Suomi 2017 verkoston kannanotto 10.7.2020

Iloisia uutisia kaikkia suomalaisia koskevasta lakihankkeesta.

Olemme jättäneet mobiiliflaijerin mukaisen, 32 – sivuisen lausunnon ja kannanoton vakuutuslääkäreitä koskevaan lainsäädäntöhankkeeseen STM140:00/2019.

Ison kuvan osalta löydät lakihankkeesta lisätietoa, esimerkiksi Vakuutuslääkärit toimimaan ”kunnian ja omantunnon” kautta – bloggauksestamme.

Vanha kikka on ollut esittää päättäjille vain valittuja paloja.

Kenen tarjoilema totuus, miksi ja mihin perustuen voittaa tällä lainsäädäntökierroksella?

Voit ladata .pdf – muodossa olevan Suomi 2017 verkoston 32 – sivuisen lausunnon ja kannanoton tästä:

Vakuutuslääkärijärjestelmä_Suomi 2017 verkoston kannanotto 10072020_STM 01062020_STM140_00_2019_Vakuutuslääkärin kannanotto

Iso kiitos kaikille lausunnon ja kannanoton työstämisen osallistuneille. Vaikka korjausten saaminen on ollut hidasta, niin ainakin me yritämme. Ja toivomme, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen enää jatku.

Päivitämme artikkeliamme jossain vaiheessa.

* * * *

25.7.2020
Tässä lupaamamme päivitys.

Lakihankkeen (STM 140:00/2019) nettisivulla kerrotaan, että hallituksen esitys annetaan eduskunnan käsittelyyn 24.8.2020. Kyseessä on viikkonumero 35/2020.

Joten nyt on hyvä aika, tutustua aiheen ison kuvaan. Alkaen suomalaisten lakisääteisesti vakuutettujen/potilaiden ihmisoikeuksien ja oikeusturvan sekä niiden toteutumisen läpivalaisuun tosielämässä.

Joko näihin kolmeen kysymykseen saadaan vastaukset? Vuonna 2020 vai 2020-luvulla?

Sitten kaksi Suomi 2017 verkoston vinkkiä ja niihin johtavaa päälinkkiä:

1. Minkälaiselta näyttää meno tosielämässä? Vakuutettujen/potilaiden kannalta isoa kuvaa valottavat ja Uutislukitus – sarjassa ilmestyneet Suomi 2017 verkoston artikkelit löydät tästä linkistä. 

2. Miltä näyttävät tosielämän valtakoneistot lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla? Löydät kaikki aiemmin Suomi 2017 verkoston Mobiiliflaijeri – sarjan artikkelit > tästä linkistä.

Tutustu molempiin niistä kaikessa rauhassa ja laita tietoa eteenpäin omissa verkostoissasi, sillä vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Lämmin kiitos avustasi, vaikka monesta asiasta oltaisiinkin eri mieltä

Sitten ensimmäistä kertaa Suomen hallitusohjelman mukaisten lausuntojen antamishistoriassa.

Hallitusohjelman lakihankkeeseen STM140:00/2019 ”Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi työtapaturma- ja ammattitautilain ja eräiden työeläkelakien muuttamisesta” 10.7.2020 jätetty lausunto myös modernin ajan mobiiliflaijeriversiona.

Näin tämä 32-sivuinen ja muurinmurtajaksi kehuttu lausunto on helposti luettavissa erilaisten mobiililaitteiden ruuduilla, ladattavissa sormea painamalla talteen myöhempää käyttöä varten, joko kokonaan tai haluamiesi sivujen osalta.

Ja ehken se tärkein. Nämä 32 mobiiliflaijeria ovat vapaasti jaettavissa omissa verkostoissasi. Vaikka sanonta ”tieto lisää tuskaa” pitää paikkansa, niin tässä kohtaa tuo riski kannattaa ottaa. Muuten meidän kaikkien höplästä veto jatkuu.

Mobiiliflaijerit ovat tällä kertaa A5-arkkikoossa.

Suomi 2017 verkoston korjausehdotukset:

1. Työtapaturma- ja ammattitautilakiin
(16 luku – Vakuutuslaitosta koskevat menettelysäännökset korvausasiassa)
2. Työntekijän eläkelakiin
3. Yrittäjän eläkelakiin
4. Merimieseläkelakiin
5. Julkisten alojen eläkelakiin
6. Kansaneläkelaitoksesta annettuun lakiin

Suomi 2017 verkoston 10.7.2020 lausunnon/kannanoton korjausehdotukset kohteena oleviin lakeihin loppuvat.

Toivottavasti sosiaali- ja terveysministeriö julkistaa netissä kaikki tähän vakuutuslääkäreitä koskevaan lakihankkeeseen (STM140:00/2019) jätetyt lausunnot. Niin lausunnonantajien nimien kuin itse lausuntojen sisältöjen osalta. Työntekijäpuolen keskusjärjestöjen AKAVA, STTK ja SAK lausunnot viitoittavat sitä, että muuttuuko meno tosielämässä mitenkään.

Mielenkiintoista luettavaa vakuutettujen/potilaiden kannalta on varmasti nähdä Suomen Vakuutuslääkärien Yhdistys ry:n lausunto. Tärkeää olisi, että myös Suomen Vakuutuslakimiesten Yhdistys ry antaisi lausuntonsa lakihankkeeseen. Viimeistään eduskunnan valiokuntavaiheen käsittelyssä. Vakuutuslakimiehethän ohjaavat tosielämässä vakuutuslääkäreidenkin kannanottoja. Esimerkiksi työtapaturma- ja ammattitapauksissa linjanveto korvauksille tapahtuu kolmikantaisesti toimivan Tapaturmavakuutuskeskuksen kautta.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Löydät Suomi 2017 verkoston lausunnon/kannanoton 10.7.2020 mobiiliflaijeriversiona myös facebookin kuva-albumista.

Voit lukea, kommentoida ja jakaa mobiiliflaijerit suoraan omille verkostoillesi facebookissa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.