Pääministerin asema

Pääministeri Juha Sipilän II hallitus on saanut tänään valtakirjan eduskunnalta. Laita Sinäkin äänesi vaikuttamaan, tämän artikkelin lopusta löytyvästä Kansan Gallupista.

Pääministeri Juha Sipilän II hallituksen rivit pitivät.

SISÄLLYSLUETTELO
Yhdessä tekemiseen uusi arvopohja
Lännen Medialla parhaat sisäpiirin tietolähteet
Pääministeri ei osallisena Uusi Vaihtoehto – keskusteluissa
Oikeusministeriön muistio hallitukselle
Eduskunta jäänyt kumileimasimen rooliin?
Kansan gallup hallituksen luottamuksesta

YHDESSÄ TEKEMISEEN UUSI ARVOPOHJA
Aikaisemmin oltaisiin sanottu hallituksen luottamusäänestyksen jälkeen, että pulinat pois! Ja mennään yhdessä eteenpäin. Niin kuin Suomi 100-juhlavuoden pääteema kuuluu.

Ei enää. Sunnuntaina 11.6.2017 tasavallan presidentti Niinistö kertoi Ylelle, että hänen huomionsa perussuomalaisten uuden johdon tuomioista on:

– En ole nähnyt, että he olisivat osoittaneet ”tehokasta katumista”.

Maanantai 12.6.2017 jäi sitten suomalaisen politiikan historiaan. Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sekä pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä esittelivät suorassa televisiolähetyksessä uudet politiikanteon tonttirajat. Eikä tuossa mitään. Kunhan noita asioita tarkastellaan tasapuolisesti sekä yli puolue- ja aaterajojen. Myös menneisiin tekemisiin ja sanomisiin peilaten. Petteri Orpoa mukaillen, ilman aikarajarajoitteita.

Tiistaina 13.6.2017 MTV uutisille antamassaan haastattelussa, ulkoministeri Timo Soini/Uusivaihtoehto (UV) – Sininen tulevaisuus (ST) lukitsi uudet politiikan standardit:
”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”

LÄNNEN MEDIALLA PARHAAT SISÄPIIRIN TIETOLÄHTEET
Joten nyt peilataan ja harjataan politiikkaa ihan uusilla aikajänteillä, arvoilla ja arvopohjilla. Kaiken alkuna tälle Suomi 2017 artikkelille on kuvakoosteen vasemman puoleinen Aamulehden uutinen 3.6.2017, jossa nyt toteutunut hallituskuvio ensimmäisen kerran uutisoitiin. Uutinen myös kiistettiin silloisen ps-puheenjohtaja Timo Soinin osalta raivoisasti.

Ketkä pääministerin ja valtiovarainministerin kabineteista olivat mukana hankkeessa? Entä presidentin kansliasta? Entä hallitusohjelmaa tehneistä etujärjestöistä?

Avain juttuna on nyt se, että mikä mahtaa olla virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välinen ero? Kuten mitä kaikkea suunniteltiin, keiden kanssa, milloin ja kuinka paljon, kaiken varalta,  ennen perussuomalaisten puoluekokousta 10. – 11.6.2017 Jyväskylässä?

PÄÄMINISTERI EI OSALLISENA UUSI VAIHTOEHTO KESKUSTELUISSA
Lähtötilanne olettama on siis, että tämä pääministeri Juha Sipilän/kesk. puheenvuoro eduskunnassa 19.6.2017 on totisinta totta. Muutamia avainkohtia on vahvennettu:

Pääministeri Juha Sipilä
”Arvoisa herra puhemies!

Nyt tämä pääargumentti oppositiolla näyttää olevan se, että tästä olisi tehty käsikirjoitus jo ennen viikonloppua hallituksen piirissä. Edustaja Lindtman kysyi, voinko vakuuttaa, että näin ei ole.

Voin vakuuttaa, että näin ei ole, hallituksen piirissä ei ole — ainakaan sellaisissa keskusteluissa en itse ole ollut missään mukana, että tällaista suunnitelmaa olisi tehty. Olisihan se ennenkuulumatonta miettiä puolueen puoluekokouksen mahdollisia lopputuloksia ja tehdä siihen suunnitelma etukäteen.

