhteiskuntarauhakin saattaa järkkyä. Ei ole oikein eikä viisasta, jos ehdokkaaksi vaaleihin voi päästä vain hyväksymällä poliittisen valtavirran mielipiteet, hän linjaa.”
Lähde: Uusi Suomi Puheenvuoro 3.3.2017 – Suomi terveeksi

Joten mielenkiintoista on kuulla se, missä Suomen osalta EU-liittovaltioon liittämisessä mennään? Ja onko kansallisen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden palauttamiseksi enää mitään tehtävissä?

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaisten EU – kritiikki lankattu piiloon?
Perustuslain ”uudistus” 2007 – 2011
EU- ja euroasiat sekä todellinen todellisuus
On Sovittu Että (OSE) – järjestelmä rulettaa

Politiikassa pitää osata pelata useilla korteilla ja korttipakoilla. Mielenkiintoista onkin seurata, kuinka pelissään onnistuvat sosialidemokraatit, vasemmistoliitto, rkp, kristilliset ja kovassa gallup-kasvussa olevat vihreät?

PERUSSUOMALAISTEN EU-KRITIIKKI LANKATTU PIILOON?
Vuosina 2011 ja 2012 näytti hetken aikaa siltä, että perussuomalaiset uskaltavat/saavat tuoda todellisen todellisuuden EU- ja euroasioissa esiin. Sitten nähtävästi käynnistyi piiloon harjaus. Lankkiharjaus.

Tuo on harmi, sillä EU- ja euroaiheethan ovat nyt mitä mielenkiintoisimpia. Varsinkin, kun Iso-Britannian Brexit eli ero EU:sta etenee. EU:n vedenjakajiksi povatut Hollannin parlamenttivaalit ja Ranskan presidentinvaalit lähestyvät. Suomen kuntavaaleja ja historiallista maakuntamallia unohtamatta.

Kuka politiikoistamme on populisti? Kuka on federalisti? Entä realisti? Nuo kysymykset ovat yhteiskunnallisesti erittäin tärkeitä. Yli puolue -, media-, etujärjestö – ja aaterajojen. Entä kuka pitää Suomen ja suomalaisten puolta. Ihan oikeasti?

Näin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini MTV:n uutisissa vuonna 2012:
Soini: Jos ihmiset tietäisivät Suomen sitoumuksista enemmän, syntyisi kapina –

”- Päätös oli sellainen, mitä se ei missään nimessä olisi saanut olla. Yhteisvastuun edistäminen, pankkiunionin perustaminen ja se, että vakuusmekanismista aletaan käydä velkakirjakauppaa, tietää suomalaisille lisää maksettavaa entisten lisäksi. Tämä ei edes vielä auta tähän kriisiin, koska tämä on euron kriisi, kilpailukykykriisi ja nämä lääkkeet ovat vääriä, Soini totesi”.
Lähde: MTV uutiset 29.06.2012

Entä mikä mahtaa olla Suomen oma todellinen tilanne? Mistä kaikesta valtion velan saldot nyt kasvavat?

Mitä mieltä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on nyt näistä euro ja EU – asioista? Entä Suomeen kohdistuvista ja rajussa kasvussa olevien, vuonna 2015 käynnistyneen, hallitsemattoman maahanmuuton synnyttämiin kustannuksiin?

Ja sitten euron osalta tähän päivään. Kreikan uudet velkapaketit ovat EU:n ja IMF:n käsittelyissä. Näin viime kesänä isoa kuvaa piirrettiin uutisvirrassa.

– Britannia ja EU: Hans-Werner Sinn uskoo Suomen ja Saksan joutuvan rahaliiton maksumiehiksi –
”Euron uhkana yhteisvastuu” – ”Saksalainen taloustieteilijä pelkää, että Britannian lähtö tekee euroalueesta liittovaltion.”
Lähde: Helsingin Sanomat 29.6.2016 – Talous

Joten mikä on perussuomalaisten, keskustan ja kokoomuksen kanta Suomen siirtymisestä EU-liittovaltion osavaltioksi? Entä opposition eli sdp:n, vihreiden, rkp:n, vasemmistoliiton ja kristillisten? Voiko hinnasta vielä neuvotella?

Mikä on perussuomalaisten virallinen kanta Suomen EU-kansanäänestykseen?
”Osakemarkkinoiden romahdus tai valuuttojen alamäki Britannian EU-eron jälkeen eivät pelota perussuomalaisten aktiiveja. Heidän mielestään EU-kansanäänestys pitäisi järjestää Suomessa jo lähitulevaisuudessa.

Eduskunnan talousvaliokuntaa johtavan Kaj Turusen mielestä Suomen ei kannata seurata ensimmäisenä Britannian esimerkkiä, vaan ampaista liikkeelle seuraavassa aallossa.” Lähde: Yle Politiikka 28.6.2016 klo 13:29 | päivitetty 28.6.2016 klo 14:00

Joten kuinka tiukasti olemme vuonna 2017 erilaisten sitoumusten (EVM, EVVR, eurotukipaketit jne.) kautta betonoituja EU-liittovaltion ytimiin? Vastaavatko ne työmarkkinajärjestöjen (EK/SAK/AKAVA/STTK) ne tavoitteita?

Entä joko tiedämme sen, mitä kaikkea meille äänestäjille jätettiin mediassa kertomatta, kun perustuslakia ”uudistettiin” 2007 – 2011? Entä aiemmin 1990 – luvulla?

