Vanhasen lista

Tutkivan journalismin ja datajournalismin ammattilaisilla on nyt kaikkien aikojen näytönpaikka olemassaololleen.  Ketkä Suomea todellisuudessa hallitsevat ja minkälaisen keinovalikoiman avulla? Kuinka monta nimeä; tuolta pitkään salatulta, Tiitisen listalla mainituista löytyy Vanhasen listalta?

– Klikkaamalla kaaviota hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä –

EU-tason harmaa talous = Harmaa hallinto ostetaan vaalirahalla?

EU-tason harmaa talous = Harmaa hallinto ostetaan vaalirahalla?


Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöstä Vanhasen listan julkisuudesta odotellessa ja joulun lähestyessä. On hyvä muistaa, että tiedämme yllättävän vähän, jos ollenkaan päättäjiemme sidonnaisuuksista. Niistä todellisista.

Siksi joulupukkikin lukee olosuhteiden takia lakia ja hyödyntää entistä enemmän sosiaalista mediaa (SM). Tyhmiä kysymyksiä kannattaa joulupukikin mielestä jaksaa toistaa, koska vakaan vaikenemisen muurit ovat Suomessakin valtavan paksuja.

Kuntavaalit 2012 lähestyvät.

Avoin tieto yhteisistä asioista ja päättäjien sidonnaisuuksista sekä keskinäisistä kytkentäkaaviosta tarkoittaa sitä, että kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Niin Suomen kuin Euroopan politiikasta. Myös veroparatiisien toimintalogiikan osalta.

Tehdään yhteisten asioiden hoitamisesta iloista, avointa ja kaikkien hyväksymää toimintaa.

* * * *

Tämän artikkelin kirjoittamisen aikana sähköpostin kautta tullut ja valtioneuvoston EU-asioiden osaston ilmoitus KHO:n antamasta ennakkopäätöksestä, koskien Vanhasen listaa, tulee muuttamaan suomalaisia päätöskuvioita länsimaiseksi luonnehdittavan avoimuuden suuntaan. Myös valtakoneistoon integroituneiden tiedotusvälineiden osalta.

* * * *

Suomen sisäiset ja lukuisat Berliinin muurit murtumassa?
– sähköpostista löytynyttä 9.10.2012 kello 12:12 –

Monday, 8 October 2012, 11:45

Hyvä Petri Salo,

Toimitamme Sinulle oheisena Finlandia-talossa 2.2.2011 järjestetyn ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla” -seminaarin osallistujaluettelon Korkeimman hallinto-oikeuden 3.10.2012 antaman päätöksen (diaarinumero 2763/2/11) mukaisesti.

Ystävällisin terveisin,

Heidi Kaila
Neuvotteleva virkamies
Valtioneuvoston EU-asioiden osasto

* * * *

Tässä lyhyesti taustaa erittäin merkittävälle KHO:n ennakkopäätökselle:

Onko Suomi avoin ja länsimainen demokratia?

Minun mielestäni kaukana molemmista. Esitän perustelut. Konkreettisella ja tuoreella esimerkillä.

Näin sdp:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, Paasikivi-seuran puheessaan 14.4.2009:

”Hyvät ystävät. Suomi on kaikilta osin länsimainen demokratia. Useilla alueilla olemme maailman huippua. Kilpailukykyvertailut, OECD:n Pisa-tutkimukset ja korruption vähäisyys ovat maailman huippuluokkaa.

Presidentti Martti Ahtisaari pyysi taannoin suomalaisia poliitikkoja vastaamaan kysymykseen “onko Suomi heidän mielestään läntinen demokratia joka jakaa länsimaiset arvot?

Monet eivät ymmärtäneet kysymystä.”

Käsittääkseni kysymys on erittäin vakavasta ”ymmärrysongelmasta”, joka ulottuu myös valtakuntamme yläkerroksista aina alakerroksiin asti.

EU-TASON KORPILAMPI FINLANDIA-TALOLLA

Julkisista varoista kustannettavien tilaisuuksien osallistujatiedot ovat salaisia?

Prosessi alkoi, kun pyysin valtioneuvoston kansliasta 25.5.2011 alkaen käyttööni Finlandia-talolla järjestetyn EU-tilaisuuden osallistujatietoja. Tilaisuuden virallinen nimi on ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla -seminaari 2.2.2009”.

Mielenkiintoiseksi tilaisuuden teki omissa arvioissani se, että Suomen mittapuussa isosta EU-tilaisuudesta löytyy erittäin vähän mediaan kirjattua tietoa, jonka vuoksi itse kiinnostuin tilaisuuden tapahtumista.

