Persutkin tekivät vain vihreät

Tässä Suomi 2017 – verkoston tilannekuvaa 29.5.2015 nimitetyn pääministeri Juha Sipilän hallituksen 2-vuotispäivänä eli 29.5.2017. Ensin lyhyesti kovassa kannatusnousussa olevien vihreiden lähihistoriaa. Aiheina lakisääteisiin ja sosiaaliturvaan sekä suomalaisten ihmisoikeuksiin ja oikeusturvaan liittyvät asiat.

Vuosina 2007 – 2009 myös vihreät törmäsivät yhteen Suomen lukuisista, mutta sisäisistä ja näkymättömistä Berliinin muureista.

Törmäysvaihe alkoi viimeistään tästä vihreiden oikeusministerin ulostulosta: ”Brax myönsi vakuutusoikeuden ongelmat” – Yle Uutiset 30.7.2008

HUOM!
Mikäli artikkelin linkki on lakannut toimimasta, niin tee artikkelin nimellä uusi haku.

Vaikka vihreiden oikeusministerinä toiminut Tuija Brax piti paikkansa vuodet 2007 – 2011, niin todelliset teot tosielämässä vallitsevien epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien korjaamiseksi jäivät hänelläkin puheiden tasolle. Klikkaamalla hiirelläsi tai täppämäällä sormellasi saat artikkelin kuvakoosteet  ruudullesi tarkempina.

Vihreät uskalsivat ja saivat yrittää korjauksia tiedossa oleviin epäkohtiin vuosina 2007-2009.

Tosin vuosien 2007 – 2009 aikana näytti isomminkin siltä, että vihreät uskaltavat ja saavat tuoda kafkamaisen kyykytyskoneiston sekä mafiamaisen Hyvä Veli- ja Sutki Sisko – järjestelmän päivänvaloon:

Hyviä uutisia numero 13 – Julkaistu maaliskuu 3, 2011
”Vielä vuoden 2008 alussa oikeusministeri Braxin/vihr. otteet vaikuttivat lupaavilta potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen kannalta.”

Kunnes vihreidenkin puolue-eliitti tajusi luovuttaa ja ruveta varmistamaan omien urapolkujensa esteettömyyttä. Politiikan, ainakin toistaiseksi, jättänyt ja korttinsa lopulta oikein pelannut, Tuija Brax toimii tällä hetkellä Suomen Sydänliiton pääsihteerinä. Hyvä palkkaisessa tehtävässä hänen esimiehenään ja Sydänliiton hallituksen puheenjohtajana toimii, kokoomuksen monivuotinen ministeri Paula Risikko. Sydänliitto on taas Euroopan vanhin ja maailman toiseksi vanhin sydänjärjestö. Kyseiset tiedot on poimittu Wikipediasta.

Ville Niinistön tultua vihreiden puheenjohtajaksi vuonna 2011; vuosina 2007 – 2009 esiin nostettu asiakokonaisuus oli saatu vihreiden sisällä haudatuksi piiloon. Ja on siellä hyvin pysynytkin. Ainakin toistaiseksi.

SISÄLLYSLUETTELO
Viimeinen oljenkorsi napsahti poikki
Persujen oikeusministerin salkusta luopumisen syy?
500 000 äänestäjän äänipotti pois persujen käsistä
Tässä on ainakin 500 000 äänestäjän potentiaali
Keskustelualoite 4/2013
Hallitusohjelma 2015
Vakuutusalan lähihistorian ”uudistuksista”
Vihreät tekemässä persut

VIIMEINEN OLJENKORSI NAPSAHTI POIKKI
Ydinkysymykset lienevät; näissä asioissa edelleen nämä:
1. Kenellä todellinen valta on?
2. Mikä on 200 kansanedustajan, hallituksen ministereiden ja laillisuusvalvojien rooli ko. valtakuviossa?
3. Onko perustuslain velvoitteilla merkitystä tosielämässä ja lakisääteisellä vakuutusalalla?

Tässä tasan vuosi sitten julkaistuun tilannekuvaan perussuomalaisten suhteen:

– Perussuomalaiset ovat viimeinen oljenkorsi –
Julkaistu Touko 29, 2016

”Väittämä pitää paikkansa lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan epäkohtien sekä perustuslain vastaisuuksien korjaamisessa. Perussuomalaisten keskustelualoite 4/2013 (pdf-versio) on edelleen toteutuskelpoinen, kun hallitusohjelmaa lähiaikoina tarkennetaan.

Sama keitä hallituksessa on! Vai onko sittenkään?

Suullisen perimätiedon mukaan; mikäli asia ei ole hallituksen ohjelmassa tai ministeriöiden työlistalla noin vuodenkaan jälkeen, niin asia siirtyy seuraavalle hallitukselle ja eduskunnalle. Joten toivotaan parasta ja pelätään pahinta.”

