Vakuutuslääkärimafia?

Otsikko on jatkoa tälle kuvassa olevalle perussuomalaisten Anssi Joutsenlahden Vakuutusmafia vallitsee Suomessa – kirjoitukselle.

Mitä tapahtui perussuomalaisten erinomaiselle keskustelualoitteelle 4/2013? ( pdf )

Mitä tapahtui perussuomalaisten erinomaiselle keskustelualoitteelle 4/2013? ( pdf )

Olisiko parempi alkaa puhumaan vakuutusmafian lisäksi vakuutuslääkärimafiasta? Siksi tehokkaasti asiakokonaisuudesta puhuminen eri puolueilla lakkaa, kun pääsy hallitukseen varmistuu. Tuoreimpana esimerkkinä perussuomalaisten hiljaiseksi harjaus.

SISÄLLYSLUETTELO ARTIKKELILLE
Poimintoja aiheesta Suomen Uutiset – nettisivustolta
Vaikenevatko tiedotusvälineet vapaaehtoisesti isosta kuvasta?
Vakuutuslääkärijärjestelmän avaamista hidastellaan
Vakuutuslääkäri samalle viivalle tutkivan lääkärin kanssa
Laillisuusvalvojien päätöksiä ja huomioita vuosilta 1996-2005
Myös perussuomalaiset antautuneet vakuutusmafialle?
Virkamieskunta integroitunut osaksi vakuutusmafiaa?

POIMINTOJA AIHEESTA SUOMEN UUTISET – NETTISIVUSTOLTA
Tässä ensin poimintoja muistin virkistykseksi Suomen Uutisista:
> www.suomenuutiset.fi
– hakusanana vakuutuslääkärit

elokuu 9, 2015
Oikeusministeri Lindström:
Valtion on korkea aika vapauttaa 1990-luvun laman uhrit
”Oikeutta laman ja vakuutuslääkärien uhreille”

tammikuu 9, 2014
Kymmenen vuoden piina – voiko tapaturmavakuutukseen luottaa?
”Kymmenen vuotta vamman diagnosointia”
”Taistelu elämästä ja eläkkeestä”

lokakuu 17, 2013
Vakuutuslääkärijärjestelmä uusiksi –
hoitavan lääkärin ratkaisun tulisi olla sitova

”Vakuutuslääkärijärjestelmän ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä”

lokakuu 8, 2013
Turunen: Onko vakuutuslääkäreiden toiminnan valvonta riippumatonta?
”Henkilöllisyys salataan”

huhtikuu 19, 2013
Vakuutuslääkärit perussuomalaisten syynissä
”Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääaihe torstain kyselytunnilla oli huoli vakuutuslääkärijärjestelmän toimimattomuudessa ja salamyhkäisyydessä.”

maaliskuu 15, 2013
Vino vakuutusoikeus – vääriä tuomioita vuosien ajan tuhansille
”Tapaturmaisesti vammautunut tai potilasvahinkoa kärsinyt kansalainen ei Suomessa saa oikeutta”

marraskuu 23, 2012
Lindström: Vakuutusoikeuden päätöksenteko erityistutkintaan
”Asiantuntijat kriittisiä vakuutusoikeutta kohtaan”
”Vakuutusoikeuden toiminnan puutteet selvitettävä”

marraskuu 23, 2012
Voiko tapaturmavakuutukseen enää luottaa?
”Vakuutusyhtiö puolitti eläkkeen”

Hyviä esille nostoja. Suomalaista politiikan historiaa. Myös Suomen Ennätys esille nostojen määrässä. Nyt vain vakuutusala niin sanottuun kokovartalo harjaukseen.

VAIKENEVATKO TIEDOTUSVÄLINEET VAPAAEHTOISESTI ISOSTA KUVASTA?
Nimittäin tästä epäkohdasta on puhuttu tiedotusvälineissä jo 1900-luvun lopulta alkaen.

