Presidentinvaalit 2012 – Maan tapa läpivalaisuun

Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) ”Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”.

Mikä mahtaa olla tilanne Suomessa vuonna 2012? Varsinkin, kun otetaan huomioon viime aikaiset Euroopan unioniin ja euroon liittyneet episodit. Onko tämä maamme tapa entisestä enemmän myös EU:n tapa?

Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit - Sami Parkkonen

Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit – Sami Parkkonen

Julkista keskustelua aiheesta ei Helsingin Sanomien palstoilla tuolloin sallittu. Helsingin Sanomien omat toimittajatkaan eivät aihetta tuolloin jostain syystä käsitelleet? Mystisesti tuntuu myös artikkelin perässä ollut HS-keskusteluketju kadonneen…

Vai onko käynyt, niin kuin eduskunnan internet-sivustolla usein tapahtuu. Asian nettiosoite vaihtuu ja kerran löytynyttä julkista tietoa ei ilman uusia hakuja sitten löydy.

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Maan tapa on Finngate skandaalin ydintä

Joko aika on kypsä vakuutuskonserni Sammon toimien läpivalaisuun? Vakuutuskonserni Sammon suurin yksittäinen osakkeenomistaja on tällä hetkellä Suomen valtio sekä yksittäiset työeläkeyhtiöt. Yli 50 prosenttia osakeomistuksista on piilotettu hallintarekistereiden taakse.

Sosiaalisen median (SM) kehittämä älyvalokuva avaa keskustelun aiheita.

Ensin alkuun olisi hyvä avata vakuutusalaa valvovien ministeriöiden avainhenkilöiden taustoja. Tässä avoin ehdotus sosiaali-ja terveysministeriön suuntaan.

KUKA VAKUUTUSOSASTON YLIJOHTAJA OUTI ANTILA OIKEASTI ON?

Suomen todellinen ihmisoikeustilanne oli esittelyssä myös vuonna 1999 MOT – ohjelmassa Vakuutuslääketiedelääkärietiikan aivotärähdys?” Ohjelma esitettiin Ylellä 8.2.1999.

Ohjelmassa tuolloin esiintynyt Outi Antila-Rantanen toimii nykyisin Suomen korkeimpana vakuutusasioiden virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Osastopäällikkö; ylijohtaja Outi Antila valtakunta eli sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosasto käsittelee muun muassa työ- ja kansaneläkelainsäädäntöä, työttömyysturvalainsäädäntöä, sairaus- ja vanhempainvakuutuslainsäädäntöä ja muuta toimeentuloturva- ja vakuutuslainsäädäntöä sekä vakuutusmarkkinoiden toimintaa.

Vakuutusalan ylin virkamies

”Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja on alan ylin virkamies, jonka palkka on 9500 euroa kuukaudessa. Hän johtaa osastoa, joka vastaa vakuutusalaa koskevien lakien valmistelusta ja päättää muun muassa eläkeyhtiöiden hoitamien varojen tuottovaatimuksista.

Antila on tutustunut tarkasti sosiaalivakuutuksen koukeroihin: Hän työskenteli viimeksi puheenjohtajana Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnassa, jonne hylkäävän työeläkepäätöksen saaneet ovat voineet ensimmäisenä valittaa.

Tätä ennen hän tulkitsi tapaturmavakuutuslakia Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa, jossa vedettiin rajaa tapaturmien vakuutuskorvauksissa.

Antila on eronnut kahden aikuisen pojan äiti, joka seurustelee vakituisesti If-yhtiöissä työskentelevän juristin kanssa.
 
Hän harrastaa muun muassa hirvien ja kanalintujen metsästystä. Jahdissa Antila käy Akkainjahti ry:ssä, johon kuuluu jäseniä eri puolilta Suomea.

Neljätoista maratonin taivaltaneen Antilan ennätysaika on 4.01. Viimeisimpään maratoniin Ljubljanassa viime syksynä kului minuutti enemmän.”