Valtioneuvoston kanslian sivuilta löytyvät tietoa etsivälle virallisen Suomen julkistamat tiedot osasta tilaisuuden sisältöä. Vältän tässä kohtaa suoraa linkkausta, koska linkkauksillani on jostain syystä taipumusta katkeilla.

Virallinen valtioneuvoston kanslian politiikkapalvelut, valtioneuvoston EU-sihteeristöstä tullut ja 15.8.2011 päivätty vastaus on katsottavissa tässä. Allekirjoittajina ovat EU-sihteeristön apulaispäällikkö Jori Arvonen ja neuvotteleva virkamies Anna-Lotta Hyvärinen.

Tilaisuudessa ei ole kuulemma tehty päätöksiä. Keskeinen perustelu kielteiselle päätökselle osallistujatietojen saamisesta on tämä:

Seminaariin osallistui noin 300 henkeä mm. kansalaisjärjestöistä, etujärjestöistä, puolueista, hallinnosta ja mediasta. Seminaarin osallistujista laadittu lista on laadittu viranomaisen ja eri EU-politiikan toimijoiden välistä yhteydenpitoa varten eikä sitä arkistolainsäädännön mukaan liitetä arkistoon. Osallistujalistaan ei näin ollen sovelleta julkisuuslakia.”

* * * *

Osallistujatiedot eli kuusi A4-sivua ovat nyt siis KHO:n päätöksellä julkisia.

Kuten kuuluukin olla.

Suomi 2017 ajatushautomo siirtyy nyt joksikin aikaa off-line tilaan. Koska tämä erittäin merkittävä ennakkopäätös  ja sen tuloksena saatu osallistujaluettelo edellyttävät tarkkaa analysointia. Ketkä Suomessa todellista valtaa käyttävät ja miten toimien?

Muun muassa alun linkin takaa löytyvän perustuslaki ”uudistuksen” vaiheiden kannalta tarkasteltuna.

Lisää tietoa tuosta aiheesta internetistä:
HE 60/2010 Vistbacka
perustuslain tekstien vertailu
LJL 3/2011 koplaus

* * * *

– Päivitys kello 12:53 –

KHO:2012:88

Vuosikirjanumero KHO:2012:88
Antopäivä 3.10.2012
Taltionumero 2622
Diaarinumero 2763/2/11

Asiakirjajulkisuus – Viranomaisen asiakirja – Julkisuuslain sovellettavuus – Yksityisyyden suoja – Henkilötieto – Henkilörekisteri – Viranomaisen henkilörekisteri – Seminaarin osallistujaluettelo

Valtioneuvoston kanslialle esitetty asiakirjapyyntö koski Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla -seminaarin osallistujaluetteloa, josta ilmenivät seminaarin osallistujat ja heidän asemansa, ammattinsa tai vastaava yksilöinti.

Mainittu seminaari oli valtioneuvoston kanslian ja Euroopan komission Suomen-edustuston järjestämä kutsuseminaari Suomen EU-politiikan painopisteistä ja haasteista 2010-luvulla. Tilaisuudessa kuultiin etukäteen pyydettyjä alustuksia, minkä lisäksi käytiin yleiskeskustelu.

Seminaarin noin 300 osallistujaa olivat pääosin virkamiehiä, poliitikkoja, yritysjohtajia, järjestöjohtajia ja tiedotusvälineiden edustajia ja oli arvioitavissa, että siihen, keitä seminaariin oli kutsuttu, oli vaikuttanut keskeisesti heidän tehtävänsä ja yhteiskunnallinen asemansa.

Lue koko päätös tästä > KHO:n linkistä
29.3.2016 KHO:n linkki lakannut toimimasta
> Toimivat linkit tällä hetkellä:
.pdf-muodossa Suomi 2017 blogissa
https://suomi2017.files.wordpress.com/2012/11/vanhasen-lista_kho_2012_88_diaarinumero-2763_2_11_03102012.pdf

Tekstimuodossa Edilexissä
https://www.edilex.fi/kho/vuosikirjat/201202622?offset=1&perpage=20&phrase=Auto&sort=relevance&typeIds[]=7&years[]=2012&searchKey=546385

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, korporatismi, mediasensuuri, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Vanhasen lista

 1. Tässä vaiheessa kanavalle osuneille tiedoksi; kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan ajankuvakatsaus. Koskien EU-lähihistoriaamme.

