Uusivanhavaihtoehto (UVV)

Aavistamatta Jyväskylässä pidetyn perussuomalaisten 2017 puoluekokouksen jälkiseurauksia. Myös tietämättä, että pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja valtiovarainministeri Petteri Orpo nostavat 12.6.2017 suomalaisen politiikan teossa puolueiden arvot ja arvopohjan tärkeimmäksi hallituspolitiikan teon perustaksi. Mitään vihiä ei ollut myöskään sitä, että tiistai-iltana 13.6.2017 perussuomalaiset ovat jakautuneet kahteen osaan, jossa nuoremmat jäävät perussuomalaisiin ja oppositioon. Ja vähän varttuneemmat siirtyvät Uusi Vaihtoehto (UV)-nimiseen eduskuntaryhmään ja ministerinä toimivat kansanedustajat säilyttävät paikkansa hallituksessa.

Lähetin kohta seuraavan sähköpostin, ennen perussuomalaisten puoluekokousta 2017, noin muutamalle sadalle tiedossani olevalle perussuomalaisen puolueen toiminnassa mukana olevalle.

Toiveenani se, että perussuomalaiset tulisivat oikeusvaltio-teeman puolustamisella voimakkaammin esiin. Hyvin tietämistään ja oppositiossa esillä pitämistään epäkohdista sekä perustuslain vastaisuuksista, koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja ja sosiaaliturvaa sekä perustuslain takaamia ihmisoikeuksia.

Lähiviikkojen aikana saataneen tietää, miten, miksi ja keiden toimesta, erittäin nopeasti edennyt Uusi Vaihtoehto (UV) – kuvio tehtiin? Siis se todellinen todellisuus.

Syy siihen, että niin moni vammaunut/sairastunut on äänestänyt, niin uskollisesti perussuomalaisia; oli kiteytetty eduskuntavaalien 2015 vaaliohjelmaan. HUOM! Mikäli linkki on lakannut toimimasta, niin tee uusi haku otsikon nimellä.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma – Pääteemat
(.pdf-muodossa)

Lainaus > Kohta 5 >Ei saa kiusaa
Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava
”Monesti kiusaajia ovat myös viranomaiset, jotka kohtelevat kansalaisia epäoikeudenmukaisesti esimerkiksi pompottelemalla heitä luukulta toiselle.”

Perussuomalaiset olivat puolueena viimeinen siinä hallitukseen päässeiden puolueiden listassa, joka ei ollut vielä pettänyt äänestäjiään.

Lähtötilanne hallitusohjelman suhteenhan on sellainen, että sieltä ei löydy lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan epäkohtien sekä perustuslain vastaisuuksien korjaamistoimenpiteitä. Miksei? Oikeus- ja sosiaalipolitiikkaan liittyvä asiaosaaminen oli perussuomalaisilla korkealla tasolla. Vuoteen 2017 mennessä oli jo sitten tapahtunut perussuomalaistenkin finanssialasoituminen?

Tässä kohta seuraavassa sähköpostissa on kaksi tiedossa oleva avausta, jotka koskevat lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa. Toinen avauksista on, nykyisen Uusi Vaihtoehto – eduskuntaryhmän ministerijäsenen tekemä. Toinen avaus on taas perussuomalaisissa jatkavan kansanedustajan tekemä.

Tässä linkistä hallitusneuvottelut 2015 tilanteisiin ja tunnelmiin. Ja jos jollakin on tiedossa tarkka nimilista henkilöistä ja organisaatioista, jotka osallistuivat nykyisen hallitusohjelmaan tekoon, valtioneuvoston linnassa eli Smolnassa kuin sen ulkopuolelta vaikuttaen, niin sen voisi jo vuotaa julkisuuteen.

Nyt todella moni äänestäjä saattaa olla ilman kotia. Tai on sitten löytänyt. Tai sitten lopettaa äänestämisen loppuelämäkseen, koska äänestämällä ei voi näköjään vaikuttaa siihen millaista politiikkaa, kukin uusi hallitus ajaa ja ketkä todellisuudessa vallan tahtipuikkoja Suomessa heiluttelevat.

