Hallitusneuvottelut 2015

Tämän viikonlopun jälkeen; uudella tavalla käydyt hallitusneuvottelut ovat ohitse. Ja hallitusohjelma vuosille 2015-2019 alkaa olla valmis toteutukseen.

Kuvakoosteessa hallitusneuvotteluiden maagista tunnelmaa Smolnassa. Ilman lobbareita.

Kuvakoosteessa hallitusneuvotteluiden maagista tunnelmaa Smolnassa. Ilman lobbareita.

 

Näillä näkymin uutta hallitusta pukkaa julkisuuteen. Viimeistään 29.5.2015 perjantaina.
Siihen asti uuden hallitusohjelman tarkkoja sisältöjä ja hallitusneuvotteluissa käytyjä uusia kuvioita käydään kiivaasti arvaillen lävitse.  Voiko hallituksen tehdä ilman poliittista ja perinteistä kaupakäyntiä? Vai tehtiinkö kaupanteko kierrokset jo aiemmin? Kaikessa hiljaisuudessa?

Mediassa, toreilla ja turuilla arvuutellaan myös, ketkä kaikki ovat kyllin kelvollisia toimimaan, tällä kertaa ministereinä? Nousevatko vanha mestarit vaikuttajaviestinnässä, kuten Matti Vanhanen ja Ilkka Kanerva; takaisin ministereiden joukkoon?

SISÄLLYSLUETTELO
”Ei me lobbareita kuunnella” – Hallitustunnustelija Juha Sipilä
Virallinen Suomi vastaan todellinen Suomi
Kahden lääkärin loukku – lakipaketti hiertää edelleen
Hallitusneuvottelut ja hallitusohjelma 2011
Journalismin uudet realiteetit
Tosielämän tilanteista

”EI ME LOBBAREITA KUUNNELLA” – HALLITUSTUNNUSTELIJA JUHA SIPILÄ
Uudenlaisia askelmerkkejä hallituksen muodostamisessa aseteltiin tässä, muun muassa Talouselämä – lehdessä välitetyssä uutisessa. Bluffia vai totta? Selvinnee lähiviikkoina

Lähde: Talouselämä 15.5.2015 - Sipilä: Juustohöylän sijaan rohkeita uudistuksia

Lähde: Talouselämä 15.5.2015 – Sipilä: Juustohöylän sijaan rohkeita uudistuksia

Mielenkiintoista seurata, että jatkuuko kansallinen korporatismimme, josta konkreettisena esimerkkinä Kataisen ja Stubbin hallitusten isoin ”uudistus” löytyy tästä linkistä (koskien yli 7 vuotta vireillä ollutta tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistusta”).

Toivoa sopii, ettei myöhemmin tuo Sipilän jämäkkä ”Ei me lobbareita kuunnella” – lause täydenny jatkolla: ”… vaan kyllähän me kiltisti niiltä tulevia viestejä toteutetaan.”

Toisaalta olisihan se hyvä tietää, että keitä lobbareita kuultiin ennen hallitusneuvottelujen käynnistymistä? Vihje siitä tuli tässä Talouselämän uutisessa:

”Suomessa ammattilobbareilla on juuri nyt edessään tärkeät kuukaudet.

Eduskuntavaalien alla puolueissa laaditaan pöytälaatikkoon vaihtoehtoja hallitusohjelmaksi, ja niihin pitäisi saada kirjattua oman eturyhmän tai asiakkaan tavoitteet.

Lobbausta ei tapahdu vain parlamentin käytävillä ja eteisissä, vaan aina siellä missä lobbari tapaa poliitikkoja ja virkamiehiä. Alan slangilla sitä kutsutaan sanalla leveraging eli vaikutusvaltaviestintä, suoremmin käännettynä vivutus.

