Helsingin Sanomat

Lähestyi numerossaan 27.2.2014 vallanytimiä:

Eläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulossa julkisiksi. Entä ministeriöiden johdon?

Eläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulossa julkisiksi. Entä ministeriöiden johdon?

Virkamieslain 8 a § mukaan virkamiesten osakeomistukset ovat salaiset. Joten eipä ihme, että Kukkosen listan; 8.10.2012 ehdotukset eivät edenneet edes keskustelujen asteelle. Koko kuva olisi kirkastunut, hyvin todennäköisesti, kerralla! Kyseessä; sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon/kok.; vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän toiminta.

Perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen vuoksi tuntuu ihmeelliseltä, että työeläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulevat lailla avoimiksi, kun taas miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävien esimerkiksi finanssi- ja vakuutuskonsernien toimien lainmukaisuutta sekä lainsäädäntöä valmistavien ministeriöiden johdon osakeomistukset ovat salaiset!

Lakisääteistä vahinkovakuutustoimintaa hoitavien yhtiöiden johdon ja vakuutuslakimiesten sekä vakuutuslääkärien osakeomistusten avoimuutta unohtamatta.

Asia liittyy seuraavaan Helsingin Sanomien 27.2.2014 uutisessa olleeseen huomioon:

Ydinkysymyksinä: 1. Kenellä todellinen lainsäädäntövalta Suomessa on? 2. Mihin lakiin perustuen? 3. Saavatko lainsäädäntövaltaa käyttävät organisaatiot ja sen jäsenet käyttää myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Ydinkysymyksinä: 1. Kenellä todellinen lainsäädäntövalta Suomessa on? 2. Mihin lakiin perustuen? 3. Saavatko lainsäädäntövaltaa käyttävät organisaatiot ja sen jäsenet käyttää myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Helsingin Sanomien läpivalaisua Suomen todellisesta hallintamuodosta ja hallitsijoista odotellessa. Perustuslakiin; nykymenoa lakisääteisten vakuutusten piirissä verraten.

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.