Järjestövalta

Sammon Björn Wahlroosin mielestä järjestövalta on yksi Suomen suurimmista ongelmista. Vaan edelleen on epäselvää se, että koskeeko tuo hänen väitteensä myös finanssi- ja vakuutusalan järjestövaltaa? Tässä Suomi 2017 linkissä katsausta Wahlroosin Björnin järjestövallan ja huippu lakinaisten/-miesten avulla luomaan Sammon ekosysteemiin.

SISÄLLYSLUETTELO
Korkeimman hallinto-oikeuden päätös – KHO:2014:83
Vuoden 2016 tilannekuvaa aiheesta
Vuoden 2006 tilannekuvaa aiheesta
Kysymys ex-ministereille aikaikkunassa 1990-2016
Kenellä todellinen valta on? – EU-komission vastaus kevät 2015
Konsensus – Korporaatiot – Korporatismi/korporativismi
Yhdessä toimien eteenpäin

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS  – KHO:2014:83
Tänään/eilen 20.5.2016 on kulunut/tuli täyteen kaksi (2) vuotta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä, jonka mukaan vakuutusyhtiöiden tulee julkistaa vakuutuslääkäreinään toimivien nimitiedot, erikoisalat ja erityispätevyydet. Myös maksettuina lausunnonantajina ja todistajina toimivien osalta. Avoimesti saatavilla olevien tietojen mukaan; homma on edelleen pahasti kesken.

Esimerkiksi vakuutusyhtiöiden maksettuina todistajina ja lausunnonantajina toimivat ovat edelleen piilossa. Kela taas on katsonut, ettei korkeimman hallinto-oikeuden päätös koske sen noin 250 ”asiantuntijalääkäriä”.

Joten moni meistä saattaa; tietämättään ja hyvässä uskossa, ajautua omassa vahinkotapauksessaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle! Suurin ongelma tässä kuviossa on se, että asianomainen huomaa vasta jälkeenpäin, kuinka paljon vastaanotolla puhutut ja tutkitut asiat poikkeavat lausuntoon kirjatuista asioista. Ja vakuutusyhtiön käsittelyyn; ilman omaa tarkastumahdollisuutta, päätyneestä lääkärinlausunnosta.

← Yhteiskuntasopimus
Korkein hallinto – oikeus | Osa 1/5

Tämä artikkelisarjan on ollut tarkoitus avata aiheesta isoa kuvaa ja jonkun verran tässä onkin onnistuttu. Mutta on pakko tunnustaa, että auki kaivettavaa; riittää kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tule Sinäkin mukaan kaivamaan, kirjoittamaan ja jakamaan tähän aihekokonaisuuteen liittyvää tietoa. Vain yhdessä toimien voimme olla enemmän.

Niin kuin kohta voidaan; eduskunnassa Kelan vakuutuslääkäreistä tehdyn kirjallisen kysymyksen perusteella huomata. Ison kuvan avaaminen korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen velvoittamana on edelleen pahasti kesken.

On hyvä muistaa. Se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Laillisuusvalvonta lienee edelleen, siinä kuuluisassa Prinsessa Ruususen 100-vuoden unessa?

Avainkysymys on nyt se, että kenelle laillisuusvalvojalle tai viranomaiselle kuuluu vakuutuslääkärijärjestelmän loppuun asti viety avaaminen? Vakuutuslääkärithän käyttävät lakisääteisten vakuutus- ja sosiaaliturvan järjestelmissä erittäin merkittävää julkista valtaa. Kirjallisesti ja suljetusti toimivassa järjestelmässä, jonka perustuslaillisuus on jostain syystä edelleen selvittämättä.

VUODEN 2016 TILANNEKUVAA AIHEESTA
Kaikki on kunnossa. Varsinkin, jos uskoo vakuutusalan ja työmarkkinajärjestöjen edustajia. Tässä seuraavassa kuvakoosteessa ylin järjestövallan edustaja Suomessa on puhunut! UGH! Vakuutuslääkärijärjestelmässä kuin ei myöskään tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnassa ei ole hänen mielestään mitään korjattavaa!

– Klikkaamalla tai täppäämällä kuvakoostetta; saat sen ruudullesi isompana

Katso tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta (TAMLA)

Katso tästä tietoa >>> tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta (TAMLA)

VUODEN 2006 TILANNEKUVAA AIHEESTA
Jotenkin vuoden 2006 tilanne näyttää samalta 10 vuotta tämän seuraavan Oikeusturvan ajankuva – blogikirjoituksen julkaisun jälkeen! Eikö siis eduskunnalla ja hallituksella ole vieläkään; todellista valtaa näissä asioissa?

– Klikkaamalla tai täppäämällä kuvakoostetta; saat sen ruudullesi isompana –

 

Myös laillisuusvalvonta vakuutusmafian ohjauksessa?

Myös laillisuusvalvonta (Anssi Joutsenlahden/ps. nimeämän) vakuutusmafian ohjauksessa?

perjantaina, marraskuuta 24, 2006
Löytö eduskunnasta – vakuutuslääkärin kaikki lausumat julkisia!

Jo 100 kirjallista kysymystä hallitukselle eduskunnassa
Eduskunnassa on tehty kansanedustajien toimesta vuodesta 1991 alkaen tähän päivään mennessä reilusti kirjallisia kysymyksiä kulloisellekin hallitukselle tämän blogin esilletuomista lukuisista ongelmista. Ongelmista, jotka kohdistuvat edelleenkin vakuutusoikeuden ja vakuutuslääkärijärjestelmän kautta koukaten koko suljettuun erityistuomioistuinjärjestelmään.

