Puolueiden todelliset arvot ja arvopohjat esiin

Puolueiden todellisia arvoja ja arvopohjia on mitattu tosielämässä 1990-luvulta alkaen. Joko aika on kypsä kattavan ison kuvan avaamiselle? Näin kirjoitti 3.6.2018; neurologian erikoislääkäri, Olli Tenovuo blogissaan:

”Otan lopuksi esiin vielä yhden mahdollisen selityksen sille, miksi olemme nykyisenkaltaisessa tilanteessa. Olen välikäsien kautta kuullut aikanaan hyvin korkeassa asemassa olleen henkilön kertoneen, miten 90-luvun alun lamassa valtio oli konkurssin partaalla, jolloin taloudellista potentiaalia omanneet vakuutusyhtiöt tarjoutuivat pelastamaan tilannetta.

Vastapalvelukseksi haluttiin järjestelmä, jossa vakuutusyhtiöt pystyvät käytännössä itse sanelemaan lakisääteisiin vakuutuksiin liittyvät korvattavuusasiat. Tämä olisi varsin luonnollinen selitys sille miten nykyinen järjestelmä on luotu yhtiöille ”pomminvarmaksi”, kuten erään vakuutuslääkärin lausuma kuului.”
Lähde: ”Millainen on aivovammapotilaan oikeusturva? – osa 5”

Ex-pääministerit Esko Aho/kesk. ja Paavo Lipponen/sd. mukaan ison kuvan avaamiseen?

Kuvakoosteessa Lahdessa asuva entinen valtiovarainministeri ja entinen vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen pohti ”Kunpa joku edes hieman pöyhisi hyväveli-verkostojen toimintaa” – kirjoituksessaan hyväveli-verkostoja. Erinomainen kirjoitus julkaistiin Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla 5.6.2017:

”Suomalainen yhteiskunta on omaksunut erikoisen tavan vaieta havaituista epäkohdista ja siten tehdä mahdolliseksi jatkaa entistä menoa, vaikka se olisi yhteiskunnan kokonaisedun vastaista. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon. Tässäpä muutamia.”

– –

”Edellä vain muutamia esimerkkejä vaikuttamisesta vaikenemalla. Palstatila ei tällä kertaa salli enempiä esimerkkejä mutta ehkä myöhemmin.”

Todelliseen todellisuuteen pohjautuvien gallup-lukujen valossa; puolueet ja niiden ekosysteemit voisivat kokeilla yhtä tehokkaimmista keinoista saada suomalaisiin luottamusta synnyttävää vipinää. Rehellisyyttä.

Tämän viimeisimmän totuusleikkuroidun Ylen gallupin mukaan SOT – hallituspuolueiden kannatus on lukkiutunut alle 25 prosenttiin! Oppositiopuolueiden totuusleikkuroitu kannatus hipoo taas 40 prosenttia! Eli aika pienillä kannatusprosenteilla meitä suomalaisia hallitaan.

Kokoomuksen ja keskustan todelliset ekosysteemit päivänvaloon?

Eri gallupeissa epäröivien ja nukkuvien osuus on vakiintunut 35 – 40 prosentin välille. Joten vapaata äänestäjäpotentiaalia piisaa puolueille kuin myös Liike Nyt – verkoston kaltaisille toimijolle. Unohtamatta; ainakin vielä kerran verkkoineen; keskustan apajille, kalastamaan palavaa Paavo Väyrystä.

Voisiko ratkaisu kannatusprosenttien rajussa syöksykierteessä oleville sinisille olla se, että he kertovat syntyhistoriansa ja sen todelliset pääarkkitehdit mahdollisimman totuuden mukaisesti? Kannustajan ääni puhdistavalle avautumiselle tulee oman puolueen riveistä: ”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.” Lähde: MTV uutiset 13.6.2017.

Noin osuvasti kertoi, yksi entinen perussuomalaisten perustajista ja pitkäaikainen puheenjohtaja sekä nykyinen sinisten ulkoministeri Timo Soini. Joten tuskin oman uuden puolueen todellisen syntyhistorian kertomisessa on; siten mitään peiteltävää?

Nimittäin Käynnissä on politiikan saralla kuuma viikonloppu. Pääministeripuolue keskustan puoluekokous pidetään Sotkamossa, Holiday Club Katinkullassa 8. – 10.6.2018. Valtiovarainministeripuolue kokoomuksen puoluekokous järjestetään Turussa 8.-10.6.2018. Paikkana teeveestä tuttu Turun Logomo .

Molemmissa paikoissa on yllättäen ja pyytämättä; mielenkiintoiset yhtymäkohdat Olli Tenovuon blogissaan mainitsemien; Suomen oman 1990-luvun pankkikriisin jälkimaininkeihin. Jotka edelleen lyövät laineitaan.

Joko voitaisiinko edes tulevan sote – uudistuksen tiimoilta saada hallituspuolueisiin ja johtaviin virkamiehiin kohdistuneet lobbausjalanjäljet esiin? Ja sitten tasa-arvon ja solidaarisuuden nimissä oppositiopuolueiden. Galluppien isoimmasta puolueesta pienimpään edeten. Mahdollisimman paikkansa pitävästi ja aikajärjestykseen laitettuina.

Eikä tuossa kaikki.

Toivottavasti myös politiikkoihin ja virkamiehiin kohdistuvasta lobbauksesta kuin puolueiden, kansanedustajien, (pää)ministereiden, meppien ja kunnanvaltuutettujen vaalirahoituksesta saadaan vihdoinkin; kaikkien hyväksymää, iloista, avointa ja kaikille äänestäjille ymmärrettävää toimintaa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Monestihan vasta, kun puolueiden puheenjohtajat ja puheenjohtajisto sekä tiedotusvälineiden päällikkötason toimittajat alkavat puhumaan ja kirjoittamaan jostakin isoksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi koetuksi asiasta, niin silloin oletusarvona voidaan pitää sitä, että jotain todellisia korjaavia toimenpiteitä on luvassa.

Mikäli tämän artikkelin aihekokonaisuus ei näy millään tavalla puoluekokousten asialistoilla. Tai kuulu väliaikojen ja yöparlamenttien keskusteluissa, se tarkoittaa sitä, että tämä hallitus ei tule tekemään tiedossa olevien epäkohtien korjaamiseksi enää yhtään mitään! Samalla se saattaa tarkoittaa myös sitä, ettei seuraavakaan hallitus ota; pitkään päättäjien tiedossa olleita ja täysremonttia vaativia kohtia hallitusohjelmaansa!

Ja se saattaa olla suomalaisenkin yhteiskunnan sisäisen sirpaloitumisen etenemisen ja yhteiskuntarauhan rakoilun kannalta huonompi juttu.

Seuraavista poiminnoista Iltalehden uutisvirrasta puhumattakaan:
1. Maahanmuutto dominoi Ruotsin vaalikampanjaa” – Pääkirjoitus 4.6.2018
”Ruotsin valtiopäivävaaleja kannattaa seurata myös Suomessa.”
2. ”Halla-aho voi viedä demareilta pääministerin paikan” – Näkökulma 5.6.2018
”Perussuomalaiset saattavat sekoittaa tulevan hallituspakan”

Yli kymmenen vuotta sitten; uutisvirrassa kerrottiin hurjia lukuja työvoiman tarpeesta Suomessa: ”Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä– Taloussanomat 27.5.2008.

Joten on mielenkiintoista seurata, nouseeko Maastamuutto vs. Maahanmuutto myös Suomen kaikkien seuraavien vaalien pääaiheeksi?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, Euroopan neuvosto, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.