Presidentinvaalit 2012 – Vakuutuslääkäreiden perustiedot julkisiksi

Toivon, ettei tätä kirjoittaessani suurimmaksi kiinnostuksen aiheeksi Suomessa ole nousseet valuutanvaihtoasiat. Toki ymmärrän, että aina omaan lompakkoon tai pers`nahkaan osuvat asiat kiinnostavat eniten. Kuten. Mikä mahtaa Suomesta ja euroalueelta ulos virtaavien varojen määrä olla juuri tällä hetkellä? Mistä tilannetta voi seurata? Ovatko euroasioiden sisäpiiriläiset jo tehneet siirtonsa?

Muista Sinäkin laittaa äänesi presidentinvaaleissa kuulumaan.

Sitten tämän päivän aiheeseen. Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi saat sen ruudullesi isompana.

Vakuutuslääkärit julkisen vallan käyttäjinä kaikille tutuiksi.

Vakuutuslääkärit julkisen vallan käyttäjinä kaikille tutuiksi. Vakuutuslääketiedettä unohtamatta.

Tämän artikkelin lopussa kaikille avoin Kansan Gallup vakuutuslääkäreistä, johon toivon mahdollisimman monen katu- ja ruohonjuuritason suomalaisen ennättävän antamaan äänensä. Kiitos.

Työ. Vammautuminen. Syrjääntyminen.

Tuon kolmiportaisen tapahtumaketjun ei pitäisi edes olla mahdollista, jos työssään lakisääteisesti vakuutettujen asiat Suomessa toimisivat, niin kuin niiden paperilla väitetään toimivan. Vakuutusyhtiöt ovat olleet vuosikymmenten ajan ylivertaisessa asemassa ja arvatenkin seuraavien puolueapparaattien suojeluksessa. Kokoomuksen? Keskustan? Sdp:n? Rkp:n? Kristillisten? Vihreiden? Vasemmistoliiton?

Suomen valtiota ja EK/SAK/STTK/AKAVA – akselia ja erittäin vaikutusvaltaista Lääkäriliittoa ollenkaan unohtamatta. Suomalaista nelikantaa ja pitkäkestoisen vaalirahoituksen toimivuutta härskimmillään?

Iloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen vakuutuslääketieteen ylipappien Markku Äärimaa ja Heikki Pälve seurassa. Kuva on jo vuodelta 2003. Onko mikään muuttunut? Potilaiden kannalta parempaan suuntaan?

Tuntuu edelleen uskomattomalta, että isoksi tiedetyt epäkohdat olivat päättäjien tiedossa jo 1900-luvulla. Aina tasavallan presidenttiä myöden.

Mikäli huomaatte alla aukeavissa artikkeleissa virheellisyyksiä tai lakisääteisessä tapaturmavakuutuksessa esille nostettujen epäkohtien poistuneen, niin otan tuota tietoa Teiltä mielelläni vastaan.

Parhaiten tuota postia voi laittaa tulemaan sähköpostilla pissalo [at] gmail.com

Toivottavasti myös vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet astuvat laajamittaisesti julkisuuteen, koska itselleni vakuutuslääketieteen kannattajien ja vakuutuslääkärien toimet ovat edelleen mysteeri.

”Vakuutuslääkärit ovat puolueettomia”

Vakuutuslääkärit eivät voi puolustautua potilaiden syytöksiä vastaan, koska vaitiolovelvollisuus sitoo heitä. Väitteet puolueellisuudesta kuitenkin loukkaavat.

– Vakuutuslääkärit ovat ehdottomasti puolueettomia. Ratkaisut perustuvat vakuutuslääketieteellisiin kriteereihin, korostaa ylilääkäri Seppo Mattila Eläke-Fenniasta.

Vakuutusyhtiöiden on epäilty kannustavan lääkäreitään hylkääviin ratkaisuihin. Haastatellut ylilääkärit kieltävät väitteen jyrkästi. Vakuutusyhtiöt saattavat jopa toivoa hieman suurpiirteisempiä ratkaisuja, jotta yhtiö välttyisi ikävältä julkisuudelta.

– Olemme kuitenkin päättäneet, että olemme uskollisia omalle tieteenalallemme, Wikström korostaa.

Lähde: Mediuutiset – Vakuutuslääkärit kyllästyivät kritiikkiin Virpi Ekholm, 2.12.2004, 16:39
(- Artikkelissa haastateltu vakuutusylilääkäri Mattilan lisäksi Eteran vakuutusylilääkäri Juhani Juntunen, Valtiokonttorin vakuutusylilääkäri Juhani Wikström)

Uskon siten, että laajamittainen avautuminen poistaa turhia paineita myös vakuutuslääketieteen harjoittajia kohtaan, kun tiedämme entistä avoimemmin heistä ja heidän työstään Suomessa.

