Maahanmuutto vs. Maastamuutto

Tästä aiheesta ei ole aiemmin tullut kirjoitettua muuta kuin ohi mennen sivuten:
”Kyse yhteiskuntasopimuksessa kansankielellä on mittavista palkkojen alennuksista. Jännittäväksihän kaikki menee. Varsinkin, kun rajojemme sisällä on jo halvemman työvoiman ainekset odottamassa työmarkkinoille pääsyään. Eikä tuossa mitään.

On mielenkiintoista seurata, koska sitä kaikkein kalleinta johtaja- ja päällikkötyövoimaa aletaan korvata korkeasti koulutetulla ja halvemmalla tuota työtä tekevillä maahanmuuttajilla? Siitähän tässä nyt käynnissä olevassa vastakkain asettelussa on kysymys. Työvoiman halpuuttamisesta päättää tietysti se taho, jolla palkkarahat ovat.”

Lähde: Yhteiskuntasopimus 4.12.2015 – Suomi 2017 blogi

Avoimia kysymyksiä ja ihmettelyn aiheita on nyt monia. Siksi tämänkertainen sisällysluettelo sisältää poikkeuksellisen paljon kysymysmerkkejä.

SISÄLLYSLUETTELO
Missä valta-asemaa uhkunut Oulun mies?
Salaliitto? Vai vain jo sovitusta kiinni pitämistä?
Mitä tekee naapurimme Venäjä?
Toteutuuko presidentti Halosen ajatus?
Kuka tai ketkä tyydyttävät kasvavan tiedonjanon?
Suomalaiset miljonäärit huolissaan turvallisuudestaan?

MISSÄ VALTA-ASEMAA UHKUNUT OULUN MIES?
Vuonna 2015 eettereihin pamahti paljon uutisia Suomeen tulleista maahanmuuttajista. Ensin puhuttiin pakolaisista. Sitten siirtolaisista. Sitten kymmenistä tuhansista turvapaikanhakijoista. Ei ole helppoa seulontatyö viranomaisillakaan.

Tällä hetkellä puhuttavat ex-poliisiylijohtaja Paateron lausunnot sisäiseen turvallisuuteen liittyvistä uhista vastaanottokeskuksissa. Joita ei ole; taas sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin ja Suomen Punaisen Ristin mukaan havaittu olevan olemassa.

Ylen Uutisten 30.9.2015 välittämänä tämä tuntematon henkilö nousi viime kesäisen maahantulija-aallon yhdeksi keulakuvaksi. Ja tuosta lähtien moni on odottanut, että kuulemme hänen tarinastaan lisää Ylen kanavilla.

Kuka hän on ja mikä hänen tarinansa on?

Kuka hän on ja missä hän vaikuttaa tällä hetkellä?

Yhden vanhemman ja sotaa sekä nälkää tuolloin nähneen henkilön mielestä tuohon kuvaan liittyy kolminkertainen loukkaus suomalaisia kohtaan. Hän veikkasi, että kyseessä on pakko olla  jonkin sortin johtavassa asemassa ollut henkilö? Sen verran kuuliaisesti muu joukko häntä uutisvideossa komppasi.

Sitten taustoihin. Yksi vaikeus on saada isosta kuvasta paikkansa pitävää tietoa. Yksi aihe esimerkiksi on se, että miten Ruotsin vastainen raja vuonna 2015 vuoti kuin seula? Minne ja miksi niin monen Suomeen tulijan henkilöllisyyspaperit hävisivät?

SALALIITTO? VAI VAIN JO SOVITUSTA KIINNI PITÄMISTÄ?
Onko takana vain jossain tehtyjen On Sovittu Että (OSE) – päätösten kuuliainen noudattaminen? Tähän vuoden 2008 uutiseen onkin nyt tärkeää saada keskustelua aikaiseksi? Vuoteen 2020 on enää neljä (4) vuotta aikaa?

Miltä tarve näyttää nyt 2016; komissaari Katainen?

Mistä lähteestä luvut otettiin 2008; komissaari Katainen?

”Suomessa tapahtuu kahden vuoden päästä historiallinen käänne, kun työikäisten määrä alkaa vähentyä vauhdilla. Samalla katoaa talouskasvun kahdesta tekijästä toinen. Tähän asti kansatalous on kasvanut työntuntien lisäyksen ja tuottavuuden kasvun avulla.

– Kasvu tulee olemaan kymmeniä vuosia vain tuottavuuden paranemisen varassa. Kukaan ei ole kokeillut tätä aikaisemmin, sanoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esitellessään maanantaina taloustoimittajille talouspoliittista strategiaa.”

Miltä tilanne näyttää valtiovarainministeri Petteri Orpon/kok. silmissä vuonna 2016? Entä minkälaisia tulijoita tuon vuoden 2008 valtiovarainministeri Kataisen mainoksen pohjalta Suomeen on tähän mennessä tullut?