Tv:ssä ja lehdissä on ollut kyllä vuosien varrella paljon erilaisia reportaaseja. Ne ovat olleet enemmän sisältönsä osalta, yksittäisiin vahinkotapauksiin keskittyviä. Joihin vakuutusyhtiöt ovat päässeet antamaan vakiovastauksensa: ”Valitettavasti emme voi tietosuojasyistä kommentoida yksittäistä tapausta”. Kymmenien tuhansien vakuutettujen kohtaama kafkamainen järjestelmä on jäänyt/jätetty pimentoon.

Monesti on odotettu hyvän reportaasin jälkeen, että nyt se laaja julkinen keskustelu käynnistyy. Jolloin päättäjien hyvin tietämät epäkohdat saadaan viimeinkin korjattua.

Viimeksi näin tapahtui Yle Silminnäkijän ”Vakuutusyhtiön hylkäämät” – jakson; 30.10.2014 Yleltä tulleen ensiesityksen jälkeen. Jos aikajanalle laitetaan MOT:n ”Vakuutuslääketiede – lääkärietiikan aivotärähdys?” – jakso, joka tuli Yleltä 8.2.1999, niin voidaan perustellusti sanoa epäkohtien korjauksen olleen vireillä ainakin yli 15 vuoden ajan.

Kyse on rahasta ja vallasta. Todella isosta. Myös tasaisen varmasti puolueiden ja niiden ekosysteemien suuntaan virtaavan vaalirahoituksen suhteen. Euromiljonäärien määrän suhteen finanssi – ja vakuutusala lienee jo suurempi synnytysalusta kuin Nokia?

VAKUUTUSLÄÄKÄRIJÄRJESTELMÄN AVAAMISTA HIDASTELLAAN
Vakuutuslääkäritilanne oli auki vuoden 2009 alussa. Ja niin tuntuu olevan nyt vuoden 2015 lopussa. Toivottavasti Lähi – Tapiolan ja Pohjola Vakuutus Oy:n ylilääkärinä pitkäneen toimineen Ilkka Torstilan tahtotila asiakokonaisuuden avaamiselle tosielämässä on edelleen samalla tasolla. Hänen utuisen sumupilven takaa toimivia kollegoitaan unohtamatta. Monet heistä euromiljonäärejä. Jo ennen eläkeikää.

Terveydenhuollon kriisikeskustelut? Entä vakuutusalan?

Terveydenhuollon kriisikeskustelut? Entä vakuutusalan?

Vakuutuslääkäri asiakokonaisuus oli hetkellisesti niin sanotusti framilla 30.11.2011, kun Suomessa valmistauduttiin vuoden 2012 presidentinvaaleihin. Olihan tuolloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen/sd. hyvin perillä Suomen lääkäriliittoon kulminoituvasta ja vakuutuslääkäreihin kohdistuvasta ongelmakentästä.

VAKUUTUSLÄÄKÄRI SAMALLE VIIVALLE TUTKIVAN LÄÄKÄRIN KANSSA?
Ongelmat vakuutuslääkärimafian suhteen ovat jatkuneet ainakin vuodesta 1996 asti. Ilman korjauksia. On vain ollut lukuisia pieniä ja toisistaan erillisiä ”uudistuksia”.

Kokonaisuus on hyvä hoitaa kuntoon, ennen kuin sote – uudistuksen valinnanvapauslainsäädäntö on valmiina. Erityisesti lopussa olevat laillisuusvalvojien päätökset ja huomiot päivittämällä sekä pikavauhdilla toimeenpanemalla.

Toteutuuhan myös valinnanvapaus olla menemättä vakuutuslääkärin vastaanotolle?

Toteutuuhan myös valinnanvapaus olla menemättä vakuutuslääkärin vastaanotolle?

Aiemman sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon/kok. kokoamassa vakuutuslääkärijärjestelmän avaamista käsitelleessä työryhmässä (STM091:00/2012), vakuutuslääkärijärjestelmän avaaminen ja läpivalaisu jäivät pahasti kesken. Pääministeriksi ja kokoomuksen puheenjohtajaksi noussut Alexander Stubb/kok.; vaihtoi lennosta sosiaali- ja terveysministeriksi kokoomuksen Laura Rädyn.

