Perussuomalaiset 2020-luvulle Riikka Purran johtamina

Lämpimät onnittelut perussuomalaisille, kun uskalsivat valita erittäin vaativaan puheenjohtajan tehtävään, pätevän oloisen ja sanavalmiin tuntuisen Riikka Purran. Ainakin kaikissa maahanmuuttoon liittyvissä tai vähänkin siihen kytkettävissä olevissa asioissa.

Uskaltavatko PS:t purra käyntiin keskustelun ”Päättäjien kaksois-, kolmois- ja nelosrooleista”

Puheenjohtaja Riikka Purran tiedoista on mielenkiintoista lukea se, että hänen puolisonsa Mikko Välimaa toimii tällä hetkellä päällikkötehtävissä toimittajien ammattikunnassa. Joten aika näyttää oppivatko PS:t toimimaan sujuvammin eli vähemmän räyhäkkäämmin tiedotusvälineiden kanssa? Vai oppivatko tiedotusvälineet syömään myös PS:ten käsistä?

Tässä seuraavaksi asiakokonaisuus linkein varustettuna, jonka selville saaminen tulee auttamaan luottamuksen palautusta myös perussuomalaisiin päin. Yllättävää, että seuraavan tempun junailleet isot pojat ja tytöt ovat onnistuneet pysymään jo viidettä vuotta piilossa. Myös yleensä kaiken tällaisen tietäviltä tiedotusvälineiden politiikan toimittajilta.

Joten. Jokohan 2020-luvulla vuoden 2017 jälkeisten perussuomalaisten ja sinisten synnyn todelliset arkkitehdit ovat valmiita astumaan päivänvaloon ja kertomaan, keiden ideoimana, hyväksymänä sekä ohjaamana Suomen demokratiahistorian härskein (äänestäjien kuluttajasuojan kannalta tarkasteltuna) hallituksen pystyssä pysymisen operaatio toteutettiin?

Jussi Halla-ahon syrjäyttämäksi puheenjohtajan pallilta joutunut ex-puheenjohtaja ja ex-ulkoministeri Timo Soini jatkaa tuoreiden uutistietojen mukaan, kesän 2017 jälkeisten perussuomalaisten ruoskimista ja oman erinomaisuutensa kehumista, uusimmassa Otavan julkaisemassa Yhden miehen enemmistö”- kirjassaan.

Mielenkiintoista onkin nyt seurata sitä, milloin ja minkälaisen operaation jälkeen, kansallinen kokoomus uskaltaa; ultrakonservatiivi- tai ultraliberaalilohkojensa painostamana eli lobbaamana, valitsemaan itselleen historiansa ensimmäisen naispuheenjohtajan? Sillä alkaa olla kiire, sillä edellisellä perussuomalaisten hallituskaudella vuosina 2015 – 2017, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vetämässä kesällä 2017 muodostuneita perussuomalaisia ja etenkin heitä eduskuntavaaleissa 2015 äänestäneitä pahasti höplästä.

Pääministerin asema Suomessa, voinee jatkossakin perustua sellaiseen rehvakkaan rehellisyyteen, joka kestää myös jälkikäteisen tarkastelun. Jossa todellinen arvopohja kestää härskienkin temppujen päivänvaloon tuomisen. Toki huomioiden sen, että omat ja oman puolueen muodostaman ekosysteemin valta-asetelmat sekä hillolatausasemat säilyvät.

Joten, miten valmis ex-pääministeri ja nykyinen keskustan kansanedustaja Juha Sipilä on avustajineen kertomaan vuoden 2017 tilanteista? Arvojensa sallimissa puitteissa. Kertoen kaikista niistä suunnitelmista, jotka johtivat perussuomalaisten kahtia sirkkelöintiin ja hallituksen jatkamiseen ilman uusia hallitusneuvotteluita taikka eduskuntavaaleja.

Tässä tuosta aiheesta kertauksena tilannekuvaa, kun vietettiin Suomi 100 vuotta ja 3 päivää merkkipäivää.

Eikä tuossa kaikki.

”Jos joku lähtee perussuomalaisesta puolueesta tai lähetetään, niin he ovat poliittisesti kuolleita. Ei mitään tulevaisuutta.” – Timo Soini uhosi maaliskuussa 2015 Lännen Median videohaastattelussa. Lähde: ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” – Lauri Nurmi, Into 2017 (sivu 45 – Soini näyttää voimansa).

Soinin antaman ennustuksen toteutumisessa entisten sinisten kansanedustajien kohtalot on jo nähty. Ainakin eduskuntavaalien osalta.

Lähivuodet näyttävät, miten käy eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle? VKK r.y. keräsi yhdessä päivässä puoluerekisteröintiin vaadittavat 5 000 kannatusilmoitusta. Yllättävän pienelle huomiolle julkisuudessa on jäänyt se, että perussuomalaisista erotetun kansanedustajan Ano Turtiaisen sujuvasti soljuvien puheiden kirjoituskoordinaattorina toimii entinen perussuomalaisten ja Muutos 2011-puolueen kansanedustaja James Hirvisaari, joka toimii tätä kirjoitettaessa eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle sihteerinä.

Mikäli uuden puolueen rahoitus on läpinäkyvällä pohjalla ja puolueen vaaliohjelmat osuvat yhteen monien suomalaisten kokeman todellisuuden kanssa, niin VKK saattaa tehdä, seuraavissa eduskuntavaaleissa, saman nippaisun perussuomalaisten saamissa äänimäärissä, kun Liike Nyt teki kokoomukselle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Jonka seurauksena pääministerin paikka lipsahtaa muille puolueille kuin perussuomalaisille.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Jotteivät äänestäjien kannalta katsottuna vuoden 2017 härskit tilanteet toistuisi, esimerkiksi kokoomuksen, keskustan ja demareiden toimiessa perussuomalaisten kanssa hallituspuolueina, niin Lex Siniset ehdotus vuodelta 2019 odottaa edelleen loppuun asti vientiään. Muuten äänestäjien höplästä veto Suomessa jatkuu. Myös kokoomusta, vihreitä, keskustaa ja demareita äänestävien keskuudessa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –



Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.