Suomi 100 vuotta ja 3 päivää

Suomi 100-vuotta juhlavuosi jatkuu ja politiikan pelikentillä riittää seurattavaa. Tässä poiminnat ja tilannekuvat Suomi 2017 – artikkeleista vuosina 2017, 2014 ja 2012.

Suomen itsenäisyysprosentti 2017?
Julkaistu maaliskuu 4, 2017

Kansallisvaltio Suomen kohtalo?
Julkaistu helmikuu 27, 2014

Suomi 95 vuotta
Julkaistu joulukuu 6, 2012

Yllättävää, että monet noissa artikkelissa käsitellyistä yhteiskunnallisista aiheista; ovat edelleen ajankohtaisia. Oikeusministerin vaalirahanjälkien esille saamista ollenkaan unohtamatta.

Joten toivottavasti edes tämän, suomalaisen politiikan; lähihistorian tapahtumat saadaan viimeinkin selville. Toivotaan, että lukuisat ja eri tahtiin esille tulleet tapahtumat, saadaan median toimesta aikajanalle sijoitettuina ja lähdetiedot varmistettuina julkisuuteen.

Ydinjuttu tässä kaikessa mielenkiinnossa lienee se, että onko pääministeri Juha Sipilä/kesk. puhunut totta eduskunnalle? Kuvakoosteessa mainittuina kertoina eduskunnan täysistunnoissa? Vai puhunut vain niin totta, kuin on käsillä olleen tilanteen keskellä pystynyt?

Kesällä 2017 Kultarannassa puhelinlinjat olivat kuumina ja erilaisia lehmänkauppoja käynnisteltiin.

Niin kuin tunnettua kytemässä oleva ja tehtyjen lehmänkauppojen jälkijätösten hiillos odottaa vain uutta roihuun syttymistä. Siitä seuraavaksi.

Löytyvätkö hankkeen todelliset aivot etujärjestöistä ja lobbaustoimistoista?

Homma näytti painuvan jo unholaan, kunnes sinisten ulkoministeri Timo Soinin; valtiosihteeri Samuli Virtanen julkaisi kuvan Kesärannan käynnistään 11.6.2017.
Jonka perusviesti medialle oli, että hähä – hää! Ettepäs tätäkään hoksanneet!

Yhdellä kuvalla hallituskriisistä pitkäkestoiseen median jallituskriisiin?

Eikä tuossa kaikki.

Vasta yli 5 kuukautta tapahtuneesta; nykyiset siniset havahtuvat kertomaan oman versionsa perussuomalaisten hajoamiseen johtaneista tapahtumista. Keskustaa erittäin hyvin tuntevan Iltasanomien Timo Haapalan (ex – MTV) toimesta.

”Nyt puhuu peräkontissa matkustanut valtiosihteeri – IS paljastaa salaiset viestit ennen perussuomalaisten hajoamista” – Iltasanomat 18.11.2017.

”Valtiosihteeri takakontissa, visiitti Seppo Tiitisen luo, kabinettikokouksia ja kaksi valvottua yötä. Sinisten syntyoperaation puuhamiehet Samuli Virtanen ja Petteri Leino kertovat, mitä todella tapahtui.”

Näin maallikon näkökulmasta tuntuu siltä, että lehmänkauppojen jätösten hiillos jäi vielä hehkumaan.

Nimittäin. SOT – hallitukselle lisäpainetta tuo myös gallup-lukujen romahtaminen! SOT – hallituksen totuusleikkuroitu kannatus on tippunut alle 25 prosentin! Uusi ennätys sekin.

Näinkö pienillä kannatusprosenteilla, meitä suomalaisia tosielämässä hallitaan?

Eikä tuossa ollut vielä kaikki.

Omaa puoluettaan, johon voisi luottaa, etsii tällä hetkellä yli 40 prosenttia äänioikeutetuista. Jos suomalaisia äänioikeutettuja on noin 4,4 miljoonaa, niin se tarkoittaa, että politiikan teon markkinoilla on vapaana 1,7 miljoonaa ääntä!

Se taas tarkoittaa sitä, että kaikki on vielä auki. Johtaako mediaan ja äänestäjiin kohdistunut jallituskriisi yhteiskuntarauhan kannalta äänekkäämpään suuntaan? Toivotaan, ettei kuitenkaan rauhattomampaan suuntaan, vaikka luottamus puolueisiin tuntuu; taas kerran, romahtaneen.

Joten onko suomalaisen politiikan maineen pelastava enkeli tai uusi messias; nykyaikaan päivitetyillä ja lähihistoriamme tapahtumiin lukituilla kolmen sanan iskulauseilla ladattu Paavo Väyrynen?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, eurokupla, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.