Monelle hoitavalle lääkäreille vakuutuslääkäreille myönnetty lainsuoja tulee yllätyksenä. Vaikka lakimuutos on tullut voimaan kaikessa hiljaisuudessa jo vuonna 2004. Lisää kohta numero 1 artikkelista. Tuo vakuutuslääkäreitä koskeva merkittävä lainsuoja on laajennettu koskemaan useita eri vakuutuslajeja. Kaikessa hiljaisuudessa.

Oikeusturvan ajankuvan artikkeleita vakuutuslääkäreistä:

1.
perjantai, kesäkuu 15, 2007
Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 2/5

2.
torstai, tammikuu 31, 2008
Vakuutuslääkärit ja vakuutusoikeus EU:n erityistarkkailuun?

3.
keskiviikko, helmikuu 27, 2008
Vakuutuslääkäreiden toimien tuottavuus vakuutusyhtiöille

Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen suhteen moni on mielestäni aiheellisesti kysynyt , että onko tuon viimeisen artikkelin lopusta paljastuva tilanne ymmärrettävissä niin, että lakisääteinen vakuutusturva vaatii Suomessa toimiakseen tietyn puolueen tai ammattiliiton jäsenyyden?

Vain onko sovittu niin, että työssään pysyvästi vammautuneet ja sairastuneet pakotetaan aina ensisijaisesti vakuutuslääketieteellisin keinoin alemman korvausjärjestelmän piiriin?

Yksityiset eli vapaaehtoiset ja lakisääteiset eli pakolliset vakuutukset

Vakuutuksissa olevan korvausvastuun lääketieteellisten syy-seuraussuhteiden ja niiden toteennäytön korvausten maksamiseksi ratkaisee aina vakuutusyhtiön palveluksessa oleva vakuutuslääkäri.

Siksi molemmissa vakuutuslajeissa vakuutusyhtiöiden vakuutuslääkäritietojen tulee aina olla julkisia ja siten potilaiden (=vakuutettujen) helposti tarkistettavissa.

Samoin kuin työantajan ja vakuutusyhtiön välillä kirjallisesti tehty vakuutussopimus liitteineen sekä vakuutusehtoineen tulee saattaa kunkin vakuutetun käyttöön. Koskien lain mukaista tapaturma- ja työeläkevakuutusta.

Laajemmat perustelut länsimaiselle avautumiselle vakuutuslääkäreistä Suomessa

Potilaalle (=vakuutettu) tulee aina olla mahdollisuus tarkastella lääkäreiden kytköksiä vastapuolella toimivaan vakuutusyhtiöön nähden. Valviran Terhikki-rekisterin kohdalla on tällä hetkellä vakuutuslääkäreitä koskeva aukko.

Vakuutuslääkäriksi ei voi erikoistua normaalissa lääketieteellisessä koulutuksessa, vaan erikoistumisen takana ovat vakuutusyhtiöt erittäin vahvalla otteella.

Vakuutetulla on oltava perusoikeus etukäteen tietää, kuka on vakuutusyhtiöiden palveluksessa oleva vakuutuslääkäri. Vakuutetulla on oltava siten oikeus sulkea hoitosuhteistaan pois kaikki vakuutuslääkärit jo ennen vastaanottoajan tilaamista.

Julkisuuslain asettamien vaatimusten lisäksi yhteiskunnassa on korostettu tasa-arvoa, avoimuutta, läpinäkyvyyttä sekä arviointien ja päätöksenteon julkisuutta, ne ovat yleismaailmallisesti hyväksytyt lähtökohdat myös oikeusturvalle sekä oikeudenmukaiselle oikeudenkäynnille.

Näillä perusteluilla voitanee avoimesti tulla loppupäätelmään siitä, että Suomessa toimivien vahinkovakuutus- ja työeläkeyhtiöiden sekä Kelan on julkaistava ajantasaisesti yhtiöidensä palveluksessa olevat vakuutuslääkärit sekä heidän erikoisalansa. Näiden tietojen on oltava aina vakuutettujen ja hoitavien lääkärien avoimesti saatavilla sekä vertailtavissa. Jo ennen vastaanottoajan tilaamista.

Vain näin toimien turvataan vakuutettujen ja hoitavien lääkärien perustuslailliset oikeudet myös käytännössä.

Vakuutuslääkärilistatiedot avoimesti kaikkien vakuutettujen saataville:

– Laita Sinäkin äänesi rohkeasti kuulumaan! –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Presidentinvaalit 2012 – Vakuutuslääkäreiden perustiedot julkisiksi

  1. Myös vakuutuslääketieteen ja vakuutuslääketieteen erityispätevyyden laillisuusperustat, päätösten asiakirjat ja päätöksiä tehneet henkilöt on saatava avoimeen julkisuuteen. Näin toimien kaikilla osapuolilla on varmuus koko vakuutuslääkärijärjestelmän olemassaolon laillisuudesta.

    Tässä tiedoksenne Oikeusturvan VOLF-työryhmän Hyviä uutisia

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.