Perustuslaki 3

Perustuslaki – kortti vilahtaa välittömästi esiin, kun joku hallituksen esitys uhkaa oman elämän alueen ja/tai toimeentulon kuvioita. Näin on nyt käynyt esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeelle, kun hallitus on esittänyt ongelmana pitämiensä asioiden hoitamiseen pakkolakeja. Ohi työmarkkinajärjestöjen vakiintuneiden vallankäyttötapojen.

Entä ovatko työmarkkinajärjestöt (mukaan luettuna Elinkeinoelämän keskusliitto) valmiita luopumaan vallastaan? Joka ei niille perustuslain mukaan edes kuulu!

Muistatteko tämän? Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia. Mitä sen jälkeen tapahtui? Maan tavan mukainen totaalinen ja vakuutusmafiamainen hiljaisuus.

Kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä läpivalaisuun?

Kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä läpivalaisuun?

Miksei perustuslain vastainen toiminta kiinnosta SAK/STTK/AKAVA – akselia, kun kohteena ovat työssään vammautuneet ja sairastuneet ammattiliiton jäsenet? Uutislukitus 7 – katsauksessa mallia tosielämän tilanteista.

Tuossa kaikessa lienee kysymys tästä?

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

YRITYSTEN YLIVALTA ETUJÄRJESTÖJEN KAUTTA VAHVISTUMASSA?
Elämme historiallisia hetkiä Suomessa. Eteneekö käynnissä oleva valtataistelu jonkin käsikirjoituksen mukaan? Vai taistellaanko nyt aidosti vallasta?

Perustuslaki ja sen noudattaminen on vahvasti esillä, kun työmarkkinajärjestöt yrittävät esittää vastaustaan hallituksen esittämälle tuottavuusloikka vaatimukselle.

Helsingin Sanomien toimittaja Eeva Palojärvi kirjoittaa seuraavasti: ”Hallituksessa on huoli, että ilman joustavaa tulkintaa perustuslaista moni muu perustuslailla suojattu oikeus olisi uhattuna.” 

Lähde: Helsingin Sanomat 30.10.2015 – Hallitus alkaa runnoa pakkolakeja läpi poikkeuskeinoin

Kukahan olisi kiinnostunut lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla tapahtuneista sekä koko ajan tapahtuvista perustuslain takaamien perusoikeuksien loukkauksista? Esimerkiksi sanahirviössä vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä?

Lisätietoa lähihistoriamme kovimmista valtataisteluista; esimerkiksi näistä linkeistä:

Korporatismi kaatumassa? – 23.9.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/09/23/korporatismi-kaatumassa/

Korporatismi jatkamassa? – 8.10.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/08/korporatismi-jatkamassa/

Korporatismin “duunauksessa” – 22.10.2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/22/korporatismi-duunauksessa/

Ajalliseksi takarajaksi valtataistelujen päättämiselle on uutistietojen mukaan asetettu marraskuun loppu. Yhtenä lähteenä aikarajalle on Helsingin Sanomat 30.10.2015 – Usko suursopuun kasvaa. HS toimittajana hyvin korporatismi asioista perillä oleva Teemu Luukka.

Avainkysymys tämän kirjoituksen aiheelle on se, että säilyvätkö lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asiat edelleen työmarkkinajärjestöjen ja vakuutusyhtiöiden hallinnassa?

Kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla ja perustuslakimme vastaisesti:
* lainsäädäntövalta
* toimeenpanovalta
* tuomiovalta

Entä onko kokoomuksen eduskuntavaalien 2015 vaalislougan ”Korjausliike” muuttunut sadonkorjausliikkeeksi? Siitä keskustelun avauksen yritystä tästä linkistä, jossa pääroolissa on ehken pisimmälle jalostettu toimintamuoto sadonkorjausliikkeestä. Perustana lakisääteisten maksujen kerryttäminen ja pitäminen oman ekosysteemin sisällä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä. –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): ay-liike, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.