Harmaa valta

Työeläkeyhtiöihin liittyvää valtaa on syytä pitää päivänvalossa. Koko ajan. Ovathan suomalaiset työeläkeyhtiöt; yhteenlasketuilla osuuksillaan, erittäin merkittäviä osakkeenomistajia; myös lakisääteistä vahinko- ja liikennevakuuttamista Suomessa harjoittavissa yhtiöissä. Vakuutusmatematiikkona toiminut Olli Pusa on pyrkinyt ansiokkaasti nostamaan tätä suomalaisen valtakoneiston osaa esiin.

Olli Pusan nettikirjat avaavat tätä harmaan vallan ja hallinnon aluetta erinomaisesti.

Olli Pusan nettikirjat avaavat tätä harmaan vallan ja hallinnon aluetta erinomaisesti.

Päivitys 12.9.2019
Ylläolevassa mobiiliflaijerissa mainitut nettiosoite ei ole toiminnassa:

”Sivusto on poistunut käytöstä”
”Telian kotisivupalvelu on poistunut käytöstä vähäisen käytön vuoksi 30.6.2018, eikä etsimäsi verkkosivusto ole enää käytettävissä.”

Koska myöskään korvaa osoitetta ei erinomaisten nettikirjojen lataamiselle tämän päivityksen hetkellä löydy, niin tässä ne ovat avoimesti aiheen isosta kuvasta kiinnostuneiden saataville .pdf-muodossa. Ainakin toistaiseksi.

Renkien kaappaus Olli Pusa (76 A4-sivua), 4.3.2011
Renkien kaappaus_OLLI PUSA
Renkien valta Olli Pusa (79 A4-sivua), 29.4.2013
Renkien valta

Ladattu alun perin tuolta Pusa Consulting Oy:n internet-sivulta, josta kirjat on voinut ladata aikaisemmin veloituksetta. Lainattaessa kirjojen sisältöjä alkuperäinen lähde on aina mainittava.

* * *

Iltalehti on käsitellyt tuossa ylläolevassa jutussaan korporatiivisen järjestelmämme ytimiä lisää. Nimien tasolle nostettu erittely on erinomaisen tärkeää, jos ja kun asiakokonaisuudesta aletaan keskustelemaan laajemminkin. Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä.

Nimiä katsellessa ja yhdistettäessä tähän Hymyn juttuun, niin ei liene vaikeaa olla ymmärtämättä, keiden ääntä ja miksi esimerkiksi lakisääteisen vakuutus- sekä sosiaaliturvan lakihankkeissa kuullaan herkiten?

Kannattaa lukea myös seuraavat Iltalehden reportaasit aiheesta:

Salattu eläkepotti – 18.9.2013, Juha Ristamäki
> Huomattu 29.1.2019. Linkki lakannut toimimasta. Syy tuntematon.

Sisäpiiriläinen kertoo – 19.2.2013, , Sara Keskinarkaus ja Juha Ristamäki
”Miljoonien rahavirrat puolueille”
> Linkki toiminnassa 29.1.2019

Kiusallinen mies tämä Heikkinen – 19.2.2013, Juha Ristamäki
> Linkki toiminnassa 29.1.2019

* * * *

Edellisessä kirjoituksessa avasimme hiukan korporatismin saloja. Yhdestä lähestymiskulmasta lähestyen. Toivottavasti keskustelu aihekokonaisuudesta viimeinkin käynnistyy.

Suomi 2017 artikkelit aiheesta:

Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
”Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavan ihmisoikeusrikosvaltiona”
Maan tapa vakuutusalalla läpivalaisuun
”Joko aika on kypsä vakuutuskonserni Sammon toimien läpivalaisuun?”

* * * *

Linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.