Erinomaista alkutilannetietoa perustuslain ”uudistamisesta” löytyy Jorma Jaakkolan blogista. Blogin perustuslakia käsittelevä osuus löytyy tätä kirjoitettaessa osoitteessa:
http://jormajaakkola.fi/EY-mukautuksen%20historia

PERUSTUSLAIN ”UUDISTUS” 2007 – 2011
Sitten vuoden 2011 perustuslain tilanteisiin Uusi Suomi – verkkolehdessä:

Timo Soini toivottomassa tilanteessa: ”Käsittämätöntä nöyristelyä”
Teppo Ovaskainen – Uusi Suomi – 21.10.2011 10:55
– Timo Soinin on vaikea ymmärtää keskustaa.

”Kuka sen vallan ottaa takaisin EU:sta?”
–Nyt oppositio voisi näyttää hallitukselle kaapin paikan ja kaataa tämän.

Ihmettelen, että keskusta rupeaa hallituksen monojen rasvaajaksi, hän tuhahtaa.

Myös vasemmistoliitto ja kristilliset saavat kipakkaa palautetta; molemmat vastustivat perustuslain muutosta oppositiossa, mutta ovat nyt hallituksen kelkassa.

–Ei ihme, että politiikan uskottavuus on mitä on.

Perussuomalaiset eivät näe Suomen hyötyvän EU-jäsenyyden kirjaamisesta mitenkään. Päinvastoin haittaa siitä on, väittää Soini.

–Kansansuvereniteetti ja itsenäinen päätösvalta tarkoittavat sitä, että valta kuuluu Suomen kansalle, joka valitsee itselleen kansanedustajat. Kansanedustajilla ei kuitenkaan ole oikeuttaa luovuttaa tätä suvereniteettia kenellekään muulle, esittää Soini pääperusteen vastustukselle.

–Kuka sen vallan ottaa takaisin EU:sta? Kansanedustajat voi vaihtaa, van Rompuyta ja kumppaneita ei.

Perussuomalaiset pelkäävät vallan siirtyvän EU:lle
Perussuomalaiset epäilevät, että perustuslakiin kirjattu maininta EU-jäsenyydestä voi väärin käytettynä siirtää yhä lisää päätösvaltaa Suomelta unionille.

– Maininta saattaisi yhdessä perustuslain pykäliin 94 ja 95 ehdotettujen muutosten kanssa antaa nykyistä väljemmät mahdollisuudet tulkita mm. toimivallan siirrot varsinkin Euroopan unionille siten, ettei niistä tarvitsisi päättää eduskunnassa perustuslainsäätämisjärjestyksessä, vaan eduskunta voisi hyväksyä toimivallan siirrot äänten enemmistöllä tai päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä”, toteavat perussuomalaiset vastalauseessa, jonka he jättivät perustuslakivaliokunnan mietintöön.

–Uhkana on se, että EU:n valta asetetaan kansanvallan yläpuolelle, yksinkertaistaa Soini.

Perussuomalaiset ihmettelevät hinkua kirjata EU-jäsenyys lakiin, kun jäsenyydestä joka tapauksessa on olemassa kansainvälinen sopimus. Tämän sopimuksen Suomi voisi koska tahansa irtisanoa eduskunnan enemmistön päätöksellä.

–Eihän perustuslaissa olemassa mainintaa YK-jäsenyydestäkään, ja siihen Suomi on kuulunut paljon pidempään, sanoo Soini.

Lue lisää Uuden Suomen osoitteessa:
– Timo Soini toivottamassa tilanteessa –

EU- JA EUROASIAT SEKÄ TODELLINEN TODELLISUUS
Seuraavaksi viimeisimpään perustuslaki ”uudistukseen” liittyviä Suomi 2017 – artikkeleita:

HE 60/2010 ja vihreiden Erkki Pulliainen sekä perussuomalaisten Raimo Vistbacka

LJL 3/2011 ja vihreiden Tuija Brax sekä perussuomalaisten Jussi Halla-aho

Vanhasen lista ja korkein hallinto-oikeus sekä asiasta vaienneet tiedotusvälineet

ON SOVITTU ETTÄ (OSE) – JÄRJESTELMÄ RULETTAA
Mielenkiintoista kuulla ennen Suomen itsenäisyyden 100 – juhlavuoden loppua, että mitä siis tapahtui ja tosiasiassa sovittiin vuonna 2011 voimaan saatetussa perustuslain ”uudistuksessa”? Entä, kun Suomea liitettiin vuonna 1994 Euroopan unioniin ja sitten ilman kansanäänestystä euroon?

Ja miksei vieläkään suurin osa suomalaisista tiedä vuosina 2007 – 2011 perustuslain ”uudistuksessa”, kaikessa hiljaisuudessa, yli puolue-, etujärjestö -, media – ja aaterajojen.
tapahtuneen vallan siirron suuruutta EU-liittovaltion suuntaan?

Eli mitkä ovat nuo alussa mainitut prosentit? Itsenäisyyden ja kansallisen itsemääräämisoikeuden suhteen?

Vai onko niin, että olemme luovuttaneet yli 80 prosenttia itsenäisyydestämme ja kansallisesta itsemääräämisoikeudestamme vaaleilla valitsemattoman EU-komission käsiin? Ja jos näin on päässyt käymään, niin voisivatko tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä/kesk. yhdessä kertoa suomalaisille, että näin vain pääsi käymään. Yllättäen ja pyytämättä.

Jolloin myös tämä kolmen aiheen kansanäänestys 2017 on käynyt ”tarpeettomaksi”.

Eikä tässä vielä kaikki.

Joko vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja aiempi puheenjohtaja Paavo Arhinmäki uskaltavat taikka saavat kertoa suomalaisille, mikä on kansallisvaltio Suomen kohtalo ja mitä heillä on tarjota tilalle?

* * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, eurokupla, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, rasismi, rasisti, talouselämä, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.