MITÄ TEKEE NAAPURIMME VENÄJÄ?
Entä voittaako Venäjä sittenkin kilpailun korkeamman koulutustason tulijoista? Tarve korkean tason koulutuksen omaavista maahanmuuttajista on; tämän vuoden 2010 uutisen mukaan, huikean korkea!

Laitetaanko tähän profiiliin kelpaamattomat; edelleen jonnekin?

Laitetaanko tähän profiiliin kelpaamattomat; edelleen jonnekin?

Entäs, jos Venäjä raottaa taas syksyn edetessä ja talven tullen rajaansa yhteen suuntaan? Onko kyse pakolaisista vai siirtolaisista?

TOTEUTUUKO PRESIDENTTI HALOSEN AJATUS?
Meillä on paljon tyhjää pinta-tilaa, mutta onko meillä kuinka yhteinen unelma näistä asioista? Jos lisätulijoita on 9 (vaimo(t) 1-2, lapsia 3, isovanhempia 4) per tänne tullut ”nuori” mies, niin mistä hankintaan esimerkiksi rahat heidän elämiseen? Asuminen, ruoka. vaatteet, terveydenhuolto jne.

Kuuma mainos ja aihe kuntavaaleihin 2017 ja eduskuntavaalien 2019.

Kuuma mainos ja aihe kuntavaaleihin 2017 ja eduskuntavaalien 2019.

Toivottavasti ennen tuota potentiaalisten uusien maahantulijoiden virtaa (eimerkiksi 20 000 x 9 = 180 000 uutta tulijaa) on saatu varmistettua, minkälaisen taustan omaavia ”nuoria” miehiä Suomessa jo on?

Toisekseen ennen kuin sdp nousee gallupeissa suurimmaksi puolueeksi, niin toivottavasti saadaan presidentti Haloselta ulostulo siitä, mitä kaikkea hänen mukaansa oikeusvaltioperiaatteeseen kuuluu? Ja kuuluvatko nuo asiat myös kaikille suomalaisille?

KUKA TAI KETKÄ TYYDYTTÄVÄT KASVAVAN TIEDONJANON?
Keskustelu aiheesta käy sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa aiheen tiimoilta kuumana. Kuten myös Suomen toreilla ja turuilla. Sitä kuumemmin, mitä isommin aihe osuu omassa arkielämässä eteen. Puolesta taikka vastaan. Toivottavasti edelleen rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä toimien.

Yksi parhaiten eri kanteilta maahanmuuttoasiasta kertoneista tiedotusvälineistä on yllättäen kokoomuksen ekosysteemiin kuuluva Verkkouutiset, unohtamatta hieman toisenlaista lähestymiskulmaa tarjoavaa perussuomalaisten Suomen Uutisia.

Joten verovaroin kustannettuja puolueiden verkkolehtiä kannattaa seurata. Ja jokainen aiheesta kiinnostunut löytää varmasti omat suosikkinsa sosiaalisen median ja virallisten tiedotusvälineiden laajasta tarjonnasta.

SUOMALAISET MILJONÄÄRIT HUOLISSAAN TURVALLISUUDESTAAN?
Uutistiedot Libya-Italia ja Turkki-Kreikka alueilta kertovat, että liikkeellä on ennätyksellisen paljon tulijoita. Jos ja kun rajat taas ”yllättäen ja pyytämättä” avataan isosti, niin ainakin päättäjämme tietävät, miten ei tällä kertaa nopean sijoittamisen nimissä toimita.

Helsingin Uutiset – 24.8.2016
Tela ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes
Ex-vasemmistojohtaja avautuu tunnoistaan vastaanottokeskuksen naapurina – Lehti: ”Kuntosalille ja takaisin ei äkkiä enää ollutkaan kiva kävellä”

Kun hänen kaltaisensa miljonäärit huolestuvat omasta turvallisuudestaan. Tapahtuu.

Joten, jos talvesta tulee kylmä, niin onko Ruotsin malli valmiina toteutukseen myös Suomessa? Talviasuttavat ja hyvin varustellut kesämökit sekä lomakylät hätävaraksi maahantulijoiden nopeaan ja väliaikaiseen asuttamiseen?

Pääkaupunkiseudun Katajanokan, Kaivopuiston, Etu – Töölön, Eiran, West Endin, Kuusisaaren ja Kaivopuiston vajaakäytössä olevien isojen asuntojen mahdollisuuksia unohtamatta. Turun Kakskerran ja Hirvensalon isoja merenrantataloja väheksymättä.

Onhan tulevan Suomi 100-juhlavuoden pääteema. Yhdessä. Together. Tillsammans.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.