Tässä asiakokonaisuudessa on ihan oikeasti vielä äänestäjäpotentiaalia tarjolla, mutta luottamuksen takaisin saannista riittää nyt todella paljon työtä. Perustyötä. Olipa puolue-, aate- tai arvot minkälaiset tahansa. 20 vuoden tarkkailujakson ja omakohtaisen kokemuksen jälkeen.  Nyt tarvitaan ainakin vastaus kysymykseen; kenellä Suomessa on todellinen valta näissä seuraavissa asioissa? Jos se ei ole puolueilla, eduskunnalla ja hallituksella, niin se on tärkeää puolueiden johtajien nyt kertoa. Jos vain rehellisyys arvoa noudattavaa puoluetta Suomesta vielä löytyy?

Sitten siirtyminen alla olevaan sähköpostiviestiin. Yhtään vastausta ei ole tullut 14.6.2017 mennessä, mutta toivottavasti joku on jaksanut sen lukea läpi. Oli hän sitten nykyisin perussuomalaisen puolueen tai Uusi Vaihtoehto – eduskuntaryhmän jäsen. Asiat eivät ole hallitusohjelmassa, joten ne voidaan tehostetulla arvovalinnalla heittää roskakoriin.

Mutta piiloon näitä asioita ei enää saa. Toivottavasti avoin ja faktapohjaan perustuva paine päättäjiin ja virkamiehiin päin, yli puolue- ja arvorajojen, nyt vain kasvaa.

* * * *

Sähköposti – kesäkuun 9. 2017 – Suomi 2017 ajatushautomo
Totta vai tarua? Tässä on tarjolla 500 000 äänestäjän potentiaali! – Suomalaisiin kohdistuva oikeus-, sosiaali- ja ihmisoikeuspolitiikka täysremonttiin!

Tervehdys Teille,
Tässä kohteliaimmin pientä äänestäjäpalautetta. Lähestyin isommin Teitä perussuomalaisia 1.6.2016 viestillä, jonka otsikko oli ”Oikeusvaltio perustan korjaaminen vauhtiin! – Lakisääteiset vakuutukset pilottikohteeksi”. En tiedä, tuliko kenellekään perille? Ja jos tuli perille, niin kerkesikö kukaan lukemaan sitä läpi? Tai aiheuttiko minkäänlaista mietintää taikka pohdintaa?

Tässä uudempi yritys. Tunnustan samalla ymmärtäväni sen, että politiikka on tietysti vain ikuista kiertoliikettä ja kaupankäyntiä. Yli puolue -, aate -, etujärjestö – ja mediarajojen. Tosin miljardien eurojen koko luokassa. Varsinkin lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla.

Olivatko eduskuntavaaleja 2011 ja 2015 edeltäneet vaalipuheet sekä aiheesta järjestyt tilaisuudet eduskunnassa, nyt vuonna 2017 tarkasteltuina vain sisäänvetoämpäreitä?

Nimittäin. Moni äänestäjä luuli ja toivoi, että perussuomalaisten hallitukseen tulon myötä suomalaiseen oikeus-, sosiaali- ja ihmisoikeuspolitiikkaan tulee viimeinkin korjauksia. Ihan oikeasti.

Jos aihe tuntuu vaikealta ymmärtää, niin ei kannata säikähtää. Lopussa olevan linkin kautta, saatte halutessanne katsauksen lähihistoriaan. Myös keskustan, sdp:n, kokoomuksen ja rkp:n tekemättä jättämisten kannalta tarkasteltuna.

Harmi tässä kaikessa on vain se, että perussuomalaiset(kin) jättivät teot näissä asioissa tekemättä. Oikeusministerin salkusta luopumisen syy ei ole avautunut. Eikä sitä uutistietojen mukaan kerrotakaan julkisuuteen.

Tämä tuskin enää toistuu? Esimerkiksi oikeusturvaan, lakisääteisiin vakuutuksiin ja sosiaaliturvaan sekä suomalaisten ihmisoikeuksiin liittyvien avainministeriöiden sekä -ministerien paikat ovat olleet perussuomalaisten hallussa:

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila/ps (edeltäjä Hanna Mäntylä/ps)
– vakuutus- ja eläkeyhtiöt, I asteen lautakunnat, vakuutuslääketiede

oikeus- ja työministeri Jari Lindström/ps
– vakuutusoikeus ja sen sisäinen vakuutuslääkärijärjestelmä
> ko. aiheet ja oikeusministerin salkku 5.5.2017 asti.

ulkoministeri Timo Soini/ps
– suomalaisten ihmisoikeusasiat
– Euroopan ihmisoikeussopimus (EIS)
– Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT)

Joten ministeripaikkojen suhteen ison kuvan avaamiselle ko. aiheista ei ole ollut tältä osin esteitä. Toki hallitusohjelma rajoittaa tekoja, mutta miksi myös puheita?