Muuttuiko uuden puheenjohtajana myötä kokoomuksen lanseeraama korjausliike sadonkorjausliikkeeksi? Tästä linkistä yksi Suomen isoimmista avaamattomista vaalirahapoteista. Jota tiedotusvälineet eivät tunnu ”jostain” syystä millään löytävän.

Vakuutuslääkärijärjestelmä työryhmän tekemiä päätöksiä; ministeri Risikon toimesta valvomaan koottiin vakuutusasioiden käsittelyn neuvottelukunta (STM047:00/2014). Neuvottelukunta kokoontui ministeri Laura Rädyn johdolla vuoden aikana vain kerran! Syy kaikelle tälle jäi hämärän peittoon. Myös tuon yhden kokouksen hyväksytyn ja tarkastetun pöytäkirjan puuttuminen kaikkien saatavilta on ihmetyttänyt lukuisia aiheesta kiinnostuneita.

( Lähde 19.11.2015: Sosiaali- ja terveysministeriö/ fi/ Hankkeet ja säädösvalmistelu/ Vakuutusasioiden-kasittelyn-neuvottelukunta-2014/ Perustiedot/ )

Edellä mainitun työryhmän ja neuvottelukunnan ainoaksi lakiesitykseksi kahden vuoden työskentelystä tuli se, että vakuutuslääkärin tulisi perustella hylkäävä päätöksensä paremmin! Koska tuossa uudessa laissa ei ole sanktioita, niin meno tulee jatkumaan entisellään.

Samat korjaukset hylkäävän päätöksen paremmista perusteluista ovat tulossa myös 1.1.2016 voimaan astuvaan ”uudistettuun” tapaturma- ja ammattitautilakiin.

Surullista tässä kissa ja hiiri – tyyppisessä lakikikkailussa on se, että vakuutuslääkärin ei tarvitse edelleenkään vannoa lausumaansa tai kirjaamaansa kunnian ja omatunnon kautta oikeaksi vakuuttaen. Kuten hoitava/tutkiva lääkäri joutuu kaikissa antamissaan lääkärinlausunnoissaan tekemään. Perustuslain yhdenvertaisuus periaatteesta ollaan tässä kohtaa kaukana.

Lisätietoa avoimesta internetistä:
HE 109/2014 päätös perustelujen parantaminen
Työtapaturma- ja ammattitautilaki 459/2015
Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki

LAILLISUUSVALVOJIEN PÄÄTÖKSIÄ JA HUOMIOITA VUOSILTA 1996 – 2005
– liitteet ovat .pdf-muodossa
– tarvitset niiden lukemiseen ilmaisen Acrobat Reader – ohjelman

Laillisuusvalvojien tekemät päätökset ja huomiot ovat jääneet pieruiksi huopatossuihin. Viestivätkö nämä seuraavat tiedot vakuutusmafian olemassa olosta? Vai korporatismi koneiston kaapuun puetusta kyykytyskoneistosta?

1. Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antamassa päätöksessä dnro 489/2/96, hänen lainsäädäntömme vastaiseksi katsomansa, liitepäätösmenettely on edelleen vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä täysimääräisessä käytössä.

EOA_paatos489_96_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT_8 TEESIÄ

2. Samoin Riitta-Leenan Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antama päätös dnro 2675/2/96 hylkäävien päätösten perusteluista on edelleen erittäin ajankohtainen.

EOA_esitys2675_96_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT_PÄÄTÖSTEN PERUSTELUT_8 TEESIÄ

3. Myös Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antama päätös 1124/2/99 sosiaali- ja terveysministeriölle on parannusten kohdalta jäänyt toteutumatta. Tuo päätös koski nk. asiantuntijalääkäreiden puolueettomuutta.