  Toivottavasti viimeinkin julkiseen keskusteluun saadaan alla avautuvat asiakokonaisuudet. Jonka pohjalta on sitten helpompi käydä avoin ja rehellinen keskustelu aiheista:

  Missä menee valtiollisen vilungin ja valehtelun raja?
  Saako omiaan kusettaa?
  Ketkä kantavat vastuun ja miten se tapahtuu

  SUOMALAINEN VAALIPETOS – salaten ja valehdellen EU:hun
  http://koti.mbnet.fi/jorjaa/nettikirja.php

  KANSANÄÄNESTYSLAKI
  Kansanäänestyslain (578/94) 3 §:ssä lukee:
  Tuleeko Suomen liittyä Euroopan unionin jäseneksi neuvotellun sopimuksen mukaisesti?”

  Kysymyksen kolme alleviivattua sanaa ovat merkittävät. Mikä olikaan neuvoteltu sopimus?

  EU-kansanäänestyksen kysymysteksti on ydinasia tämän raportin nimelle. Kansanäänestyksessä ei ollut kysymys vain kansalaisen ”mustatuntuu”-mielipiteestä. Miten kansa olisi tiennyt, mistä korkea valtiojohto tietoisesti vaikeni ja miten se oli harhauttanut eduskuntaa ja kansaa?

  EI EU-KRITIIKKIÄ
  ESKO AHON TUNNUSTUS
  JUHA KORKEAOJAN TUNNUSTUS
  LIIKANEN VAKAUSSOPIMUKSESTA
  VAALIPETOSRAPORTIN TAUSTATIEDOISTA
  Kuka kantaa vastuun?

  KIITOKSET

  Kiitän ulkoministeri Erkki Tuomiojaa, joka 27.4.2001 katsoi parhaaksi vapauttaa UM:n salassapidosta pöytäkirjan (16/93 22.12.1993), jonka salassapidon Korkein hallinto-oikeus oli 17.10.2000 vahvistanut. Ilman Tuomiojaa monet UM:n asiakirjat olisivat olleet salaisia vielä 2010-luvun loppupuolelle saakka.

  Ilman kotisivulla http://www.satanen.com olevia nettikirjoja (”Perustuslakinäytelmä”, ”Suomalainen salaliitto”, ”Jatkokertomus salaliitosta”, ”Maa ei ole enää oma”, ”Miten Suomi luopui markasta” ja ”Mitäs me paneurooppalaiset”) ei raporttini olisi saanut näin perusteellista näkökulmaa valtio-oikeudelliseen dokumentointiin. Ko. nettikirjojen linkit löytyvät kohdasta Blogi.
  Erityiskiitokseni esitän Kjeld Möllerille, jonka 1990-luvun alun lamaan liittyvät tutkimukset osoittavat laman yhteyden Suomen EU-jäsenyyskriteerien täyttämiseen.

  Tykkää

 2. Mitä kaikkea tapahtui vasemmistoliitolle perustuslain ”uudistusprosessin” aikana? Ensimmäisellä äänestyskierroksella perustuslain ”uudistamista” vastaan. Toisella äänestyskierroksella ilman pulinoita puolesta.

  * * * *

  ← Hallitusohjelma 2011 ja Tuntematon potilas – Arttu Wiskari
  Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011 →

  – Taxellin komiteasta ja pääministeri Jyrki Kataisen ensimmäisestä nukkehallituksesta –

  Julkaistu kesäkuu 26, 2011

  Vasemmistoliitolla eri vapaus äänestää hallituksen esitystä vastaan? Miten isoa ja sitovaa setelisolidaarisuus on sixpackin sisällä? Millä keinoin kasvavaa harmaata hallintoa hallitaan?

  Sosiaalinen media on tullut valtaapitävien huoleksi. Myös Suomessa. Mielenkiintoista on nähdä minkälaisen linjauksen pääministeri Jyrki Katainen ottaa viestintästrategiassaan sosiaalisen median suuntaan. Samoin kuin se, tuleeko sosiaalisesta mediasta valtamedian yhteistyökumppani vaiko kova kilpailija?

  Otan siksi esille erittäin tärkeän asian, jonka vaikuttavuudesta sosiaalinen media on ollut äärettömän huolestunut, kun taas valtamedia on toistaiseksi aiheesta vaiennut kokonaan. Yli vuoden ajan. Kyseessä on selkeät maanpetokselliset elementit sisältävä perustuslain ”uudistaminen”.

  Keskustan pääministeri Matti Vanhasen hallitusohjelmassa kerrottiin perustuslain ”uudistamisesta” Yle Uutisten 22.4.2007 mukaan näin: ”Hallitusohjelma ei pyri muuttamaan perustuslakia”

  * * * *

  Finlandia-talolla järjestetyn EU-tilaisuuden osallistujatiedot (Vanhasen lista) ovat tätä kokonaisuutta vasten tarkasteltuna mielenkiintoista luettavaa. Vasemmistoliiton edustajien vahva edustus mietityttää. Perussuomalaisten laaja poissaolo Vanahsen listalta rauhoittaa.

