Hymyä tarvitaan

Vuoden 2012 kesällä Hymy-lehti käynnisti jutullaan ”Hymy tutki – Katso vakuutuslääkärilista”  kohua ja vipinää päättäjissä synnyttäneen artikkelisarjan. Sarjan uusin avaa; kokonaan uutta, näkökulmaa erittäin merkittävän  julkisen vallan käyttäjiin yksityisissä yhtiöissä.

Kyseessä ovat kirjallisesti ja kasvottomasti toimivat vakuutuslakimiehet. Nyt aiheesta lisää huhtikuun Hymyssä numero 4/2014, joka on saatavilta lehtipisteistä kautta maan! Vinkkaa aiheesta, niin halutessasi, omissa verkostoissasi edelleen. Kiitos.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalonta kaikille tutuksi.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalvonta kaikille tutuksi. Mistä yhtiöstä mahtaakaan olla kysymys?

Näin, tiistaina 8.4.2014, aiheeseen liittyvänä on vireillä kolme isoa hanketta:

1.
Ministeri Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän neuvottelukunnan toimet.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM091:00/2012 eriävä mielipide
I Välittömästi toteutukseen laitettavat toimenpiteet

2.
Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen. Ollut käynnissä koko 2000-luvun eli 14 vuotta. Nyt käynnissä vakuutusoikeuslain lausuntokierros, joka päättyy 14.4.2014 mennessä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
OM 4/32/2006
OM016:00/2008
vakuutusoikeustuomari

3.
Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen eli TAU. Lausuntokierros lakiluonnokseen viety läpi vuoden vaihteessa. Nyt hallituksen esitystä valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM114:00/2009 TAU
215105 Oikeutta vakuutetuille ryn lausunto

* * * *

Päivitys 9/2014
Tiedotusvälineet ovat ollee kyseisistä aiheista yllättävän hiljaa. Vakuutusalan Pandoran lippaan avannut ministeri Paula Risikko laitettiin ”haluamaan” kunta- ja liikenneministerin tehtäviin.

Vakuutuslääkärityöryhmän avoimuutta pohtineen työryhmän ainoaksi lakiesitykseksi jäi STM104:00/2013 – hankenumerolla etenevä lakihanke päätösperustelujen parantamisesta!

Hallituksen esitys numero eduskunnan käsittelyissä on HE 109/2014.

Lakihankkeeseen annetut lausunnot on jostain syystä piilotettu valtioneuvoston hankerekisterissä (HARE). Ne saa kuulemma vain erikseen pyytämällä, ministeriön kirjaamosta! Kuitenkin esimerkiksi tapaturma- ja ammattitautilakiin sekä vakuuutusoikeuslakiin annetut lausunnot ovat kaikkien avoimesti nähtävissä hankerekisterissä!

Hymy-lehden esille nostamasta aiheesta ja koko kuvasta nopeasti eteenpäin, esimerkiksi, näistä Suomi 2017 artikkeleista > Turun Sanomat ja Avoin Suomi 2014

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, kun päivitykset tehtiin –

 

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s