Oikeusasiamiehen paatos asiantuntijalaakareiden puoluettomuudesta _1124-2-99_Vakuutuslääkärit_8 TEESIÄ

4. Vuonna 2003 Maija Sakslinin vakuutusoikeutta koskevassa selvityksessä esiintuomat epäkohdat vakuutuslääkäri jäsenten toiminnassa; ovat edelleen vuonna 2015 voimissaan, kirjallisesti ja suljetusti toimivassa vakuutusoikeudessa sekä sen alaisissa lautakunnissa.
HUOM! Maija Sakslin toimii tällä hetkellä eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä.

Sakslinin selvitys_ laakeetieteellinen arviointi vakuutusoikeus_MUUTOKSET_2003_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT_8 TEESIÄ

5. Oikeuskanslerin antama päätös 496/1/05 lääkärijäsenten ja lääkäriasiantuntijoiden riippumattomuutta koskien on jäänyt myös tosielämässä toteutumatta.

Riippumattomuus_Lääkärijäsenet_Vakuutusoikeus_OK_15122006_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT_8 TEESIÄ

MYÖS PERUSSUOMALAISET ANTAUTUNEET VAKUUTUSMAFIALLE?
Vuosina 2011 – 2015 perussuomalaiset; pitivät tämän artikkelin käsittelemiä epäkohtia eduskunnassa ansiokkaasti esillä. Erinomainen keskustelualoite 4/2013 olisi ollut pienellä viilauksella valmista tekstiä hallitusohjelmaan.

On siis harmillista ja surullista, jos nämä vakuutusmafia ja vakuutuslääkärimafiaan liittyvät epäkohdat ovat nyt heidänkin osaltaan loppuun harjatut? Ainakin vuoteen 2019 asti. Hallitusohjelmaan näitä asioita ei päästetty.

Tässä oli tällä kertaa melkeinpä kaikki.

Löytyykö Suomesta enää yhtään eduskunnassa olevaa puoluetta, kansanedustajaa taikka mediaa, joita vakuutus- ja finanssialan etujärjestöt sekä Yhtiöt eivät olisi harjanneet; vakuutusmafian ja vakuutuslääkärimafian käytössä olevan työkalupakkien avulla, olemaan hiljaa tyystin tiedossaan olevista epäkohdista?

Esimerkiksi tässä artikkelissa, eri kanteilta pikkuisen pinnalta avatun vakuutuslääkärijärjestelmän ja vakuutuslääketieteen harjoittajien käsittämättömän suuren vaikutusvallan suhteen. Tähän mennessä on tiedossa yksi korkean tason virkamiehen ulostulo, joka päättyi mafiamaiseen vaikenemiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia.

Uutislukitus – sarjassa lisänäyttöä siitä, miten aiheesta on matkan varrella puhuttu. Journalismin, propagandan ja advertoriaalin keinoin.

Eikä tuossa vielä kaikki.

VIRKAMIESKUNTA INTEGROITUNUT OSAKSI VAKUUTUSMAFIAA?
Ministerit vaihtuvat. Virkamiehet pysyvät. Juuri tuosta syystä, etujärjestöjen valta on ollut mittaamattoman suuri kaikilla lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla. Erilaisten seminaarien ja konfrenssien järjestäminen on ollut yksi pimeänä pysynyt vaikuttamisen alue. Myös ministeriöiden henkilökunnan harrastekerhot ovat tehokas vaikuttamisen väylä.

Kotimaassa tapahtuvana esimerkkinä voitaneen pitää Porin SuomiAreena kaltaisia tapahtumia? Joissa päivien asiapitoiset tapahtumat huipentuvat laadukkaisiin ilta- ja yöohjelmiin. Puolisot otetaan sitten mukaan; tutustumaan pitkän viikonlopun Porin Jazzien tarjontaan ja oheistarjoiluihin.

Vittumaisen miehen maineessa oleva Markku Hirvonen on kiteyttänyt ministeriötason suhteet oivasti:

– …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.

Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.

Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.

Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä

Nyt tuohon yllä olevaan on hyvä muistaa lisätä; ison rahan budjeteilla toimivat viestintätoimistot eli lobbausfirmat.

Toivotaan, että edes niiden toiminnasta saadaan avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa. Varsinkin, kun kyse on vaaleilla valittuihin päättäjiin vaikuttamisesta.

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.