Tasan 10 vuotta sitten

Helsingin katuja risteili 13.6.2008 ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoitus. Vieden; yhdessä yli diagnoosi- ja yhdistysrajojen toimien, korkean tason päättäjillemme käteen ojennettuina ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” – tietopaketit, joissa myös esiteltiin toimiva ratkaisumalli kafkamaisten kyykytystilanteiden ja vakuutustaistelujen poistamiseksi (Muistiinpanosivu 2 – Miten järjestelmän pitää toimia?).

Lämmin kiitos tuolloin mielenosoitukseen osallistuneille ja kotikatsomoissa kannustaneille. Iso kiitos niille korkean tason päättäjillemme tai päättäjiämme sijaistaneille, jotka uskalsivat ottaa katu- ja ruohonjuuritason sekä tosielämän tilanteiden tiedontuojat kasvokkain vastaan.

Tieto korjauksen kohteista kerralla korkeimmalle päättäjätasolle!

Kuvakoosteen henkilöt ja vakuutusyhtiöiden konttorit lupasivat toimittaa; potilaiden/vakuutettujen yhteistyössä tekemät, ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” – tietopaketit edelleen oman ekosysteeminsä sisällä eteenpäin; vastuuhenkilöille tiedoksi ja epäkohdat korjaavia toimenpiteitä varten.

Jostain syystä ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoitus ei ylittänyt suomalaista uutiskynnystä! Kuitenkin monet 13.6.2008 mielenosoituksesta ennakkoon informoidut ja mielenkiintonsa; erittäin merkittävää yhteiskunnallista, asiakokonaisuutta kohtaan ilmaisseet toimittajat, toimituspäälliköt ja päätoimittajat jatkavat työelämässä. Osa siirtyneenä vastapuolen paremmin palkattuihin vaikuttajaviestintätehtäviin. Lukuisia pitkäaikaisia virkamiehiä ja erittäin vaikutusvaltaisia lobbareita unohtamatta.

Joten tässä yksi; vielä tallella olevista ”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoituksen tilanteita ja tunnelmia valottavista videoraporteista.

Tapaturman uhrien muistopäivän avajaiset (TUMA) 2008. Osa 2/4, Korkein oikeus – Osa 2, Korkein oikeus. Pituus 12.50
> tämä erinomainen oikeusvaltio tilamme reportaasi katsottavissa – tilanne 13.6.2018

Tällä videoreportaasilla Korkeimman oikeuden vahtimestari (päällikkötason vastattiin olevan muissa tärkeimmissä tehtävissä kiinni) ottaa vastaan potilaslähetystön terveiset. Hän lupaa välittää kirjallisena jätetyt terveiset todetuista epäkohdista korkeimman oikeuden presidentin Pauliine Koskelon kautta koko korkeimman oikeuden henkilökunnalle.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen oikeudellinen neuvonantaja Timo Tuovinen ottaa vastaan myös katsauksen vuoden 2008 Suomen ihmisoikeustilanteesta englanniksi. Saaden suullisten terveisten lisäksi mukaansa tiedot toimitettavaksi tasavallan presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle myös kirjallisessa muodossa.

Eikä tuossa kaikki.

Toivoa sopii, että nuoremmat sukupolvet onnistuisivat tämän; yhden Suomen sisäisen, Berliinin muurin murtamisessa paremmin. Keskittyen eduskunnan sijasta niihin lakisääteisen vakuutusjärjestelmän toimijoihin, joilla todellinen valta näissä sosiaalivakuutuksia koskevissa asioissa on. Rauhanomaisin keinovalikoimin, mutta päättäväisesti edeten. Mielellään suoraan hierarkian huipulta keskusteluyhteydet ja tapaamiset aloittaen.

Eikä tuossa vielä kaikki.

On yllättävää huomata, että vuonna 2008 tehty ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” tietopaketti on edelleen vuonna 2018 sisältönsä osalta edelleen mitä ajankohtaisin!

Joten, jos suuntaat SuomiAreena tapahtumaan Poriin 16. – 20.7.2018, niin käyppä kysymässä Sinua kiinnostavista asioista suoraan päättäjiltämme. Ennakkotietojen mukaan Poriin saapuu keskustelemaan myös lukuisia yhteiskunnallisia päättäjiä ja lobbareita. Kuten presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Juha Sipilä. Mielenkiintoisimmat yhteiskunnallisen vaikuttamisen tilaisuudet ovat tänäkin vuonna yleisöltä suljettuja. Onneksi Porin Jazzeilla 14. –  22.7.2018 on myös rahvaalle ja omalla rahalla maksaville avoimia alueita.

Mutta tätä SuomiAreenan tarjoamaa settiä kannattaa seurata myös kotikatsomoissa:

”Tänä vuonna SuomiAreenan ohjelmassa nähdään päivittäin Arvopuheet. Niissä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat valitsevat itselleen ja puolueelle tärkeän arvon ja pitävät siitä puheen. Puheenjohtajien kanssa on keskustelemassa arvojohtajia ympäri yhteiskuntaa.

Kaikkien puolueiden puheenjohtajat osallistuvat myös MTV Uutisten politiikan toimittajien Jussi Kärjen ja Juha Kaijan tenttiin SuomiAreenan Puheenjohtajatentissä.”
Lähde: MTV uutiset 12.6.2018 – SuomiAreenan ohjelma julki

Jokohan nyt puolueiden ja puheenjohtajien todelliset arvot saadaan pitkäkestoiseen päivänvaloon?

Mukavaa kesää 2018 kaikille ja muistakaa se, että vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Vaikkakin monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Jolloin tärkeintä on se, että lähihistoriamme erilaiset tapahtumat ovat myös nuorempien sukupolvien tiedossa. Muuten tässä artikkelissa esiin nostetut tosielämän tilanteet ja valta-asetelmat jatkuvat myös vuonna 2028.

Joten tähän paljon internetissä lainattuun lauseeseen on hyvä tällä kertaa lopettaa.

”Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.” Lähde: Verkkouutiset 11.12.2017 – vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä.

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.