Faktaa vai fiktiota? – Osa 2

Politiikan pelikentillä kohisee. Joten minkälainenhan hallituspuolueiden kombo on tulossa uusien eduskuntavaalien jälkeen SOT – hallituksen tilalle? Tässä seuraavaksi hieman Suomi 2017 verkoston tilannekuvaa sote – uudistuksen saloihin. Sdp:n ekosysteemin ja sosiaalivakuutusten kautta peilaten.

Kyllähän tuo terveydenhuollon osittainen lisäyksityistäminen eli valinnanvapaus tulee. Sen verran isosti rahaa ovat sen alueen yksityiset toimijat jo laittaneet kiinni investointeihin. Etenkin Pohjola Terveys Oy (Y-tunnus: 24525055), jonka avainalueita ovat ensi vaiheessa (Helsinki, Turku, Tampere, Oulu ja Kuopio) paikkakunnilla toiminnassa olevat työterveyshuolto ja Omasairaala-ketju.

Julkisuudessa pienelle huomiolle jäänyttä tietoa on ollut se, että yksi sote – uudistuksen ja yksityistämisen päälobbareista Ulla-Maija Rajakangas on kotoisin sdp:n ekosysteemistä. Herää kysymys; kuka vie ja kuka vikisee?

Demarien ekosysteemi voittaa aina?

Joten, kuinka monilla erilaisilla korttipakoilla demarit sote – uudistuksessakin pelaavat? Tässä hieman lisää mielenkiintoisia ja tarkentavaa taustatietoa kuvakoosteen aiheeseen:

”Demarivaikuttaja ryhtyy lobbaamaan yksityisten terveysyhtiöiden valinnanvapautta”
Ulla-Maija Rajakangas on ollut puolueen jäsen jo 35 vuotta.
Marko Junkkari HS – Julkaistu: 2.11.2016 14:41

ULLA-MAIJA RAJAKANGAS (sd) nimitettiin viime viikolla Hyvinvointialan liiton toimitusjohtajaksi. Kyseessä on uusi työnantajaliitto, jonka jäseninä ovat sosiaali- ja terveysalan yritykset ja järjestöt. Yksityisistä terveyspalveluyrityksistä mukana ovat esimerkiksi Attendo, Diacor, Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo.

”Uuden liiton keskeinen tavoite on edistää valinnanvapautta sote-uudistuksessa. Se pyrkii siis lobbaamaan sitä, että yksityiset sosiaali- ja terveysalan yritykset pääsevät vapaasti kilpailemaan julkisen sektorin kanssa.

Sdp puolestaan vastustaa tätä.

”Minä en joudu muuttamaan mielipidettäni”, Rajakangas sanoo. Hän kertoo kannattavansa sitä, että julkiset ja yksityiset sosiaali- ja terveysalan toimijat pääsevät kilpailemaan samalta viivalta.

RAJAKANGAS, 53, on pitkän linjan demari. Hän on ollut puolueen jäsen jo 35 vuotta. Sen lisäksi hän on ollut demareiden keskeinen taustavaikuttaja sote – asioissa.”

Jostain syystä Pohjola Terveys Oy:tä ei tuossa Helsingin Sanomien jutussa mainita. Kuten ei monessa muussakaan uutisjutussa. Olisiko syynä se, että sen omistuspohja näyttäisi olevan puhtaasti suomalainen? Ainakin tällä hetkellä.

VAKUUTUSLÄÄKÄRIEN SIDONNAISUUDET VIIMEIN JULKI?
Joten odotellessa. Jossain vaiheessa varmuudella tulevan sote – uudistuksen myötä; markkinoilla tulee olemaan entistä enemmän vakuutusyhtiöiden kokonaan tai osittain omistamia työterveysasemia, terveyskeskuksia, sairaaloita ja kuntoutuslaitoksia.

Joten yksi sote – uudistuksen valinnanvapauden tärkeimmistä asioista lienee se, että potilas/vakuutettu voi olla menemättä omassa sairaus-/vahinkoasiassaan HUOM! halutessaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Ilman, että tuosta valinnanvapaudesta vakuutus- tai eläkeyhtiön taholta mitenkään rangaistaan.

Toivotaan, että ennen soten valinnanvapauslakien loppuun saattamista eduskunnassa, kaikkien HUOM! erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja vakuutuslääkäreinä sekä oikeusprosesseissa vakiotodistajina – ja – lausunnonantajina toimivien lääkäreiden tiedot ovat; KHO:2014:83 vuosikirjapäätöksen mukaisesti kaikkien potilaiden/vakuutettujen helposti saatavilla.

Muuten jatkossakin moni potilas/vakuutettu menee HUOM! tietämättään omassa sairaus- ja vahinkoasiassaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle. Uhaten näin vakuutusalan julkisuudessa ajamaa asetelmaa, jonka mukaan potilaiden/vakuutettujen tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu voidaan taata vain sillä, että vakuutuslääkäri ei tapaa kasvokkain potilaita/vakuutettuja.