  Tilaisuuden virallinen nimi oli siis ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla -seminaari 2.2.2009”.

  Miksi pääministeri Vanhasen ja keskustan kanta muuttui radikaalisti tuosta vuoden 2007 lausumasta? Miksi vasemmistoliitto muutti puheenjohtaja Paavo Arhinmäen johdolla kantansa perustuslain ”uudistamisessa” ensimmäisen ja toisen äänestyksen välillä?

  Oliko se hinta hallituspaikasta ja Suvi-Anne Siimeksen nimittämisestä Telan eli työeläkevakuuttajien toimitusjohtajaksi?

  Tuossa Finlandia-talon seminaarissa ei tehty siis mitään virallisia päätöksiä, mutta mitä kaikkea siellä sovittiin tehtäväksi?

  Tuntuu ihmeelliseltä, että myös keskusta on suostunut, että virallinen Suomi voi nyt ”uudistetun” perustuslain kautta luovuttaa itsemääräämisoikeuden kannalta merkittävää toimivaltaa EU:lle sekä nimeämättömille kansainvälisille toimielimille ja järjestöille. Ilman mitään julkisia keskusteluja taikka kansanäänestyksiä.

  Mahdollinen yksi pieni vihje seuraavassa?

  * * * *

  Perussuomalaiset
  Tiedote 11.10.2012

  Julkaisuvapaa

  Liikenne- ja viestintävaliokunnan perussuomalaiset: Hallitus vie Suomea pienin askelin kohti NATO-jäsenyyttä

  Perussuomalaisten kansanedustajat Osmo Kokko, Ari Jalonen ja Reijo Tossavainen ovat jättäneet eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa vastalauseen liittyen hallituksen esitykseen, jossa ehdotetaan eduskunnan hyväksyvän Viron, Suomen, Latvian ja Norjan välillä tehdyn sopimuksen pohjoiseurooppalaisen toiminnallisen ilmatilan lohkon (NEFAB) perustamisesta sekä lain sopimuksen lainsäädännönalaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta.

  Vastalauseen perusteluissa nojataan puolustusvaliokunnassa perussuomalaisten ja vasenryhmän toimesta jätettyyn eriävään mielipiteeseen, jossa todettiin ko. sopimuksen täytäntöönpanolla olevan puolustushallinnon näkemyksen mukaan laajoja vaikutuksia maanpuolustukseen. Eriävässä mielipiteessä tuotiin myös ilmi, että sopimuksen soveltamisesta ja sen vaikutuksista johtuen saattaa jatkossa olla tarvetta ilmailu-, aluevalvonta- tai valmiuslainsäädännön tarkistamiseen.

  Kokon, Jalosen ja Tossavaisen mielestä kyseessä on niin suuri periaatteellinen muutos sotilaallisen liittoutumattomuuden politiikkaan, että asiaa tulisi käsitellä turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa.

  – Näyttää siltä, että hallitus on toimillaan viemässä Suomea askel askelelta kohti NATO-jäsenyyttä, perussuomalaisten valiokuntavastaavana liikenne- ja viestintävaliokunnassa toimiva Jalonen toteaa.

  Perussuomalaiset ovat esittäneet liikenne- ja viestintävaliokunnassa lausunnon pyytämistä UaV:lta asian ulkopoliittisen merkityksen johdosta, mutta valiokunnan enemmistö ei pitänyt sotilaallisen liittoutumattomuuden menettämisen uhkaa merkittävänä asiana.

  Perussuomalaiset ihmettelevätkin, kuinka jopa perinteisesti NATO-jäsenyyttä vastustavat vasemmistopuolueet kulkevat nyt sokkona kokoomuksen talutushihnassa eivätkä halua edes selvittää esitettävän sopimuksen todellisia vaikutuksia.

  Lisätietoja:
  Ari Jalonen
  puh. 050-5120851

  Tykkää

 3. Lari sanoo:

  Tietopyynnön esittämisestä ja siten 1,5 vuotta pimitetystä Vanhasen listan hitaasti etenevä analysointi jatkuu.

  Listan tiedot kertovat ainakin sen, että paikalla on ollut useita ns. virallisten medioiden (VM) arvovaltaisia edustajia. Herää ainakin kysymys siitä, että onko Suomessa toistunut ja toistumassa EU-kuvio, jonka MTV3 -konsernin toimitusjohtajana toiminut Pekka Karhuvaara tunnusti avoimesti Porissa 2010.

