Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa?

Aikanaan meppinä toiminut kokoomuksen Alexander Stubb vastasi rehellisen tuntuisesti muutamiin viesteihini, jotka koskivat Suomen ihmisoikeustilannetta ja vakuutusyhtiöiden käsittämättömän suurta ylivaltaa Suomessa.

Talouselämään kiinteästi liittyvä harmaa hallinto on mielestäni jätetty Suomessa ja EU:ssa kokonaan käsittelemättä. Alkaen lakien valmistelutavasta tuomiovallan käyttöön asti.

Mikäli ajatellaan nyt käynnissä olevaa Euroopan velkojen verkoston vakaata venymistä ja siitä paljastuvia kytköksiä finanssialan yrityksiin, niin tällä kohta seuraavalla; nykyisen ulkoministeri Alexander Stubbin, vastauksella on mielestäni historiallinen kaikupohja.

Varsinkin, kun hänen johtamansa ministeriön alaisuuteen kuuluvat Suomen ihmisoikeusasiat:

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Erittäin mielenkiintoiseksi tuon rehellisen vastauksen tekee se, että jos otetaan huomioon hänen oma vaalirahoitusilmoituksensa vuoden 2004 eurovaaleista. Siihen sisältyy kokonaan 90 000 euron avaamaton vaalirahoituksen osuus. Puheiden ja tekojen välinen ristiriita lienee ilmeinen?

Ulkoministeri Alexander Stubbin vaalirahoitusilmoitus

Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana

Kuinka paljon tuosta vaalirahamäärästä on finanssialalta tullutta vaalirahaa? Rehellinen vaalirahoituksen avaaminen parantaa mielestäni luottamusta päättäjiin ja auttaa samalla ymmärtämään, miksi vaalirahoituksen salaisuudet halutaan pitää näinkin tiukasti piilossa.

__________________________________________________

—–Original Message—–

From: Petri Salo [mailto: petri_salo_2000 @ yahoo.com]
Sent: Thu 25/05/2006 15:29
To: STUBB Alexander
Subject: Googlen Kiina ilmiö rantautui jo Suomeen

Hyvää päivää europarlamenttiin Alexander,

Toivottavasti EU ottaa rohkeasti kantaa myös Suomen ihmisoikeustilanteeseen:

http:// www. oikeusturva. info
> 10.11.2015 sivusto lakannut toimimasta
> tietoa tilanteista Oikeusturvan ajankuva – blogi osoitteessa:
http://ajankuva.blogspot.fi/

Itsekään en tuolta sivulta löytyviä asioita uskoisi todeksi, mutta olen tällä hetkellä keskellä niitä.

TV 2 Silminnäkijän esittämät ”Onnettomuuden hinta” 20.4.06 ja ”Miljardien eläkeveljet” 11.5. iskivät mielestäni napakympin arvoisesti ongelman ytimeen.

Valtaahan ei edelleenkään anneta. Se otetaan.

Suomalaiset vakuutusyhtiöt ovat mielestäni onnistuneet siinä pelottavan hyvin. Varsinkin lainsäädännön ja ns. vakiintuneen oikeuskäytännön muuttamisessa mieleisekseen.

Toivottavasti pääset tutustumaan mainitsemiini Silminnäkijän jaksoihin netin kautta:

http://www.yle.fi/silminnakija/

Tosin Onnettomuuden hinta – ohjelman uusinta ja netin kautta tapahtuva katselu estettiin, ”jostain syystä.”

Vaikka ohjelman alussa tuottaja Kari Mokon suulla niin luvattiin.

Tässä ongelma – alueessa, jos missä; on mielestäni EU:lla 100 miljardin euron mahdollisuus parantaa mainettaan Suomen kansan silmissä.

Ystävällisin terveisin
Petri Salo

__________________________________________________

RE: Googlen Kiina ilmiö rantautui jo Suomeen
Monday, 5 June, 2006 3:09

From:
”STUBB Alexander ASSISTANT2” <alexander.stubb-assistant2 @ europarl.europa.eu>

To:  petri_salo_2000 @ yahoo.com

Hei Petri ja kiitos koskettavasta viestistäsi.

Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.

Kuten sanoitkin, valitettavasti en onnistunut netistä katsomaan kyseistä silminnäkijän juttua.

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Lisää lääkäreitä – ennemmän inhimillisyyttä? Todellinen omalääkärisysteemi – potilaan näkökulma selkeämmin lääketieteen asiantuntijalle tutuksi? Tositarinasi sai ajattelemaan…

Kiitos ja voimia.
terv. Alex

__________________________________________________

Missä Silminnäkijän Kari Mokko nykyisin vaikuttaa?

Tämän yllä olevan viestin myötä heräsi mielenkiintoni siihen, että mihin ärhäkkä Silminnäkijän journalisti Kari Mokko katosi Ylen kanavilta?

Lehdistötiedotteet, 14.4.2007
Lehdistövirkamiehet nimitettiin Washingtoniin ja Tokioon

Silminnäkijän Kari Mokko Suomen valtion hommiin

__________________________________________________

– päivitys 3.7.2012 > Kari Mokko toimii nykyisin valtioneuvoston kanslian (VNK) eli hallituksen viestintäjohtajana. Lämpimät onnittelut hänelle!

Toivottavasti tämä erittäin isoksi kasvaneiden epäkohtien alue ei ole häneltä päässyt unohtumaan. Lisätietoa ja muistin virkistystä tästä avoimesta Suomi 2017 linkistä.

Nytilanteissa ja eurokuplan paisuessa herää monelle meistä kysymys siitä mihin EU:ta enää tarvitaan, jos ulkoministerimme kanta oli jo vuonna 2006 tällainen:

”Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.”

Ja ketkä kaikki finanssialan yritykset olivat hänen vaalirahoittajiaan vuoden 2004 eurovaaleissa?

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, eurokupla, finanssikusetus, maan tapa, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.