Sinisten synnyn todelliset arkkitehdit

Perussuomalaisista sinisiin sukkelasti sujahtaneet kansanedustajat; olivat taipuisaa muovailuvahaa keskustan ja kokoomuksen rautakourien käsittelyssä. Muun muassa oikeus- ja työministerinä 2015-2017 toimineen Jari Lindströmin käden jäljestä pääsevät nauttimaan entistä useammat suomalaiset. Esimerkiksi kaikessa hiljaisuudessa kohonneiden oikeudenkäyntimaksujen muodossa. Lisää tietoa tästä linkistä.

Eikä tuossa muuten mitään. Mutta, kun vakuutusoikeus- ja vakuutuslääkärijärjestelmiin luvatut korjaukset jäivät sinisiltä kokonaan tekemättä. Toivottavasti nuo syyt kuullaan ennen 2019 vaaleja.

Joten. On pakko kysyä, että miten pitkään siniset pystyvät pitämään päivänvalolta suojassa todellisen syntyhistoriansa salat ja sen todelliset arkkitehdit?

”Arvelen, että lukijaa askarruttaa, oliko 20 kansanedustajan loikkausoperaatio suunniteltu ennen perussuomalaisten puoluekokousta. Vastaus on myönteinen: kyllä se oli.

Samalla lukija saattaa pohtia, vaikuttavatko keskusta ja kokoomus aktiivisesti perussuomalaisten hajoamiseen ennen Halla-ahon valintaa. Siihenkin kysymykseen vastaus on myönteinen: kyllä vaikuttivat.”  Lähde: ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” – Lauri Nurmi, Into 2017 (sivu 9 – Alkusanat).

On syytä edelleen epäillä, että tuskin Suomen poliittisen historian härskein eduskuntapuolueen hajottaminen tapahtui ilman korkean tason konsultaatioapua puolueen ulkopuolelta. Näin härski temppu äänestäjien ja nerokas temppu ministerisalkkunsa säilyttäneiden kannalta katsottuna, tuskin tehtiin pelkästään nykyisten sinisten kertomalla tavalla? Ja ilman ulkoministeri Timo Soinin panosta, koska hänhän on kiistatta sinisten riveissä politiikan pelikentillä, se kaikkein kokenein.

Kirjassa avataan yhtä poliittisen historiamme härskeintä ja nerokkainta puolueen hajottamista.

Äänestäjien luottamuksen palauttamiseksi poliittiseen järjestelmäämme; virkamiesten tulee saattaa pikaisesti käyntiin korjaustoimet, joilla estetään vastaava äänestäjien luottamuksella pelleily.

Tulevan hallituksen ensimmäinen tehtävä on sitten muuttaa pikaisesti lainsäädäntöä niin, ettei koetun kaltainen Uusi Vaihtoehdon eikun Sininen Tulevaisuus vedätys ole enää mahdollinen. Näin myös äänestäjien kuluttajasuojaa saadaan hieman paremmaksi. Samanlainen hajotuskuviohan on mahdollinen myös sdp:n rinteeläisten ja urpilaisten välillä. Kuin kokoomuksen orpolaisten ja stubbilaisten välillä.

Yhden näkökulman äänestäjien heikkoon kuluttajasuojaan tarjoaa uuden Seitsemän Tähden liikkeen eli Seiskan perustaja Paavo Väyrynen:

”Kuten kaikki eduskuntavaalien kampanjointia seuranneet jo tietävät, Yleisradio valtion omistamana ja verovaroin rahoitettuna tiedotusvälineenä on ryhtynyt syrjimään eduskuntapuolue Tähtiliikettä. Meille ei ole suotu omaa niin sanottua puoluepäivää. Meitä ei oteta mukaan eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluihin.

MTV ja useat muut valtakunnalliset tiedotusvälineet ovat seuranneet Yleisradion esimerkkiä.

Ilta-Sanomat kutsui meidät ensin vaalimessuilleen, mutta peruutti kutsun myöhemmin. Peruste oli, että emme saaneet viime vaaleissa kansanedustajia. Kun vastasin, etteivät saaneet Sinisetkään, minulle sanottiin: ”Se onkin hallituspuolue”.

