Eduskunnalle 30 prosentin palkankorotus

Näin 1.4.2014 kunniaksi on hyvä ottaa käsittelyyn aihe, jolle on takuuvarmasti mielenkiintoa katu- ja ruohonjuuritason kansalaisten joukossa. Kansanedustajien ja eduskunnan virkamiesten palkkoja on nostettava ainakin 30 prosenttia!

Kuinka monta perustuslain tarkoittamaa kansan edustajaa eduskunnassa on?

Kuinka monta perustuslain tarkoittamaa kansan edustajaa eduskunnassa on?

Ehtona palkankorotukselle on kuitenkin se, että lainsäädäntövalta pitää palauttaa takaisin; perustuslain ja vallan kolmijako-opin mukaisesti,  eduskunnan käsiin. Ja eduskunnasta ulkoistettu lainsäädäntötyö on palautettava; vaaleilla valitun valtakoneiston huomaan.

Tai sitten perustuslakiamme on muutettava tosielämän tilanteita vastaavaksi. Takautuvasti ja ilman sanktioita 1960-luvulta alkaen. Tämä aihekokonaisuus tulee saada juuri nyt laajaan keskusteluun, koska tämä valtiohallinnon uudistus saattaa vain koventaa kansallista korporatismia:

Onko kyse todellisesta parannuksesta vai kosmeettisesta muutoksesta?

Lähde: Yle teksti- tv 30.3.2014 – Onko kyse todellisesta parannuksesta vai kosmeettisesta muutoksesta?

Mistäkö tässä 30 prosentin palkankorotusehdotuksessa on kyse? Eduskunnan miehitys lienee tälläkin hetkellä etujärjestöpainoitteinen. Ainakin vaalirahoitusten alkuperäislähteiden suhteen. Joten tämä Yle uutinen selittänee, miksi perustuslain vastainen tilanne vain jatkuu ja jatkuu:

Kukaan kansanedustaja ei uskalla uhata maan tapaa?

Lähde: Yle teksti-tv 10.3.2014 – Kukaan kansanedustaja ei uskalla uhata maan tapaa?

Luodaan sitten lyhyt katsaus Suomen omaan lähihistoriaan. Nelikantaisesti tosielämän tilanteita vastaavaksi. Kyseessä lienee hyvin pitkälle miesten luoma toimintamalli?

1.
Suomen todellinen valtakoneisto pilapiirtäjä Karin silmin. Syyskuu 1971:

Eduskunnan valta kaltereiden takana?

Eduskunnan valta on visusti eduskunnan graniittikaltereiden ulkopuolella?

2.
HS 5.4.1993 – Poliitikkojen kadonnut valta
HS – Pääkirjoitus

Erkki Pennanen
Kirjoittaja on Helsingin Sanomain pääkirjoitustoimittaja.

”ESKO AHON enemmistöhallituksen talouspoliittinen saamattomuus kertoo muustakin kuin hallituksen kokemattomuudesta ja avuttomuudesta.

Tosiasiassa koko poliittinen järjestelmämme on vinoutunut sellaiseksi, että hallituksella ja eduskunnalla, poliitikoilla yleensä, on kovin vähän sananvaltaa talouspolitiikassa. Valta on luisunut virkamiehille ja eturyhmille.

Talouspolitiikka on ollut ulkopolitiikan tavoin “liian tärkeä asia” vaaliareenoilla puitavaksi. Kuinka harva poliitikko onkaan pyrkinyt profiloitumaan talouspoliittisilla linjauksillaan. Julkisuudessa eduskuntaa myöten tyydytään turhan usein puhumaan niitä näitä. Itse asioista päätetään kabineteissa, pääasiassa muiden kuin poliitikkojen kesken.

Ulospäin tosin näyttää siltä kuin hallitus pitelisi talouspolitiikan lankoja käsissään.

Kun oppositio ei enää voi äänestää lakeja edes lepäämään, tiukan säästölinjan toteuttaminen on periaatteessa kiinni vain hallituksen rohkeudesta.

Hallituksen ongelma ei ole eduskunnan oppositio, vaan SAK:n puheenjohtajaan Lauri Ihalaiseen tässä tapauksessa personoituva korporatiivinen järjestelmä. Kun Ihalainen ilmoittaa televisiossa olevansa pöyristynyt hallituksen uusimmista säästöaikeista, meillä tiedetään, että hallitus on heikoilla.

Oppositiosta se voi ehkä olla piittaamatta, mutta Ihalaisen kanssa sen on pakko neuvotella tai perääntyä. Muuten edessä on kukaties yleislakko.

Sosiaalidemokraateille jos keille ay-liikkeen vallan ja valtaelkeiden kritiikki taitaa olla vähintäänkin kaksipiippuinen kysymys.

Korporatismilla on saavutuksensa. Muuttuneissa oloissa poliitikkojen olisi kuitenkin korkea aika ryhtyä peräämään kadonnutta valtaansa ja puolustamaan sitä.”

3.
Yle Uutiset 14.6.2011 – Vasemmiston työelämälinjaukset sivuraiteille

Ay-taustainen Yrttiaho on alusta asti arvostellut vasemmistoliiton hallitusintoa. Hän lähti kuitenkin mukaan, kun puolue kaipasi työelämän asiantuntemusta hallitusneuvotteluihin. Lopputuloksesta on kuitenkin hänen mielestään tulossa pannukakku.

– Hallitusohjelmaan ei ole tulossa ainuttakaan vasemmistoliiton tai SDP:n työelämälinjausta. Kaikki tärkeät asiat haudataan tai siirretään kolmikannan ratkaistaviksi, Yrttiaho valittelee.