Nämä ovat ihan mielikuvitustarinoita, joita lehdet kirjoittavat ja te täällä toistatte. Tällaista keskustelua ei ole ollut olemassa.

Sellaisia viitteitä esimerkiksi hallituspuolueiden kesäjuhlassa Kesärannassa oli, että jos tämä poliittinen koti palaa — niin kuin täällä on käytetty esimerkkejä — niin silloin voi liikehdintää tapahtua esimerkiksi siten, että edustajia siirtyy toisiin eduskuntaryhmiin. Tällaista keskustelua oli tiistai-iltana, muutamat perussuomalaisten kansanedustajat tällaista ennakoivat tuossa tilanteessa tapahtuvaksi. Mutta että syntyisi uusi ryhmä ja vielä näin iso ryhmä, niin tällaista keskustelua ei ole käyty. Sellaisesta en ole kuullut mitään ennen tuota viikonloppua.

Sunnuntai-iltana kuulin ensimmäisen kerran jotakin mietintää olevan, maanantaina, sen jälkeen kun päätös tehtiin, että arvoeromme on kasvanut liian suureksi, nuo vaihtoehdosta keskustelut alkoivat voimistua, kello 12 tämä Uusi vaihtoehto -ryhmä oli kokoontunut, ja sen jälkeen sain siitä pöytäkirjan ja soitin muistaakseni noin 14.30 matkalla Kesärantaan ryhmän puheenjohtaja Simon Elolle ja kysyin vielä muutaman kysymyksen tähän liittyen. Ja sen jälkeen teimme yhdessä päätöksen valtiovarainministeri Orpon kanssa, että tämä prosessi keskeytetään tähän.

No, ketä valtiosääntöasiantuntijoita on kuultu?

Ollaan kuultu Hidéniä, Tiitinen on kertonut tähän, mutta myöskin oikeusministeriössä on tehty meille muistio asiasta kansliapäällikön johdolla, ja oikeusministeriössä, niin kuin oikeusministeri juuri kertoi, on tehty laaja pohdinta siitä, mitä tämä tarkoittaa. Myöskin Lavapuro — kun täällä viitattiin — sanoi, että lopputulos oli juridisesti oikein. Tämä on vähän ongelmallista, kun me aina lainaamme vain pätkän kunkin lausunnoista.”

Lähde: Pöytäkirjan asiakohta PTK 72 2017 vp Täysistunto – Aikajanalla 13.59 –
Maanantai 19.6.2017 klo 12.02—17.04

HUOM!
Mikäli linkki asiakirjaan on katkennut, niin tee uusi haku asiakirjan tunnuksella.

OIKEUSMINISTERIÖN MUISTIO HALLITUKSELLE
Nyt olisi tärkeää saada; tuo pääministeri Sipilän mainitsema oikeusministeriön muistio kaikkien aiheesta kiinnostuneiden luettavaksi. Milloin se on ajallisesti tehty, mikä on sen tarkka sisältö ja miten se on päivätty?

Myös oikeusministeri Antti Häkkänen/kok. viittaa erillisiin selvityksiin omassa puheenvuorossaan: ” 13.57: ”Arvoisa puhemies! Tässä konsultoinnissa on käyty laajasti meidän oikeusministeriön asiantuntijoiden ja valtioneuvoston piirin kaikkien valtionsääntöasiantuntijoiden näkemyksiä läpi ja on nähty, niin kuin täällä edustaja Tölli hyvin sanoi, että tässä asiassa ei ole valtiosäännöllisesti mitään epäselvää. Nämä lausunnot, mitä nyt on julkisuudesta luettu, lukekaa nekin tarkkaan, ei niissä ole oikeudellisesti epäselvyyttä.”

Entä löytyykö tästä seuraavasta kuviosta asiantuntijoiden näkemyksiä ja/tai muistioita?

Uutistietojen mukaan perussuomalaiset jättäneet kansanedustajat ja ministerit erotettiin 16.6.2017 perjantaina puolueestaan. Valitusajan jälkeen, heinäkuussa erottamiset saavat lainvoiman. Tilanne jatkunee seuraavanlaisena ainakin lokakuun alkuun. Ellei uudeen puolueen perustamista saada vietyä ”nopeutetusti” läpi.