Lähde: HS – Talous & Työ – 7.2.2010
– HUOM! kyseisten lautakuntien kustannukset maksavat vakuutusyhtiöt

* * * * * * * * *

Lakisääteinen tapaturmavakuutus

Vakuutusmaksut 700 miljoonaa Euroa
Vakuutuskorvaukset 400 miljoonaa Euroa
Kulut 40 miljoonaa Euroa

 
Lähde: MOT – Törmäys ja tyrmäys 23.8.2010 klo 20:00 TV1

Eli puhdas ja täysin riskitön voitto on vakuutusyhtiöille 260 miljoonaa euroa! Siis yhdessä vuodessa ja kate eli voittoprosentti on huikeat 37 prosenttia liikevaihdosta!

* * * * * * * * *

Vakuutuskonserni Sampo. If – vakuutusyhtiön keskeisimmät tuloksenteon takaajat ja instrumentit. Lisätiedot avoimesti internetistä: 1. Taxell vakuutuslääketiede 2. Vakuutuslääkärijärjestelmä 3. Harmaa hallinto

Esimerkiksi Voima-lehti on kirjoittanut arvopaperilainsäädäntöön liittyviä artikkeleita. Ansiokkaasti jo vuoden 2011 hallitusneuvotteluista alkaen. Toimittaja Susanna Kuparisen reportaasiin ”Väärin vuodettu”, pääset tästä linkistä. Linkki on toiminnassa tämän artikkelin kirjoitushetkellä.

Vakuutuskonserni Sammon ja sen kruunujalokiven If-vakuutuksen rahanteon ytimeen Voima-lehtikään ei ole uskaltanut porautua. Ainakaan toistaiseksi.

– Hyviä uutisia numero 13 –
Julkaistu maaliskuu 3, 2011

Vielä vuoden 2008 alussa oikeusministeri Braxin/vihr. otteet vaikuttivat lupaavilta potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen kannalta.

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Presidentinvaalit 2012 – Maan tapa läpivalaisuun

 1. Vakuutuskonserni Sammon perusliikeideana on imuroida mahdollisimman paljon rahaa sisään. Vakuutus- ja palvelumaksuina, komissioina jne. Samalla sisääntullutta rahaa pyritään maksamaan hidastetusti ulos.

  Tästä johtuen lakisääteisessä vakuutusturvassa on kannattavaa ohjata korvausvastuut kirjallisesti ja suljetusti toimivaan vakuutusoikeudelliseen erityistuomioistuinjärjestelmään. Keskeisessä roolissa erittäin merkittävä julkista valtaa yksityisessä pörssiyhtiössä käyttävät vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet.

  Esimerkiksi työtapaturma ja ammattitautitapauksissa vakuutuskonserni Sammon If-vakuutusyhtiö voittaa tapauksista 90-100 prosenttia! Tosin onhan se yksi vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän päärahoittajista…

  Tästä linkistä kokonaisvaltaiseen katsaukseen toimialan ytimistä.

  Niin kuin massiviinen mainonta kertoo. Vakuutusyhtiö Ifin kannattaa maksaa kertaluonteisissa ja lyhytkestoisissa korvaustapauksissa korvaukset nopeasti. Pitkäkestoisissa ja loppuelämän kestävässä korvausvastuissa, kuten työtapaturmat ja ammattitaudit sekä liikennevahingot pyritään pitämään korvausrahat itsellään. Sekä ohjaamaan korvausvastuisiin varatut rahat, esimerkiksi 10 vuoden puskuriajan jälkeen, osinkojen kautta yhtiön osakkeenomistajien taskuun. Yhtiössä lakisääteisesti vakuutettujen sijaan.

  Keskeisimmät tuloksentekoinstrumentit ovat vakuutuskonserni Sammon If-vakuutusyhtiössä:

  a. vakuutuslääketieteellinen arvio
  b. vakuutuslääketiede
  c. vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä.

