Osa 1 – Pääministeri Orvon hallitusohjelman sivulta 74

Pääministerin Orvon hallituksella on ollut tähän mennessä kaksi persujen elinkeinoministeriin kohdistunutta isoa kohua. Elinkeinoministerinä toiminut Vilhelm Junnila erosi ja vaihdosta tuli sisään Wille Rydman.

Sen verran vinhasti pyörii sosiaalisen median joukkokaivuun synnyttämissä faktaa vai fiktiota – peleissä kurra, että parasta aikaa oletettujen some-kaivelujen tulosten esittelyssä pyörii vinhasti pöllyten; persujen puheenjohtaja ja Orvon hallituksen valtiovarainministeri Riikka Purra. Onko hänen kirjoittamiksi väitetyissä ja aikajanalle sijoitetuissa sanomisissa hänen miehisessä puoluehierarkiassa tapahtuneen nopean nousunsa selitys?

Samaan aikaan some-kaivelu eri eduskuntapuolueiden ministereiden ja kansanedustajien menneisyydestä käy sosiaalisen median kanavilla kuumana. Jatkoa varmasti tuolla rintamalla seuraa. Toivottavasti myöskin faktapohjalta ponnistaen. Esimerkiksi pääministeripuolue kokoomuksen imperiumin perustuksia harjaten ja pitkäkestoiselle päivänvalolle paljastaen? Näin edeten politiikan tekeminen tulevaisuudessa saataisiin avoimuuden suhteen next-levelille ja kokoomuksen vuoden 2023 vaalikampanjoinnissaan peräänkuuluttamalle oikealle raiteelle. Varsinkin, jos demareiden ja keskustan imperiumit saadaan myös faktapohjalle avattuina päivänvaloon. Näin äänestäjäkin voisi tarkemmin arvioida, miten tottta demareiden Sinun Puolellasi ja keskustan Eteenpäin vaalislouganit ovat?

Nimittäin. Myönteisiäkin asioita on avautumassa. Jos vain hallituksen ulkopuoliset ison vallan käyttäjät niin sallivat. Oikeusministeriksi noussut persujen Leena Meri voi osaltaan nousta ratkaisijan rooliin, jos ja kun erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien Kelan vakuutuslääkäreiden sidonnaisuudet ja eri roolit saadaan viimeinkin päivänvaloon. Aina vakuutusoikeuteen asti ulottuen.

Oikeusministeri Meri on toiminut CV-tietojensa mukaan aiemmalla työurallaan vakuutusoikeuden esittelijänä. Esittelijä rooli on ratkaiseva sille, mille esimerkiksi vakuutusoikeuden tilastot vuonna 2017 näyttivät.

Kelan vakuutuslääkärit 2020 – luvulla avoimuuden next-levelille.

Ja kun hommiin tosissaan ryhdytään, niin samalla oikeusministeri Meri pystyy vaatimaan ajantasaiset vastaukset, kansanedustajana tekemäänsä kirjalliseen kysymykseen ”KK 358/2015 vp – Kansaneläkelaitoksen asiantuntijalääkäreistä” eli vakuutuslääkäreistä.

Näin toimien ja tämän hetkisellä toimi- ja päätösvallallaan oikeusministeri Leena Meri voi tuoda Kelan vakuutuslääkärit nopeasti avoimuuden next – levelille. Samalla kertaa hän pystyy tuomaan päivänvaloon meille suomalaisille sen, miten Vakuutuslääketieteellinen arvio Kelassa tapahtuu? Ajallisesti tämä yhteiskunnallisesti tärkeä ja kaikkia suomalaisia jossain elämän vaiheessa koskettava asia on mahdollisuus tuoda selvitettynä, avoimeen julkisuuteen syyskuun 2023 loppuun mennessä.

Samalla tehoiskulla oikeusministeri Meri vie viedä loppuun asian, jonka avasi julkisuudelle vuonna 2008 vihreiden oikeusministerinä toiminut Tuija Brax. Hänhän joutui jostain syystä jättämään tämän vakuutuslääkäreiden sidonnaisuuksien avaamisen kesken. Mutta tämän kaikkien lääkäreiden sidonnaisuuksia koskeva asian maaliin vietyään; oikeusministeri Meri voi teoillaan kumota Persutkin tekivät vihreät – artikkelimme väitteet.

Eikä tuossa kaikki.

Tätä kaikkea edellä kerrottua tukevat nämä seuraavat pääministeri Petteri Orvon hallitusohjelman kirjaukset, jotka liittyvät mitä suurimmissa määrin Kelan vakuutuslääkärijärjestelmään ja oikeusministeri Leena Meren hyvin tuntemaan vakuutusoikeusjärjestelmään.

Otetaan kaksi vahvistukseksi poimintaa noin 250 sivuisesta, Vahva ja välittävä Suomi – hallitusohjelmasta vuosille 2023 – 2027:

1. ”Hallitus selvittää vakuutuslääkäreiden ja hoitavien lääkäreiden osuutta ja yhteistyön kehittämisen tarpeita potilaiden etuuksien paremmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi toteutumiseksi puoliväliriiheen mennessä.”

2. ”Sisäilmasairastuneiden ja kroonisen väsymysoireyhtymän (ME/CFS-) potilaiden tarvitsemien tukien, sairaus- ja kuntoutusetuuksien toteutumista edistetään.”

Lähde molemmille lainauksille on Vahva ja välittävä Suomi – hallitusohjelman kohdasta 4.3 Työhön kannustava sosiaaliturva > Muu sosiaaliturva > sivu 74.

Aiheista on ollut yli 25 vuoden aikana lukuisia selvitys- ja korjausyrityksiä vireillä. Asbestista sairastuneiden kohtelu muistuttaa tämän hetkisiä erilaisten sairausnimikkeiden alla sairastavien suomalaisten kafkamaisua tilanteita tosielämässä.

Toimivat korjausehdotukset vakuutettujen ja potilaiden oikeudelliseen asemaan on vakuutusalan sekä työmarkkinajärjestöjen toimesta tyrmätty. Vakuutusoikeuden korjausyritysten osalta on tapahtunut samoin.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Aiheen isosta kuvasta Tule apuun EU! Tai joku muu? – artikkelissamme, joka julkaistiin 14 syyskuuta 2021. Lue tuo kokonaisuus kaikessa rauhassa, sillä kyseisiä asioita ei ole vielä saatavilla yhteiskuntaopin oppikirjoista kuin ei myöskään virallisten tiedotusvälineiden ja puoluelehtien arkistoista. Työmarkkinajärjestöjen tietokanavista puhumattakaan.

Niin kuin joku asioista hyvin perillä oleva vallan vahtikoirissa työskennelyt henkilö (nyt jo eläkkeellä) totesi verkostollemme: ”On hyvä, että kirjoitatte näistä asioista. Mutta ymmärtänette sen, että eihän me voida näistä asioista kirjoittaa ja uutisoida, elleivät nuo vastuussa olevat johtohenkilöt itse tunnusta.”

Vaan kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Ilman, että tuota muurien sisällä kafkamaista yhteiskuntajärjestelmää pyörittäneet johtohenkilöt mitään koskaan tunnustivat. Taikka pyysivät anteeksi.

Joten ainakin me yritämme.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, keskusliitot, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.