  Vuonna 2011 tapahtuneesta lisätietoa avoimesta internetistä:
  LJL 3/2011 koplaus

  Sen jälkeen aiemmin tapahtuneesta alla olevasta linkkauksesta.

  Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?

  Julkaistu syyskuu 21, 2010

  Median käyttöohjekäsikirjat tarvitaan kaikkien kotitalouksien saataville.

  Tiedotusvälineellä ei ole koskaan arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.

  Lue aiheesta lisää, esimerkiksi “Sananvapaus kauppatavarana” – kirjasta, jonka kirjoittanut Martti Valkonen tunnetaan Helsingin Sanomien pitkäaikaisena toimittajana. Asemapaikkanaan muun muassa Neuvostoliiton aikainen Moskova.

  Tykkää

 4. Lari sanoo:

  Toivottavasti valtioneuvoston kanslia eli hallituksen toimisto lisää rutkasti avoimuutta näiden erilaisten epävirallisten päätöskoneistojen suuntaan.

  Vaikkakaan mitään virallisia päätöksiä niissä ei tehdä, niin tutun porukan kesken on aina helpompi sopia, miten joitakin isoja asioita hoidetaan… Jopa globaaleissa mittasuhteissa.

  Alla olevan Bildenberg- tyyppisten suhdetoimintaverkostojen olemassaolo lienee vakiintunutta maailman tapaa?

  Entä kuinka avointa on Euroopan päättäjien keskustelufoorumi, Trilateraalinen komission toiminta? Sehän kokoontuu uutistietojen mukaan tulevana viikonloppuna Helsingissä…

  Toivottavasti Trilateraalisen komission osallistujaluettelo on suoraan julkinen ja kaikkien aiheesta kiinnostuneiden saatavilla?

  * * * *

  KIRJALLINEN KYSYMYS 33/2011 vp
  < Paluu | Sivun loppuun
  Tarkistettu versio 2.0 KK 33/2011 vp – Vesa-Matti Saarakkala /ps
  Valtioneuvoston jäsenten osallistuminen Bilderberg-kokouksiin

  Eduskunnan puhemiehelle

  Vuodesta 1954 asti järjestettyihin maailman talouspoliittisen eliitin kokoontumispaikaksi kutsuttuihin Bilderberg-kokouksiin on menneinä vuosina osallistunut Suomen korkeinta poliittista johtoa aina pääministeriä myöten.

  Bilderberg-tapaamisissa käsitellyistä asioista ei vakiintuneen tavan mukaan kerrota julkisuuteen mitään.

  Tämä on hyvin ongelmallista poliittisen päätöksenteon läpinäkyvyyden kannalta, sillä Bilderberg-kokous voidaan rinnastaa ylikansalliseen päätöksentekoon, joka mm. Yhdistyneiden kansakuntien tapauksessa on täysin julkista.

  Kokouksista on vuotanut vuosien varrella tietoa, joiden mukaan tapaamisten kestoteemana on taloudellisen ja poliittisen päätöksenteon koordinointi yhteensopivaksi kokouksessa edustettujen maiden osalta.

  Mikäli tämä pitää paikkansa, herää kysymys, onko Suomen valtioneuvosto ja eduskunta vailla sananvaltaa välillisesti sidoksissa Bilderberg-kokouksissa läsnä olleiden suomalaisten poliitikkojen sitoumuksiin.

  Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

  Tuleeko esimerkiksi perustuslakivaliokunnan, oikeuskanslerin tai jonkin muun valtioelimen ohjeistaa valtioneuvoston jäseniä osallistumisesta Bilderberg-kokouksiin vai tuleeko suuren valiokunnan ohjeistaa kokouksiin osallistuvaa ministeritason henkilöä Suomen kannasta ja miten hallitus aikoo parantaa Bilderberg-ryhmän vuosittain sopimien päätösten läpinäkyvyyttä?

  Helsingissä 30 päivänä kesäkuuta 2011
  Vesa-Matti Saarakkala /ps
  Eduskunnan puhemiehelle

  * * * *

  Eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ssä mainitussa tarkoituksessa Te, Herra puhemies, olette toimittanut asianomaisen ministerin vastattavaksi kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan /ps näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 33/2011 vp:

  Tuleeko esimerkiksi perustuslakivaliokunnan, oikeuskanslerin tai jonkin muun valtioelimen ohjeistaa valtioneuvoston jäseniä osallistumisesta Bilderberg-kokouksiin vai tuleeko suuren valiokunnan ohjeistaa kokouksiin osallistuvaa ministeritason henkilöä Suomen kannasta ja miten hallitus aikoo parantaa Bilderberg-ryhmän vuosittain sopimien päätösten läpinäkyvyyttä?

  Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

  Bilderberg-ryhmän toiminta

  Kysyjä on oikeassa siinä, että ryhmän toiminnasta on olemassa niukasti julkista kirjallista tietoa.

  Valtiovarainministeriön internetistä keräämien tietojen mukaan Bilderberg-ryhmä on epävirallinen vuotuinen konferenssi noin 130 vieraalle, joista useammat ovat talouselämän, median tai politiikan vaikuttajia. Se on saanut nimensä alankomaalaisen hotellin mukaan, jossa ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1954.

  Bilderberg-kokousten idean isänä pidetään Joseph Retingeriä. Ryhmän muita perustajajäseniä olivat Denis Healey, David Rockefeller ja Alankomaiden prinssi Bernhard. Prinssi Bernhard oli Bilderbergin puheenjohtajana lähes 20 vuotta.

  Nykyinen ykkösmies on merkittävän belgialaisen pankin hallituksen puheenjohtaja Etienne Davignon.

  Ryhmällä on toimisto Leidenissa Alankomaissa.

  Ryhmän 42. kokous pidettiin vuonna 1994 Helsingissä. Ryhmä on tarkoitettu vain pohjois-amerikkalaisille ja eurooppalaisille. Tapaamisissa käytyjen keskustelujen sisällöstä ei kerrota ulkopuolisille. Ryhmän johtajisto laatii keskusteluohjelman ja lähettää kutsut. Tarkoituksena on, että 20 prosenttia konferenssin osanottajista olisi joka vuosi uusia.

  Bilderberg-ryhmä on kokoontunut vuosina 1954-2008 yhteensä 82 kertaa. Vuoden 1994 kokoontuminen järjestettiin Helsingissä Kalastajatorpalla.

  Suomesta kokouksiin ovat ministeriön käytettävissä olevien tietojen mukaan osallistuneet ainakin seuraavat henkilöt:

  Krister Ahlström (1994)
  Esko Aho (1994)
  Martti Ahtisaari (1994, 1995, 1996)
  Antti Blåfield (2008, 2010)
  Georg Ehrnrooth (1994)
  Aatos Erkko (1994)
  Jukka Harmaja (1995)
  Eero Heinäluoma (2006)
  Olli-Pekka Heinonen (2001)
  Seppo Honkapohja (2008)
  Sirkka Hämäläinen (1994)
  Jaakko Ihamuotila (1994)
  Jaakko Iloniemi (1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997)
  Max Jakobson (1994)
  Atte Jääskeläinen (2007)
  Jyrki Katainen (2007, 2009, 2010)
  Sixten Korkman (2006)
  Olli Kivinen (2003)
  Jarl Köhler (1992, 1993, 1994)
  Johannes Koroma (1993)
  Paula Lehtomäki (2004)
  Erkki Liikanen (2005)
  Paavo Lipponen (1998, 2000, 2001, 2003, 2004)
  Björn Mattsson (1995)
  Sauli Niinistö (1997)
  Johan Nykopp (1962, 1964)
  Jorma Ollila (1994, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011)
  Mikael Pentikäinen (2005, 2011)
  Ulf Sundqvist (1992)
  Christoffer Taxell (2002)
  Teija Tiilikainen (2002, 2005, 2007)
  Björn Wahlroos (2003, 2010)
  Klaus Waris (1980)
  Matti Vanhala (1999)
  Matti Vanhanen (2009)
  Pentti Vartia (1999)
  Gerhard Wendt (1994)
  Janne Virkkunen (1998, 2001)
  Pertti Voutilainen (1995)
  Raimo Väyrynen (2008)
  Hanna Rajalahti (2009)
  Matti Apunen (2011)
  Ole Johansson (2011)

  Bilderberg-ryhmän kokouksiin osallistutaan yksityishenkilönä.

  Valtiovarainministeriö ei voi lähteä rajoittamaan yksityishenkilön osallistumista Bilderberg-ryhmän tai minkään muun vastaavan ryhmän kokouksiin.

  On syytä huomata, että poliittiset päätöksentekijät tapaavat ulkomaisia kollegojansa myös muissa enemmän tai vähemmän virallisissa ryhmissä vaihtaakseen mielipiteitä ja solmiakseen hyödyllisiä kontakteja.

  Tällaisia ovat esim. poliittisten puolueiden eurooppalaisten sisarpuolueiden kanssa tapahtuvat yhteiset tapaamiset.

