Perustuslaki 3

Perustuslaki – kortti vilahtaa välittömästi esiin, kun joku hallituksen esitys uhkaa oman elämän alueen ja/tai toimeentulon kuvioita. Näin on nyt käynyt esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeelle, kun hallitus on esittänyt ongelmana pitämiensä asioiden hoitamiseen pakkolakeja. Ohi työmarkkinajärjestöjen vakiintuneiden vallankäyttötapojen.

Entä kahden lääkärin loukku lakipaketti 2003-2007?

Entä kahden lääkärin loukku – lakipaketti 2003-2007? (linkki korjattu 29.11.2021)

Entä ovatko työmarkkinajärjestöt (mukaan luettuna Elinkeinoelämän keskusliitto) valmiita luopumaan vallastaan? Joka ei niille perustuslain mukaan edes kuulu!

Muistatteko tämän? Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia. Mitä sen jälkeen tapahtui? Maan tavan mukainen totaalinen ja vakuutusmafiamainen hiljaisuus.

Kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä läpivalaisuun?

Kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä läpivalaisuun?

Miksei perustuslain vastainen toiminta kiinnosta SAK/STTK/AKAVA – akselia, kun kohteena ovat työssään vammautuneet ja sairastuneet ammattiliiton jäsenet? Uutislukitus 7 – katsauksessa mallia tosielämän tilanteista.

Tuossa kaikessa lienee kysymys tästä?

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

YRITYSTEN YLIVALTA ETUJÄRJESTÖJEN KAUTTA VAHVISTUMASSA?
Elämme historiallisia hetkiä Suomessa. Eteneekö käynnissä oleva valtataistelu jonkin käsikirjoituksen mukaan? Vai taistellaanko nyt aidosti vallasta?

Perustuslaki ja sen noudattaminen on vahvasti esillä, kun työmarkkinajärjestöt yrittävät esittää vastaustaan hallituksen esittämälle tuottavuusloikka vaatimukselle.

Helsingin Sanomien toimittaja Eeva Palojärvi kirjoittaa seuraavasti: ”Hallituksessa on huoli, että ilman joustavaa tulkintaa perustuslaista moni muu perustuslailla suojattu oikeus olisi uhattuna.” 

Lähde: Helsingin Sanomat 30.10.2015 – Hallitus alkaa runnoa pakkolakeja läpi poikkeuskeinoin

Kukahan olisi kiinnostunut lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla tapahtuneista sekä koko ajan tapahtuvista perustuslain takaamien perusoikeuksien loukkauksista? Esimerkiksi sanahirviössä vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä?

Lisätietoa lähihistoriamme kovimmista valtataisteluista; esimerkiksi näistä linkeistä:

Korporatismi kaatumassa? – 23.9.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/09/23/korporatismi-kaatumassa/

Korporatismi jatkamassa? – 8.10.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/08/korporatismi-jatkamassa/

Korporatismin “duunauksessa” – 22.10.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/22/korporatismi-duunauksessa/

Ajalliseksi takarajaksi valtataistelujen päättämiselle on uutistietojen mukaan asetettu marraskuun loppu. Yhtenä lähteenä aikarajalle on Helsingin Sanomat 30.10.2015 – Usko suursopuun kasvaa. HS toimittajana hyvin korporatismi asioista perillä oleva Teemu Luukka.

Avainkysymys tämän kirjoituksen aiheelle on se, että säilyvätkö lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asiat edelleen työmarkkinajärjestöjen ja vakuutusyhtiöiden hallinnassa?

Kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla ja perustuslakimme vastaisesti:
* lainsäädäntövalta
* toimeenpanovalta
* tuomiovalta

Entä onko kokoomuksen eduskuntavaalien 2015 vaalislougan ”Korjausliike” muuttunut sadonkorjausliikkeeksi? Siitä keskustelun avauksen yritystä tästä linkistä, jossa pääroolissa on ehken pisimmälle jalostettu toimintamuoto sadonkorjausliikkeestä. Perustana lakisääteisten maksujen kerryttäminen ja pitäminen oman ekosysteemin sisällä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä. –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): ay-liike, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.