Nyt tämä ”Yle-tauti” on levinnyt myös maakuntiin.

Lapissa Yleisradio ei ole hyväksynyt Tähtiliikettä eduskuntapuolueiden maakunnalliseen radion vaalikeskusteluun, vaikka meillä on vaalipiiristä valittu ja maakuntaa edustava kansanedustaja.

Lapin Kansa on järjestellyt vaalipaneelia, johon eduskuntapuolue Tähtiliikettä ei ole kutsuttu mukaan.” Lähde: ”Syrjintä on levinnyt myös maakuntiin” – Uusi Suomi Puheenvuoro 23.3.2019

Keskustassa pelätään näköjään Väyrysen uutta nousua tosissaan. Myös keskusta puolueen hajoaminen perussuomalaisten tapaan on täysin mahdollinen. Esimerkiksi sipisläisiin ja vanhaslaisiin.

Joten tähän Lännen Median toimittajan Lauri Nurmen kirjaan kannattaa tutustua. Kaikessa rauhassa ja eri osapuolten rooleja fundeeraten.

Onko sinisten sielu suomalaisessa arvopohjaviidakossa edelleen kateissa?

Mielenkiintoista tässä kaikessa on se, että toteutuuko sinisten kohdalla tämä Timo Soinin antama ennustus?

”Jos joku lähtee perussuomalaisesta puolueesta tai lähetetään, niin he ovat poliittisesti kuolleita. Ei mitään tulevaisuutta.” – Timo Soini maaliskuussa 2015 Lännen Median videohaastattelussa. Lähde: ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” – Lauri Nurmi, Into 2017 (sivu 45 – Soini näyttää voimansa).

Sinisten rakennusprojekti jatkuu. Eikä tässä kaikessa jo nähdyssä ole mitään ihmeellistä. Vai onko sittenkin?

Jokohan vuoden 2027 eduskuntavaaleissa koetaan sinisten uuden puheenjohtajan johdolla sielunpohjaa kutitteleva ilon sytkäytys, kun puolueen tarkoitus on löytynyt ja kannattajakunta vakiintunut?

”Sampo Terhon suurprojekti on rakentaa sielu”
HS 10.11.2019 – sivut A 14 – 15
Toimittaja Tuomas Peltomäki HS

”Sinisten jatkuva ongelma on ollut löytää puolueelle sen tarkoitus. Nyt puheenjohtaja on löytänyt sen.”

Aukeaman kokoisessa HS-jutussa olevasta ”Viisi kysymystä” – osiosta löytyy johdatus sieluun ja sinisten puheenjohtaja Sampo Terhon antamaan uhmakkaaseen vastaukseen; etujärjestöjen vallasta:

1. Ketkä ovat kulissien takaisia vallankäyttäjiä?
”Kaikkialle lonkeronsa ulottaneet edunvalvontajärjestöt, joiden kohtuuton vaikutusvalta vaarantaa kansanvallan toteutumisen.”

Tästä linkistä tuohon kohtuuttoman järjestövallan käyttäjien nimiin ja kansanvallan isoon kuvaan. Vaikka arvot ja arvopohja perussuomalaisista loikkauksen myötä vaihtuivat, niin uskaltavatko edes vuonna 2015 arvopohjansa vaihtaneet ja arvonsa myyneet siniset, puuttua enää etujärjestöjen valtatilanteeseen?

Vaalihymiö

Eikä tuossa vielä kaikki.

Josko jo eduskunta- ja EU-vaalien 2019 jälkeen siniset kirjoittavat oman syntyhistoriansa. Kaikki tapahtumat aikajanalle aseteltuina ja päähenkilöiden itsensä kertomina sekä vahvistamina.

Surullisinta on ollut huomata se, että eduskuntavaaleissa 2015 perussuomalaisille annettu ääni menikin raudanlujaa kyykytyspolitiikkaa ajaville keskustan ja kokoomuksen ekosysteemeille. Joten sinisiä ei kyllä uskalla tämän hallituskokemuksen perusteella ainakaan äänestää.

Joten. Oletko Sinä mahdollisesti sopiva ehdokas näihin mobiilflaijerin spekseihin?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, politiikka, populismi, populisti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.