Pahin on toteutunut.

Nyt hallituksessa vielä ollessaan ja oikeusministerin salkusta ihmeellisellä tavalla luovuttuaan, tilanne näyttää, myös perussuomalaisia uskollisesti äänestäneiden kannalta, huomattavasti huonommalta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi on esittänyt hallituskumppani kokoomukselle toiveen, että sen oikeusministeriksi tullut Antti Häkkänen ja finanssialan puolue kokoomus hoitavat kuvakoosteessa olevat asiat kuntoon!

Olivatko vakuutusoikeus- ja vakuutuslääkärijärjestelmäasiat persuille(kin) vain sisäänvetotuotteita eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015.

Oikeusministerin vaihdoksen myötä perussuomalaiset ovat siis esittäneet toivomuksen, että kokoomus vie tämän vakuutusoikeuteen liittyvän ja oikeus- sekä työministerinä toimineen Jari Lindströmin hankkeen maaliin asti! Hanke ei ole hallitusohjelmassa, joten mielenkiintoista on nyt seurata, kuinka finanssi- ja vakuutusalalle erittäin kiusallinen selvityshanke haudataan?

Vakuutusoikeus ja selvitysmies – Julkaistu lokakuu 3, 2016
”Oikeusministeriö on asettanut, tiedotteensa 27.9.2016 mukaan, oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin johdolla selvitysmiehen selvittämään vakuutusoikeuden käytäntöjä. Avainkysymys on tietenkin se, että kenellä on todellinen valta tässä asiassa? Painaako oikeusministerin sana mitään?”

PERSUJEN OIKEUSMINISTERIN SALKUSTA LUOPUMISEN SYY?
Myöskään se, että miksi persut luopuivat oikeusministerin salkusta ei ole selvinnyt:

”Meri ja Ruoho hämmästelivät myös, miksi oikeusministerin salkusta luovuttiin. Oikeusministerin salkku siirtyi kokoomukselle ja perussuomalaisille siirtyi vastaavasti kulttuuri- ja urheiluministerin salkku. Sen sai juuri Terho.

­–Itse arvostan juristina hyvin korkealle oikeusministeriön tehtävänalaa ja se oli yllätys, että se lähti meiltä pois. Siitä en ole saanut vastausta, miksi me luovuimme niin merkittävästä salkusta, kansanedustaja, varatuomari Meri sanoo.

Terho kieltäytyi kommentoimasta puoliväliriihen neuvotteluita.

– En kerro mitään sisäisiä keskusteluja.”

Lähde: Uusi Suomi 22.5.2017 – Omat yllättivät Sampo Terhon HS:n tentissä:
”En kerro mitään”

Jos edes puolueen omat puheenjohtajaehdokkaat eivät tiedä ja ymmärrä, miksi oikeusministerin salkusta luovuttiin; eivätkä saa tietää, mitä poliittisessa kaupankäynnissä saatiin tilalle, kuulostaa oudolta.

500 000 ÄÄNESTÄJÄN ÄÄNIPOTTI POIS PERSUJEN KÄSISTÄ
Nyt toukokuussa ja vuonna 2017 tuntuukin vahvasti siltä, ettei perussuomalaisia enää kiinnosta noin 500 000 äänestäjän ääniin liittyvä potentiaali.

Puheenjohtajakisan kärjessä olevien Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon asialistan kärjessä eivät ole olleet lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan kuin ei myöskään perustuslakia, oikeusvaltiota, suomalaisten ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa koskevat asiat.

Voisiko tässä kohtaa olla naisehdokkaiden Veera Ruoho ja Leena Meri, esiin marssin paikka? Koskeehan tämä seuraava heidän siviilityönsä avainasioita. Kuten perustuslaki, oikeusvaltio, ihmisoikeudet, oikeusturva ja laillisuusvalvonta.

Tässä olisi reilusti uutta materiaalia, maahanmuutto- ja EU-kriittisyyden rinnalle käytävään perussuomalaisten puheenjohtajakeskusteluun. Joka kaiken lisäksi voi yhdistää uuden puheenjohtajansa alaisuuteen ryhmittyviä perussuomalaisia, kun yhdessä tajutaan käsillä olevan äänestäjäpotentiaalin suuruus.

TÄSSÄ ON AINAKIN 500 000 ÄÄNESTÄJÄN POTENTIAALI
Suljetusti ja kirjallisesti toimivassa vakuutusoikeusjärjestelmä käsittelee vuosittain 40 – 50 000 valitusta. 10 vuodessa valitusten yhteismäärä liikkuu siis 400 – 500 000 kappaleessa/henkilössä. Kun esimerkiksi työtapaturma-asioissa vakuutusyhtiö voittaa, ilman tosiasiallisia perusteluita, 90 -100 % tapauksista, niin Suomessa elää iso joukko äänestäjiä, jotka uskoivat perussuomalaisten tuovan muutoksen parempaan suuntaan.

