Helsingin Sanomat

Lähestyi numerossaan 27.2.2014 vallanytimiä:

Eläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulossa julkisiksi. Entä ministeriöiden johdon?

Eläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulossa julkisiksi. Entä ministeriöiden johdon?

Virkamieslain 8 a § mukaan virkamiesten osakeomistukset ovat salaiset. Joten eipä ihme, että Kukkosen listan; 8.10.2012 ehdotukset eivät edenneet edes keskustelujen asteelle. Koko kuva olisi kirkastunut, hyvin todennäköisesti, kerralla! Kyseessä; sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon/kok.; vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän toiminta.

Perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen vuoksi tuntuu ihmeelliseltä, että työeläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset tulevat lailla avoimiksi, kun taas miljardien eurojen liikevaihtoa pyörittävien esimerkiksi finanssi- ja vakuutuskonsernien toimien lainmukaisuutta sekä lainsäädäntöä valmistavien ministeriöiden johdon osakeomistukset ovat salaiset!

Lakisääteistä vahinkovakuutustoimintaa hoitavien yhtiöiden johdon ja vakuutuslakimiesten sekä vakuutuslääkärien osakeomistusten avoimuutta unohtamatta.

Asia liittyy seuraavaan Helsingin Sanomien 27.2.2014 uutisessa olleeseen huomioon:

Ydinkysymyksinä: 1. Kenellä todellinen lainsäädäntövalta Suomessa on? 2. Mihin lakiin perustuen? 3. Saavatko lainsäädäntövaltaa käyttävät organisaatiot ja sen jäsenet käyttää myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Ydinkysymyksinä: 1. Kenellä todellinen lainsäädäntövalta Suomessa on? 2. Mihin lakiin perustuen? 3. Saavatko lainsäädäntövaltaa käyttävät organisaatiot ja sen jäsenet käyttää myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Helsingin Sanomien läpivalaisua Suomen todellisesta hallintamuodosta ja hallitsijoista odotellessa. Perustuslakiin; nykymenoa lakisääteisten vakuutusten piirissä verraten.

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): keskusliitot, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.