Avain juttu, mikä olisi hyvä saada perussuomalaisten uuden puoluejohdon suulla julkisuuteen, on se, että kenellä todellinen valta Suomessa näissä asioissa on? Vuodesta 2003 aihetta seuranneena, uskaltaisin väittää, ettei todellinen valta ole ainakaan kansanedustajilla, ministereillä ja hallituksella.

Moni toivoo ja odottaa, että edes nämä perussuomalaisten äänestäjien tiedossa olevat hankkeet nostetaan; perussuomalaisten uuden puoluejohdon, ministereiden ja kansanedustajien toimesta, pitkäkestoiseen julkisuuteen:

1.
Toimenpidealoite TPA 8/2017 vp Jari Ronkainen/ps –
Toimenpidealoite vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamisesta

2.

Ministeri Lindström: Selvityshenkilö tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä > Oikeusministeriö 27.9.2016 13.57 – Tiedote

Kiitos Teille, jos jaksoitte tämän kaiken kiireen keskellä lukea tämän. Ja jos sisältö vaikuttaa hyvältä, niin voit laittaa tämän viestini vapaasti edelleen omissa verkostoissanne..

Hyvän kesän ja onnistuneen puoluekokouksen toivotuksin
Lari
Suomi 2017 verkosto
Twitter > Facebook > Blogi > Instagrm

* * * *

Tässä kohteliaimmin ja varmistuksena yksi näkökulma oikeus- ja sosiaalipolitiikan isoon kuvaan 2007 – 2017:

– Persutkin tekivät vain vihreät –
”Tässä Suomi 2017 – verkoston tilannekuvaa 29.5.2015 nimitetyn pääministeri Juha Sipilän hallituksen 2-vuotispäivänä eli 29.5.2017. Ensin lyhyesti kovassa kannatusnousussa olevien vihreiden lähihistoriaa. Aiheina lakisääteisiin ja sosiaaliturvaan sekä suomalaisten ihmisoikeuksiin ja oikeusturvaan liittyvät asiat.

Vuosina 2007 – 2009 myös vihreät törmäsivät yhteen Suomen lukuisista, mutta sisäisistä ja näkymättömistä Berliinin muureista.

Törmäysvaihe alkoi viimeistään tästä vihreiden oikeusministerin ulostulosta: ”Brax myönsi vakuutusoikeuden ongelmat” – Yle Uutiset 30.7.2008

HUOM!
Mikäli artikkelin linkki on lakannut toimimasta, niin tee artikkelin nimellä uusi haku.

Vaikka vihreiden oikeusministerinä toiminut Tuija Brax piti paikkansa vuodet 2007 – 2011, niin todelliset teot tosielämässä vallitsevien epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien korjaamiseksi jäivät hänelläkin puheiden tasolle. Klikkaamalla hiirelläsi tai täppämäällä sormellasi saat artikkelin kuvakoosteet  ruudullesi tarkempina.

Ville Niinistön tultua vihreiden puheenjohtajaksi vuonna 2011; vuosina 2007 – 2009 esiin nostettu asiakokonaisuus oli saatu vihreiden sisällä haudatuksi piiloon. Ja on siellä hyvin pysynytkin. Ainakin toistaiseksi.

SISÄLLYSLUETTELO
Viimeinen oljenkorsi napsahti poikki
Persujen oikeusministerin salkusta luopumisen syy?
500 000 äänestäjän äänipotti pois persujen käsistä
Tässä on ainakin 500 000 äänestäjän potentiaali
Keskustelualoite 4/2013
Hallitusohjelma 2015
Vakuutusalan lähihistorian ”uudistuksista”
Vihreät tekemässä persut”

Lue lisää Suomi 2017-blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/05/29/persutkin-tekivat-vain-vihreat/

Eikä tässä vielä kaikki.

Tässä alussa luvattu katsaus aiheen lähihistoriaan. Ei taida olla odotettavissa korjauksia tiedossa oleviin epäkohtiin ja perustuslain vastaisuuksiin, jos esimerkiksi sdp nousee pääministeripuolueeksi?

Ympyrä on sulkeutunut
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/08/ympyra-on-sulkeutunut/

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.