”Kovasti on edelleen lobbaritrafiikkia, ja pyrimme tavalla tai toisella kaikki tapaamaan. Yritämme toimia siten, että kaikki pääsevät asiansa kertomaan. Aikataulupaineet ovat olleet melkoisia”, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kertoo.

Lähde:
Talouselämä 28.3.2015 – Keneltä leikataan? Kuka hyötyy sotesta? Lobbareiden loppukiri venyy, toimittaja Matti Virtanen

Hyviä katsauksia Suomen korporatismi – ja lobbauskoneistomme ytimiin:
– kruunaako jälkipotkulla tuleva yhteiskuntasopimus perinteiden jatkumisen?

1. Helsingin Sanomat 1.1.2015 – toimittaja Teemu Luukka
HS-analyysi – Työmarkkinajärjestöt näyttivät tänä vuonna mahtinsa
Moni on odottanut, että globalisaatio tappaa järjestövallan. Päättynyt vuosi todisti, että työmarkkinajärjestöt ovat voimissaan.

2. Suomen Kuvalehti 17/2015 – lobbari Anders Blom
675 miljoonan euron koneisto – Suomi on maailman lobatuin maa
Eduskunnan on säädettävä lobbausta säätelevä laki, vaatii lobbari.

3. Helsingin Sanomat 27.7.1996 Toimittaja Paavo Rautio
Euroedustaja Olli Rehnistä Oxfordin tohtori
Väitöksen aiheena korporatismi Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa

Olli Rehnin (kesk) nyt hyväksytty lähes 400-sivuinen väitöskirja käsittelee korporatismia ja talouskehitystä kolmessa pienessä Euroopan maassa: Itävallassa, Suomessa ja Ruotsissa. Ajanjaksoksi on otettu 1945-1995.
– artikkeliin ei löytynyt toimivaa linkkiä.

Toivottavasti saamme edellä mainituista koneistoista; vapaiden ja riippumattomien  tiedotusvälineiden tekemänä mahdollismman kattavan ja todellisuuden kanssa yhtenevän tilannekuvan. Kaavioin ja selventävin tekstiselostein varustettuina.

Sitten eteenpäin hallitusneuvottelujen ja hallitusohjelman uusia muotoja tutkivassa katsauksessa.

VIRALLINEN SUOMI VASTAAN TODELLINEN SUOMI
Hallitusneuvottelujen virallinen sivusto toimii osoitteessa:
http://valtioneuvosto.fi/hallitusneuvottelut

Lähde: Valtioneuvoston nettisivusto.

Lähde: Valtioneuvoston nettisivusto.

Yllä olevalta sivustolta löytyy hyvää perustietoa tämänkertaisiin hallitusneuvotteluihin liittyvästä. Esimerkiksi työryhmistä ja niiden kuulemista asiantuntijoista.

Toivottavasti EU-työryhmän ykköslistalla on avoimuus. Kuka muistaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen päätyneen Vanhasen listan?

KAHDEN LÄÄKÄRIN LOUKKU-LAKIPAKETTI HIERTÄÄ EDELLEEN
Vaikka yhteinen vastustaja lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueilla näyttää ylipääsemättömän isolta, piilossa pysyvältä ja monilonkeroiselta, niin on hyvä muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin!

Yhdessä toimien.

Joten käynnistäkäämme sisäiset jäänmurtajamme ja olkaamme aktiivisia uusien kansan edustajien suuntaan. Sanallisesti, lihallisesti ja rauhanomaisesti. Yhdessä. Yli puolue-, yhdistys-, aate-, ikä- ja varallisuusrajojen toimien. Etujärjestörajoja pelkäämättä.

Suomen 100-vuotisjuhlat lähestyvät. Suomi 2017 - juhlat kahden vuoden päästä.

Suomen 100-vuotisjuhlat lähestyvät. Suomi 2017 – juhlat kahden vuoden päästä. Oikeassa oikeusvaltio Suomessa?