  Myöskään nämä tapaamiset eivät sido millään tavoin suomalaista poliittista päätöksentekoa, joka tapahtuu hallituksessa ja eduskunnassa.

  Helsingissä 14 päivänä heinäkuuta 2011
  Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen

  Lähde: Eduskunta

  * * * *

  Sitten toisesta lähteestä poimittua tietoa Bildenbergiin osallistujista:

  The Bilderberg Group

  Named after the hotel in Holland where the group met in 1954, during the earliest period of its inception. Meets regularly (presumably on a once-a-year basis) at various locations around the world, always in extreme secrecy, often at resorts controlled by either the Rockefeller [1] or Rothschild families. The Rothschild family is the leading European force within the Bilderberg Group, sharing its power with the American-based Rockefeller empire.

  ”Today, America would be outraged if U.N . troops entered Los Angeles to
  restore order [referring to the 1991 LA Riot]. Tomorrow they will be grateful! This is especially true if they were told that there were an outside threat from beyond, whether real or *promulgated* [emphasis mine], that threatened our very existence. It is then that all peoples of the world will plead to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this *scenario*, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well-being granted to them by the World Government.”
  – Dr. Henry Kissinger, Bilderberger Conference, Evians, France, 1991

  Krister Ahlström, President and CEO, Ahlström Group [1] (1994)
  Esko Aho, Prime Minister (1994)
  Martti Ahtisaari, President of the Republic of Finland (1994) (1995) (1997)
  Georg Ehrnrooth, President and CEO Metra Corporation (1994)
  Aatos Erkko, Publisher, Helsingin Sanomat (1991)
  Eero Heinäluoma, Minister of Finance (2006)
  Sirkka Hämäläinen, Chairman of the Board, Bank of Finland (1994)
  Olli-Pekka Heinonen, Minister of Transport and Communications (2001)
  Jukka Harmaia, CEO, Enzo Gutzeit Oy,
  Jaakko Ihamoutila, Chairman of the Board, Neste Corporation (1994)
  Jaakko Iloniemi, MD, Centre for Finnish Bus & Pol Studies; ex-Amb. to USA (1991) (1993) (1994) (1995) (1996) (1997)
  Max Jakobson, Consultant; Former Ambassador to the UN and Sweden (1994)

  Atte Jääskeläinen, Editor-in-Chief of YLE News. YLE is Finland´s national public service broadcasting company, was editor-in-Chief of The Finnish News Agency (STT) [pressrelease, pressrelease 2] (2007) (2007)

  Jyrki Katainen, Chairman of the Finnish National Coalition Party (Kokoomus) and the current Minister of Finance of Finland. [wikipedia] [pressrelease, pressrelease 2] (2007)

  Olli Kivinen, Senior Editor & Columnist, Helsingin Sanomat (2003)

  Sixten Korkman, Managing Director, The Research Institute of the Finnish Economy ETLA and Finnish Business and Policy Forum EVA (2006)

  Johannes Koroma, Director General, Finnish Industry and Employers (1993)
  Jarl Köhler, President Finnish Forest Industries Federation (1993) (1994)
  Mirja Jarimo-Lehtinen, Executive Assistant
  Paula Lehtomaki, Minister of Foreigh Trade and Development (2004)
  Erkki Liikanen, – Member of the European Commission (IN) (2005)
  Paavo Lipponen, – Prime Minister (1998) (2000) (2001) (2003) (2004) [1]
  Bjorn Mattsson, CEO Cultor, Ltd.
  Sauli V Niinisto, Minister of Finance. (1997)

  Jorma Ollila, Chairman, Royal Dutch Shell plc, Chairman of the Board and (ex) C.E.O., Nokia Corporation; Member of the board of directors, Ford Motor Company and UPM-Kymmene (1994) (1997) (1998) (1999) (2000) (2001) (2002) (2003) (2004) (2005) (2006) (2007)

  Mikael Pentikäinen, President, Sanoma Corporation (2005)
  Reino Rossi, Head of School, The School of Renewable Natural Resources [1]
  Ulf L Sundqvist, Chair, Social Democratic Party [1] [2] [3]
  Ilkka Suominen, Minister of Trade and Industry
  Christoffer Taxell, President and CEO, Partek Oyj (2002)

  Teija H.Tiilikainen, Director of Research, Centre for European Studies [pressrelease, pressrelease 2] (2007) (2002) (2005) (2007)

  Matti Vanhala, Chairman of the Board, Bank of Finland (1999)
  Pentti Vartia, Managing Director, Research Institute of the Finnish Economy (ETLA). (1999)
  Janne Virkkunen, Senior Editor in Chief, Helsingin Sanomat (1998) (2001)
  Pertti Voutilainen, Primerita Bank
  Gerhard MH Wendt, President, Kone Corporation (1994)
  Björn Whalroos, – President and CEO, Sampo plc.