  Jo vuosien ajan on vakuutettujen keskuudessa herättänyt ihmetystä se, ettei näistä keskeisistä tuloksentekoinstrumenteista ole mitään mainintaa vakuutusehdoissa tai vakuutusopimuksissa.

  – Vakuutuslääkäreiden toimien tuottavuus vakuutusyhtiöille –

  Työssään pysyvästi vammautuneiden ja sairastuneiden kannalta yllättävin tieto löytynee lopussa. Täysimääräisellä työtapaturmaeläkkeellä voi Suomessa olla kerrallaan alle 2000 vakuutettua. ”On Sovittu Että” – järjestelmän (OSE) päätöksiä?

  Olisikin jo korkea aika tehdä Suomen finanssivalvonta- ja laillisuusvalvojaviranomaisista vapaa selvitys vakuutuskonserni Sammon 15 vuoden toiminnan ajan laillisuudesta. Erityisen tehostetusti vuoden 2001 tammikuussa tapahtuneesta valtion omistaman Leonian fuusioinnin jälkeiseen aikaan kohdistuen.

  Tämä läpivalaisu suoritetaan esimerkiksi suhteessa Suomen perustuslakiin, Euroopan ihmisoikeussopimukseen ja YK:n yleismaailmalliseen ihmisoikeuksien julistukseen. Jonka jälkeen EU:n kilpailu- ja markkinointilakeihin suoritettava peilaus on joutuisampi suorittaa.

  Sammon osavuosikatsaus: Pankkitoiminnassa hyvä ja vahinkovakuutuksessa erinomainen alkuvuosi

  SAMPO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 8.8.2012 klo 9.40

  Sammon osavuosikatsaus: Pankkitoiminnassa hyvä ja vahinkovakuutuksessa erinomainen alkuvuosi

  Sampo-konsernin tulos ennen veroja vuoden 2012 tammi-kesäkuulta nousi 804 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana oli 756 miljoonaa euroa. Markkina-arvojen muutokset huomioiva konsernin laaja tulos oli 863 miljoonaa euroa (378).

  – Vahinkovakuutustoiminnan tekninen tulos oli erinomainen. Tammi-kesäkuussa 2012 Ifin yhdistetty kulusuhde oli yhtiön historian paras kulusuhde vuoden kuutena ensimmäisenä kuukautena, sanoo konsernijohtaja Kari Stadigh.

  Yhdistetty kulusuhde oli vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla 89,4 prosenttia, kun se vuoden 2011 alkupuoliskolla oli 92,7 prosenttia.

  Sammon osakkuusyhtiön Nordean tehostamistoimenpiteet jatkuivat suunnitelmien mukaisesti. Liiketoiminta on kasvanut ja tuotot ovat lisääntyneet. Kulut ovat pysyneet aiemmalla tasollaan, ja pääoman käyttöä, likviditeetin hallintaa ja varainhankintaa on parannettu entisestään.

  – Nordean liiketoiminnan vire oli vahva. Kokonaistuotot ja tulos ennen veroja olivat toisella neljänneksellä kaikkien aikojen parhaat, Stadigh sanoo.

  Keskeiset tunnusluvut

  Sampo-konsernin osakekohtainen tulos nousi 1,23 euroon (1,13) ja osakekohtainen tulos markkina-arvoin oli 1,54 euroa (0,67). Konsernin oman pääoman tuotto oli 19,1 prosenttia (8,6). Konsernin käyvän arvon rahasto kasvoi verojen jälkeen 489 miljoonaan euroon (355).

  Vahinkovakuutustoiminnan tulos ennen veroja nousi 442 miljoonaan euroon (422). Sammon osuus osakkuusyhtiö Nordean ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksesta oli 326 miljoonaa euroa (294). Henkivakuutustoiminnan tulos ennen veroja oli 65 miljoonaa euroa (84).

