Taxellin komiteasta ja pääministeri Jyrki Kataisen ensimmäisestä nukkehallituksesta

Vasemmistoliitolla eri vapaus äänestää hallituksen esitystä vastaan?
(Linkki lisätty 7.8.2011 artikkeliin, jossa faktoin varmistettu tietopaketti vasemmistoliiton takkien ja housujen käännöstä.)
Miten isoa ja sitovaa setelisolidaarisuus on sixpackin sisällä?
(Linkki lisätty 17.12.2012 artikkeliin.)
Millä keinoin kasvavaa harmaata hallintoa hallitaan?
(Linkki lisätty 21.10.2011 artikkeliin.)

Sosiaalinen media on tullut valtaapitävien huoleksi. Myös Suomessa. Mielenkiintoista on nähdä minkälaisen linjauksen pääministeri Jyrki Katainen ottaa viestintästrategiassaan sosiaalisen median suuntaan. Samoin kuin se, tuleeko sosiaalisesta mediasta valtamedian yhteistyökumppani vaiko kova kilpailija?

Otan siksi esille erittäin tärkeän asian, jonka vaikuttavuudesta sosiaalinen media on ollut äärettömän huolestunut, kun taas valtamedia on toistaiseksi aiheesta vaiennut kokonaan. Yli vuoden ajan. Kyseessä on selkeät maanpetokselliset elementit sisältävä perustuslain ”uudistaminen”.

Keskustan pääministeri Matti Vanhasen hallitusohjelmassa kerrottiin perustuslain ”uudistamisesta” Yle Uutisten 22.4.2007 mukaan näin:

Hallitusohjelma? Hallituspuolueiden riitelynestoasiakirja ja hämäysalusta.

Luvassa piti olla vain pieniä tarkistuksia. Rkp:n Christoffer Taxellin komitean tehtyä työnsä oli aika siirtyä perustuslain ”uudistamisen” eduskuntakäsittelyihin.

Näin oikeusministeri Tuija Brax/vihr perustuslain lähetekeskustelussa:
– linkki toiminnassa 24.6.2011 kello 15:46
– linkki lakannut toimimasta 28.6.2017 kello 16:04 – lämmin kiitos huomanneelle.

”Esitys perustuslain uudistamiseksi on nyt eduskunnan käsissä. Päätösvalta kuuluu yksin eduskunnalle – vieläpä kahdella eduskunnalle – ja kansa saa sanoa painavan sanansa eduskuntavaaleissa.

Eduskunnalla on aikaa arvioida ja käsitellä esitystä perustuslain tarkistuksen vaatimalla perinpohjaisuudella. Toivon teille hyviä ja perusteellisia keskusteluja tästä uudistuksesta, joka vie poliittista järjestelmäämme jälleen yhden askeleen parlamentarismin suuntaan.”

Lähde:
Tuija Braxin oma nettisivusto
> Päivitys 28.6.2017 kello 16:07
Linkki Suomi 2017 – kuvakoosteeseen, jonka osana kuvakaappaus oikeusministerinä toimineen Tuija Braxin sivustolta. Kuvakooste paljastaa osan tehdyn  perustuslaki ”uudistuksen” todellisista vaikuttavuuksista, joista edelleen vaietaan.

Sitten alkoikin perustuslain ympärillä tapahtumaan asioita, joista ollaan valtaapitävien toimesta toistaiseksi onnistuttu välttämään julkinen keskustelu kokonaan.

Kansa ei voinut sanoa painavaa sanaansa asiasta eduskuntavaaleissa, koska se ei tiennyt kohta esiin tulevista asioista yhtään mitään.

Kiitos aiheen ympärille pystytetyn DDR – typpisen Berliinin muurin. DDR= Deny, Delay, Refuse eli suomeksi kieltäminen, viivyttely, kiistäminen. Meidän kansalaisten keskuudesta tätä kutsutaan maan tavan mukaiseksi mediasensuurin rautaesiripuksi.

Tämän artikkelin lopussa Suomi 2017 ajatushautomon asiaa käsitelleisiin linkkeihin. Aikavälillä 8.10.2010 – 8.5.2011. Kasvava huoli kohdistuu perustuslain ”uudistamisessa” HE 60/2010 94§ ja 95§ sanamuotoihin.