Tosin tämän kokonaisuuden avaamisen esteenä tulee olemaan myös sdp.

Nimittäin. Aiemmin Ulla-Maija Rajakangas on toiminut Finanssialan keskusliiton lobbarina. Peruspalveluministeri Susanne Huovisen/sdp valtiosihteerinä. Poliittinen ura lähti aikanaan kovaan nousuun, kun hän toimi pääministeri Paavo Lipposen/sdp hallituksessa erityisavustajana.

Eikä tuossa kaikki.

”Puolueen oikeistosiipi on ryhmittynyt Tölö Unga Socialister -yhdistykseen. Oikeistosiiven ”vanhemmat valtiomiehet” – termi Ulla-Maija Rajakangas – irrottautuivat 2010 uuteen Helsingin Demokraatit yhdistykseensä.”
Lähde: Wikipedia

Joten sdp tuskin käsiään likaa vakuutuslääkärijärjestelmän asioihin. Vaikka sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinteen käytännössä testauttaman mallin laajentaminen HUOM! kaikkien ammattiliittojen jäseniä koskevaksi; olisi suuri helpotus vakuutustaistelujen keskelle oleville katu- ja ruohonjuuritason suomalaisille.

KENEN ASIALLA SDP TODELLISUUDESSA ON?
Näin Helsingin Sanomat kirjoitti 17.5.2018 numerossaan:
”Kaikkiaan hallituksessa olevat kolme puoluetta nauttivat nyt vajaan 38 prosentin luottamusta, mutta siitä kokoomuksen osuus on runsaat puolet.”

Totuusleikkuroitujen gallup-lukujen valossa hallituspuolueiden kannatus on juuttunut alle 25 prosentin! Kokoomuksen osuus tuosta osuudesta on yli puolet eli 13,3 prosenttia. Siinä Helsingin Sanomat on oikeassa. Iso hymiö.

Kun taas totuusleikkuroidulla tavalla laskettu oppositiopuolueiden kannatus on ylittänyt 40 prosenttia! Joten ei ihme, että sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on löytänyt itselleen uuden itsevarmuutta hehkuvan olotilan. Vaikka myös sdp:n totuusleikkuroitu kannatus on lukkiutunut alle 15 prosentin.

Kenen asialla sdp:n ekosysteemi tosiasiassa on? Ketkä ovat sen todellisia johtajia?

Toisaalta Helsingin Sanomien 17.5.2018 gallupin mukaan; epätietoisia kannastaan tai sen salaavia oli tässä gallupissa 35 prosenttia. Jolloin noin 4,4 miljoonan äänioikeutetun määrästä kyse on 1,54 miljoonan liikkuvan/nukkuvan äänestäjän potentiaalista. Joten kaikki on vielä vaalien lopputuloksen suhteen auki. Kuin myös sote – uudistuksen viimeisten vääntöjen. Kauppaa käydään parhaillaan kulisseissa yli puolue- ja aaterajojen.

”Antti Rinne ärähti Petteri Orpolle ja tiivisti kahteen sanaan Suomen politiikan – samalla selvisi, miksi sotea on väännetty jo 13 vuotta” – Helsingin Sanomat 27.5.2018

”Antti Rinne on myös moneen otteeseen julistanut, että Sdp:lle ei käy sote – uudistuksen valinnanvapauden ”tilaajan ja tuottajan erotteluun perustuva markkinamalli”.

Demarit eivät oikein itsekään tunnu tietävän, mitä ”tilaaja–tuottaja-markkinamallin peruminen” käytännössä tarkoittaa. Jotain osia demarit ilmeisesti valinnanvapaudesta ovat perumassa – tai sitten eivät.

Rinne ei ilmeisesti halua puhua valinnanvapauden perumisesta, koska valinnanvapaus kuulostaa monen korviin myönteiseltä asialta.

Markkinamalli on terminä paljon uhkaavampi ja siksi vasemmistolle käyttökelpoisempi iskulause.”

Sdp:n lopullinen ja todellinen kanta soten valinnanvapauteen on siten arvoitus. Kuin myös maakuntamallin loppu tuleman. Kuin myös Liike Nyt – toimijoiden ja väkkärämäisen Paavo Väyrysen uusia avauksien vaikutusten. Kulkekaamme yhdessä tahoillamme; kohti kesäkuuta 2018 ja keskustan sekä kokoomuksen mielenkiintoisia puoluekokouksia.

Vähintään jotain yhtä värikästä kesän myötä on tulossa kuin sinisten aikajanaltaan; edelleen aukkoja sisältävä peräkonttisynnytys kesäkuun alussa 2017.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Oraakkelimaisen ulostulon tekijänä on kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen 60-vuotishaastattelussaan: ”Myönteisessä mielessä kokoomus on sosiaalidemokratisoitunut” – HS 28.5.2018

Joten mielenkiintoista on kesän kuluessa kuulla, miten pahasti taas sdp on todellisuudessa kokoomukselaistunut? Iso hymiö.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.