  Tulevaisuuden näkymät

  Sampo-konsernin liiketoiminta-alueiden odotetaan raportoivan hyvän toiminnallisen tuloksen vuonna 2012. Markkina-arvoiset tulokset ovat kuitenkin varsinkin henkivakuutustoiminnassa vahvasti sidoksissa pääomamarkkinoiden kehitykseen.

  Vahinkovakuutustoiminnan odotetaan vuonna 2012 saavuttavan 89-92 prosentin yhdistetyn kulusuhteen ja siten yltävän pitkän aikavälin tavoitteensa mukaiseen alle 95 prosentin yhdistettyyn kulusuhteeseen. Nordean vaikutuksen konsernin tulokseen odotetaan olevan huomattava.

  Sampo-konsernin tammi-kesäkuun 2012 osavuosikatsaus ja sitä täydentävä englanninkielinen esitysaineisto ovat kokonaisuudessaan nähtävissä osoitteessa http://www.sampo.com/tulos

  Lisätiedot:

  Viestintäpäällikkö Maria Silander, puh. 010 516 0031

  Sampo järjestää tiedotusvälineiden edustajille suomenkielisen tiedotustilaisuuden tänään klo 12.30 alkaen ravintola Savoy’n Salikabinetissa (Eteläesplanadi 14, 7. krs, Helsinki).

  Englanninkielinen puhelinkonferenssi järjestetään analyytikoille ja sijoittajille klo 16.00. Puhelinkonferenssiin voi osallistua soittamalla numeroon 0800 914 672 (Suomi), +44 (0)808 109 0700 (Eurooppa) tai +1 866 966 5335 (Pohjois-Amerikka). Osallistujia pyydetään ilmoittamaan puhelinkonferenssin nimi ”Sampo plc Q2 release”. Puhelinkonferenssia voi seurata samanaikaisesti myös osoitteessa http://www.sampo.com/tulos

  Jakelu:

  Keskeiset tiedotusvälineet
  http://www.sampo.com

  Myös Suomen pankkilähihistoria ja vakuutuskonserni Sammon syntyvaiheet on hyvä saada avoimeen julkisuuteen. Näin toimien osakkeiden omistuksesta saadaan Suomessakin iloista, avointa ja kaikkien hyväksymään toimintaa.

  – Suomen 1990-luvun pankkikriisi ja sen seuraukset –

  Tykkää

 2. OP-Pohjola eli viralliselta nimeltään Pohjola Pankki Oyj on toinen suurista lakisääteisen eli pakollisten vakuutusten toimijoista. Pohjola Vakuutus Oy ja A-vakuutus muodostavat sen vakuutustoiminnan kruunun jalokivet.

  Yksi keskeinen rooli OP-Pohjolalla on ollut sisäilmamyrkyistä työssään pysyvästi sairastuneiden korvausvastuiden välttelyssä. Tästä seuraavasta linkistä katsausta muun muassa asbestista pysyvästi sairastuneiden tilanteisiin.

  Asbesti ja OP-Pohjola

  Erityistä huomattavaa tuossa vuoden 2006 pörssitiedotteessa on se, että vuonna 1972 asbestin käyttö oli Suomessa aikalaistodistajien mukaan huipussaan.

  Ottaen huomioon asbestisairauksien pitkän itämisajan (30-40 vuotta), niin nyt aletaan olla ajallisesti tilanteessa, jossa asbestista työssään sairastuneiden määrä kasvaa. Jos he eivät ole jo kuolleet.

  Onko asbestista sairastuneiden ammattitautien korvaamiseen puskuroidut korvausrahat jo jaettu muualle? Niin kuin tuon vuoden 2006 pörssitiedotteen mukaan voi tehdä olettaman.

  Toinen OP-Pohjolaan liittyvä tilanne liittyi pari vuotta sitten ammattiurheilijoiden vakuutusturvaan. Julkisuudessa suurin huomio kiinnittyi ammattijääkiekkoilijoihin.

  Saikohan rautakansleri Kalervo ”Kale” Kummola tämänkin asian kuntoon?