Joten kuka selvittäisi, ihan vastaisen varalle ja viime viikkojen tapahtumien pohjalta sen, että voiko hallituksen ministereinä toimia kansanedustajat, jotka on erotettu puolueestaan ja jotka eivät liittyneet minkään puolueen jäseneksi? Jolloin heillä ei ole enää, myöskään äänestäjien vaaleissa antamaan mandaattia tukenaan.

Miltä tapahtumat näyttävät aikajanalle laitettuina ja tiedot tarkastettuina?

Tässä seuraavassa tarvitaan median ja toimittajien apua. Tiedossa olevat sekä vahvistetuksi saadut tapahtumat ja päivämäärät aikajanalle laitettuina. Sitten perään, kokonaisarvion auki kirjoittaminen Sininen tulevaisuus – puolueeksi tähtäävästä Uusi Vaihtoehto – eduskuntaryhmästä. Sekä taustalta paljastuvista kummitädeistä ja – sedistä.

Muuten. Tänään 20.6.2017 eduskunnan luottamuksen saaneen, pääministeri Juha Sipilän II hallituksella mennään eteenpäin. Seuraavat kaksi vuotta. Tai kunnes SOT – hallituksen seuraava törmäys todelliseen todellisuuteen tapahtuu.

Eikä tässä kaikki.

EDUSKUNTA JÄÄNYT KUMILEIMASIMEN ROOLIIN?
Kansanedustaja Hjallis Harkimon/kok. rohkea ulostulo, Savon Sanomissa 18.6.2017, kiteytettiin monessa tiedotusvälineessä tähän lauseeseen:

”Tuskin missään muualla saa tehdä näin likaisia diilejä kuin politiikassa.” Näytelmästä jäi paha maku – blogikirjoitus oli klassikko ilmestyessään. Toivottavasti kansanedustaja Harkimon/kok. kumileimasin vertauksesta kuullaan lisää.

Historiallinen ulostulo hallituspuolueen kansanedustajalta!

Alkuperäinen kirjoitus kannattaa hakea SS – blogeista ja lukea kokonaisuudessaan, koska siitä irrotettuja lauseenpätkiä on näkynyt viikon aikana eri tiedotusvälineiden uutisissa. Kuten tämä seuraava:

”Jos joku kuvittelee, että puolueen eduskuntaryhmällä on jonkinlaista valtaa, se kannattaa unohtaa nyt. Oikeasti puolueen puheenjohtaja avustajineen tekee isot päätökset, nämä syötetään ministereille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajille – ja näin pikku hiljaa tieto päätöksistä valuu kansanedustajille, kun eduskuntaryhmä kumileimasimena hyväksyy päätökset. Saattavat he joutua lukemaan puolueensa isoista päätöksistä vasta lehdestäkin.”

Totta vai tarua?

Tuo eduskunnan kumileimasin rooli, pätee ainakin lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla. Siellä tosin lainsäädännöstä viime kädessä päättävät osapuolet, käyttävät myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa.

Uskaltaako Harkimon puoluekollega Iiro Viinanen vahvistaa eduskunnan kumileimasin roolin vakuutusalalla?

 

Lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla; on kertynyt näyttöä eduskunnan toimimisesta kumileimasimen roolissa. Sosialidemokraateista perussuomalaisiin. Lisätietoa aiheesta kiinnostuneille tästä ”Ympyrä on sulkeutunut” – linkistä.

KANSAN GALLUP HALLITUKSEN LUOTTAMUKSESTA
Kansan Gallup mittaa sellaisia kansalaisten ja äänestäjien tuntoja, joita ei niin sanotusti maksetuissa gallupeissa välttämättä kysytä.

Kansan Gallup hallituskriisistä 20.6.2017 –
> vain yksi vaihtoehto on mahdollinen

Eikä tässä muuta. Kuin odotellaan ja katsotaan, tuovatko lähiviikot esille sellaista, joka saattaisi horjuttaa pääministeri Juha Sipilän II hallituksen asemaa. Tai pääministerinsä itsensä asemaa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, rasismi, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.