Suomi 100-juhlavuoden loppumisen jälkeen on erittäin tärkeää saada vakuutusalalta ja laillisuusvalvojilta vastaus siihen, että missä menee yksittäistapauksen raja? Mistä pitäisi puhua, jos kyseessä on kymmeniä, satoja, tuhansia tai kymmeniä tuhansia vastaavankaltaisia tapauksia? Tuo termi; valitettava yksittäistapaus, on ollut kulloisenkin vakuutusalan edustajan paljon käyttämä lause, kun tiedotusvälineissä on kerrottu vakuutustaisteluihin ilman omaa syytään joutuneiden tapauksista.
Sitten kohti parempaa huomista. Yhdessä ja erikseen toimien.

Mielenosoitukset pitkäkestoisesti sinne, missä todellinen valta Suomessa on?
Miten toimien pieni ihminen voi yrittää saada; todellisia korjauksia aikaiseksi? Esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten, perustuslain takaamien oikeus- ja sosiaaliturvan sekä ihmisoikeuksien toteutumisessa havaitsemiinsa epäkohtiin. Yhteydenotto oman alueen kiireiseen kansanedustajaan? Tietopyyntö asianmukaiseen ministeriöön? Kantelu tai valitus, Suomessa tai Euroopassa toimiville laillisuusvalvojille?
Vai jokin edellä mainittujen yhdistelmä?
Vastaus edellisiin kysymyksiin tulee tämän Suomi 2017 – artikkelin lopusta löytyvän linkin kautta. Kyse on lopulta siitä, miten isoksi päättäjämme uskaltavat eron; virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välillä kasvaa? Ja mikä on kafkamaisten kyykytysten kohteeksi; joutuneiden yksittäistapaukista muodostuvan massan henkinen kestokyky?
Tässä artikkelissa aiheesta ja isosta kuvasta kiinnostuneiden käyttöön tuore oikeusasiamiehen tekemä ratkaisu. Siinä henkilö on jaksanut taistella vielä Finanssivalvonnan antaman hylkäävän päätöksen jälkeen! Tälle asialle voi antaa korkean luku- ja edelleen jakosuosituksen!
Lämmin kiitos vinkin ja seuraavasta linkin antaneelle henkilölle.
<<< >>>
Lääketieteellisen lisäselvityksen käsittely vakuutusyhtiössä
”Apulaisoikeusasiamies (AOA) Pasi Pölönen korostaa asiantuntijalääkäreiden roolia vakuutusyhtiöissä työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisissa korvausasioissa.
Vakuutuslaitokselle toimitettujen lääketieteellisten selvitysten arviointi kuuluu kaikissa vaiheissa asiantuntijalääkäreille, myös valituksen vireillä ollessa. Tätä arviointia ei tule siirtää miltään osin laitoksen etuuskäsittelijöille.
Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen ratkaisu 352/2017 on julkaistu kokonaisuudessaan osoitteessa www.oikeusasiamies.fi
Lisätietoja antaa esittelijäneuvos Juha Niemelä, p. 09 432 3356.”
Lähde: Eduskunnan oikeusasiamiehen internet-sivu
HUOM!
Mikäli linkki oikeusasiamiehen sivulle on lakannut toimimasta, tee uusi haku hakukoneiden avustuksella.
”EOAK/352/2017 – 7.11.2017
LÄÄKETIETEELLISEN LISÄSELVITYKSEN KÄSITTELY VAKUUTUSYHTIÖSSÄ
Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen
Esittelijä: Esittelijäneuvos Juha Niemelä
SISÄLLYSLUETTELO
1 KANTELU
Kantelija arvosteli kirjoituksessaan Finanssivalvonnan näkemystä liittyen valituksen vireillä ollessa vakuutusyhtiölle toimitetun lääketieteellisen lisäselvityksen käsittelyyn.
Kantelijan mukaan hänen asiaansa käsitellyt tapaturmavakuutusyhtiö ei ollut työtapaturma-asiassa pyytänyt kantelijan sille lähettämästä lääkärinlausunnosta yhtiön oman asiantuntijalääkärin arviota.
