Eduskuntavaalit 2015

Matkaa rakenneuudistuksista suurimpaan on paljon jäljellä.  Suomen suurin sanomalehti, Helsingin Sanomat, 27.2.2014, kiteytti suurimman rakenneuudistuksen tarpeen näin: ”Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

Pohjoismaisillakin mittareilla mitattuna; Suomessa on vielä pitkä matka sellaiseen demokratiaan, jonka perustana on avoin ja puolueeton oikeuslaitos. Härskein kuvio on luotu lakisääteisten vakuutusten piiriin. Yli kaikkien totuttujen puolue-, aate-, etujärjestö- ja yhdistysrajojen!

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Vielä, kun kuviossa ovat mukana samanhenkisyyttä huokuvat laillisuusvalvojat (kuten Finanssivalvonta, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies ja eduskunnan ihmisoikeuskeskus) niin ollaankin Suomessa ja finanssialan fasismissa.

Vuonna 2014. Propagandan ja journalismin raja on entistä häilyvämpi.

Vuonna 2014. Propagandan ja journalismin raja on entistä häilyvämpi. Myös Suomessa.

Ovatko erilaiset viestintä- ja lobbaritoimistojen kaapuun puettujen toimijoiden joukko, se sissisotataktiikkaan ja nykyaikaiseen tekniikkaan tukeutuva viides valtiomahti? Joka todellisuudessa pyörittää valtiokoneistoa ja suurinta osaa kansalaisista; kulloinkin haluamaansa suuntaan. Valtakunnallisten tiedotusvälineiden auliisti avustamina?

Samoin kuin puolueiden valtaamien epäpoliittisten kansallisjärjestöjen tukemana. Paavo Väyrynen kiteyttää asiaa > Hyviä uutisia numero 2 – artikkelissa.

Vuonna 2012 ilmestynyt ja Joseph Goebbelista kertova kirja kannattaa kaikkien nyky-journalismin olemuksesta kiinnostuneiden lukea. Kirja on kustantanjansa Minervan mukaan loppuunmyyty. Ellei ole sitten propangandaan perustuva markkinointikikka. Mutta kirja löytyy ainakin hyvin varustetuista kirjastoista kautta maan.

VAALIGALLUP-LUKUJEN TARKASTELUA ERI NÄKÖKULMISTA

Eduskuntavaalit saattavat tulla ennenaikaisestikin. Erilaisten vaaligalluppien avulla käytävä propagandasota on nimittäin jo täydessä vauhdissa!

Yhtenä esimerkkinä propagandan lisääntymisestä journalismin kentässä ovat erilaisten Gallupien avulla vedättäminen. Aiempi esimerkki oli EU-vaalit 2014.

Tavoitteena kannatuslukujen vakiintuneella suurentelulla lienee hakea oikeutusta eli legimiteettiä kullekin hallitukselle ja valtaeliitille. Vaikka nukkuvien puolue jatkaa vaaleista toiseen suurimpana puolueena. Noin 30-60 prosentin osuudella äänioikeutetuista.

Tässä tuorein vedätysgallup Helsingin Sanomien sivuilta 18.8.2014, josta seuraava gallupin kannatuslukujen avaaminen. Katsottuna ja tarkasteltuna katu- ja ruohonjuuritasolta. Suhteutettuna edellisiin eduskuntavaaleihin ja todelliseen osuuteen äänioikeutetuista.

Gallup-lukujen avaus suhteessa äänioikeutettuihin.

Gallup-lukujen avausta,  suhteessa äänioikeutettuihin ja edellisiin eduskuntavaaleihin 2011.

Ja, niin kuin perussuomalaiset tietävät, niin eduskuntavaalit 2011 ja tuolloin saavutettu jytky osoittivat, että erilaisten vaaligalluppien sisään saattaa olla leivottuna useiden prosenttiyksiköiden virhemarginaali.

Uutta jytkyä saattaa pukata sellaiselle puolueelle, joka onnistuu saamaan liikkeelle nukkuvien puolueen jäseniä tai niin kutsuttuja liikkuvia äänestäjiä. Viimeksi tuo puolue oli kiistatta perussuomalaiset. Vaan uskaltavatko hekään käydä seuraavan aiheen kimppuun?