  Lähde: Uusi Suomi
  Mitä merkitsee Crowleyn lista EU-Suomen demokratialle?
  22.10.2012 17:35 Kalevi Kannus

  * * * *

  Huippujohtajat saapuvat Helsinkiin miettimään Euroopan tulevaisuutta
  Lähde: Yle Uutiset Talous 31.10.2012 klo 18:02 | päivitetty 31.10.2012 klo 18:02

  Helsingissä pohditaan ensi viikonloppuna suuria asioita. Euroopan päättäjien keskustelufoorumi, Trilateraalinen komissio, kokoontuu kaupungissa Euroopan-puheenjohtajansa Jean-Claude Trichet'n johdolla.

  Helsingissä keskustellaan viikonlopun ajan vakavia, kun Trilateraalinen komissio kokoontuu kaupunkiin pohtimaan Euroopan tulevaisuutta.

  Paikalle saapuvat muun muassa Italian pääministeri Mario Monti, Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves ja Goldman Sachsin hallituksen puheenjohtaja Peter Sutherland.

  Yhteensä Helsinkiin odotetaan noin 160 komission jäsentä. Trichet'n kerhon jäsenille lähettämän kirjeen mukaan kokouksen tärkeimpänä aiheena on Euroopan tilanne.

  – Meidän täytyy keskustella hallinto- ja kasvuongelmista sekä Euroopan tulevaisuuden pitkän tähtäimen visiosta, Trichet toteaa kirjeessään.

  Jäsenten lisäksi mukaan on kutsuttu vierailijoita ja alustajia, muun muassa pääministeri Jyrki Katainen ja professori Pekka Sutela.

  * * *

  Mielenkiintoisia aiheita kaikki tyynni.

  Nykyisen tiedonvälityksen aikakautena erilaiset salaliitot ovat silmiemme edessä tapahtuvia avoliittoja. Suuri yleisö ei tosin osaa niihin kiinnittää huomiota, ellei niistä valtakunnallisissa tiedotusvälineissä mitään kerrota.

  Tässä suhteen lienee varsin ymmärrettävää, miksi Suomen suurimmalla puolueella nukkuvien puolueella oli kunnallisvaaleissa 41,8 prosentin osuus.

  Tykkää

  • Lari sanoo:

   Toivottavasti valtakunnalliset ja viralliset tiedotusvälineet alkavat kertomaan todellisista vallanytimistä. Ja mielellään mahdollisimman paikkansa pitävästi.

   Datajournalismin ja tutkivan journalismin tekijöille on nyt olemassa todella iso markkinarako. Myös Suomessa.

   Suomen isoimman mediaekosysteemin eli sosiaalisen median (SM) puolelta löytyy näköjään entistä enemmän erilaisia näkemyksiä, joista tehdyt päätelmät osuvat entistä tarkemmin kohdalleen.

   Miksei yhteisten asioiden hoitaminen voi olla iloista, avointa ja kaikkien yhteisesti hyväksyvää toimintaa?

   * * * *

   ”Globalistit Suomessa, kansallisvaltio kyykyssä”

   Suomen tasavallan kyykytys jatkuu päivästä toiseen ajatushautomoissa ja kansainvälisissä tapaamisissa. Trilateral Komissio kokoontuu Helsingissä 2.–4.11. 2012 ja tällöin maamme saa vastaanottaa koko läntisen valtaliiton kovimman kaartin. Mukana suomalaisista ovat ainakin komission jäsenet:

   – Esko Aho, entinen pääministeri
   – Juhani Kaskeala, entinen Suomen Puolustusvoimien komentaja
   – Lauri Kivinen, Yleisradion johtohenkilö
   – Erkki Liikanen, Suomen Pankin johtaja
   – Vesa Vihriälä, tutkimuslaitos ETLA:n johtaja (joka lienee myös organisaationa tunnustettava suomalaisen todellisen valtarakenteen huipulle)

   Katso kaikki Trilateral Comission jäsenet, jotka kokoontuvat Suomeen täältä:
   http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=5516

   * * * *

   Toivottavasti kuulemme tästäkin aiheesta laajempaa ja mahdollisimman paikkansa pitävää analyysiä.

   Toivottavasti tuo Trilateraalisen komission Helsingin tapaamisen osallistujaluettelo on suoraan julkinen ja kaikkien aiheesta kiinnostuneiden saatavilla?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.