Mobiiliflaijeri numero 8

Mobiiliflaijeri oli Suomi 100 – ja on Suomi 101 – juhlavuoden kuumin uutuus viestinnän ja mediavaikuttamisen saralla! Suomi 2017 verkoston kehittämä mobiiliflaijeri sopii mainiosti nykyajan sähkösanoma-tyyppiseen tiedonvälitykseen. Parhaaksi testeissä on havaittu A6 – arkkikoko, joka taipuu yllättävänkin isojen asioiden esittelyyn.

Löydät kaikki aiemmin Suomi 2017 verkoston mobiiliflaijeri – sarjan numerot > tästä linkistä. Tutustu kaikessa rauhassa niihin ja laita, niin halutessasi; niistä tietoa eteenpäin omissa verkostoissasi. Lämmin kiitos avustasi, sillä vain yhdessä toimien olemme enemmän. Vaikka monesta asiasta oltaisiinkin eri mieltä.

Tällä kertaa Suomi 2017 verkoston mobiiliflaijeri kertoo aiheesta, josta tiedotusvälineet ja tässä mobiiliflaijerin 15.6.2018 MTV uutisessa mainitut eläkeyhtiöt ovat olleet vuosikymmenten ajan hiljaa. Täysin hiljaa.

Eikö se ole erityisen härskiä ja moraalitonta, että vakuutus- ja eläkeala ovat siirtäneet niille kuuluvia korvauksia yhteiskunnan maksettaviksi? Vuosikymmenten ajan!

 

Tärkein juttu on ensin pikaisesti selvittää se, että minkälaisen ja keiden tekemän lain tai sopimuksen perusteella työvoimatoimiston kirjoilla on ollut ja on edelleen  tuhansia – kymmeniä tuhansia työkyvyttömiä henkilöitä ”työnhaussa”? Vaikka heillä on ollut vuosien ajan mukanaan työvoimatoimistossa käynneillä; yhden tai useamman; heidät tavanneen ja tutkineen erikoislääkärin, kattavat B- ja E-lausunnot terveydentilastaan.

Eikä tuossa kaikki.

Sen jälkeen päivänvaloon on tärkeää saada se, että missä menee vakuutusalan mittayksikkönä käyttämän yksittäistapauksen raja? Mistä pitäisi moraalin suhteen puhua, jos kyseessä on kymmeniä, satoja, tuhansia tai kymmeniä tuhansia vastaavan kaltaisia tapauksia, joita on pyöritetty turhaan vuosien ajan ”työnhaussa” työvoimatoimistoissa? Ja kenenkä kaikkien käyttöön; nuo vakuutuskorvauksiin kerätyt miljardien eurojen lakisääteiset eli pakolliset vakuutusmaksut, ovat lopulta päätyneet?

* * * * *
– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mobiiliflaijeri numero 8

 1. Suomi 2017 sanoo:

  Mikä tässäkin asiakokonaisuudessa on faktaa ja fiktiota? Se selviää ainakin osittain tästä hyvin pienelle huomiolle jääneestä mielipidekirjoituksesta Helsingin Sanomissa 1.5.2018. Koska Helsingin Sanomien kynnys; kommenttimielipiteiden julkaisemiselle paperilehdessä on korkea, niin julkaisemme sen kokonaisuudessaan:

  Päivän lehti 1.5.2018 | Mielipide
  ”Eriarvoisuustyöryhmä unohti työkyvyttömät”
  Suuri osa vammaisista ja kroonisesti sairaista kansalaisista joutuu kituuttamaan vanhuuseläkeikään asti 550 euron nettotyöttömyyskorvauksella.

  Julkaistu: 1.5.2018 kello 2:00
  Hallituksen eriarvoisuustyöryhmän loppuraportti ei pureutunut lainkaan sosiaaliturvan suuriin ongelmiin, kuten työkyvyttömien työttömien ahdinkoon. Tilanne on ollut jo pitkään se, että suuri osa vammaisista ja kroonisesti sairaista kansalaisista joutuu kituuttamaan vanhuuseläkeikään asti 550 euron nettotyöttömyyskorvauksella saamatta edes toimeentulo¬tukea päälle.