RAKENNEUUDISTUKSISTA SUURIN KÄYNTIIN?

Suomen todellinen hallintamuoto on korporatismi/korporativismi. Kyse on perustuslain vastaisesta ja siten parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella toimivasta valtakoneistosta.

Yksittäisen äänioikeuden henkilön kannalta; kyse on perustuslain sekä EU-normiston takaamien perus- ja ihmisoikeuksien toteutumatta jäämisestä Suomessa. Eli ollaanko tekemättömässä ja Suomen suurimmassa rakenneuudistuksessa, valmiita jo luopumaan, tuosta alussa mainitusta, Suomeen versioidusta valtiokapitalismista sekä siitä versonneesta finanssialan fasismista ? Edes Pohjoismaisen oikeusvaltio – perustan luomiseksi?

Helsingin Sanomat voi halutessaan näyttää tutkivan ja riippumattoman journalismin tekemiselle mallia. Toimittajien tiedoista ja taidoista seuraavan alueen avaaminen ei jää kiinni.

RAKENTEELLINEN KORRUPTIO PÄIVÄNVALOON

Tunnetaan myös nimellä institutionaalinen korruptio. Esimerkiksi finanssikonsernien rahavarat henkilökohtaiseen vaikuttamiseen ovat loputtomat. Kuten puolueille sekä politiikoille jaettavat suorat ja välilliset vaalirahoitukset.

Etujärjestöjen valta on mittaamattoman suuri kaikilla lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla. Seminaaritoiminta matkaohjelmineen on yksi pimeänä pysynyt vaikuttamisen alue.

Vittumaisen miehen maineessa oleva Markku Hirvonen on kiteyttänyt ministeriötason suhteet oivasti:

– …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.

Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.

Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.”

Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä

PÄÄMINISTERI ALEXANDER STUBB JA KOKOOMUS RATKAISIJAN ROOLIIN?

Demareiden ja kepun jälkeen, vallan tahtipuikossa on vuorollaan kiinni kokoomus.

Lähteekö uusi pääministerimme nyt saa riittää – asenteella mukaan? Tekemään todellisia parannuksia. Hallinnon avoimuuteen sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumiseen Suomessa. Perustuslain ja EU-normiston mukaisesti. Ensimmäistä kertaa historiassamme.

Kuka luo kulloisenkin vallalla olevan ”todellisuuden”? Tästä jalanjälkikategorionnista koko porukalla hyvään alkuun:

> seminaarijalanjälki – katso tapaus Vanhasen lista
> kokousjalanjälki
> lounasjalanjälki?
> työryhmäjalanjälki
> eduskunnan kuultavana jalanjälki
> vaalirahajalanjälki?
> osakeomistusjalanjälki
> yöjalanjälki KKKK (=kuka kuksii kenenkin kaa?)

Mukaan jalanjälkiviidakon tulkintaan datajournalismin ja graafisen esitystyylin taitajat.

Siiten pääryhmistä ensin ryhmäkohtaiset kytkentäkaaviot ja sitten selventävät tekstiselosteet, kuinka suhdeviidakko erilaisten ihmisten välillä Suomessa toimii. Otettavissa on myös tutkivan journalismin riemuvoitto. Kohteena koko vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä.

Ja sitten Suomi 2017 – linkkisetistä kohti todellisen valtakoneistomme ytimiä:

← Korporatismi (Suomen todellinen hallintamuoto)
Harmaa valta → (Suomen todelliset hallitsijat)
Kukkosen listasta

Posted on lokakuu 15, 2013
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

Kehittyneiden maiden, kuten Suomen, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen seuranta on jäänyt ajastaan jälkeen. Kaikki artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä.