  Suomi jääkiekon maailmanmestari 2011 – kerrotaan parin ammattijääkiekkoilijan keissistä.

  Vakuutuskonserni Sammon If-vakuutusyhtiöön ja OP-Pohjolan Pohjola Vakuutus Oy:n sekä A-vakuutuksen toimiin, liittyen lakisääteisen vakuutuksiin, tulee pohdittavaksi seuraava asiakokonaisuus. Valtiohan on takuumies sille, että työssään pysyvästi vammautuneiden ja sairastuneiden vakuutusturva toimii. Samoin kuin sille, että perustuslain mukaiset ihmisoikeudet ja oikeusturva-asiat toteutuvat kiistattomasti. Nythän näin ei suinkaan ole.

  perjantaina, toukokuuta 18, 2007 – Perustuslain mukaiset saatavat?

  Tykkää

 3. Kunnallisvaalit 2012 lähestyvät. Presidentinvaalit 2012 artikkelisarja lähestyy siten päätöstään.

  Olet saattanut matkan varrella ihmetellä, mikseivät rkp:n, vihreiden tai keskustan edustajat ole pitäneet tämän toimialan epäkohdista meteliä? Ei hätää näistä eduskuntavaaleja 2011 edeltäneistä ”Hyvistä uutisista” lisää:

  Hyviä uutisia numero 23 – rkp
  https://suomi2017.wordpress.com/2011/03/28/hyvia-uutisia-numero-23/

  Hyviä uutisia numero 24 – vihreät
  https://suomi2017.wordpress.com/2011/03/30/hyvia-uutisia-numero-24/

  Hyviä uutisia numero 25 – keskusta
  https://suomi2017.wordpress.com/2011/04/02/hyvia-uutisia-numero-25/

  Oletko ihmetellyt sitä, että miksi tasavallan presidentti ja pääministeri vaikenevat tämän toimialan epäkohtien esillenostamisessa? Myös henkilön ja puolueen vaihtumisen jälkeen. Ei hätää tästä Suomi 2017 katsauksesta lisää:

  Sosiaalisen median (SM) avulla tapahtuva vallankumous nyt myös Suomessa?
  https://suomi2017.wordpress.com/2011/08/10/sosiaalisen-median-sm-avulla-tapahtuva-vallankumous-nyt-myos-suomessa/

  …ja jos joku säikähtää sanaa vallankumous, niin vallankumous on jo tapahtunut! Tiedonvälityksen saralla.

  Siksi on hyvä nostaa kunnallisvaalien 2012 alla esiin tämän Suomi 2017 -ajatushautomon toiminnan käynnistänyt artikkeli. Olkaa hyvät. Ja muistakaa. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Vain yhdessä toimien olemme enemmän.

  Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?
  https://suomi2017.wordpress.com/2010/09/21/hei-paatoimittajat-keta-kannatatte/

  Aurinko paistakoot, mahdollisimman paikkansa pitävä tieto keskuudessamme liikkukoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit jatkakoot murenemistaan!

  Tykkää

 4. Tuoreessa Oikeusturvan ajankuvan ”Hyviä uutisia” – artikkelissa; Oikeusturvan VOLF-työryhmä antaa katsauksen toimialan laillisuusvalvojiin, ylivertaiseen asemaan nostetun vakuutuslääketieteen ja sen erityispätevyyden laillisuusperusteisiin. Siitä pyydettyihin asiakirjoihin ja tiedot päätöksen tekoon osallistuneista henkilöistä sekä heidän taustaorganisaatioistaan.

  http://ajankuva.blogspot.fi/2012/08/hyvia-uutisia.html

  Katso myös Suomi 2017 artikkeli – Vakuutuslääkärilista, niin näet mitä sosiaali-ja terveysministeriö vastasi ministeri Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää läpivalaisevan työryhmän kokoonpanosta ja asiakirjoista.

  https://suomi2017.wordpress.com/vakuutuslaakarilista/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.