Hymyä tarvitaan

Vuoden 2012 kesällä Hymy-lehti käynnisti jutullaan ”Hymy tutki – Katso vakuutuslääkärilista”  kohua ja vipinää päättäjissä synnyttäneen artikkelisarjan. Sarjan uusin avaa; kokonaan uutta, näkökulmaa erittäin merkittävän  julkisen vallan käyttäjiin yksityisissä yhtiöissä.

Kyseessä ovat kirjallisesti ja kasvottomasti toimivat vakuutuslakimiehet. Nyt aiheesta lisää huhtikuun Hymyssä numero 4/2014, joka on saatavilta lehtipisteistä kautta maan! Vinkkaa aiheesta, niin halutessasi, omissa verkostoissasi edelleen. Kiitos.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalonta kaikille tutuksi.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalvonta kaikille tutuksi. Mistä yhtiöstä mahtaakaan olla kysymys?

Näin, tiistaina 8.4.2014, aiheeseen liittyvänä on vireillä kolme isoa hanketta:

1.
Ministeri Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän neuvottelukunnan toimet.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM091:00/2012 eriävä mielipide
I Välittömästi toteutukseen laitettavat toimenpiteet

2.
Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen. Ollut käynnissä koko 2000-luvun eli 14 vuotta. Nyt käynnissä vakuutusoikeuslain lausuntokierros, joka päättyy 14.4.2014 mennessä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
OM 4/32/2006
OM016:00/2008
vakuutusoikeustuomari

3.
Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen eli TAU. Lausuntokierros lakiluonnokseen viety läpi vuoden vaihteessa. Nyt hallituksen esitystä valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM114:00/2009 TAU
215105 Oikeutta vakuutetuille ryn lausunto

* * * *

Päivitys 9/2014
Tiedotusvälineet ovat ollee kyseisistä aiheista yllättävän hiljaa. Vakuutusalan Pandoran lippaan avannut ministeri Paula Risikko laitettiin ”haluamaan” kunta- ja liikenneministerin tehtäviin.

Vakuutuslääkärityöryhmän avoimuutta pohtineen työryhmän ainoaksi lakiesitykseksi jäi STM104:00/2013 – hankenumerolla etenevä lakihanke päätösperustelujen parantamisesta!

Hallituksen esitys numero eduskunnan käsittelyissä on HE 109/2014.

Lakihankkeeseen annetut lausunnot on jostain syystä piilotettu valtioneuvoston hankerekisterissä (HARE). Ne saa kuulemma vain erikseen pyytämällä, ministeriön kirjaamosta! Kuitenkin esimerkiksi tapaturma- ja ammattitautilakiin sekä vakuuutusoikeuslakiin annetut lausunnot ovat kaikkien avoimesti nähtävissä hankerekisterissä!

Hymy-lehden esille nostamasta aiheesta ja koko kuvasta nopeasti eteenpäin, esimerkiksi, näistä Suomi 2017 artikkeleista > Turun Sanomat ja Avoin Suomi 2014

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, kun päivitykset tehtiin –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.