Kysy puhemieheltä

Suomen historian ensimmäinen ”Kysy puhemieheltä!” – lähetys käynnistyi suorana Facebookissa; torstaina 31.5.2018 klo 10.00 alkaen. Upeaa oli huomata se, että puhemies vastasi näihin ajankohtaisiin kysymyksiin! Toki ekosysteeminsä suitset muistaen.

Loisto juttu! Ratkaisun avaimet muun muassa vakuutusasioissa ovat suomalaisilla!

Nuo kuvakoosteen kaksi kysymystä puhemiehelle, nostettiin esiin myös Suomi 2017 verkoston muilla sosiaalisen median kanavilla:

1. Instagram
https://www.instagram.com/p/BjZ-LsSno2Y/?taken-by=suomi2017
2. Twitter
https://twitter.com/Suomi2017/status/1001775518675537920
3. Facebook
https://www.facebook.com/Suomi2017/posts/2511045595588392

Kysymyksenä ”Kenellä todellinen valta on?” on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä ja mitä ajankohtaisin. Eduskunnan käsittelyssä on parasta aikaa vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia koskeva kansalaisaloite, jonka tekijä on Pertti Latvala Oulusta.

Pienelle huomiolle on jäänyt se, että kansalaisaloitteen kohdalla kyse ei ole vain yhdestä lakipykälästä, vaan samalla sisällöllä varustettuja ja vakuutuslääkäreiden ylivaltaa pönkittäviä lakipykäliä löytyy useista muistakin laeista! Niistä ei ole; jostain syystä, käyty vielä laajaa julkista keskustelua ollenkaan!

Se myös ihmetyttää, miksi ja miten, potilasta tutkivat lääkärit ja vakuutuslääkärit on voitu asettaa kyseisissä lakipykälissä; perustuslain yhdenvertaisuuspykälän (PL 6) suhteen eriarvoiseen asemaan! Lääkäriliiton hiljaisuus aiheen ympärillä ihmetyttää. Onhan niin sanotusti tavallisia lääkäreitä jäseninä noin 26 000. Kun taas vakuutuslääkäreiden määräksi on julkisuudessa arvioitu 300-400.

Aikamoinen yllätys on ollut myös se, että kansalaisaloitteessa mainitun; tapaturmalain 41 d pykälän valmistelussa, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa (Stv), kuultiin asiantuntijoina vain etujärjestöjen edustajia eli lobbareita! Siitä lisää faktaa tässä linkissä. Joten kysymykset: ”Kenellä on todellinen valta lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa koskevissa asioissa?” ja ”Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?” ovat edelleen kipeän ajankohtaisia!

Eikä tuossa kaikki.

Joten on harmi huomata, ettei Suomen historian ensimmäinen ”Kysy puhemieheltä”- tilaisuus ylittänyt suomalaista uutiskynnystä. Vaan, josko seuraavilla kerroilla sitten?

Eikä tuossa vielä kaikki.

Aiempia onnistuneita katsojakysymyksiä Suomi 2017 verkosto on päässyt esittämään suorissa Facebook – lähetyksissä, joissa vastaajina ovat toimineet Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

On ollut yllättävää huomata, miten vähän julkisuutta on saanut EU-komissaari Jyrki Kataisen myönteiset kannanotot Suomen omia EU- ja eurokansanäänestyksiä kohtaan!

Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen sanomana se, ettei Helsingin Sanomilla ole kielleltyjä aiheita on sinällään ymmärrettävä. Toinen asia on kokonaan sitten se, mitä uskalletaan ja saadaan oman ekosysteemin puitteissa julkaista. Esimerkiksi kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutusoikeusjärjestelmästä. Unohtamatta samoin toimivia vakuutuslääkäri-  ja vakuutuslakimiesjärjestelmiä.

Seuraavaksi onkin tärkeää saada tietää se, että jos lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asioiden päätäntävalta on kerran Suomessa, niin miksei 20 vuottakaan riitä tiedossa olevien epäkohtien ja perustuslain sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaisuuksien korjaamiseksi?

Toivottavasti nuoremmilla sukupolvilla riittää virtaa ja kiinnostusta tähän asiaan. Muuten meidän katu- ja ruohonjuuritason suomalaisten härski ja systemaattinen höplästä veto vain jatkuu.

On hyvää muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Sisältä päin muodostuneeseen paineeseen, joka muodostui hyvin erilaisten ihmisten yhteistyöstä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.