  Esimerkiksi Pellervon taloustutkimuksen Erityisryhmien työkyky -tutkimukseen liittyvän julkaisemattoman aineiston mukaan alle puolet satunnais¬otannalla valituista työttömistä kykenee työskentelemään normaalisti ilman, että heidän sairautensa oireet pahenevat. Osuus lienee vielä suurempi pitkäaikaistyöttömien kohdalla, joista työvoimatoimistojen virkailijat arvioivat työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2008 julkaisemassa selvityksessä, että kolmannes kuuluisi kokonaan eläkkeelle.

  Koko- tai puolipäivätyöhön kykenemättömien työttömyyskorvauksella elävien yhteis¬määrä lienee lähemmäs sata¬tuhatta. Työkyvyttömien osuus työttömyyskortistossa roikkuvista on kasvanut vuosi vuodelta, sillä eläkehylkäykset ovat ¬lisääntyneet vuosikymmenestä toiseen ollen nykyisin Kelan osalta jo 40 prosenttia.

  Eriarvoisuustyöryhmä ei esittänyt muutosta työkyvyttö¬myyseläkkeiden myöntämis¬käytäntöihin, vaikka perustuslaki ja YK:n vammaissopimus velvoittavat järjestämään työ¬kyvyttömille riittävän perus¬toimeentulon. Rahasta ei voi ¬olla kyse, sillä minimityöttömyyskorvaus muodostaa kaikkien sitä saavien väestöryhmien osalta alle kaksi prosenttia Suomen julkisista menoista.

  Maura Ryömä
  filosofian maisteri, Suonenjoki

  * * * *

  Liittyy Suomi 2017 verkoston twitterin twiittiin:

  Tykkää

  • Suomi 2017 sanoo:

   MTV uutiset tuntuu olevan asioiden ytimissä. Uskaltavatko ja saavatko heidän toimittajansa tuoda aiheesta faktoihin perustuvan ison kuvan julkisuuteen?

   Tämä Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Vesa Rantahalvarin lausunto kertoo totuuden siitä, miksei kukaan työntekijän kannalta uusi työnantaja halua tai uskalla palkata sellaista pysyvästi vammautunutta tai sairastunututta työtöntä työnhakijaa työsuhteiseen palkkatyöhön, joka on taas työkykynsä osalta todettu vakuutus- tai eläkeyhtiön tai Kelan toimesta paperilla työkykyiseksi.

   Vaikkakin niiden maksamissa yhdessä tai useammassa, ammatillisen kuntoutuksen selvityksissä kyseisen henkilön kohdalla työkyvyttömyys on katsottu pysyväksi eikä lääketieteellisiä hoito- ja kuntoutus keinoja muuttaa työkykytilannetta enää ole. Jolloin myöskään uudelleen koulutuksen tarvetta ei pidetä enää ammatillisen kuntoutuksen selvityksen tekijöiden loppuraporteissa järkevänä.

   Tämä seuraava koskee myös työtapaturmien ja ammattitautien, liikennevahinkojen, hoitovirheiden ja potilasvahinkojen sekä lääkevahinkojen kohteeksi joutuneita henkilöitä.

   ”Lähes viidennes kokenut ikäsyrjintää työelämässä – vain harva ilmoittaa eteenpäin”
   – 18.6.2018 Antti Mälkonen MTV uutiset

   Syrjintää työnhaussa ja rekrytointivaiheissa.

   MTV uutiset 18.6.2018, toimittaja Antti Mälkönen, aikajanan 1.38 –
   ”…Elinkeinoelämän keskusliiton (EK:n) mukaan työkyvyttömyyseläkkeiden kustannusten jakaminen olisi konkreettinen toimi, jolla ikääntyneiden työntekijöiden työllisyyttä voitaisiin kohentaa.”

   Vesa Rantahalvari, johtava asiantuntija, EK:
   ”Jos työnantaja palkkaa varttuneen työntekijän, lähellä eläkeikää olevan työntekijän, niin tällaisen työntekijän työkyvyttömyyseläke ei olisi yksittäisen työnantajan vastuulla. Vaan se poolattaisiin suuremman joukon työnantajien kesken.

   Tämä omavastuutekniikka, joka meillä nyt on, valitettavasti syrjii varttuneita työntekijöitä ja tämän tekniikan muuttamisella me voitaisiin pienentää tätä ongelmaa.”

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.