Korjausliike

Kohta seuraavien lukujen perusteella voitaneen todeta, että kokoomuksen lanseeraama korjausliike on myös melkoinen vaalirahaliike. Eikä siinä mitään, jos kaikki olisi, niin avointa kuin vaalirahan liikkeiden kehutaan Suomessa olevan.

Hymy jysäytti 1/2015 numerossaan. Alla osasuurennoskooste Hymyn kannesta.

Miksei pääministerinkin vaalirahoitus voi olla iloista ja avointa?

Miksei pääministerinkin vaalirahoitus voi olla iloista, avointa ja kaikkien hyväksymää toimintaa?

Jäin muutamaksi kuukaudeksi odottamaan, josko siihen on tulossa jatkoa, sillä juttu on erittäin merkittävä yhteiskunnallisestikin. Onhan kokoomus kertonut Suomen tarvitsevan ison korjausliikkeen. Toivottavasti korjausliike koskee myös vaali- ja puoluerahoituksen avoimuutta?

Hymyn nettisivun esittelytekstissä luki seuraavasti:
Pääministeri Alexander Stubb on kyennyt keräämään vaalirahoitusta kymmenessä vuodessa käymiinsä kolmiin vaaleihin yli neljännesmiljoona euroa. Stubb ei ilmoituksensa mukaan ole käyttänyt sentin senttiä omaa rahaa. 227 637,17 eurosta vain 70 791 euron lähde tiedetään.”

Tarkistuslaskennan jälkeen pieni korjaus, muuten erinomaiseen, Hymyn aukeaman juttuun. Vaalien 2014, 2011 ja 2004 osalta rahasummat olivat:

126 674,00 euroa
101 041,00 euroa
119 000,00 euroa
————————-
346 715,00 euroa
– lähteenä kyseisten vuosien Stubb Alexanderin vaalirahoitusilmoitukset.
– vuoden 2004 eurovaaleissa omaa rahaa oli pelissä 14 000,00 euroa.

KUKA TUTKISI PITÄÄKÖ HYMYN VÄITE PAIKKANSA?
Vai onko tässäkin kohtaa sovittu sama menettely kuin tapahtui eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajien selville saamisille?

Siis. Totta vai tarua? Pääministerin vaalirahoituksesta, noin 250 000 euron lähteet ovat edelleen piilossa. Vuodet ja vaalit 2004 – 2014.

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

 

Suomen Ennätys miehiä? Niin euro- kuin eduskuntavaaleissa.

Suomen Ennätys miehiä? Niin euro- kuin eduskuntavaaleissa.

Toivottavasti tiedotusvälineemme jatkavat ponnisteluja koko kuvan avaamiseksi ja edes pääministerimme vaalirahoittajien selville saamiseksi.

Samalla kun kokonaissumma tarkentuisi ja kaikki tietäisimme, kuinka paljon vaalirahoittajista on edelleen salattu? Ja miksi? Miten salailua kommentoi itse pääministerimme tai hänen esikuntansa? Entä uusi kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve?

* *

Ovatko politiikka ja konsensus myös tältä osin pahasti rikki? Tosin Helsingin Sanomissa kerrottiin seuraavaa:
”Pääministeri Alexander Stubb (kok) hyökkäsi syksyllä voimakkaasti suomalaista konsensusta vastaan. Sitten hän ei ole asiasta sen kummemmin puhunut.
Kokoomuslaiset ovatkin myöhemmin taustoittaneet, että konsensuskritiikki oli lähinnä omalle väelle suunnattu hengennostatusläppä.”

(Korpilahden henkeä luodaan – Marko Junkkari HS 15.3.2015 – sivu A4)

Tsekkausta Googlella jäivätkö nuo hyökkäykset syksyyn?
Stubb politiikka on rikki – 31 100 osumaa
Stubb konsensus on rikki – 1 500 osumaa
Stubb korporatismi on rikki – 988 osumaa

Mielenkiintoista on myös seurata, jäävätkö eduskuntavaalit 2015 gallup-vääristelyiltään saman suuruisiksi kuin EU-vaalit 2014?

