Hymyä tarvitaan

Vuoden 2012 kesällä Hymy-lehti käynnisti jutullaan ”Hymy tutki – Katso vakuutuslääkärilista”  kohua ja vipinää päättäjissä synnyttäneen artikkelisarjan. Sarjan uusin avaa; kokonaan uutta, näkökulmaa erittäin merkittävän  julkisen vallan käyttäjiin yksityisissä yhtiöissä.

Kyseessä ovat kirjallisesti ja kasvottomasti toimivat vakuutuslakimiehet. Nyt aiheesta lisää huhtikuun Hymyssä numero 4/2014, joka on saatavilta lehtipisteistä kautta maan! Vinkkaa aiheesta, niin halutessasi, omissa verkostoissasi edelleen. Kiitos.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalonta kaikille tutuksi.

Myös vakuutuslakimiesten laillisuusvalvonta kaikille tutuksi. Mistä yhtiöstä mahtaakaan olla kysymys?

Näin, tiistaina 8.4.2014, aiheeseen liittyvänä on vireillä kolme isoa hanketta:

1.
Ministeri Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän neuvottelukunnan toimet.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM091:00/2012 eriävä mielipide
I Välittömästi toteutukseen laitettavat toimenpiteet

2.
Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen. Ollut käynnissä koko 2000-luvun eli 14 vuotta. Nyt käynnissä vakuutusoikeuslain lausuntokierros, joka päättyy 14.4.2014 mennessä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
OM 4/32/2006
OM016:00/2008
vakuutusoikeustuomari

3.
Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen eli TAU. Lausuntokierros lakiluonnokseen viety läpi vuoden vaihteessa. Nyt hallituksen esitystä valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä.

Hakuavaimet avoimeen internetiin:
STM114:00/2009 TAU
215105 Oikeutta vakuutetuille ryn lausunto

* * * *

Päivitys 9/2014
Tiedotusvälineet ovat ollee kyseisistä aiheista yllättävän hiljaa. Vakuutusalan Pandoran lippaan avannut ministeri Paula Risikko laitettiin ”haluamaan” kunta- ja liikenneministerin tehtäviin.

Vakuutuslääkärityöryhmän avoimuutta pohtineen työryhmän ainoaksi lakiesitykseksi jäi STM104:00/2013 – hankenumerolla etenevä lakihanke päätösperustelujen parantamisesta!

Hallituksen esitys numero eduskunnan käsittelyissä on HE 109/2014.

Lakihankkeeseen annetut lausunnot on jostain syystä piilotettu valtioneuvoston hankerekisterissä (HARE). Ne saa kuulemma vain erikseen pyytämällä, ministeriön kirjaamosta! Kuitenkin esimerkiksi tapaturma- ja ammattitautilakiin sekä vakuuutusoikeuslakiin annetut lausunnot ovat kaikkien avoimesti nähtävissä hankerekisterissä!

Hymy-lehden esille nostamasta aiheesta ja koko kuvasta nopeasti eteenpäin, esimerkiksi, näistä Suomi 2017 artikkeleista > Turun Sanomat ja Avoin Suomi 2014

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, kun päivitykset tehtiin –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.