Kaikessa nyt käynnissä on hyvä muistaa se, että kaikki se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta ja yksilöidä. Niin sitä ei olemassakaan. Ja se mitä ei ole virallisesti olemassa. Niin sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Siksi on hyvä muistaa tämä perussuomalaisten keskustelualoite 4/2013.

Valmista tekstiä hallitusohjelman oikeusvaltiota koskevaan osioon.

Valmista tekstiä hallitusohjelman oikeusvaltiota koskevaan osioon.

Toimiva linkki tällä hetkellä eduskunnan sivustolle on tässä:
https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=ka+4/2013

Mikäli tuo eduskunnan linkki on lakannut toimimasta. Tee uusi haku asiakirjatunnuksella.

Ja jos nyt sattuu käymään niin, että hyvä pohjapaperi todellisille parannuksille katoaa, joten laitetaan koko keskustelualoite kaikkien saataville tähän kohtaan (.pdf-muodossa).

Keskustelualoite 4_2013_Perussuomalaiset_Tapaturma- ja potilasvahinkoasioiden käsittely vakuutusoikeudessa_VAKUUTUSLÄÄKETIEDE_VAKUUTUSLÄÄKÄRIT

HALLITUSNEUVOTTELUT JA HALLITUSOHJELMA 2011
Koostamme edellä mainittuun aiheeseen liittyvänä Suomi 2017 – artikkelien sarjan. Tilannekuvan ruohonjuuri- ja katutasolta tarkasteltuna. Kokemukseemme pohjautuen.

Toivottavasti tämän sarjan avulla meistä itse kukin; pääsee ja pysyy kärryillä siitä, miksi oikeusturva-asioihin liittyvien epäkohtien korjaaminen on niin helkkarin hidasta. Ja tiedostamme kenellä todellinen valta kussakin asiassa Suomessa on. Kuten hyvinvointivaltion tärkeimmässä perustassa eli avoimessa ja toimivassa oikeusvaltiossa.

Koukataan ensin vuoden 2011 kevään ja hallitusneuvotteluiden tilanteisiin. Kohdat 1-3.

Lopuksi tietoa siitä, keillä todellinen valta tänä päivänä on. Varsinkin lakisääteisten vakuutus- ja sosiaaliturvan piirissä.

Kohdat 4-5.

Kaikkein ratkaisevinta meidän potilaiden/vakuutettujen kannalta on tietysti se, että pääsevätkö perussuomalaiset hallitukseen. Ajaen hallituksessa korjaukseen niitä tiedossa olevia epäkohtia ja lainvastaisuuksia, joita he puolueena ja kansanedustajina toivat eduskunnassa ansiokkaasti 2011 – 2015 esille. Ehkenpä ainoana puolueena tilanteen vaatimalla ärhäkkyydellä.

Ja voihan se olla niin, että myös muut puolueet heräävät tähän aiheeseen. Vaikkeivat aiemmin ole tosimielellä korjauksia, pitkään tiedossa olleisiin epäkohtiin; hallituksessa ajaneetkaan.

Esimerkiksi edellisistä kristillisdemokraatit, vasemmistoliitto, vihreät, sdp ja rkp.

* * * * *

Avainsanoja esimerkiksi Twitterin ja Facebookin avoimille väylille:
#oikeusvaltio #politiikka #hallitusohjelma #yhteiskuntasopimus #eduskunta #Smolna

* * * * *

Tilannekuvaa koskien ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa Suomessa:
– vuoden 2011 kevään tilanteita ja tietoja hallitusneuvotteluista

1. Hallitusohjelman tekijät 2011
Julkaistu toukokuu 20, 2011
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Helsingissä tänään perjantaina, 20.5.2011, käynnistyneet hallitusohjelmaneuvottelut ovat kaikilta osin mielenkiintoiset. Itseäni ainakin kiinnostaa tietää, kuinka paljon vaalirahoittajia istuu taas sorvaamassa hallitukselle ainakin nimellistä työohjelmaa.