Nimittäin. Perussuomalaiset pitivät lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan asioita sekä niihin liittyviä epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia hyvin esillä. Esimerkiksi vuosina 2007 – 2015, jolloin perussuomalaiset olivat oppositiossa.

KESKUSTELUALOITE 4/2013
Vuonna 2013 julkaistun, perussuomalaisten keskustelualoitteen 4/2013 – ”Tapaturma- ja potilasvahinkoasioiden käsittely vakuutusoikeudessa” suhteen tilanne näytti vielä lupaavalta. Siis potilaiden/vakuutettujen tilanteiden kannalta katsottuna:
(lisätty sulkuihin tietoa kunkin allekirjoittajan tehtävistä)

”Me perussuomalaiset haastamme nyt koko eduskunnan hoitamaan tapaturmaisesti vahingoittuneiden ja potilasvahinkoja kärsineiden asioita kuntoon.

Edellä olevan perusteella ehdotamme, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun tapaturmaisesti vammautuneiden ja potilasvahinkoja kärsineiden oikeuksista ja toivottomasta taistelusta vakuutusjärjestelmää vastaan.

Helsingissä 12 päivänä maaliskuuta 2013
Jari Lindström /ps (entinen oikeusministeri ja nykyinen työministeri, kansanedustaja 2011-)
Ari Jalonen /ps (kansanedustaja 2011-)
Ville Vähämäki /ps (kansanedustaja 2011-)
Maria Lohela /ps (eduskunnan puhemies 2015 -, kansanedustaja 2011-)
Anssi Joutsenlahti /ps (entinen eduskunnan II puhemies 2011-2015, SMP:n kansanedustaja1979–1987 ja 2011-2015)
Jussi Niinistö /ps (puolustusministeri 2015-, kansanedustaja 2011 -)
Hanna Mäntylä /ps (sosiaali- ja terveysministeri 2015-2016, kansanedustaja 2011-)
Vesa-Matti Saarakkala /ps (kansanedustaja 2011- )”

Valitettavasti tuota ajankohtaiskeskustelua ei ole vieläkään käyty, vaikka perussuomalaisten Maria Lohela toimii eduskunnan puhemiehenä. Ainakin toistaiseksi.

Eikä tämä(kään) erinomaisesti tehty keskustelualoite ylittänyt valtakunnallista uutiskynnystä. Nähtävästi sen takia, että ”väärä” puolue oli sen esittäjänä.

Tässä Suomi 2017 linkissä tuo mainio keskustelualoite 4/2013 – ”Tapaturma- ja potilasvahinkoasioiden käsittely vakuutusoikeudessa” .pdf-muodossa, joka päivitettynä ja selventävin kaavion varustettuna olisi erinomainen tietopaketti suomalaisen oikeusvaltion tilasta. Koskien lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa sekä perustuslain velvoitteiden toteutumattomuutta tosielämässä.

HALLITUSOHJELMA 2015
Hallitusohjelmassahan näitä lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan, pitkään tiedossa olleiden epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien korjausta ei ole. Eikä näköjään myöskään tule:

”Pääministeri Sipilä: Hallitusohjelmaa ei neuvotella uudelleen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu” – Yle Uutiset 27.5.2017 klo 10:49 päivitetty 27.5.2017 klo 10:52.

Joten tällä hallitusohjelmalla mennään tämän hallituksen loppuun asti:

Hallitusohjelma 2015 Julkaistu heinäkuu 1, 2015
”Tässä artikkelissa tarkastellaan hallitusohjelman sisältöjä pohjoismaisen oikeusvaltio käsityksen ja Montesquieun vallan kolmijako-opin näkökulmasta. Lähestymiskulma on edelleen lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva, jota myös tätä edeltävät Suomi 2017 – artikkelit ovat käsitelleet.”

Joten erittäin mielenkiintoista on se, että perussuomalaisten Pirkko Mattila jatkaa sosiaali- ja terveysministerinä. Ainakin toistaiseksi. Haudataanko myös tämä persujen nimissä tehty hanke? Tätäkään ei muuten ole hallitusohjelmassa.

