Korjausliike 2

Ensin kertauksena vuonna 2015 kokoomuksen toimesta lanseerattu korjausliike, joka pysähtyi kokoomuksen puheenjohtajaan itseensä! Keskiössä vuonna 2016 ovat edelleen eduskuntavaalit 2015, valta, vaalirahoitus ja edelleen toteutumaton avoimuus vaalirahoittajista.

Nähtävästi tästä; Iltalehden 16.12.2015 ”Stubb: Emme ole yhdenkään etujärjestön marionetti” – uutisesta tehty, poliittinen meemi lähti leviämään kulovalkean tavoin. Ei noissa valtiovarainministeri Alexander Stubbin sanomisissa ihmeellistä. Suurin moka, että hänen meni kokoomuksen puheenjohtajana kieltämään kokoomuksen tärkeimmät edunvalvontaan liittyvät taustaryhmät. Asia, kun on helposti itse kunkin tarkistettavissa.

Miksi kiistää valtaosan tietämät kokoomuksen ohjausryhmät?

Miksi kiistää valtaosan tietämät kokoomuksen ohjausryhmät?

Valtiovarainministeri Stubbista tehty poliittinen meemi (kuvan ja nasakan tekstin yhdistäminen) on erinomainen. Siksi hyvin se tuntuu sosiaalisessa mediassa (some) nyt liikkuvan.

Asiantuntijaraatimme lisäisi meemiin vielä ..paitsi lobbaus-/viestintätoimisto Eurofacts. Jossa päävaikuttajana on vuosikaudet ollut Turun lahja lobbaamiselle. Kokoomustaustainen Anders Blom. Joka on tullut tunnetuksi uudenlaisen poliittisen koodiston osaajana. Niin idässä kuin lännessä.

Eurofacts viestintätoimistojen edellä kävijä Suomessa?

Eurofacts viestintätoimistojen edellä kävijä Suomessa?

Aiheesta kertoo yhdestä lähestymiskulmasta tämä Suomi 2017 – artikkeli:

– Viestintätoimistot –
Julkaistu

”Onko nyt käynyt niin, että ulkokehällä olevat lobbaus… anteeksi viestintätoimistot pysytyvät pyörittämään valtakoneistoamme ja meitä hallintoalamaisiamme, kulloinkin heidän toimeksiantajiensa valitsemaan suuntaan? Voivatko vaarattomalta vaikuttavat Ellun kanat viedä meitä sittenkin ja aina halutessaan kuin pässiä narussa?

Kuka muistaa vuoden 2010 tilanteita? Ennen eduskuntavaaleja 2011 vaalimainonnassa vilahteli sanonta eli slougan ”Vastuullinen markkinatalous on työväen paras ystävä”.
Nyt kun jo tiedetään, mitä on markkinataloudessa tapahtunut, niin kuka muistaa silloin mainostoimiston statuksella toimineen viestintäyrityksen?

Eikä tässä kaikessa mitään. Nimittäin suullisen tiedon mukaan; viestintätoimistojen alalla liikevaihdon kasvuprosentit ovat olleet parin viimen vuoden aikana huikeita!”

Pitää muistaa myös huikeaan vauhtiin lähtenyt Miltton. Pääministeri Jyrki Kataisen poliittinen erityisavustaja Jussi Kekkonen toimii tällä hetkellä Miltton Networksin toimitusjohtajana.

Isossa kuvassa viestintä- ja lobbaustoimistoja käyttämällä etujärjestöjä ja isolla rahalla toimijoita voidaan häivyttää paremmin julkisuudelta piiloon.

MÄÄRÄAIKAISET VALTIOSIHTEERIT ETUJÄRJESTÖISTÄ
Sitten vielä tähän Iltalehdessä olleen väitteen avaamiseen – ”Stubb: Emme ole yhdenkään etujärjestön marionetti”. Totta, mutta vain osittain. Etujärjestöjä on nimihakujen perusteella useita.

Etujärjestö kytkentöjen vahvistamiseksi voitaneen ottaa esimerkkejä Wikipediasta. Esimerkiksi seuraavien henkilöiden etujärjestöihin liittyvää jalanjälkeä on hyvä hurautella esiin. Avoimen internetin hakukoneiden avustamina:

valtiosihteeri Pia Pohja, sosiaali- ja terveysministerit Paula Risikko/Laura Räty
valtiosihteeri Ilkka Oksala ja Vesa Rantahalvari, peruspalveluministeri Paula Risikko

Lähtötilannetietoa Wikipediassa – Määräaikainen valtiosihteeri:
https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4%C3%A4r%C3%A4aikainen_valtiosihteeri

Ja kun noita nimiä katsoo, niin eihän kokoomus ole tuossa kuviossa yksin. Myös sdp:llä on vahva etujärjestötaustaisten valtiosihteereiden armada. Keskustaa ollenkaan väheksymättä. Varsinkaan epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen kaappaamisesta ohjaukseensa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, maan tapa, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.