Tietopyyntö eduskuntaan

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on kohta käynnissä, mutta monen suomalaisen tosielämään liittyviä parannuksia ei ole näköpiirissä. Tässä artikkelissa tarkastelussa ovat lakisääteiset vakuutukset ja sosiaaliturva. Niiden perustana olevat oikeusvaltioperiaatteet (Tieteen termipankki > linkki) ja oikeusvaltion määritelmät (Wikipedia > linkki) ovat jääneet monen suomalaisen tosielämässä toteutumatta. Väkisinkin monen mielissä herää kysymys; onko mystinen On Sovittu Että (OSE) – järjestelmä sittenkin olemassa? Täysremonttien tarve ei lopu eduskuntataloon.

Suomi 2017 – verkosto seuraa aidan ja ruudun takaa.

Suomi 2017 – verkosto seuraa ison kuvan avaaamista; aidan ja ruudun takaa.

Tuntuu aika tyrmäävältä, kun saa käyttöönsä tietoa, joka selittää sen, miten järjestelmällisesti vakuutusala, poliitikot ja virkamiehet ovat toimineet vakuutusalan ylivertaisen aseman varmistamiseksi. Aiemmat tylyt tietoon perustuvat osumat ovat ulottuneet vuosihaarukkaan 1994 -1996.

Tämä vuodelta 1993 tullut tieto loksauttaa ison kuvan palapeliä valmiimmaksi. Varsinkin, jos ja kun nämä seuraavat tiedot saadaan kaikilta osin avoimeen lukuun. Avain kysymys on, että kenellä todellinen valta Suomessa on? Mihin lakiin ja/tai sopimukseen perustuen?

Seuraava tietopyyntö on lähetetty sähköpostilla (17.11.2016 kello 8:53) eduskunnan avainvaliokunnille ja niiden johtajille:

Tietopyyntö – Vakuutusyhtiöiden ylivertaisen aseman purkaminen käyntiin

Eduskunnan talousvaliokunta
Puheenjohtaja Kaj Turunen
Varapuheenjohtaja Harri Jaskari

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta
Puheenjohtaja Tuula Haatainen
Varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen

Eduskunnan lakivaliokunta
Puheenjohtaja Kari Tolvanen
Varapuheenjohtaja Eva Biaudet

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi lähestyy. Moni odottaa sitä, että Suomesta kuoriutuu tuohon mennessä oikeusvaltioperiaatteet täyttävä Pohjoismaa. Myös lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla, joissa liiketoiminnan koko vuositasolla on miljardeja euroja.

Toivon Teidän voivan selvittää tämän tietopyyntöni yhdessä toimien ja valiokuntarajat ylittäen, koska Teillä on kansanedustajina erittäin laajat tiedonsaantioikeudet.

Tiedustelen täten kohteliaimmin mistä löydän tämän shokkitiedon taustalla olevat viralliset asiakirjat ja päätökset? Onko eduskunnassa päätöksen teossa mukana olleita kansanedustajia, virkamiehiä tai avustajia, jotka voivat kertoa asiasta myös suullista taustatietoa?

Nimittäin. Tähän asti merkittävin tieto vakuutusalaan ylivertaiseen asemaan saattamisesta tulee sosiaali- ja terveysministeriön työryhmämuistion (1997:25) sivulta 128.

”Eduskunta muutti vuonna 1993 oikeudenkäymisnormeja ja oikeudenkäyntikulusäännöksiä ankarimmiksi. Samaan aikaan edustakunta kehotti vakuutusyhtiöitä kiristämään oikeusturvavakuutuksen ehtoja niin, ettei vastapuolen kuluja enää korvata. Jutut käsitellään nykyään tarpeettoman perusteellisesti.”

Tieto on löydetty tällaisesta virallisesta 135-sivuisesta muistiosta:

”Sisäilman terveyshaitat ja ehdotukset niiden vähentämiseksi”
Tekijä: Haahtela, Tari
Muu tekijä: Reijula, Kari
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö
Päiväys: 1997
Julkaisusarja: Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmämuistioita

Odotan yhteistä vastaustanne vuoden 2016 loppuun mennessä.

Mikäli Teillä ei ole asiasta tietoa, niin pyydän Teitä kertomaan kohteliaimmin, keneltä ja miten toimien saan asiasta pyytämäni tiedot käyttööni?

Ystävällisin terveisin ja rohkeutta toimiinne
Suomi 2017 – verkosto
> Blogi > Facebook > Twitter > Instagram
– Yhdessä yli puolue- ja aaterajojen –

* * * *

Kansan valtahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.  Joten artikkelia täydennetään, jos ja kun vastaus eduskunnalta tulee.

Ja jos Sinulla on hyvät yhteydet eduskuntaan, niin voinet kysyä myös tätä asiaa? Sillä vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Varsinkin, kun vastassa ovat erilaisten Suomen sisäisten Berliinin muurien jatkumot.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.