* *

Sitten eteenpäin. Verokki vaalirahoitusilmoitukseksi voitaneen ottaa, pääministeri Stubbin tapauksessa, Elinkeinoelämän keskusliiton nykyisen toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen/kokoomus ja vuoden 2011 eduskuntavaalit. Tiedot liitteenä.

Muuten. Joko joku mahdollisesti tietää, että mitä tuo Hymyn 1/2015 jutussa mainittu kokoomuksen hallintopäällikkö Timo Elon vetämä vaali- ja puoluerahoituslainsäädännön tarkistusta tekevä työryhmä on tarkkaan ottaen suosittelemassa?

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

 

Työryhmän tulokset kerrotaan neljä (4) päivää ennen vaalipäivää!

Työryhmän tulokset kerrotaan neljä (4) päivää ennen vaalipäivää!

On todella mielenkiintoista seurata, että saadaanko todellinen korjausliike viimeinkin käyntiin, myös vaali- ja puoluerahoituksen avoimuuden suhteen? Muuallakin kuin teoriassa.

Mielenkiintoinen mandaatti tällä työryhmällä. Lakeja ja menettelyjä uudistavat henkilöt sekä organisaatiot, joita itseään ne koskevat! Vertaa tilannetta sellaiseen tilanteeseen, jossa ammattirikolliset keskenään uusisivat rikoslain.

Tai potilaat/vakuutetut saisivat seuraavalla kierroksella uusia vakuutusoikeuslain kuin tapaturma – ja ammattitautilain.

* *

Oma mielenkiintoni kohdistuu, pääministeri Stubbin mahdollisiin finassi- ja vakuutusalan vaalirahoittajiin. Sain nimittäin tällaisen vastauksen hänen meppinä ollessaan, jo vuonna 2006, kun tiedustelin muun muassa sitä, että onko vakuutusalan ylivallalle mitään tehtävissä:

RE: Monday, 5 June, 2006 3:09
From: ”STUBB Alexander ASSISTANT2″ <alexander.stubb-assistant2 @ europarl.europa.eu>
To: petri_salo_2000 @ yahoo.com
Hei Petri ja kiitos koskettavasta viestistäsi.

Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.

Kuten sanoitkin, valitettavasti en onnistunut netistä katsomaan kyseistä silminnäkijän juttua.

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Lisää lääkäreitä – ennemmän inhimillisyyttä? Todellinen omalääkärisysteemi – potilaan näkökulma selkeämmin lääketieteen asiantuntijalle tutuksi? Tositarinasi sai ajattelemaan…

Kiitos ja voimia.
terv. Alex”

VAALIRAHAA MAKSETAAN MYÖS ASIOIDEN HOIDON VIIVYTTÄMISEEN
Eduskunnassa hyväksyttiin kaikessa hiljaisuudessa ”uudistettu” tapaturma- ja ammattitautilakia sekä vakuutusoikeuslakia. Ilman, että perustuslaista olisi tullut mitään ongelmia. Tässä vielä linkit katu- ja ruohonjuuritason näkymiin:

Tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistus”
Vakuutusoikeuslain ”uudistus”

Lakiuudistukset koskettavat myös Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän toimia, jossa tanssittiin vakuutusalan pillin mukaan.

Lyhyesti kiteyttäen. Piti tehdä täysremontti rakenteisiin. Tehtiin mädät rakenteet peittävät pintaremontit. Tämäkin menettely onnistuu oikein kohdistetulla vaalirahaliikkeellä.

* *

ARTIKKELIN LIITTEET:PDF-MUODOSSA:
Alexander Stubbin vaalirahoitusilmoitukset 2004 – 2014 (3 kpl)
Ilmoitus ehdokkaan vaalirahoituksesta_EUROVAALIT 2014_ALEXANDER STUBB
Ilmoitus ehdokkaan vaalirahoituksesta_EDUSKUNTAVAALIT 2011_ALEXANDER STUBB
Ilmoitus ehdokkaan vaalirahoituksesta_EUROVAALIT 2004_ALEXANDER STUBB

Kokoomuksen Jyri Häkämiehen vaalirahoitusilmoitus 2011
– kaikki kerrotaan > uusi maan tapa vaalirahoittajien kertomiseen?
Ilmoitus ehdokkaan vaalirahoituksesta_EDUSKUNTAVAALIT 2011_JYRI HÄKÄMIES

* *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.