HARJATAANKO TOIMENPIDEALOITE 8/2017 MYÖS HILJAISEKSI?
Mielenkiintoista onkin nyt seurata, mikä kohtalo odottaa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen tekemää toimenpidealoitetta 8/2017, joka koskee vakuutuslääkärijärjestelmän parantamista:

Toimenpidealoite – Julkaistu huhtikuu 5, 2017
”Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen toimenpidealoite TPA 8/2017 on erittäin tervetullut. Etenkin ennen eduskuntavaaleja annettuun vaalilupaukseen ”Ei Saa Kiusaa – Vakuutuslääkärijärjestelmää parannettava” kiinnitettynä.”

Eikä tässä vielä kaikki.

Lue myös mitä tapahtui edelliselle sekä vuonna 2012 vakuutuslääkärijärjestelmää ”avanneelle” ja ”parantaneelle” työryhmälle. Joka päättyi myös uuden kokoomus ministerin käsittelyyn.

← Vakuutusasioiden käsittelyn neuvottelukunta

Jos emme yhdessä tunne tapahtumien lähihistoriaa, niin härski peli näiden asioiden ympärillä jatkuu.

VAKUUTUSALAN LÄHIHISTORIAN ”UUDISTUKSISTA”
Ainakin seuraavat viime vuosien ”parannus”- ja ”uudistushankkeet” ovat päättyneet vakuutusalan yhtiöiden ja heidän puolelleen asettuneiden etujärjestöjen voittoon:

1. vakuutuslääkärijärjestelmän ”avaaminen ja kehittäminen”
STM091:00/2012 Risikko
STM047:00/2014 Räty

2. päätösperustelujen ”parantaminen”
STM104:00/2013

3. vakuutusoikeuden ”uudistaminen”
OM/4/32/2006 Henriksson

4. tapaturma- ja ammattitautilain ”uudistus”
STM114:00/2009 TAU

Tiedot kyseisistä hankkeista löytynevät vielä, avoimen internetin hakukoneita hurauttelemalla ja kunkin hankkeen ministeriön yksilöintitunnusta hyödyntämällä.

Kaikkia kyseisiä hankkeita yhdistää potilaan/vakuutetun näkökulmasta tarkasteltuna ainakin se tosiasia; kun järjestelmiin piti tehdä täysremontti, tehtiin pientä pintaremonttia.

Tärkeintä finanssi- ja vakuutusalalle on se, että kaikki ”uudistukset” ovat kustannusneutraaleja. Joka suomennettuna tarkoittaa sitä, että nykymeno jatkuu entisellään. Vakuutus- ja eläkeyhtiöt voittavat aina halutessaan. Ja kyllä ne sitä haluavatkin.

Ainakin näillä korporatismi = On Sovittu Että (OSE) – järjestelmäkoneistomme vallankäytön alueilla, tarvitaan täysremontti:

1. vakuutuslääketiede
2. vakuutuslääkärijärjestelmä
3. vakuutusoikeus
4. suljetusti ja kirjallisesti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
5. laillisuusvalvonta

VIHREÄT TEKEMÄSSÄ PERSUT
Myös vihreät ovat valitsemassa uutta puheenjohtajaa. Uutistietojen mukaan sielläkin on puolue-eliitin suosiossa oleva ehdokas vastaan muut asetelma.

Uskaltaako ja saako vihreiden uusi puheenjohtaja tarttua ko. aiheisiin?

”Ratkaisevaa on tietysti se, että tulevatko uudet(kin) puheenjohtajat ja ministerit toimimaan pitkään tiedossa olleiden epäkohtien ja perustuslain vastaisuuksien esiin kaivajina ja esillä pitäjinä? Vai tuleeko heistäkin piiloon lapioijia ja vakaan vaikenemisen kulttuurin harrastajia? Poliittisen sanankäytön mestareita ja kaupankäynnin kuninkaita.” Lähde: Suomi 2017 teesejä ja huomioita

Mielenkiintoista onkin nähdä, minkä kannan vihreiden uusi puheenjohtaja ja puoluejohto ottavat sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilanteisiin? Nimittäin. Nämä kirjalliset kysymykset hallitukselle, vuodelta 2004 ovat edelleen kipeän ajankohtaisia:

Kanarialinnut – Julkaistu lokakuu 13, 2015

Kirjallinen kysymys KK 256/2004 Tarja Cronberg/vihr.
Työpaikan homeista sairastuneiden toimeentulon järjestäminen

Kirjallinen kysymys KK 1108/2006 Tarja Cronberg/vihr,
Ammattitautidiagnoosin pohjalta työkyvyttömäksi todetun henkilön toimeentulo

Vastauksia kyseisiin kysymyksiin lukiessa; onkin hyvä muistaa. Presidentit, ministerit, kansanedustajat vaihtuvat. Virkamiesten, etujärjestöjen ekosysteemi pysyy ja vahvistuu. Ison rahan lobbaus- ja viestintätoimistojen mukaan kytkeytymisiä unohtamatta.

* * * *

– Artikkelin linkit, toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.