”Rehellisyys on meidän leipälaji”

Uutistietojen mukaan hallitusneuvottelija Kataisen Jyrki sanoi, että eri vapauksia toimia hallituksen linjaa vastaan ei tulla enää perussuomalaisten oppositioon lähdön jälkeen kenellekään myöntämään.

Tämä asia on nyt ihmetyttänyt ainakin meitä sosiaalisen median väkeä. Nimittäin, perustuslain ”uudistaminen” eli HE 60/2010 odottaa toista käsittelyä uuden eduskunnan taholta.

Nukkehallitukseen viittaavaa asiassa on se, avointa ja julkista keskustelua perustuslain ”uudistamisen” vaikuttavuudesta ei ole käyty. Erittäin mielenkiintoiseksi asian tekee se, että perustuslain ”uudistamisen” ensimmäisessä käsittelyssä koko vasemmistoliitto äänesti puheenjohtajansa Paavo Arhinmäen johdolla hallituksen esitystä vastaan! Kristillisten riveissä tapahtui hajaantuminen.

Tässä ensin äänestystulokset perustuslain ”uudistamisen käsittelystä 16.2.2011:

Näin eduskunnassa äänestettiin 16.2.2011 Suomen alasajon puolesta – Kansan edustajat keltaisella.

Näin eduskunnassa äänestettiin 16.2.2011 Suomen alasajon puolesta – Kansan edustajat keltaisella.

Näin eduskunnassa äänestettiin 16.2.2011 Suomen alasajon puolesta – Kansan edustajat keltaisella.

Joten tärkeämmäksi ydinkysymykseksi nousee se, että saiko vasemmistoliitto sittenkin eri vapauden äänestää perustuslain ”uudistamista” eli HE 60/2010 vastaan? Vai onko vasemmistoliitto tehnyt kaikkien aikojen pyllistysennätyksen omien kannattajiensa suuntaan? Kumartaen samalla ja tehden syvän suikkauksen setelisolidaaristen kovaan sisäpiiriin.

Koska vastauksia on yksittäisenä sosiaalisen median edustajana melkeinpä mahdotonta saada, niin olen tehnyt elämäni ensimmäisen yhteistyöyrityksen valtamedian suuntaan. Voi olla tietysti samalla viimeinenkin, koska Facebookista on helppoa saada aktiiviset ja omalla nimellään toimivat henkilöt erilaisille estolistoille.

Ensin kaikkien tiedoksi yhteys valtioneuvoston kansliaan, josta tulleen vastaanottokuittauksen perusteella voimme olettaa, että pääministeri Jyrki Katainen ja varapääministeri Jutta Urpilainen kabinetteineen ovat saaneet kysymyksen käsittelyynsä. Viimeistään uuden hallituksen työpäivänä numero 2.

Maan tapa vakaan vaikenemisen kulttuurin saralla jatkumassa uudenkin hallituksen aikana?

Sitten tasapuolisesti sama asia toimitettuna valtamedioiden eli Yleisradion ja Helsingin Sanomien selvitettäväksi. Suurin huolen aihehan kohdistuu HE 60/2010 artikla 94/95 sanamuotoihin ja vaikuttavuuteen.

Saako/Uskaltaako Yle selvittää asian ja välittää tiedon avoimesti eetteriin ennen perustuslain ”uudistamisen” eli HE 60/2010 toista äänestystä eduskunnassa?

Saako/Uskaltaako Helsingin Sanomat selvittää asian ja välittää tiedon avoimesti eetteriin ennen perustuslain ”uudistamisen” eli HE 60/2010 toista äänestystä eduskunnassa?

Olen tervehtinyt ilolla sitä, että valtamediakin on pikkuisen raottanut Berliinin muurejaan. Tosin kiirettä pukkaa nähtävästi kaikissa näissä tiedon valtakeskittymissä, sillä vastausta en ole tähän asiaan, jostain syystä saanut….

Ja riippuen kuka henkilö on kulloinkin valtamedian Facebook- vuorossa, niin eihän nuo yllä olevan kaltaiset kommentit tai kysymykset välttämättä pitkään esillä pysy.

Noh. Eihän sosiaalisesta mediasta tarvitse välittää, jos valtamedia kokee meidät kilpailijoiksi. Tosin sosiaalisen median kovin voima on juuri tiedonvälittämisessä ja uutisvirran tarkkailussa. Johtopäätökset pystyy jokainen medialukutaitoinen ja -kriittinen tekemään sitten tahollaan.

