Valinnanvapaus

Hyvänä voitaneen tulevassa sote-uudistuksessa pitää sitä, että ainakin kokoomuksen lanseeraama valinnanvapaus tulee takamaan nopeamman pääsyn lääkäriin. Vaan minkälaiselle lääkärille? Esimerkiksi sidonnaisuuksien suhteen?

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi; saat sen ruudullesi terävämpänä –

Vakuutuslääkärijärjestelmän täysimittainen läpivalaisu käyntiin.

Vakuutuslääkärijärjestelmä edelleen valinkauhassa!!  Tästä tilannekuvaan 2014

Julkisen terveydenhuollon tuotannon avautuminen myös yksityisille lääkäriasemille voi käytännössä lopettaa virkalääkärien työskentelemisen myös yksityispuolella. Ruotsissa julkisella puolella työskentelevä lääkäri ei samaan aikaan voi työskennellä myös yksityisellä puolella.”
Lähde: Yle Uutiset 11.11.2015

Vakuutuslääkäriasia koskee valinnanvapauden toteutuessa kaikkia suomalaisia, joiden oman asian käsittelyyn liittyy lääketieteellisten seikkojen selvittämistä. Esimerkiksi lakisääteisen sosiaali- ja vakuutusturvan piiriin kuuluvissa korvaus- taikka etuusasioissa.

Tämä kahden tai useamman työsuhteen huomioiminen on erittäin tärkeä asia huomioitavaksi sote – uudistuksessa. Perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen vuoksi; sama linjaus tulee saattaa voimaan myös vakuutuslääkäreiden toimintakuvioissa. Vai mitä?

Tässä linkistä tietoa yrityksestä saada Kelan; erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävät vakuutuslääkärit kaikkien tietoon. Avainkysymys on se, että keitä vakuutuslääkärit ovat? Missä kaikkialla he ovat töissä?

Tuon tiedon esille saaminen, koskee siis kaikkea lakisääteistä sosiaali – ja vakuutusturvaa. Siitä lyhyesti seuraavaksi.

POTILAAN JA VAKUUTETUN OIKEUSTURVA TOTEUTUMINEN SUOMESSA
Potilaan oman oikeusturvan toteutumisen kannalta tärkeintä on mielestäni tietää jo vastaanottoaikaa tilatessani se, että toimiiko itselleni uusi lääkäri myös vakuutuslääkärinä? Ja minkä yhtiön tai yhtiöiden? Näin voi itse etukäteen päättää, minkälaiselle lääkärille haluan omassa asiassani mennä. Myös vakuutuslääkärinä toimivan? Vai kokonaan ja varmuudella vakuutusyhtiö sidonnaisuuksista vapaalle lääkärille?

Joten erittäin merkittävää julkista valtaa (yksityisissä vakuutus- ja eläkeyhtiöissä) käyttävät vakuutuslääkärit sekä kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä tulee saada nyt pysyvästi päivänvaloon.

OPPOSITIO RATKAISIJAN ROOLIIN VAKUUTUSLÄÄKÄRIASIASSA?
Eli saadaanko nyt opposition toimesta nopeassa tahdissa esiin, missä kaikkialla vakuutuslääkärit toimivat ja keitä he tarkkaan ottaen ovat? Kuka heitä valvoo, millä tavalla ja mihin lakeihin perustuvana? Onneksi asiasta on olemassa korkeimman hallinto-oikeuden päätös (KHO:2014:83).

Tässä postauksessa tilannekuvaa tuon korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen taustalta, jonka kattavassa vakuutuslääkärikentän avaamisessa tarvitaan nyt myös meidän kaikkien sekä puolueiden, etujärjestöjen ja tiedotusvälineiden apua.

HALLITUSOHJELMAN MUSTA AUKKO
Miksi asialla on kova kiire? Hallitusneuvotteluista ja hallitusohjelmasta 2015 – tämä vakuutuslääkäreihin liittyvä aihekokonaisuus onnistuttiin vakuutusalan lobbareiden toimesta pitämään poissa.

Joten pahin uhkakuva tällä hetkellä on se, että tähän perustuslain toteutumisen kannalta erittäin tärkeään asiaan palataan vasta vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): kansalaisjärjestöt, korporatismi, Perustuslaki, potilasjärjestöt, vakuutuslääkäri, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.