Lähde: Yle Uutiset 14.6.2011 –
Vasemmiston neuvottelijoilla joukkopako Säätytalosta

4.
Lopuksi vielä HS 27.2.2014: ”Ongelmana avoimuuden lisäämisessä on ollut niin sanottu kolmikantainen valmistelu. Se tarkoittaa, että ministeriö, palkansaajajärjestöt ja työnantajat sopivat esityksestä yhteisymmärryksessä.

Jokaisella kolmikannan osapuolella on valmistelussa veto-oikeus, eli yhdenkin osapuolen vastustus riittää kaatamaan hankkeen.

Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

– Eläkeyhtiöiden johdon osakeomistukset julki

+ + + +

Aprilliä. Aprilliä. Eihän tällainen juttu voi olla mahdollista Suomessa….

+ + + +

Tähän se olisi ehken jäänytkin, ellei Kalle Isokallion sanojen siivittäminä voisi kertoa suoraan Suomen todellisesta hallintakoneistosta ja hallitsijoista:

Kukkosen listasta →
Korporatismi
Julkaistu syyskuu 23, 2013

”Suomen todellinen hallintamuoto ja hallitsijat ovat valtaosalle meistä edelleen täysin tuntemattomia. Yllättäen myös monille tv:stäkin tutuille hahmoille. Onneksi Isokallion Kalle muodostaa piristävän poikkeuksen. Jälkiviisaat 30.8.2013”

+ + + +

Pisimmälle nelikantainen toimintamalli on viety lakisääteisten vakuutusten alueilla. Samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät vain palleja tilanteen mukaan vaihtaen, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa.

Perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiseen vetoaminen ei tunnu toimivan. Voisiko jääkiekkomaailman termeistä olla apua? Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen lähestyessä onkin hyvä heittää ilmoille kysymys:

Kenestä eurovaalien 2014 ja eduskuntavaalien 2015 Aurinkokuningatar?

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja valtakoneistomme todelliset ytimet valaiskoot! Alkaen ministeriöiden johdon osakeomistuksista.

+ + + +

Päivitys 16.4.2014
Mielenkiintoista mielenosoitustakin pukkaa, vaan kohdistuuko oikeaan osoitteeseen? Onnistuvatko mielenosoituksen järjestäjät ylittämään perinteiset ikä-, aate-, puolue-, yhdistys- ja varallisuusrajat? Sekä yhdistämään myös ihmiset Facebookin ulkopuolelta yhteisen kärkiteeman taakse? Vaan hyvät porinat tuntuvat olevan käynnissä.

Suurmielenosoitus Helsingissä 25.4.2014:
Suurmielenosoitus 25042014 Helsingissä_Flyer 4
Mielenosoitus alkaa kello 17 Säätytalolta marssilla, josta kulkue kulkee Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalon edustalle.

Eduskuntatalolle saavutaan poliisin arvion mukaan n. kello 17:45, jonka jälkeen on luvassa kattavasti erilaisia yhteiskunnallisia puheita, esityksiä ja artisteja seuraavan 2 tunnin ajan!

Mielenosoitus on poliittisesti sitoutumaton ja toiveena olisikin, että puoluetunnukset ja liput jätettäisiin kotiin. ”

Päivitys 13.5.2014
Järjestäjien tiedotuskanava toimii nyt myös Facebookin ulkopuolella. Modernissa tiedon jakokeskuksessa myös linkit Facebookissa toimiviin ryhmiin.

Seuraava Nyt Saa Riittää – mielenosoitusliikkeen kokoontuminen on perjantaina 23.5.2014 kello 14 alkaen.

+ + + +

Ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tuosta mielenosoituksesta juurtuisi pitkäkestoisempi ajatusten vaihtoon ja eteenpäin viemisen ketju.

Lue myös lisätietoa 1990-luvun tapahtumista Suomessa:
> Suomen tragedia…. tästäkö kansakunnan ahdinko alkoi? –
> Suomen EU-lähihistoria….totta vai tarua?

Yhtäjaksoisen mielenosoituksen Suomen ennätys, yli kuusi (6) kuukautta, taitaa olla Helsingin Torikokous tapahtumalla? Syksystä 2011 vuoden 2012 kevääseen. Aiheetkin ovat edelleen, mitä ajankohtaisimpia. Ainakin minun mielestäni? 😉 X 2014.

Lokakuussa 2011 käynnistynyt Torikokous-liike auraa esteitä tabujen tieltä.

Lokakuussa 2011 käynnistynyt Torikokous-liike auraa esteitä tabujen tieltä.

Vaan mistä kaikesta olikaan kyse? Tässä linkissä muutamia Torikokous – tapahtumien näkökulmia. Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja yhteisiä mielenkiinnon kohteita entistä enemmän esiin meille säteillään valaiskoot!

+ + + +

Tuntuuko Sinustakin, että Suomen sisäisten Berliinin muurien murtaminen on mahdotonta? Ei hätää, sillä yhdessä toimien voimme tehdä ihmeitä.

Vastaa, niin halutessasi, Nyt Saa Riittää – henkiseen Kansan Galluppiin siitä, minkälaisia asioita Sinä mahdollisesti näet nostaa, kiireellisenä ja tärkeänä, julkiseen keskusteluun sekä Nyt Saa Riittää-mielenosoitusliikeen ajettaviksi. Kiitoksin. Myös tässä kohtaa.

Nyt Saa Riittää – Top 11 – Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!
– voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon.

+ + + +

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä. –
(Linkkejä korjattu 8.2.2022)

Mikäli aiheen iso kuva kiinnostaa Sinua, niin lue ”Päättäjien kaksois-, kolmois- ja nelosrooleista” – artikkelimme.

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.