Vaalirahoittajien läsnäolon tunnustaminen on mielestäni tärkeää, koska heidän intressissään on myös vahtia sitä, että hallitusohjelmaan ei päädy missään nimessä heidän asemaansa heikentäviä ohjelmakohtia. Kuten aiemminkin on tehty.

Otan esimerkin lakisääteisten eli pakollisten vakuutusten alueelta.

Ajatellaan tilannetta, jossa on tullut ilmi pahoja epäkohtia, jotka ovat selkeästi muun muassa perustuslain vastaisia.

Kabineteissa sovitaan, että ne on nyt pakko kirjata hallitusohjelmaan, jotta voidaan näyttää epäkohdista pitkään pommittaneille kansalaisille, että korjaamiseen tähtäävät toimenpiteet on otettu nyt tosissaan.”

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/05/20/hallitusohjelman-tekijat-2011/

2. Hallitusohjelman tekijät 2011 – Tilannekatsaus 27.5.2011
Julkaistu toukokuu 27, 2011
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Saadaanko Suomeen viimein sellainen hallitusohjelma, jossa luvataan hallituspuolueiden ja etujärjestöjen toimesta valvoa, että Suomen valtio, eduskunta ja hallitus huolehtivat sekä toteuttavat kaikissa toimissaan seuraavia Suomen ratifioimien sopimusten velvoitteita:

Perustuslain
Eurooppaoikeuden
Euroopan ihmisoikeussopimuksen
YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistuksen suhteen?

Tämän artikkelin lopussa linkkaukset Suomen tämän hetken tilanteisiin. Niihin todellisuudessa vallitseviin. Ja valtiovallan suojeluksessa tapahtuviin.

Suomen ihmisoikeustilanne on suomalaisten itsensä kannalta hyvin murheellinen ja murhaava. Esimerkiksi vakuutustaisteluihin ilman omaa syytään ajettujen kohdalla, jotka ovat vammautuneet tai sairastuneet pysyvästi työssään. Harmaa hallinto niittää surullista satoaan.”

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/05/27/hallitusohjelman-tekijat-2011-–-tilannekatsaus-27-5-2011/

3. Heti hallitusohjelmaan – Perustuslain velvoitteet Suomessa voimaan 2011?
Julkaistu toukokuu 28, 2011
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Hallitusohjelmaan tuskin pystyy kukaan yksittäisenä henkilönä vaikuttamaan, mutta aina kannattaa mielestäni yrittää.

Kovin juttu, mitä itse odotan uudelta hallitukselta ja hallitusohjelmalta, on se, että Suomessa saadaan perustuslain takaamat oikeudet viimeinkin toimimaan. Myös meidän perussuomalaisten keskuudessa.

Toisena kovana asiana odotan, että päättäjien laillisuusvalvonta nousee länsimaisessa asteikossa viimeinkin edes plussan puolelle.

Jokainen meistä tietää, että esimerkiksi pysäköinninvalvonta toimii Suomessa riipaisevan hyvin. Samoin kuin erilaisten kameroiden kautta tapahtuva laillisuusvalvonta.”

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/05/28/heti-hallitusohjelmaan-perustuslain-velvoitteet-suomessa-voimaan-2011/

4. Viestintätoimistot
Julkaistu maaliskuu 14, 2015
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Elämme keskellä isoja ja mielenkiintoisia muutoksia. Isoiksi kasvaneita oman totuuden hallinta- ja vääristelyprojekteja. Niin Suomessa kuin Euroopan unionissa. Sanontaan ”pihalla kuin Ellun kanat” kannattaa alkaa suhtautumaan uudella asenteella. Nimittäin kaikessa hiljaisuudessa, aina ah, niin himoittua valtaa ovat ottaneet enevässä määrin viestintätoimistoiksi kutsutut toimijat. Yli puolue- ja aaterajojen ulottuvina.

