Vakuutuslääketiede 2

Ei enää urbaanilegendaa. Hoitavat lääkärit eivät osaa edelleenkään kirjoittaa lääkärinlausuntojaan! Aika kova heitto esimerkiksi 20 vuotta lääkärinä toimineiden suuntaan… Klikkaamalla koostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana.MOT 1999 Vakuutuslääketiede - Lääkärietiikan aivotärähdys

Taustaa MOT 1999 >Vakuutuslääketiede – Lääkärietiikan aivotärähdys?”

Siksi ministeri Risikon vakuutuslääkärityöryhmän läpivalaisua miettivän työryhmän todellinen tavoite on tärkeää saada päivänvaloon:

Vain vakuutuslääkäri voi jatkossa ottaa kantaa potilaan/vakuutetun huom! termi > työkyvyttömyyteen.

Näin kaikki valituksiin liittyvät asiat saadaan kerralla pois päiväjärjestyksestä! Jonka jälkeen vakuutusyhtiö voittaa aina.

* * * *

Eikä tässä kaikki vielä kaikki.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo on astunut isoksi kasvaneiden epäkohtien kanssa julkisuuteen…

Katso lisätietoa internetistä > Finngate skandaali

Lähde: Yle teksti-tv 24.3.2013. Tsekkaa netistä > Finngate skandaali

Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimivat ensimmäisen asteen tuomioistuimet pitäisikin saada kiireesti oikeusministeriön alaisuuteen.

Hetkinen. Olisiko parasta antaa ohjat hetkeksi kokonaan EU:lle?

Joka voisi rakentaa Suomen oikeuslaitoksen vastaamaan, kaikilta osin, sellaisia kestäviä oikeudellisen toiminnan periaatteita, jotka lunastaisivat kerralla kansalaisten silmissä ja mielissä myös pääministeri Kataisen EU:lle peräänkuuluttaman rule of law (laillisuusperiaatteen) mukaisen aseman. Samoin kuin EU:n kautta toimien myös Suomessa saataisiin voimaan oikeusvaltioperiaatteiden ja perusoikeuksien noudattaminen. Myös tosielämässä.

Muuten uhkana on se, että Suomen nykymalli tulee EU:n toiminnan perustaksi. Salailua, kähmintää ja todellisuuden vääristelytilan vahvistamista.

Menossa ovat  ainakin seuraavanlaiset lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan alueille osuvat hankkeet, jotka on hyvä olla myös EU:n tiedossa ja seurannassa:

1.
Vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu – STM
– ministeri Risikon työryhmä- käynnistynyt vuoden 2012 syksyllä
– katso Oikeusturvan ajankuvan reportaasi:
> Vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu jatkuu –

2.
Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen – STM
– TAU työryhmä- käynnistynyt vuonna 2007
– ryhmän vetäjä vaihtunut
– katso Oikeusturvan ajankuvan reportaasi:
> Etujärjestöt ja vallan kolmijako-oppi –

3.
Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen – OM
– ollut vireillä jo vuodesta 2006
– ensimmäisen asteen lautakunnat stm:n alaisuudessa
– katso Oikeusturvan ajankuvan reportaasi:
> Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen –

VALTIONEUVOSTON HANKEREKISTERIN (HARE-JÄRJESTELMÄ) TIEDOT KO. TYÖRYHMISTÄ

Täältä löytyvät tiedot tehtäväksi asetuksesta (ns. asettamispäätös) eli mitä ollaan tarkkaan ottaen tekemässä. Työryhmän kokoonpano ja mahdolliset julkisuuteen annetut asiakirjat. Kommentointi ja seurantamahdollisuus puuttuvat.

Päivitys 31.1.2016
Hare-rekisterin toiminta on ajettu alas. Asiakirjojen linkit lakanneet toimimasta. Alla olevien työryhmien ja lakihankkeiden tiedot löytyvät tästä paikasta. Ainakin toistaiseksi:
http://valtioneuvosto.fi/hankkeet

Muista raksittaa kohta "Hae myös päättyneistä hankkeista "

Muista raksittaa kohta ”Hae myös päättyneistä hankkeista ”

Kun haet uudesta paikasta hankkeita, niin syötä alla olevista ainakin hankenumero.

1.
Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittävä työryhmä

Hankenumero: STM091:00/2012
Hankkeen nimi: Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittävä työryhmä

 

2.
Tapaturmavakuutus- ja ammattitautilainsäädännön uudistaminen,
hallituksen esityksen valmistelu

Hankenumero: STM114:00/2009
Hankkeen nimi: Tapaturmavakuutus- ja ammattitautilainsäädännön uudistaminen, hallituksen esityksen valmistelu

3.

Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen

Hankenumero: OM016:00/2008
Hankkeen nimi: Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen

 

Edellä mainitut tiedot on kaivettu esiin HARE-rekisteristä 26.3.2013 ja leviävät toivottavasti kaikkien aiheesta kiinnostuneiden seurantaan (HUOM! 31.1.2016 – Valtioneuvoston hankerekisteri (HARE) ajettu alas. Aiemmat asiakirjalinkit lakanneet toimimasta. Hanketiedot löytyvät ylempänä olevien ohjeiden mukaan).

Hankenumerolla voit hakea myös tietoja tästä Suomi 2017 – blogista. Hyödynnä oikeasta reunapalkista löytyvää Blogin sisäinen hakukone – kohtaa.

Hyvä tietää.

Ilman maksimaalista julkisuutta ja koordinointia tiedossa olevia epäkohtia ei tulla koskaan paikallistamaan, korjaamaan ja korvaamaan. Entisiäkään ei olla vielä tunnustettu! Siis virallisen Suomen taholta.

Toivottavasti erittäin merkittävää tiedonvälitysvaltaa käyttävät valtakunnalliset tiedotusvälineet, saavat viimein avata ja kertoa tämän isoksi kasvaneen mätäpaiseen kattavasti.

Tiedoista ja taidoistahan kertominen ei jää kiinni…

* * * *

Konkreettinen esimerkki päivän Hesarista:

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen mielestä raportissa toistetaan jo pitkään esillä olleita pulmia, joihin ei jostain syystä Suomessa ole puututtu.

”Pidän vallan kolmijako-opin kannalta ongelmallisena tuomareiden osallistumista lainvalmisteluun ja heidän kuulemistaan eduskunnan valiokunnissa omissa nimissään asiantuntijoina”, sanoo Ojanen.

Vallan kolmijako-opin ideana on antaa lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta toisistaan riippumattomille elimille.

Ne puolestaan valvovat toisiaan, pitävät yllä keskinäistä tasapainoa ja pidättyvät puuttumasta muihin vallankäytön alueisiin.

Lähde: Helsingin Sanomat  27.3.2013 – sivu A 20
Euroopan neuvosto: Suomen lisättävä korruption torjuntaa
Petri Sajari HS

* * * *

On erittäin mielenkiintoista seurata myös missä vaiheessa ja miten toimien virallinen Suomi tunnustaa todellisuudessa vallitsevan tilanteen?

…on olemassa joitakin maallikoita, joilla on dokumentit siitä, ettei Suomen oikeuslaitos ole enää (kohta 21 vuoteen ollut) riippumaton…”

Joten ei liene ole ihme, että EU:n sisäisissä papereissa Suomen oikeuslaitoksen ja oikeusvaltion statusta on verrattu Bulgarian sekä Romanian tilanteisiin?

* * * *

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

Vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän tilanne on perustuslain takaamien oikeusturvan ja ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta vielä karmeampi. Edes keskustasta ei taida olla apua?

Siitä mahdollisesti lisää jossain vaiheessa. Tästä tietopaketista hyvät perustiedot kaikille aiheesta kiinnostuneille (tietopaketti on .pdf-muodossa, jonka lukeminen vaatii koneellesi ilmaisen Acrobat Reader – ohjelman).

STM_Vakuutusongelmaisten liitto ry_LAUSUNTO OIKEUSMINISTERIÖN TYÖRYHMÄMIETINNÖSTÄ 2009-10_VAKUUTUSOIKEUS

* * * *

Päivitys 12.1.2014

Jos kiinnostuit tästä yhteiskunnallisesta aiheesta lisää, niin tästä kolmikoukkuiseen näkymään lakisääteisellä vakuutusalalla vallitseviin tilanteisiin Suomessa:

Kukkosen listasta

Posted on lokakuu 15, 2013
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

”Kehittyneiden maiden, kuten Suomen, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen seuranta on jäänyt ajastaan jälkeen. Kaikki artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä.

Ministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestelmän läpinäkyvyyttä parantavan työryhmän (STM091:00/2012) tekemisistä saadaan toivottavasti tietoa julkisuuteen. Mahdollisimman pikaisesti.

Vakuutuslääkärit korvauspäätösten tekijöinä on hyvä saada viimein kaikille suomalaisille tutuksi. Näin turhat epäluulot alkavat pikku hiljaa poistumaan suomalaisten mielistä. Varsinkin, jos kaikki aiheesta kiinnostuneet suomalaiset pääsevät lausumaan ministerin Risikon työryhmän työn tuloksia sekä nostamaan esiin epäkohtia, joita ei ole jostain syystä, työryhmän toimiessa nostettu agendalle.

Myöskään kehut nykyistä järjestelmää kohtaan eivät ole kiellettyjä.

Toivottavasti myös seuraavista osin rinnakkaisista työryhmistä saadaan avointa tietoa julkisuuteen. Ilman avointa koordinointia ja palautteen antamismahdollisuutta jotain jää korjaamatta.”

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.