Pääministeri Jyrki Kataisen EU-nukkehallitus

”Nukkevaltio on muodollisesti itsenäinen, käytännössä vieraan vallan tai vieraiden valtioiden miehittämä maa. Nukkevaltiota komentaa ”nukkehallitus”. Nukkehallitusta kontrolloivan valtion tarkoituksena on säädellä hallituksen valtion ulko- ja sisäpolitiikkaa.

Näennäisesti nukkevaltio on itsenäinen, mutta todellisuudessa sen toiminta on täysin kontrolloivan valtion hallinnassa.

Nukkehallituksella ei välttämättä ole lainkaan todellista valtaa maassaan, yleensä ne hallitsevat pieniä käytännön asioita kontrolloijan hallitessa kaikkia suuria linjoja.”
Lähde: Wikipedia

Vai onko meillä sittenkin maan tavan mukainen aito apparatsikkihallitus?

”Kataisen mukaan Euroopan unioni on Suomelle kansainvälisen yhteistyön vaikutuspaikka ja yhteisö, joka lisää Suomen hyvinvointia ja turvallisuutta. Suomi ei kuitenkaan aio jäädä EU-politiikassa isojen maiden tottelevaiseksi oppipojaksi.

– Eurooppa-politiikassa hallituksen linja on aktiivinen ja myönteinen, mutta määrätietoinen ja realistinen. Kansalaiset odottavat aivan oikeutetusti päätöksentekijöiltä avoimuutta ja perusteluja päätöksille.

Katainen otti avoimuuden, yhteistyön ja keskustelun esille puheessaan useaan otteeseen. Tietyt asiat pysyvät kuitenkin jatkossakin kabinettien suljettujen ovien takana.

– Viime vuosien aikana entistä suurempi avoimuus on tullut osaksi myös ulkopoliittista keskustelua ja päätöksentekoa. Jotkin asiat on silti edelleen pidettävä luottamuksellisina.”
Lähde: Aamulehti 22.6.2011

Aiheeseen (HE 60/2010 toimivalta) liittyvät Suomi 2017 ajatushautomon artikkelit:


EU:n ensimmäinen liittovaltioksi alistunut maa?

Lähetetty lokakuu 8, 2010 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Hyviä uutisia numero 7
Lähetetty helmikuu 7, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Hyviä uutisia numero 9
Lähetetty helmikuu 13, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Hyviä uutisia numero 10
Lähetetty helmikuu 19, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Hyviä uutisia numero 16
Lähetetty maaliskuu 10, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Suomalainen sosiaaliturva EU:n alle
Lähetetty huhtikuu 24, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

EU:n ja maan tapa esiin rehellisyydessä sekä avoimuudessa
Lähetetty huhtikuu 25, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Perustuslain “uudistaminen” ja uusien kansanedustajien kannat HE 60/2010 suhteen?
Lähetetty toukokuu 8, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

Lisätietoa perustuslain ”uudistamisen” vaiheista avoimesta internetistä hakusanajonoilla:

”perustuslaki 2008 -työryhmä”
”Taxellin komitea”

Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit murtukoot!

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Conan Suomen kuninkaaksi, EU, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, finanssikusetus, Finland wants Conan, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, potilasjärjestöt, rasismi, rasisti, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Taxellin komiteasta ja pääministeri Jyrki Kataisen ensimmäisestä nukkehallituksesta

  1. AE sanoo:

    Kataisen hallitus pimittää päätöksiään kansalta, kuten kielipoliittisen 27.3.2013 päätöksensä. Samalla hallitus on määrännyt asiasta sensuurin, joka näkyy median täydellisenä vaitiolona.

    Hallitus ja media haluavat, että tietyistä asioista kukaan ei tiedä mitään!

    Kielilain aikaan nähtiin mediassa voimakas sensuuri.

    Tietämätön kansa ei osaa vastustaa hallituksen päätöksiä, joista se ei tiedä mitään.

    Kieli- ja kouluasioita koskevien päätösten voimakas sensuuri tiedotusvälineissä todistaa, että Suomi on osin totalitaarinen maa. Sensuurin jatkuminen vuosikymmeniä todistaa, että kaikki sodanjälkeiset hallitukset ovat painostaneet sanoma- ja aikakauslehdet vaikenemaan kieli- ja kouluasioista. Lisäksi hallitus vainoaa arvostelijoitaan ja niitä joilla on eri mielipide.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.