Joten tarkastellaan mielenkiintoista aihetta yhdestä näkökulmasta.

JOURNALISMIN UUDET REALITEETIT
Ylen dox@net dokkarisarjassa saatiin pientä tuulahdusta siitä, mistä tässä kaikessa edellä kerrotussa onkaan kysymys. Nämä kohua herättäneet Porttikielto Poriin – jaksot ovat nähtävissä Ylen sivuilla 15.8.2015 asti.

Kiistely siitä, että onko kyseessä journalismi vai ei? Jatkuu alaa syvällisemmin tuntevien keskuudessa varmasti vuosien ajan. Ja se on toisaalta vain hyvä asia. Toivotaan kuitenkin, että jokainen toimittaja löytää sisällään olevan Porttikielto Poriin – asenteen, omaan persoonaansa sopivalla sutinalla formuloituna.”

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/03/14/viestintatoimistot/

5. Nelikanta Wahlroos
Julkaistu huhtikuu 15, 2015
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Suomen todellisen hallintamuodon tuominen päivänvaloon etenee hitaasti. Edes Björn Wahlroos ei uskalla sanoa oikeaa tilannetermiä, joka on korporatismi. Reserviupseerikoulun (RUK) kasvattina ja useilla korttipakoilla pelaajana hän tietää sen, että oikein ajoitettu sotilaallinen hämäys saattaa päästää pälkähästä. Ainakin hetkeksi. Tämän artikkelin lopussa isoja aiheita finanssi- ja vakuutusalalta, joita Wahlroos ei ole vielä käsittääkseni omatoimisesti käsitellyt.

Ratkaisevinta oman ”toimialani” edustajille tulee olemaan se, että menevätkö perussuomalaiset puheenjohtaja Timo Soinin johdolla tähän fasistiseksi luonnehdittuun järjestelmään.

Pohjautuuko tuleva yhteiskuntasopimus fasistisen järjestelmän varaan?

Minkälaisen nelikantaisen kehikon sisältä Wahlroosin Björn näitä kovia kommenttejaan antaa? Hän toki tietää, että ei edes EU:n valta riitä suitsemaan lakisääteisen vakuutusalan toimintaa Suomessa. Seuraavat lainaukset Björn Wahlroosin kirjasta ”Markkinat ja Demokratia – Loppu enemmistön tyrannista”. Lukuna Roomasta Maastrichtiin ja Lissaboniin:

1. Sivu 249: ”Verotus ja sosiaalipolitiikka jätettiin Maastrichtin sopimuksella 1992 pääasiassa kansallisille hallituksille”.

Lakisääteiset vakuutus- ja sosiaaliturvajärjestelmät kuuluvat siis Suomen omaan päätösvaltaan. Ainakin toistaiseksi.

2. Sivu 250: ”Demokraattisen oikeusvaltion peruspiirteitä on lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan erottaminen toisistaan. Edes tämä periaate ei nykyisten sopimusten mukaan toteudu kattavasti Euroopan unionissa.”

Suomessa toimiva, sanahirviö vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä, joka toimii kirjallisesti ja suljetusti lienee demokraattisen oikeusvaltion peruspiirteiden vastainen? Täydellisesti.”

Lue lisää osoittessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/04/15/nelikanta-wahlroos/

TOSIELÄMÄN TILANTEISTA
Esimerkiksi; seuraavilta Facebookin kanavilta:

Älä sairastu vakavasti Suomessa
Homepakolaiset
Oikeusturvan ajankuva
Sisäilmasta sairastuneille
Terve Sisäilma ry – Frisk Inomhusluft rf

Suomen Kipu ry
Vakuutusyhtiöt, viranomaiset ja vammautuneet

* * * * * *

Vain yhdessä toimien voimme olla enemmän. Joten vinkkaa näistä asioista, niin halutessasi edelleen omissa verkostoissasi.

* * * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.