Nostan esille ongelmakenttää valottavista kirjallisista kysymyksistä yhden runsaampaan päivänvaloon ja etenkin siihen liittyvän sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon vastauksen. Ministeri Perhon vastauksen loppuosan lihavoidussa tekstissä korostuu se, että lupauksia paremmasta on aina ministerien vastauksissa annettu, vaan mielestäni kaikki on edelleen vähintään yhtä huonosti kuin tuolloin ennen eli vuonna 1999.

KYSYMYS EX-MINISTEREILLE TILANTEISTA AIKAIKKUNASSA 1990-2016
– nimien lähde Wikipedia
– toistaiseksi mukana ei ole perussuomalaisten ex-ministereitä

Mitä mieltä hallitusten pääministerit
Esko Aho, Paavo Lipponen, Anneli Jäätteenmäki, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen ja Alexander Stubb

ja avainministeriöiden oikeusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö ex-ministerit;

Helena Pesola, Eeva Kuuskoski, Jorma Huuhtanen, Matti Louekoski, Christoffer Taxell, Tarja Halonen, Iiro Viinanen, Hannele Pokka, Terttu Huttu – Juntunen, Anneli Taina, Sauli Niinistö, Anneli Jäätteenmäki, Kari Häkämies, Pekka Haavisto, Osmo Soininvaara, Hannes Manninen, Tarja Filatov, Jussi Järventaus, Johannes Koskinen, Leena Luhtanen, Sinikka Mönkäre, Eeva Biaudet, Maija Perho, Liisa Hyssälä, Susanna Huovinen, Tuula Haatainen, Paula Risikko, Laura Räty, Anna-Maja Henriksson, Tuula Brax, Erkki Liikanen, Antti Kalliomäki, Eero Heinäluoma ja Jutta Urpilainen

ovat perustuslain takaamien suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisesta lakisääteisessä vakuutus- ja sosiaaliturvassa? Entä mitä mieltä he ovat vakuutuslääkärijärjestelmästä ja vakuutuslääketieteestä sekä niiden läpinäkyvyydestä tosielämän tilanteissa?

Näin asiaa kommentoi vuonna 2006 meppinä, nykyinen kokoomuksen valtiovarainministeri ja puheenjohtaja Alexander Stubb:

Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.”

Lähde: Meppi Alexander Stubbin sähköpostivastauksesta 5.6.2006

KENELLÄ TODELLINEN VALTA ON? – EU-KOMISSION VASTAUS KEVÄT 2015
Entä kuuluvatko lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asiat EU:n vai Suomen omaan päätäntävaltaan? Tässä EU-komission Suomen edustuston antama vastaus.

– Klikkaamalla tai täppäämällä kuvakoostetta; saat sen ruudullesi isompana –Eikä tässä vielä kaikki.

KONSENSUS – KORPORAATIOT – KORPORATISMI/KORPORATIVISMI
Nuo termit kytkeytyvät tiukasti suomalaiseen järjestövaltaan. Toukokuun tai kesän aikana työmarkkinajärjestöjen piiristä pitäisi valmistua; kilpailukyky-/yhteiskuntasopimuksen nimellä, pitkään leivonnassa ollut työmarkkinasopimus. Kuin sattumalta. Samojen osapuolten hallinnassa ovat myös tässä esiintuodut vakuutuslääkäreihin liittyvät asiat.

Joten vielä kerran Suomen todellisen hallintamuodon ja hallitsijoiden saloihin:

← Vakuutuslääkärimafia?
Yhteiskuntasopimus
Julkaistu joulukuu 4, 2015
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Tiistaina 2.12.2015 ilmoitettiin julkisuuteen, että yhteiskuntasopimukseen tähtäävät neuvottelut ovat katkenneet. Jälleen kerran. Jatkoa lienee kuitenkin luvassa? Menossa ovat kuitenkin Suomen kaikkien aikojen kovimmat valtataistelut. Hyvää taustatietoa lopusta löytyvästä kolmen raportin setistä.

ARTIKKELIN SISÄLLYSLUETTELO
Kahden suuren puolueen hallitukset
Hallitsematon maahanmuutto luo painetta rakennemuutoksille
Korporatismista parlamentarismiin vai fasismiin?
Keskuskauppakamarin ja sen toimitusjohtajan roolista
Suomen ”epäpoliittiset” kansalaisjärjestöt keskustan hallussa
Vähintään kuuden kohdan konsensus tarvitaan
Korporatismi jatkuu vaiko kaatuu?
Korporatismi > sidonnaisuus – ja tilastotietojen salaaminen
Perustuslaki > Oikeusvaltio > Työmarkkinat – raportteja
Kansalaisaloitteet osaksi aktiivista toimintaa

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/12/04/yhteiskuntasopimus/

YHDESSÄ TOIMIEN ETEENPÄIN
Avain pointtini tämän asiakokonaisuuden seuraamisessa ja aukikirjoittamisessa on se, että onko perustuslakiin pohjautuva suomalainen oikeusvaltio mahdollista saavuttaa? Myös meidän tavallisten suomalaisten tosielämässä sekä myös lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan piirissä.

Anna siis kohteliaimmin palautetta. Ruusuja, risuja taikka vinkkejä. Lämpimin kiitoksin, sillä vain yhdessä toimien voimme olla enemmän.

Päivitys 17.8.2016
Yhteydenottolomake poistettu, koska ei lähtenyt toimimaan.

Yhteydenotot esimerkiksi sähköpostilla suomi2017 (at) yahoo.com
(> kirjoita osoite yhteen ilman välejä ja lisää at – merkkien tilalle @)

tai sitten Suomi 2017 – verkoston kanavia seuraamalla ja kannustamalla:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/08/06/suomi-100-vuotta/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja edes suomalaisen järjestövallan; eri kanteilta vihdoinkin kattavasti valaiskoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.