– Klikkaamalla artikkelin kuvakoosteita, saat ne ruudullesi isompina –
(HUOM! Katso myös lopussa olevat päivitykset 22.1. , 22.4. , 22.5. ja 22.6.2014, jotka koskevat tähän mennessä annettuja virallisia lausuntoja)
– Katso myös KHO:2014:83 vuosikirjapäätös 20.5.2014 vakuutuslääkäritietojen julkisuudesta.

* * * *

Näin vastasi, tuolloin meppinä toiminut, Stubbin Alexander vuonna 2006, kun ihmettelin valtion suojeluksessa toimivaa kapitalismia, korporatismia ja finanssialan harjoittamaa fasismia lakisääteisissä vakuutuksissa:

RE: Googlen Kiina ilmiö rantautui jo Suomeen
Monday, 5 June, 2006 3:09

From:
”STUBB Alexander ASSISTANT2″ <alexander.stubb-assistant2 @ europarl.europa.eu>
To: petri_salo_2000 @ yahoo.com

Hei Petri ja kiitos koskettavasta viestistäsi.

Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.

Kuten sanoitkin, valitettavasti en onnistunut netistä katsomaan kyseistä silminnäkijän juttua.

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Lisää lääkäreitä – ennemmän inhimillisyyttä? Todellinen omalääkärisysteemi – potilaan näkökulma selkeämmin lääketieteen asiantuntijalle tutuksi? Tositarinasi sai ajattelemaan…

Kiitos ja voimia.
terv. Alex

Lainaus: Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa – 9.12.2010

VAIN YHDESSÄ TOIMIEN VOIMME OLLA ENEMMÄN

Joukkoistaminen ja Ylen julkinen palvelu; saattavat olla hyvä tapa päästä rakenneuudistuksesta suurimmassa eteenpäin. Muutama finanssialalta ja virkamieskoneistosta tuleva pilliinpuhaltaja eli whistleblower; noiden tiedossa olevien epäkohtien ja perustuslainkin vastaisuuksien tunnustamiseksi tarvitaan. Oikeita kansan edustajia (näin erikseen kirjoitettuna) olisi myös upeaa saada; pitkäkestoisesti, esiin.

Sillä kaikki se, mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta, niin sitä ei ole olemassakaan. Eikä sitä tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Tässä vielä, lakisääteisen vakuutus- ja sosiaalipiirin sisällä, tiedossa olevat hankkeet, jatkotoimineen sekä lakihankkeineen. Ilman hankkeiden avaamista ja yhdistämistä ollaan tekemässä peitonpidennystemppu, hölmöläisten tapaan, vakuutusyhtiöiden hyväksi.

Tästä HARE (=Hankerekisteri) koodit internetiin:
STM091:00/2012
– Risikon vakuutuslääkärityöryhmä
STM047:00/2014
– jatko Risikon vakuutuslääkärityöryhmälle
STM114:00/2009
– tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistus”
OM/4/32/2006
– vakuutusoikeuden ”kehittäminen”
STM104:00/2013
– päätösperustelujen ”parantaminen”

NYT SAA RIITTÄÄ SALAILU JA KYYKYTTÄMINEN

Vastaa, niin halutessasi, myös tämän kertaiseen Kansan Galluppiin siitä, minkälaisia asioita juuri; Sinä, mahdollisesti näet nostaa, kiireellisenä ja tärkeänä, julkiseen keskusteluun sekä Nyt Saa Riittää (NSR) -mielenosoitusliikeen ajettaviksi. Sen hetkisten NSR – pääteemojen lisäksi.

Nyt Saa Riittää – Top 11 – Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!
– voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.

 

Ja jos vaaleissa äänestäminen ja erilaisten galluppien kautta vaikuttaminen tuntuu turhauttavalta, niin tie todellisiin parannuksiin voi käydä, siis myös, monihaaraisen Nyt Saa Riittää  (NSR) – nimisen mielenosoitusliikkeen kautta toimimalla. Seuraava suurmielenosoitus on merkitty Helsinkiin 4.9.2014.

Laita Sinäkin äänesi kuulumaan! Laita tietoa näistä asioista sekä näkökulmista, niin halutessasi, verkostoissasi eteenpäin. Lämpimin kiitoksin.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.