2 SELVITYS
Kantelun johdosta sosiaali- ja terveysministeriö (STM) antoi 11.4.2017 lausunnon. Kantelijalle varattiin 9.8.2017 hänen pyyntönsä mukaisesti tilaisuus antaa sen johdosta vastineensa, minkä hän antoikin 26.9.2017.
Lisäksi Finanssivalvonnalle varattiin 14.9.2017 tilaisuus antaa oma selvityksensä STM:n antamasta lausunnosta. Finanssivalvonta antoi selvityksensä 16.10.2017.
3 RATKAISU
3.1 Sosiaali- ja terveysministeriön lausunto
Säännös ja sen tausta
Asiantuntijalääkärin asemasta ja tehtävästä
Asian käsittelystä vakuutuslaitoksessa muutoksenhakuvaiheessa
Johtopäätökset
3.2 Finanssivalvonnan selvitys
3.3 Kantelijan vastine 26.9.2017
3.4 Asian arviointia
4 TOIMENPITEET
Saatan edellä kohdassa 3.4 esittämäni näkemykset Finanssivalvonnan tietoon. Pyydän sitä antamaan ratkaisustani tiedon myös If vahinkovakuutusyhtiö Oy:lle. Tässä tarkoituksessa lähetän päätökseni Finanssivalvonnalle.
Lähetän päätökseni myös sosiaali- ja terveysministeriölle. Pidän tärkeänä, että sekä työeläke- että tapaturmavakuutuslaitoksilla on yhteneväinen käytäntö nyt esillä olevassa asiassa.
Tämän vuoksi pyydän ministeriötä toimittamaan tästä ratkaisusta tiedon muillekin vakuutuslaitoksille.”
Ratkaisu kokonaisuudessaan (7 A4-sivua) on luettavissa ja ladattavissa oikeusasiamiehen osoitteessa: http://www.eduskunta.fi/eoaratkaisut/eoak+352/2017
HUOM!
Mikäli linkki on lakannut toimimasta, niin tee uusi haku asiakirjan tunnuksella.
* * * *
Muistathan, että 1.1.2018 uutena oikeuskanslerina aloittaa Tuomas Pöysti. Olisiko aika jo kypsä; koeponnistaa hänen näkemyksensä lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan tilanteista Suomessa? Ihan noin muutaman tuhannen tai kymmenen tuhannen ”yksittäistapauksen” voimin.
Tietopyyntö, valitus, vai kantelu? –
Julkaistu lokakuu 10, 2017
Nykyisen SOT – hallituksen hallitusohjelmassa ei ole kirjattuna mitään sellaista, joka parantaisi lakisääteisten vakuutusten sekä oikeus- ja sosiaaliturvan, vuosikymmenten ajan, päättäjien ja laillisuusvalvojien tiedossa olleita epäkohtia. Joten pitäisikö eri osapuolet kutsua pyöreän pöydän ääreen ja perustaa uusia epäkohtia avaavia työryhmiä?
Aikajana (2003-2017) tarkastelun perusteella kannattanee siirtyä hyvin perusteltujen ja yksilöityjen tietopyyntöjen tai kanteluiden tekoon. Yhdessä ja erikseen toimien. Siitä seuraavaksi tilannekuvakatsausta.
> Klikkaamalla hiirelläsi tai täppäämällä sormellasi; saat artikkelin kuvakoosteet ruudullesi tarkempina. Voit myös tallentaa artikkelin kuvakoosteet laitteellesi ja laittaa ne edelleen jakoon omissa verkostoissasi. <
SISÄLLYSLUETTELO
Tietopyynnöt
Kantelun tekeminen laillisuusvalvojille
Vakuutusoikeuden tilastoista ja lähihistoriasta
Laillisuusvalvojien vallasta Suomessa
Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/10/10/tietopyynto-valitus-vai-kantelu/
Hyvää joulun aikaa! Vaikka monesta; tässäkin artikkelissa olevasta asiasta, eri mieltä oltaisiinkin.
* * * *
– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –